Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ειδήσεις 04-04-10

  1. Συνομιλίες για εκεχειρία
  2. Αισιοδοξία για την ιαπωνική οικονομία
  3. Συγκρούσεις στη Σρι Λάνκα
  4. Έκκληση για συνομιλίες
  5. Δράμα σε ανθρακωρυχείο
  6. Αλλαγή σκηνικού στην Κύπρο
  7. ΑΚΕΛ: Αναβολή ή καταψήφιση
  8. Νέες πιέσεις σε Μπους
  9. Δράμα σε ανθρακωρυχείο
  10. «...μάλλον θα είμαστε καλά»
  11. Η «Χαλκηδόνα» του αγγλικού ποδοσφαίρου
  12. Έκκληση για συνομιλίες

Σάββατο 10 Απριλίου 2004 - 18:16 (Ώρα Λονδίνου)

Συνομιλίες για εκεχειρία

Παρά τις εκκλήσεις, οι συγκρούσεις ανταρτών και δυνάμεων κατοχής συνεχίζονται

Αντιπροσωπεία Ιρακινών, στην οποία μετέχουν και μέλη του διορισμένου από την Ουάσινγκτον Κυβερνητικού Συμβουλίου του Ιράκ, άρχισε συνομιλίες με ηγέτες της πόλης Φαλούτζα σε μια προσπάθεια τερματισμού των συγκρούσεων των τελευταίων έξι ημερών.

Εκατοντάδες άμαχοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων.

Οι σουνίτες αντάρτες δέχονται να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για εκεχειρία αν οι αμερικανικές δυνάμεις αποσυρθούν από τις θέσεις τους γύρω από την πόλη.

Νωρίτερα, ανώτερος Αμερικανός αξιωματικός, ο στρατηγός Μαρκ Κίμιτ, απηύθυνε έκκληση στους σουνίτες αντάρτες που μάχονται τις αμερικανικές δυνάμεις κατοχής, να παραδώσουν τα όπλα τους και τους υπεύθυνους για τον φόνο των 4 Αμερικανών εργολάβων που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ο στρατηγός Κίμιτ είπε ότι αν οι συνομιλίες δεν αποφέρουν καρπούς τότε οι δυνάμεις του θα επιτεθούν ξανά.

«Οι αμερικανικές δυνάμεις διατηρούν πάντα το δικαίωμα τους στην αυτοάμυνα», τόνισε επίσης ο Αμερικανός διοικητής.

Νωρίτερα, το διορισμένο από τις ΗΠΑ, Ιρακινό Κυβερνητικό Συμβούλιο, είχε ζητήσει την άμεση κατάπαυση του πυρός μεταξύ των ιρακινών αντιστασιακών και των δυνάμεων κατοχής.

Πολλά μέλη του συμβουλίου επέκριναν τις αμερικανικές επιχειρήσεις στη Φαλούτζα, όπου οι συγκρούσεις μαίνονται για έκτη μέρα.

Μάλιστα ένα μέλος του συμβουλίου χαρακτήρισε «γενοκτονία» τις επιχειρήσεις, που, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, έχουν αφήσει τουλάχιστον 450 ανθρώπους νεκρούς και χίλιους τραυματίες.

Νωρίτερα, ο ανώτατος Αμερικανός διοικητής για το Ιράκ και το Αφγανιστάν, στρατηγός Τζον Αμπιιζάιντ, είχε επισκεφθεί τη Φαλούτζα και είπε ότι ο συνασπισμός θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατέψει τις δυνάμεις του.

Αναβλήθηκε η απόσυρση μιας αμερικανικής μεραρχίας από το Ιράκ, προκειμένου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ιρακινής εξέγερσης.

Εν τω μεταξύ, χιλιάδες σιίτες προσκυνητές συγκεντρώνονται στην Καρμπάλα, του νοτίου Ιράκ, για μια θρησκευτική γιορτή.

Οι δυνάμεις κατοχής έχουν προειδοποιήσει τους προσκυνητές πως δεν είναι σε θέση να εγγυηθούν την ασφάλειά τους.

Συγκρούσεις και σε άλλες περιοχές του Ιράκ

Το Σάββατο σημειώθηκαν συγκρούσεις σε διάφορες περιοχές της Βαγδάτης.

Βορεοανατολικά της ιρακινής πρωτεύουσας ένοπλοι πραγματοποίησαν επιθέσεις εναντίον αμερικανικών περιπόλων.

Στα δυτικά προάστεια της Βαγδάτης σημειώθηκαν επιθέσεις εναντίον αμερικανικών αυτοκινητοπομπών.

Αμερικανικά ελικόπτερα βομβάρδισαν θέσεις ανταρτών στα περίχωρα της πόλης Κουτ νοτίως της Βαγδάτης.

Δηλώσεις Μπους

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπους, επανέλαβε ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για την μεταβίβαση της εξουσίας σε προσωρινή ιρακινή κυβέρνηση στις 30 Ιουνίου.

Στο εβδομαδιαίο του ραδιοφωνικό διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό, ο κ.Μπους είπε ότι οι μάχες στο Ιράκ οφείλονται σε μια μικρή ομάδα ατόμων που προσπαθεί να υπονομεύσει την πορεία εκδημοκρατισμού.

Ο κ.Μπους τόνισε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η συμμαχία θα σταθούν στο πλευρό του ιρακινού λαού και θα αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις.

Διαβεβαιώσεις Πάουελ

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Κόλιν Πάουελ, παραδέχτηκε πως οι αμερικανικές δυνάμεις περνούν δύσκολες στιγμές στις σχέσεις τους με τους σιίτες και τους σουνίτες του Ιράκ.

Οι εξεγέρσεις, είπε, ήταν πολύ μεγαλύτερες από ό,τι ανέμενε, αλλά επέμεινε πως η εξουσία θα μεταβιβαστεί στους Ιρακινούς τον Ιούνιο, όπως έχει προγραμματιστεί.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους ηγέτες της Ισπανίας, της Πολωνίας και του Ελ Σαλβαδόρ, που έχουν στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στο Ιράκ, προκειμένου να συζητήσουν τις συγκρούσεις.

Προσπάθειες για τους ομήρους

Η Ιαπωνία έστειλε απεσταλμένο της στην Ιορδανία για να συντονίσει τις προσπάθειες για την απελευθέρωση των τριών Γιαπωνέζων που κρατούνται όμηροι στο Ιράκ.

Οι απαγωγείς τους έχουν απειλήσει να τους κάψουν ζωντανούς αν δεν αποσυρθούν τα ιαπωνικά στρατεύματα από το Ιράκ μέχρι την Κυριακή -ένα αίτημα που έχει απορρίψει η κυβέρνηση του Τόκιο.

Στο μεταξύ σύγχυση επικρατεί σχετικά με πληροφορίες πως Ιρακινοί αντάρτες απήγαγαν τέσσερις Ιταλούς, στα προάστια της Βαγδάτης.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας λέει πως, επισήμως, δεν υπάρχουν Ιταλοί στο Ιράκ.

Ανταποκριτής του BBC στη Ρώμη μεταδίδει πως εικάζεται ότι πρόκειται για μέλη των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών ή για εργαζόμενους σε ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας.


Σάββατο 10 Απριλίου 2004 - 20:50 (Ώρα Λονδίνου)

Αισιοδοξία για την ιαπωνική οικονομία

Οι Ιάπωνες καταναλωτές έχουν αρχίσει να αισθάνονται πιο ασφαλείς

Αισιοδοξία για σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας εκφράζει η έκθεση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας που επισημαίνει δύο θετικούς παράγοντες την ενίσχυση της εσωτερικής ζήτησης και την άνοδο των κερδών των επιχειρήσεων.

Η έκθεση επιβεβαιώνει και άλλες ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες η ιαπωνική οικονομία μπορεί να ξεπεράσει την κατάσταση στασιμότητας στην οποία βρίσκεται εδώ και μια δεκαετία.

Ωστόσο, η τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει σε μηδενικό επίπεδο τα επιτόκια για να ενθαρρύνει την ανάπτυξη, διότι εκτιμά ότι δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού, της κατάστασης όπου η συνεχιζόμενη πτώση των τιμών περιορίζει το μέγεθος των καταναλωτικών δαπανών με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται ο ρυθμός ανάπτυξης.

«Οι τιμές καταναλωτικών αγαθών θα συνεχίσουν να πέφτουν» προβλέπει η έκθεση.

Οι προοπτικές της ιαπωνικής οικονομίας βελτιώθηκαν τους τελευταίους μήνες λόγω της σημαντικής αύξησης των εξαγωγών ιαπωνικών προϊόντων.

Επίσης έχει βελτιωθεί η εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων μετά τις προσπάθειες αντιμετώπισης των χρεών που είχαν συσσωρεύσει οι ιαπωνικές τράπεζες κυρίως την περίοδο της μεγάλης άνθισης της οικονομίας, δηλαδή τη δεκαετία του 1980.

Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι είναι ακόμη πρόωρη η εκτίμηση ότι τα οικονομικά προβλήματα της Ιαπωνίας έχουν ξεπεραστεί υπενθυμίζοντας ότι έχουν υπάρξει και άλλες περίοδοι αύξησης των εξαγωγών που όμως αποδείχθηκαν προσωρινές με αποτέλεσμα να μην προφτάσει η οικονομία να μπει στο δρόμο της σταθερής ανάπτυξης.


Σάββατο 10 Απριλίου 2004 - 19:39 (Ώρα Λονδίνου)

Συγκρούσεις στη Σρι Λάνκα

Πριν από δύο χρόνια συμφωνήθηκε εκεχειρία μεταξύ κυβέρνησης και ανταρτών

Ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι χιλιάδες άμαχοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να αποφύγουν τις συγκρούσεις ανάμεσα σε δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις της ανταρτικής οργάνωσης Τίγρεις Ταμίλ.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν την Παρασκευή ανάμεσα στις δυνάμεις του συνταγματάρχη Καρούνα και το κύριο σώμα των ανταρτικών δυνάμεων στην περιοχή του ποταμού Βερουγκάλ.

Οι δυνάμεις του συνταγματάρχη Καρούνα, σύμφωνα με πληροφορίες, υποχώρησαν προς νότο και επικρατεί ηρεμία στην περιοχή.

Είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται συγκρούσεις μετά την αποχώρηση της παράταξης του συνταγματάρχη από την οργάνωση στις αρχές Μαρτίου.

Η ανταποκρίτρια του BBC στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, Κολόμπο, μεταδίδει ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν οι Τίγρεις Ταμίλ θα προσπαθήσουν να καταλάβουν την περιοχή που ελέγχει ο συνταγματάρχης Καρούνα ο οποίος αποσχίστηκε από τους Τίγρεις Ταμίλ με την πρόθεση να συγκροτήσει τη δική του διοίκηση.

Εκπρόσωπος των διεθνών παρατηρητών που παρακολουθούν την δύχρονη εκεχειρία ανάμεσα στους Τίγρεις Ταμίλ και την κυβέρνηση του Κολόμπο δήλωσε ότι οι αντάρτες κατέλαβαν βάση που ήλεγχαν οι δυνάμεις του συνταγματάρχη.


Σάββατο 10 Απριλίου 2004 - 18:16 (Ώρα Λονδίνου)

Έκκληση για συνομιλίες

Παρά τις εκκλήσεις, οι συγκρούσεις ανταρτών και δυνάμεων κατοχής συνεχίζονται

Αντιπροσωπεία Ιρακινών, στην οποία μετέχουν και μέλη του διορισμένου από την Ουάσινγκτον Κυβερνητικού Συμβουλίου του Ιράκ, άρχισε συνομιλίες με ηγέτες της πόλης Φαλούτζα σε μια προσπάθεια τερματισμού των συγκρούσεων των τελευταίων έξι ημερών.

Ενώ διεξάγονταν οι συνομιλίες, ανώτερος Αμερικανός αξιωματικός, ο στρατηγός Μαρκ Κίμιτ, απηύθυνε έκκληση στους σουνίτες αντάρτες που μάχονται τις αμερικανικές δυνάμεις κατοχής, να παραδώσουν τα όπλα τους και τους υπεύθυνους για τον φόνο των 4 Αμερικανών εργολάβων που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ο στρατηγός Κίμιτ είπε ότι αν οι συνομιλίες δεν αποφέρουν καρπούς τότε οι δυνάμεις του θα επιτεθούν ξανά.

«Οι αμερικανικές δυνάμεις διατηρούν πάντα το δικαίωμα τους στην αυτοάμυνα», τόνισε επίσης ο Αμερικανός διοικητής.

Νωρίτερα, το διορισμένο από τις ΗΠΑ, Ιρακινό Κυβερνητικό Συμβούλιο, είχε ζητήσει την άμεση κατάπαυση του πυρός μεταξύ των ιρακινών αντιστασιακών και των δυνάμεων κατοχής.

Πολλά μέλη του συμβουλίου επέκριναν τις αμερικανικές επιχειρήσεις στη Φαλούτζα, όπου οι συγκρούσεις μαίνονται για έκτη μέρα.

Μάλιστα ένα μέλος του συμβουλίου χαρακτήρισε «γενοκτονία» τις επιχειρήσεις, που, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, έχουν αφήσει τουλάχιστον 450 ανθρώπους νεκρούς και χίλιους τραυματίες.

Νωρίτερα, ο ανώτατος Αμερικανός διοικητής για το Ιράκ και το Αφγανιστάν, στρατηγός Τζον Αμπιιζάιντ, είχε επισκεφθεί τη Φαλούτζα και είπε ότι ο συνασπισμός θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατέψει τις δυνάμεις του.

Αναβλήθηκε η απόσυρση μιας αμερικανικής μεραρχίας από το Ιράκ, προκειμένου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ιρακινής εξέγερσης.

Εν τω μεταξύ, χιλιάδες σιίτες προσκυνητές συγκεντρώνονται στην Καρμπάλα, του νοτίου Ιράκ, για μια θρησκευτική γιορτή.

Οι δυνάμεις κατοχής έχουν προειδοποιήσει τους προσκυνητές πως δεν είναι σε θέση να εγγυηθούν την ασφάλειά τους.

Δηλώσεις Μπους

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπους, επανέλαβε ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για την μεταβίβαση της εξουσίας σε προσωρινή ιρακινή κυβέρνηση στις 30 Ιουνίου.

Στο εβδομαδιαίο του ραδιοφωνικό διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό, ο κ.Μπους είπε ότι οι μάχες στο Ιράκ οφείλονται σε μια μικρή ομάδα ατόμων που προσπαθεί να υπονομεύσει την πορεία εκδημοκρατισμού.

Ο κ.Μπους τόνισε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η συμμαχία θα σταθούν στο πλευρό του ιρακινού λαού και θα αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις.

Διαβεβαιώσεις Πάουελ

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Κόλιν Πάουελ, παραδέχτηκε πως οι αμερικανικές δυνάμεις περνούν δύσκολες στιγμές στις σχέσεις τους με τους σιίτες και τους σουνίτες του Ιράκ.

Οι εξεγέρσεις, είπε, ήταν πολύ μεγαλύτερες από ό,τι ανέμενε, αλλά επέμεινε πως η εξουσία θα μεταβιβαστεί στους Ιρακινούς τον Ιούνιο, όπως έχει προγραμματιστεί.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους ηγέτες της Ισπανίας, της Πολωνίας και του Ελ Σαλβαδόρ, που έχουν στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στο Ιράκ, προκειμένου να συζητήσουν τις συγκρούσεις.

Προσπάθειες για τους ομήρους

Η Ιαπωνία έστειλε απεσταλμένο της στην Ιορδανία για να συντονίσει τις προσπάθειες για την απελευθέρωση των τριών Γιαπωνέζων που κρατούνται όμηροι στο Ιράκ.

Οι απαγωγείς τους έχουν απειλήσει να τους κάψουν ζωντανούς αν δεν αποσυρθούν τα ιαπωνικά στρατεύματα από το Ιράκ μέχρι την Κυριακή -ένα αίτημα που έχει απορρίψει η κυβέρνηση του Τόκιο.

Στο μεταξύ σύγχυση επικρατεί σχετικά με πληροφορίες πως Ιρακινοί αντάρτες απήγαγαν τέσσερις Ιταλούς, στα προάστια της Βαγδάτης.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας λέει πως, επισήμως, δεν υπάρχουν Ιταλοί στο Ιράκ.

Ανταποκριτής του BBC στη Ρώμη μεταδίδει πως εικάζεται ότι πρόκειται για μέλη των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών ή για εργαζόμενους σε ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας.


Σάββατο 10 Απριλίου 2004 - 17:51 (Ώρα Λονδίνου)

Δράμα σε ανθρακωρυχείο

Οι Ρώσοι ανθρακωρύχοι συχνά διαμαρτύρονται για τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας τους

Τουλάχιστον 22 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν σε δυστύχημα στη Ρωσία και πάνω από 30 άλλοι είναι παγιδευμένοι.

Το δυστύχημα, που κατά τα φαινόμενα οφείλεται σε έκρηξη από διαρροή μεθανίου, σημειώθηκε στο ορυχείο Ταϊζίνα, στην περιοχή Κεμέροβο της δυτικής Σιβηρίας.

Τη στιγμή του δυστυχήματος στο ανθρακωρυχείο εργάζονταν πάνω από 60 ανθρακωρύχοι.

Αλλά οι ρωσικές αρχές λένε πως τουλάχιστον 13 από αυτούς κατάφεραν να βγουν αμέσως στην επιφάνεια ή διασώθηκαν αμέσως μετά το περιστατικό.

Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να τους φτάσουν από δύο διαφορετικά σημεία και εκφράζουν αισιοδοξία ότι πολλοί από τους ανθρακωρύχους είναι ακόμα ζωντανοί.

Η ρωσική κυβέρνηση συγκρότησε επιτροπή που θα διερευνήσει τα αίτια του δυστηχήματος.

Τα ρωσικά ανθρακωρυχεία είναι γνωστό πως έχουν έλλειψη χρημάτων και συχνά έχουν σημειωθεί δυστυχήματα.

Πιστεύεται πως αυτό είναι το πρώτο μεγάλο δυστύχημα στα ορυχεία Ταϊζίνα, στα οποία εργάζονται περίπου 600 ανθρακωρύχοι.


Αλλαγή σκηνικού στην Κύπρο

Δύο μέρες διήρκεσε η σύνοδος της ΚΕ του ΑΚΕΛ

Σε ανατροπή του σκηνικού στο Κυπριακό οδηγεί η απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΕΛ να ζητήσει από το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν αναβολή των δημοψηφισμάτων επί του σχεδίου του για μερικούς μήνες.

Σύμφωνα με την απόφαση, αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα, το ΑΚΕΛ θα εισηγηθεί στους ψηφοφόρους την απόρριψη του σχεδίου Ανάν.

Η πρόταση αυτή θα υποβληθεί ως εισήγηση της ΚΕ του ΑΚΕΛ προς την παγκύπρια συνδιάσκεψη του κόμματος που θα συνέλθει στις 14 Απριλίου.

Στην εισήγησή της, η οποία -σημειωτέον- ανατρέπει προηγούμενη εισήγηση του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ, η ΚΕ του κόμματος αναφέρει:

«Συνυπολογίζοντας όλα τα αντικειμενικά δεδομένα που είναι σήμερα μπροστά μας, το ΑΚΕΛ καλεί τα Ηνωμένα Έθνη και το διεθνή παράγοντα να προχωρήσουν στην αναβολή των δημοψηφισμάτων για μερικούς μήνες, ώστε να προηγηθεί η δυνατότητα αντικειμενικής παρουσίασης του σχεδίου στο λαό, να δοθεί η δυνατότητα διαπραγμάτευσης στη βάση που αναφέραμε πιο πάνω (του σχεδίου Ανάν) και κάλυψης των κενών που υπάρχουν, έτσι που να καταστεί δυνατή η έγκρισή του από τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

»Σε αντίθετη περίπτωση, το ΑΚΕΛ θα είναι υποχρεωμένο να μην υποστηρίξει την έγκριση του σχεδίου Ανάν στο δημοψήφισμα».

Εν τω μεταξύ, η αποδοχή ή μη του σχεδίου Ανάν εξακολουθεί να προκαλεί ρήγματα στους κόλπους των κυπριακών κομμάτων.

Ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού Τάσος Μητσόπουλος απάντησε στις θέσεις του βουλευτή του κόμματος Πρόδρομου Προδρόμου, ο οποίος τάχθηκε εναντίον του σχεδίου Ανάν, κατηγορώντας τον για ασυνέπεια θέσεων.

Την ίδια ώρα, ορισμένα από τα ιστορικά στελέχη της ΕΔΕΚ διαφωνούν δημοσία με τη θέση του κόμματός τους, που έχει ταχθεί υπέρ της απόρριψης του σχεδίου Ανάν.

Κατά ο Λαλιώτης

Εξάλλου, στην Αθήνα, υπέρ του «Όχι» στο σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό τάχθηκε ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, διαφωνώντας ανοικτά με την επίσημη θέση του κόμματός του και του προέδρου του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο κ. Λαλιώτης χαρακτήρισε συγκλονιστικό το διάγγελμα του προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου κατά του σχεδίου Ανάν, καθώς -όπως ανέφερε- ήταν «ένας μεστός λόγος, με γνώση, λογική, ψυχή, ευθύνη, αξιοπιστία, οξυδέρκεια και επιχειρήματα με διαλεκτικές λύσεις για την ιστορική προοπτική της πολύπαθης Κύπρου».

Ο κ. Λαλιώτης πρόσθεσε ότι «πρέπει να εκφραζόμασθε και να αποφασίζουμε ελεύθερα και έξω από παραταξιακές και κομματικές αναφορές».

Τέλος, αίσθηση προκάλεσε στην Κύπρο η μεταφορά υλικού και μονάδων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στις κατεχόμενες περιοχές.

Σχετικό φωτογραφικό υλικό από την αποβίβαση μονάδων στο λιμάνι της Αμμοχώστου μετέδωσε η τηλεόραση του ΡΙΚ, χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για δυνάμεις που προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες ή για αντικατάσταση μονάδων που υπηρετούσαν ήδη στην κατεχόμενη Κύπρο.


Σάββατο 10 Απριλίου 2004 - 14:56 (Ώρα Λονδίνου)

ΑΚΕΛ: Αναβολή ή καταψήφιση

Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού με την απόφαση της ΚΕ του ΑΚΕΛ

Αυξάνονται οι φωνές για καταψήφιση του σχεδίου Ανάν στην Κύπρο εν όψει του δημοψηφίσματος της 24ης Απριλίου.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ αποφάσισε να προτείνει στο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ αναβολη του δημοψηφίσματος για μερικούς μήνες ώστε να γίνει δυνατή η καλύτερη ενημέρωση των πολιτών για το σχεδιο αλλά και να επελθουν ορισμενες βελτιωσεις σε αυτο.

Αν κάτι τέτοιο δεν γίνει αποδεκτό, και το δημοψηφισμα διεξαχθει στις 24 Απριλιου, το ΑΚΕΛ αποφάσισε ότι θα καταψηφίσει το σχέδιο Ανάν.

Η απόφαση της Κεντρικης Επιτροπής του ΑΚΕΛ, που πιστευόταν πως θα στήριζε το σχέδιο, θα πρέπει να εγκριθεί απο τη Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του κόμματος, την Τετάρτη.

Την πρόταση του ΑΚΕΛ ανέγνωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Χριστόφιας.


Σάββατο 10 Απριλίου 2004 - 12:09 (Ώρα Λονδίνου)

Νέες πιέσεις σε Μπους

«Ιστορικό» ήταν το περιεχόμενο του μνημονίου, κατέθεσε η Κοντολίζα Ράιςσ

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, διαψεύδοντας δηλώσεις επισήμων του Λευκού Οίκου, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους είχε ενημερωθεί πως το δίκτυο αλ Κάιντα σχεδίαζε συγκεκριμένες επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, πάνω από ένα μήνα πριν την 11η Σεπτεμβρίου.

Ο αμερικανός πρόεδρος είχε ενημερωθεί σε μνημόνιο της 6ης Αυγούστου 2001 στο οποίο, σύμφωνα με άτομα που το έχουν δει, αναφέρεται ότι οι οπαδοί του Οσάμα μπιν Λάντεν σχεδίαζαν αεροπειρατείες.

Η σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του προέδρου Μπους Κοντολίζα Ράις, καταθέτοντας την Πέμπτη σε επιτροπή που εξετάζει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, είχε πει πως το μνημόνιο περιελάμβανε κυρίως ιστορικές πληροφορίες και πως η απειλή που αντιμετωπιζόταν το καλοκαίρι του 2001 αφορούσε στόχους στο εξωτερικό.

Μέλη της επιτροπής που εξετάζει της επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου έχουν ζητήσει από τον Λευκό Οίκο να αποχαρακτηριστεί το μνημόνιο και να δοθεί στη δημοσιότητα.


Σάββατο 10 Απριλίου 2004 - 10:18 (Ώρα Λονδίνου)

Δράμα σε ανθρακωρυχείο

Οι Ρώσοι ανθρακωρύχοι συχνά διαμαρτύρονται για τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας τους

Τουλάχιστον έξι ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν σε δυστύχημα στη Ρωσία και πάνω από 30 άλλοι είναι παγιδευμένοι.

Το δυστύχημα, που κατά τα φαινόμενα οφείλεται σε έκρηξη από διαρροή μεθανίου, σημειώθηκε στο ορυχείο Ταϊζίνα, στην περιοχή Κεμέροβο της δυτικής Σιβηρίας.

Τη στιγμή του δυστυχήματος στο ανθρακωρυχείο εργάζονταν 51 ανθρακωρύχοι.

Αλλά οι ρωσικές αρχές λένε πως; Τουλάχιστον 13 από αυτούς κατάφεραν να βγουν αμέσως στην επιφάνεια ή διασώθηκαν αμέσως μετά το περιστατικό.

Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να τους φτάσουν από δύο διαφορετικά σημεία και εκφράζουν αισιοδοξία ότι πολλοί από τους ανθρακωρύχους είναι ακόμα ζωντανοί.

Τα ρωσικά ανθρακωρυχεία είναι γνωστό πως έχουν έλλειψη χρημάτων και συχνά έχουν σημειωθεί δυστυχήματα.

Πιστεύεται πως αυτό είναι το πρώτο μεγάλο δυστύχημα στα ορυχεία Ταϊζίνα, στα οποία εργάζονται περίπου 600 ανθρακωρύχοι.


Σάββατο 10 Απριλίου 2004 - 08:57 (Ώρα Λονδίνου)

«...μάλλον θα είμαστε καλά»

Οι βρετανικές εφημερίδες επικεντρώνονται στο πρόσωπο του βρετανού, πρώην μέλους των επίλεκτων δυνάμεων της χώρας του, Μάικλ Μπλος, που σκοτώθηκε στο Ιράκ, όπου εργαζόταν ως ιδιωτικός φρουρός προσπαθώντας να σώσει το πολιτικό προσωπικό που συνόδευε.

Κατά την Ντέιλι Εξπρές (The Daily Express) ο «Βρετανός στρατιώτης πέθανε ως ήρωας».

Πολλές εφημερίδες έχουν στο πρωτοσέλιδό τους, ως κύριο τίτλο, το τελευταίο ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε:

«Περιμένουμε να μας επιτεθούν και ίσως χρειαστεί να πολεμήσουμε. Δεν θέλω να σας ανησυχήσω, μάλλον θα είμαστε καλά».

Η Γκάρντιαν (The Guardian) παρατηρεί ότι το μήνυμα του Μπλος είναι γεμάτο αισιοδοξία, αλλά στη μάχη που επακολούθησε, το πολιτικό προσωπικό που συνόδευε επέζησε, ενώ ο ίδιος όχι.

Ο απεσταλμένος της Ιντιπέντεντ (The Independent) Πάτρικ Κόκμπερν, συνοψίζει στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας την κατάσταση που διαμορφώνεται:

«Ενέδρα, φόνος και απαγωγή: άλλη μια μέρα στο μεταπολεμικό Ιράκ»

«Ανησυχία σχετικά με το Ιράκ καθώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να τερματίσουν την κρίση» λέει η Φαϊνάνσιαλ Τάιμς (Financial Times), ενώ η Ντέιλι Τέλεγκραφ βρίσκει πως «αναρχία και μίσος κυριαρχούν στους δρόμους του Ιράκ».

Η Ντέιλι Τέλεγκραφ βρίσκει πάντως χώρο στο πρωτοσέλιδό της και για τον άσσο της Άρσεναλ, Τιερί Ανρί, που την Παρασκευή στους αγώνες για το αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου πέτυχε το χατ-τρικ σημειώνοντας τρία γκολ σε βάρος της Λίβερπουλ (τελικό αποτέλεσμα: Άρσεναλ Λίβερπουλ 4-2).


Παρασκευή 09 Απριλίου 2004 - 18:18 (Ώρα Λονδίνου)

Η «Χαλκηδόνα» του αγγλικού ποδοσφαίρου

Του Γιώργου Φελλίδη

Στο πηδάλιο της Τσάρλτον ο Άλαν Κέρμπισλι έχει πολλές φορές τιμηθεί με το βραβείο της Πρέμιερσιπ «προπονητής του μήνα»

Την εβδομάδα που μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου , όπως η Μίλαν, η Ρεάλ και η Άρσεναλ αποκλείστηκαν από τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, επικεντρώσαμε το ενδιαφέρον μας στη «Χαλκηδόνα» του αγγλικού πρωταθλήματος, στη «σεμνή και ταπεινή» Τσάρλτον Αθλέτικ.

Την ώρα που το παγκόσμιο ποδόσφαιρο περνά εποχή ισχνών αγελάδων, η μεθοδική δουλειά που γίνεται σε ένα νοτιοανατολικό προάστιο του Λονδίνου (την περίφημη «Κοιλάδα» ή «Valley» όπως ονομάζεται το γήπεδο της ομάδας) φέρει τα χαρακτηριστικά μιας αληθινής επανάστασης, που αρχίζει να αποδίδει καρπούς, τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο όσο και έξω απ' αυτόν.

Η αγγλική ομάδα φαινόμενο

Η Τσάρλτον είναι η ομάδα

με το χαμηλότερο προυπολογισμό στην Πρέμιερσιπ,

με τους λιγότερους οπαδούς σε σχέση με άλλες λονδρέζικες ομάδες - ακόμα και της δεύτερης κατηγορίας

με τη μικρότερη σε χωρητικότητα έδρα που είναι όμως πάντοτε κατάμεστη,

και με τους λιγότερους παίκτες στη διάθεση του προπονητή της σε σχέση με τις στρατιές αλλοδαπών άσσων των ανταγωνιστών της.

Αλλά καταφέρνει και πρωταγωνιστεί ευρισκόμενη σε απόσταση αναπνοής από τους τέσσερις πρωτοπόρους, επτά αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος και διατηρώντας βάσιμες ελπίδες για έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μακρά ιστορία, ενδοξότερο παρόν

Η Τσάρλτον συμπληρώνει το 2005 έναν αιώνα στα αγγλικά γήπεδα, αλλά εκτός από την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας το 1947, δεν είχε άλλα τρόπαια να επιδείξει στην ιστορία της.

Με παίκτες σαν τον Ματ Χόλαντ η ομάδα του Κέρμπισλι κατάφερνει να τερματίζει στα ψηλότερα σκαλοπάτια της Πρέμιερσιπ

Το καλοκαίρι του 1991, στο χείλος της τρίτης εθνικής, την ομάδα ανέλαβε ένας νέος τεχνικός, ο Άλαν Κέρμπισλι, ο οποίος την οδήγησε στην κορυφή της δεύτερης κατηγορίας λίγα χρόνια αργότερα.

Το 1998 για πρώτη φορά η ομάδα μπήκε στα σαλόνια της Πρέμιερσιπ.

Την επόμενη χρονιά ο σύλλογος υποβιβάστηκε αλλά το 2000 επέστρεψε θριαμβευτικά, και έκτοτε έχει ξεχάσει τι σημαίνει ο εφιάλτης του υποβιβασμού.

Θέλοντας να δούμε από πρώτο χέρι τι κάνει την ομάδα αυτή να διακρίνεται, βρεθήκαμε στο προπονητικό κέντρο των «Ψαροφάγων», των «Άντικς» όπως χαϊδευτικά αποκαλούνται οι παίκτες της.

(Το παρωνύμιο αυτό ακολουθεί την Τσάρλτον πριν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι ποδοσφαιριστές της είχαν ιδιαίτερη προτίμηση μετά από κάθε αγώνα στην κατανάλωση γάδου- μπακαλιάρου, αγγλιστί «haddock», από το οποίο με παράφραση βγήκε και το «addicks»).

«H αγωνιστικότητα, κλειδί της επιτυχίας»

Μιλώντας στην ελληνική υπηρεσία του ΒΒC το πραγματικό «αφεντικό» της ομάδας, ο Άλαν Κέρμπισλι, αναφέρθηκε στο κλειδί της επιτυχίας της:

Ποτέ δεν το βάζουμε κάτω, λέει ο προπονητής της Τσάρλτον

«Νομίζω ότι είναι η συλλογική προσπάθεια...όλοι μας - από τον πρόεδρο μέχρι το τελευταίο εργάτη κινούμαστε προς μία κατεύθυνση , την ίδια κατεύθυνση. Έχουμε στη διάθεσή μας κάποια χρήματα για μεταγραφές αλλά τα ξοδεύουμε με σύνεση. Είμαστε ένας σύλλογος που στο παρελθόν κοντέψαμε να εξαφανιστούμε, αναγκαστήκαμε να ξενιτευτούμε σε άλλες έδρες για επτά χρόνια μέχρι να κτιστεί το γήπεδό μας, χρειάστηκε να δώσουμε μάχη για κάθε τι που αποκτήσαμε. Αυτό είναι το βασικό συστατικό της επιτυχίας μας - το πνεύμα αγωνιστικότητας».

Πως καταφέρνει όμως ένας σύλλογος σαν την Τσάρλτον να επιβιώνει σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης;

Ο Άλαν Κέρμπισλι μας εξήγησε: «Αν δείτε τους μισθούς που πληρώνουμε και τα έσοδα μας θα έπρεπε σαν ομάδα να είμαστε στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα. Αλλά καταφέραμε να αγοράζουμε ποδοσφαιριστές που χρειαζόμαστε, παίκτες που θέλουν να έρθουν στην Τσάρλτον για να δουλέψουν με ένα λογικό ύψος αμοιβών».

10 εκατομμύρια στερλίνες απέφερε στην Τσάρλτον η μετακίνηση του Σκοτ Πάρκερ στην Τσέλσι

«Βέβαια όταν ένας ισχυρότερος οικονομικά σύλλογος όπως η Άρσεναλ έλθει και μας ζητήσει έναν παίκτη εμείς δεν θα τον κρατήσουμε εάν μας δώσουν αυτό που εμείς θεωρούμε ως αγοραία αξία του παίκτη» λέει ο τεχνικός των «Ψαροφάγων» φέρνοντας για παράδειγμα τον Σκοτ Πάρκερ που απέφερε στην ομάδα του 10 εκατομμύρια στερλίνες με τη μεταγγραφή του στην Τσέλσι.

Προπονητής, ο μεγάλος τιμονιέρης

Aυτό που εντυπωσιάζει στην Τσάρλτον, από τους παίκτες μέχρι τον φροντιστή και τον τελευταίο οπαδό που μιλήσαμε , είναι ότι όλοι τους αποδίδουν πρωτίστως την επιτυχία στο πνεύμα σωφροσύνης που ενέπνευσε ο προπονητής της τα τελευταία 14 χρόνια.

Ο βετεράνος αρχηγός της ομάδας, Γκρέιαμ Στιούαρτ, μας είπε :

Επιτυχία είναι ότι παίκτες σαν το Σον Μπάρτλετ δεν θέλουν να φύγουν από την «Κοιλάδα»

« Νομίζω ότι πρόκειται για έναν σύλλογο με πολλή υπομονή που προσπάθησε να μην σπαταλήσει χρήματα για την απόκτηση ποδοσφαιριστών όπως άλλες ομάδας και τώρα πλέον γευόμαστε τους καρπούς του μεθοδικού σχεδιασμού που κάναμε».

Και πρόσθεσε: «Σιγά -σιγά βελτιωθήκαμε στον αγωνιστικό χώρο σαν ομάδα και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Οι επιτυχίες οφείλονται σε μέγιστο βαθμό στην τεχνική ηγεσία που επέλεξε και προσέλκυσε στην Κοιλάδα τους κατάλληλους παίκτες».

Συμβουλές προς ναυτιλλόμενους

Η οικονομική κρίση που μαστίζει μεγάλους και μικρότερους συλλόγους της Ευρώπης δεν φαίνεται να αγγίζει την Τσάρλτον.

Τι συμβουλή μπορεί να δώσει στους τεχνικούς και οπαδούς που βλέπουν τις ομάδες τους να βυθίζονται στα χρέη, ρωτήσαμε στο τέλος της κουβέντας μας, τον Άλαν Κέρμπισλι:

Η συνετή διαχείριση δεν οδηγεί εύκολα στη δόξα αλλά ούτε και σε χρέη, συμπεραίνει ο Άλαν Κέρμπισλι

«Μερικές φορές είναι ευκολότερο να διευθύνεις μια ομάδα χωρίς χρήματα. Συνεχίζεις τη δουλειά σου μεθοδικά και οι προσδοκίες του κοινού είναι τελείως διαφορετικές. Όταν αρχίζει κάποιος να ξοδεύει μεγάλα ποσά, να σπαταλά χρήματα που στην ουσία δεν είναι δικά του αλλά δανεικά, τότε είναι που η ομάδα καταλήγει να έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα».

«Εάν δείτε το σύλλογό μας πάντα τα έξοδά μας ήταν μέσα στις δυνατότητές μας, πάντοτε πληρώναμε τους παίκτες στην ώρα τους, ποτέ δεν είχαμε ανησυχητικά ανοίγματα στον προυπολογισμό μας» σημείωσε ο κ. Κέρμπισλι.

«Βρισκόμαστε κοντά στην εκπλήρωση των αγωνιστικών μας στόχων, κοντά στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ και στην τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά για την ομάδα μας δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου εάν δεν πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για άλλους συλλόγους όμως η συμμετοχή στο θεσμό γίνεται όρος επιβίωσης γιατί χρειάζονται τα έσοδά του για να καλύψουν τα ελλείμματα που δημιούργησαν» επεσήμανε ο προπονητής της Τσάρλτον Αθλέτικ.


Σάββατο 10 Απριλίου 2004 - 08:16 (Ώρα Λονδίνου)

Έκκληση για συνομιλίες

Παρά τις εκκλήσεις, οι συγκρούσεις ανταρτών και δυνάμεων κατοχής συνεχίζονται

Ανώτατος Αμερικανός διοικητής στο Ιράκ, ο στρατηγός Μαρκ Κίμιτ, απηύθυνε έκκληση στους σουνίτες μαχητές που μάχονται τις αμερικανικές δυνάμεις κατοχής, στη Φαλούτζα, λέγοντας πως οι δυνάμεις του προτίθενται να προχωρήσουν σε κατάπαυση του πυρός.

Αν αυτή τηρηθεί θα ήταν δυνατό, είπε, να αρχίσουν συνομιλίες για την αποκατάσταση της «νόμιμης ιρακινής αρχής» στην πόλη.

Οι δυνάμεις του, είπε, θα διατηρούν συνεχώς το δικαίωμα τους στην αυτοάμυνα.

Νωρίτερα, το διορισμένο από τις ΗΠΑ, Ιρακινό Κυβερνητικό Συμβούλιο, είχε ζητήσει την άμεση κατάπαυση του πυρός μεταξύ των ιρακινών αντιστασιακών και των δυνάμεων κατοχής.

Πολλά μέλη του συμβουλίου επέκριναν τις αμερικανικές επιχειρήσεις στη Φαλούτζα, όπου οι συγκρούσεις μαίνονται για πέμπτη μέρα.

Μάλιστα ένα μέλος του συμβουλίου χαρακτήρισε «γενοκτονία» τις επιχειρήσεις, που, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, έχουν αφήσει τουλάχιστον 450 ανθρώπους νεκρούς και χίλιους τραυματίες.

Νωρίτερα, ο ανώτατος Αμερικανός διοικητής για το Ιράκ και το Αφγανιστάν, στρατηγός Τζον Αμπιιζάιντ, είχε επισκεφθεί τη Φαλούτζα και είπε ότι ο συνασπισμός θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατέψει τις δυνάμεις του.

Αναβλήθηκε η απόσυρση μιας αμερικανικής μεραρχίας από το Ιράκ, προκειμένου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ιρακινής εξέγερσης.

Εν τω μεταξύ, χιλιάδες σιίτες προσκυνητές συγκεντρώνονται στην Καρμπάλα, του νοτίου Ιράκ, για μια θρησκευτική γιορτή.

Οι δυνάμεις κατοχής έχουν προειδοποιήσει τους προσκυνητές πως δεν είναι σε θέση να εγγυηθούν την ασφάλειά τους.

Διαβεβαιώσεις Πάουελ

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Κόλιν Πάουελ, παραδέχτηκε πως οι αμερικανικές δυνάμεις περνούν δύσκολες στιγμές στις σχέσεις τους με τους σιίτες και τους σουνίτες του Ιράκ.

Οι εξεγέρσεις, είπε, ήταν πολύ μεγαλύτερες από ό,τι ανέμενε, αλλά επέμεινε πως η εξουσία θα μεταβιβαστεί στους Ιρακινούς τον Ιούνιο, όπως έχει προγραμματιστεί.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους ηγέτες της Ισπανίας, της Πολωνίας και του Ελ Σαλβαδόρ, που έχουν στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στο Ιράκ, προκειμένου να συζητήσουν τις συγκρούσεις.

Προσπάθειες για τους ομήρους

Η Ιαπωνία έστειλε απεσταλμένο της στην Ιορδανία για να συντονίσει τις προσπάθειες για την απελευθέρωση των τριών Γιαπωνέζων που κρατούνται όμηροι στο Ιράκ.

Οι απαγωγείς τους έχουν απειλήσει να τους κάψουν ζωντανούς αν δεν αποσυρθούν τα ιαπωνικά στρατεύματα από το Ιράκ μέχρι την Κυριακή -ένα αίτημα που έχει απορρίψει η κυβέρνηση του Τόκιο.

Στο μεταξύ σύγχυση επικρατεί σχετικά με πληροφορίες πως Ιρακινοί αντάρτες απήγαγαν τέσσερις Ιταλούς, στα προάστια της Βαγδάτης.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας λέει πως, επισήμως, δεν υπάρχουν Ιταλοί στο Ιράκ.

Ανταποκριτής του BBC στη Ρώμη μεταδίδει πως εικάζεται ότι πρόκειται για μέλη των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών ή για εργαζόμενους σε ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.