Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ειδήσεις 04-07-25

  1. «Πως περνάει o Σαντάμ;»
  2. Η Βραζιλία στην κορυφή
  3. Νέο πολύνεκρο δυστύχημα στην Τουρκία
  4. Ένας χορός πριν την Αθήνα
  5. Ανθρώπινη αλυσίδα στο Ισραήλ
  6. Ο «συνήθης» τροπαιούχος
  7. Επέστρεψαν οι οργανώσεις αρωγής
  8. Επίσημο «αντίο» στην πολιτική
  9. «Οι Βρετανοί αποφεύγουν την Ελλάδα»
  10. Απειλές κατά Αυστραλίας

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2004 - 03:07 (Ώρα Λονδίνου)

«Πως περνάει o Σαντάμ;»

Ο Σαντάμ Χουσεΐν περνάει τον καιρό του στην απομόνωση γράφοντας ποίηση , ασχολούμενος με την κηπουρική , διαβάζοντας το κοράνι και τρώγοντας αμερικάνικα μπισκότα , γράφει η «Γκάρντιαν».

Ένα από τα ποίηματα του Σαντάμ είναι για το μεγαλύτερο εχθρό του - τον πρόεδρο Μπους , σημειώνει η εφημερίδα.

Την καθημερινή ρουτίνα του πρώην ηγέτη του Ιράκ , ο οποίος περιμένει να δικασθεί κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου και για γενοκτονία , περιέγραψε στον ανταποκριτή της «Γκάρντιαν» στη Βαγδάτη Μάϊκλ Χάουαρντ ο Ιρακινός υπουργός για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μπαχτιάρ Αμίν.

Ο Μπαχτιάρ Αμίν επισκέφθηκε τον Σαντάμ Χουσεΐν στη φυλακή το περασμένο Σάββατο.

«Σε γενικές γραμμές στην υγεία του είναι καλά φαίνεται όμως ότι έχει χάσει το ηθικό του» , παρατήρησε ο Ιρακινός υπουργός στον Βρετανό δημοσιογράφο.

Ο Αμίν είπε ότι ο πρώην πρόεδρος του Ιράκ έχει αρχίσει να βάζει βάρος μετά από δίαιτα που ο ίδιος είχε αρχίσει με αποτέλεσμα να αδυνατίσει μερικά κιλά.

Τρομο - οδηγίες στους πολίτες

Ένα ενημερωτικό βιβλιαράκι, 22 σελίδων, που παρέχει οδηγίες στους πολίτες για το πώς πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης, δίνει σήμερα στη δημοσιότητα η βρετανική κυβέρνηση.

«Αντίδραση στην τρομοκρατία με βάση την κονή λογική», ο πηχυαίος τίτλος στις εσωτερικές σελίδες της «Γκάρντιαν».

«Ένα ενημερωτικό έντυπο για κάθε σπίτι με βασικές και πρακτικές συμβουλές»: o υπότιτλος.

Το ενημερωτικό αυτό έντυπο θα κυκλοφορήσει σε 25 εκατ. αντίτυπα και θα διανεμηθεί τον Αύγουστο σε όλα τα νοικοκυριά της χώρας.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Μπλάνκετ, σκοπός του φυλλαδίου δεν είναι να τρομοκρατήσει τον κόσμο αλλά να τον έχει σε επαγρύπνηση.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχο έντυπο έχει εκδοθεί και από την κυβέρνηση της Αυστραλίας.


Κυριακή 25 Ιουλίου 2004 - 23:58 (Ώρα Λονδίνου)

Η Βραζιλία στην κορυφή

O Χουάν σκόραρε το γκολ της νίκης

Η ομάδα της Βραζιλίας έφτασε στην κορυφή του Κόπα Αμέρικα κερδίζοντας μια από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες του κόσμου, την Αργεντινή.

Σε μια αναμέτρηση γιγάντων, σε έναν δραματικό αγώνα που κρίθηκε στα πέναλτι, η ομάδα της Βραζιλίας κέρδισε την Αργεντινή με 4-2.

Οι Βραζιλιάνοι έμοιαζαν να χάνουν το παιχνίδι και την ψυχραιμία τους με το δεύτερο γκολ της Αργεντινής που πήρε το προβάδισμα λίγο πριν τη λήξη του δεύτερου ημιχρόνου.

Όμως στα τελευταία λεπτά και ενώ παίζονταν οι καθυστερήσεις, οι νεαροί Βραζιλιάνοι πέτυχαν την ισοφάριση με γκολ του Αντριάνο και έστειλαν το παιχνίδι στα πέναλτι, μια διαδικασία που η Βραζιλία αντιμετωπίζει πάντα με ψυχραιμία.

Τόσο η νικήτρια Βραζιλία, όσο και η Αργεντινή απέδειξαν για ακόμα μια φορά τις δυνατότητές τους, αποκλείοντας τους δέκα αντιπάλους τους και φτάνοντας στον τελικό του πρωταθλήματος στην περουβιανή πρωτεύουσα.

Τα πέναλτι της Αργεντινής έχασαν ο Ντ Αλεσάντρο και ο Χέινζ


Κυριακή 25 Ιουλίου 2004 - 21:59 (Ώρα Λονδίνου)

Νέο πολύνεκρο δυστύχημα στην Τουρκία

Είναι το δεύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα μέσα σε μια εβδομάδα

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν τρένο συγκρούστηκε με λεωφορείο σε αφύλακτη διάβαση, στη δυτική Τουρκία.

Το πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» μεταδίδει ότι έξι ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη σφοδρή σύγκρουση στις σιδηροδρομικές γραμμές που συνδέουν τη Σμύρνη με τη δυτικές επαρχίες.

Οι τοπικές αρχές λένε ότι όλα τα θύματα ήταν επιβάτες του λεωφορείου.

Το νέο δυστύχημα σημειώθηκε λίγες μόλις μέρες μετά τον εκτροχιασμό ταχείας αμαξοστοιχίας που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη Άγκυρα.

Τριανταεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 80 τραυματίστηκαν.

Για το προηγούμενο δυστύχημα προφυλακίστηκαν δύο μηχανοδηγοί και ο υπεύθυνος του πληρώματος, ενώ τα εργατικά σωματεία καταγγέλλουν ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας είναι παλιό.

Παρόμοιες σκηνές διαδραματίζονται και αυτή τη φορά. Οι τουρκικές αρχές ερευνούν τώρα γιατί το λεωφορείο βρέθηκε πάνω στις γραμμές την ώρα που περνούσε το τρένο.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μεταδίδει εικόνες από το σημείο της νέας τραγωδίας με τα σωστικά συνεργεία να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες του λεωφορείου


Κυριακή 25 Ιουλίου 2004 - 20:26 (Ώρα Λονδίνου)

Ένας χορός πριν την Αθήνα

Με τη διοργάνωση ενός φιλανθρωπικού χορού θέλησε η το Λονδίνο να ευχηθεί «καλή επιτυχία» στους Βρετανούς αθλητές που σε λιγότερες από 20 ημέρες θα βρίσκονται στην ελληνική πρωτεύουσα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Σερ Στιβ Ρέντγκρέιβ και ο Τζέρεμι Βάιν ήταν οι διοργανωτές της λαμπερής βραδιάς που τα είχε όλα: μουσική, ποίηση, φαγητό αλλά και φιλανθρωπικό χαρακτήρα

Ο καλοκαιρινός χορός «Αθήνα» αποτέλεσε την εκκίνηση για τη βρετανική ολυμπιακή ομάδα.

Ο χώρος που τον φιλοξένησε ήταν το καταπράσινο πάρκο του Μπάτερσι, πολύ κοντά στις όχθες του ποταμού Τάμεσι.

Διοργανωτές ήταν η Βρετανική Ολυμπιακή Ομοσπονδία και το φιλανθρωπικό σωματείο του Σερ Στιβ Ρέντγκρέιβ.

Για τους Βρετανούς αθλητές τραγούδησαν οι: Γκάμπριελ, Mike and the Mechanics, Έιμι Γουέινχάους.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από το δεύτερο πρόγραμμα του BBC


Κυριακή 25 Ιουλίου 2004 - 20:01 (Ώρα Λονδίνου)

Ανθρώπινη αλυσίδα στο Ισραήλ

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωση διαμαρτυρίας για το σχέδιο της Γάζας

Χιλιάδες Ισραηλινοί σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κυβερνητικά σχέδια που προβλέπουν απομάκρυνση στρατού και οικισμών από τη Γάζα.

Οι διαδηλωτές πιασμένοι χέρι-χέρι σχημάτισαν μια αλυσίδα 90 χιλιομέτρων, σε μια επίδειξη ισχύος.

Εν τω μεταξύ, η βία στα παλαιστινιακά εδάφη συνεχίστηκε καθώς ο ισραηλινός στρατός σκότωσε έξι ένοπλους Παλαιστίνιους στην πόλη Τούλκαρεμ της Δυτικής Όχθης.

Στην Λωρίδα της Γάζας, έξι παιδιά τραυματίστηκαν όταν οβίδα έπληξε εβραϊκό οικισμό, ενώ τέσσερις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν όταν πύραυλος έπληξε την πόλη της Γάζας.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν και στην πόλη Μπέιτ Χανούν όταν ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στην περιοχή για να σταματήσει, όπως είπε, επικείμενες επιθέσεις ακραίων Παλαιστινίων.

Το σχέδιο

Η ανθρώπινη αλυσίδα των Ισραηλινών εκτεινόταν σχεδόν αδιάκοπη- από τον εβραϊκό οικισμό της Νισανίτ στη Λωρίδα της Γάζας μέχρι το Δυτικό Τείχος της Ιερουσαλήμ.

Οι διαδηλωτές χόρεψαν και τραγούδησαν πατριωτικά τραγούδια, λίγο πριν ενώσουν τα χέρια και τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο.

Η αστυνομία είπε ότι στις διαδηλώσεις συμμετείχαν περίπου 70 χιλιάδες άτομα, ενώ το «Κανάλι 2» του Ισραήλ ανέβασε τον αριθμό σε 130 χιλιάδες.

«Ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για το πρόγραμμα απομάκρυνσης των εβραϊκών οικισμών από την περιοχή», λέει ο Αβραάμ Γιτζάκι από τον οικισμό Γκανέι Ταλ.

Σύμφωνα με το σχέδιο του κ. Σαρόν και οι 21 εβραϊκοί οικισμοί της Γάζας θα πρέπει να εκκενωθούν μέχρι το Σεπτέμβριο του 2005.

Ωστόσο, δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η πλειοψηφία των Ισραηλινών τάσσεται υπέρ της απομάκρυνσης από τη Γάζα, όπου ζουν περίπου επτά χιλιάδες Εβραίοι έποικοι.


Κυριακή 25 Ιουλίου 2004 - 18:40 (Ώρα Λονδίνου)

Ο «συνήθης» τροπαιούχος

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή ο ποδηλατικός γύρος της Γαλλίας με τον Αμερικανό Λανς Άρμστρονγκ να γράφει ιστορία με την έκτη του νίκη -αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση.

Η ημέρα ανήκε σε εκείνον αφού ήταν το φαβορί για την πρώτη θέση.

Ο 32χρονος Αμερικανός ήταν ήρεμος και σίγουρος για την εαυτό του καθ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, μεταδίδουν αθλητικοί συντάκτες.

Έχοντας νικήσει τους πέντε προηγούμενους αγώνες, έγινε ο πρώτος αθλητής που κατάφερε να νικήσει για έκτη συνεχόμενη χρονιά στον γύρο της Γαλλίας.

Ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος του Αμερικανού ποδηλάτη θεωρείτο ο Γερμανός Γιαν Ούρλιχ, ο οποίος όμως τερμάτισε τέταρτος, με δεύτερο το Γερμανό Αντρέας Γκλόντεν και τρίτο τον Ιταλό Ιβάν Μπάσο.

«Το να στέκεται κανείς έξι φορές στο υψηλότερο βάθρο του Σανς Ελιζέ είναι πραγματικά υπέροχο», δήλωσε ο ίδιος μετά την νίκη του.


Κυριακή 25 Ιουλίου 2004 - 17:34 (Ώρα Λονδίνου)

Επέστρεψαν οι οργανώσεις αρωγής

Οι καταυλισμοί στο Τσαντ μπορούν να φιλοξενήσουν 1200 πρόσφυγες

Οι οργανώσεις αρωγής στο Τσαντ κατάφεραν να αποκαταστήσουν την τροφοδοσία ενός καταυλισμού που φιλοξενεί 43 χιλιάδες πρόσφυγες, οι οποίοι διέφυγαν από τις συγκρούσεις στην περιοχή Νταρφούρ του Σουδάν.

Ο καταυλισμός είχε μείνει χωρίς τρόφιμα όταν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών αρωγής αποσύρθηκαν επειδή δέχονταν επιθέσεις.

Πέντε χιλιάδες επιπλέον πρόσφυγες βρίσκονται έξω από τον καταυλισμό όπου είναι αδύνατο να τους παρασχεθούν τρόφιμα.

Συνολικά, ο αριθμός των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες του εξαιτίας της βίας ξεπερνά το ένα εκατομμύριο.

Την Κυριακή, η ανθρωπιστική οργάνωση Όξφαμ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να στείλει στο Νταρφούρ αεροπλάνο το οποίο θα μεταφέρει τριάντα τόνους νερό και ήδη πρώτης ανάγκης.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών του Σουδάν, Μουσταφά Οσμάν Ισμαήλ, κάλεσε τις κυβερνήσεις της Δύσης να μην σπεύσουν να στείλουν στρατεύματα στη χώρα του.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αφοπλίσει τις αραβικές πολιτοφυλακές.

Πάντως, αρχηγός ανταρτών δήλωσε ότι η ομάδα του δεν θα δεσμευθεί σε συνομιλίες με την κυβέρνηση εάν αυτή δεν αφοπλίσει πρώτα τις αραβικές πολιτοφυλακές.

Ο Χαλίλ Ιμπραχίμ, αρχηγός του Κινήματος για Δικαιοσύνη και Ισότητα, κατηγόρησε την κυβέρνηση του Σουδάν ότι εφοδίασε με όπλα τις αραβικές πολιτοφυλακές.

Λιθοβολισμοί

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για νέα επεισόδια βίας από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στις οργανώσεις αρωγής επέστρεψαν στα καθήκοντά τους.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις στην περιοχή αναγκάστηκαν να διακόψουν τις εργασίες τους την Τρίτη, όταν τα μέλη τους δέχθηκαν επίθεση με πέτρες.

Οι οργανώσεις αρωγής συμφώνησαν να επιστρέψουν όταν έλαβαν διαβεβαιώσεις από τις αρχές και από εκπροσώπους των προσφύγων για τη ασφάλειά τους.

Συνολικά οι καταυλισμοί στο Τσαντ μπορούν να στεγάσουν 120 χιλιάδες πρόσφυγες.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για να καλύψουν τις ανάγκες όλων αυτών των ανθρώπων.


Κυριακή 25 Ιουλίου 2004 - 16:36 (Ώρα Λονδίνου)

Επίσημο «αντίο» στην πολιτική

Θα μείνει στην ιστορία για τη εισβολή στην Κύπρο

Ο Μπουλέντ Ετσεβίτ, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας που είχε διατάξει την εισβολή στην Κύπρο το 1974, παραιτήθηκε επισήμως την Κυριακή από την ηγεσία του Δημοκρατικού Αριστερού Κόμματος, τερματίζοντας έτσι μια πολιτική καριέρα 50 ετών.

Ο 79χρονος πολιτικός, που έχει εκλεγεί τέσσερις φορές στην πρωθυπουργία της Τουρκίας, κάλεσε την κυβέρνηση του κ. Ερντογάν να βαδίσει πάνω στο δρόμο του Κεμαλισμού.

«Εμείς στην Τουρκία πρέπει πρώτα να εδραιώσουμε τις αρχές του Κεμάλ Ατατούρκ, πριν ξεκινήσουμε να δουλεύουμε για να ανοίξουμε τις πόρτες μας στην Ευρώπη», είπε ο κ. Μπουλέντ Ετσεβίτ, αποχαιρετώντας τα στελέχη του κόμματός του.

Ο ανταποκριτής του BBC στην Κωνσταντινούπολη, μεταδίδει ότι ο Μπουλέντ Ετσεβίτ θα μείνει στην τουρκική ιστορία για την εισβολή και την κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου.

Το κόμμα του, που ηττήθηκε το 2002 από το κόμμα του κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρέπει να εκλέξει νέο αρχηγό.


Κυριακή 25 Ιουλίου 2004 - 10:07 (Ώρα Λονδίνου)

«Οι Βρετανοί αποφεύγουν την Ελλάδα»

Με τίτλο «Οι Βρετανοί αποφεύγουν την Ελλάδα λόγω φόβων για επίθεση στη διάρκεια της Ολυμπιάδας» η Σάντεϊ Τέλεγκραφ (The Sunday Telegraph) αναφέρεται στη δραματική μείωση του βρετανικού τουρισμού προς την Ελλάδα.

Όπως λέει η εφημερίδα επικαλούμενη στοιχεία που έδωσε την περασμένη εβδομάδα στη δημοσιότητα η εταιρεία μάρκετινγκ ACNielsen, «ανησυχίες για την ασφάλεια, διακοπές ρεύματος, χάος στην κυκλοφορία και έργα έχουν οδηγήσει σε μείωση 70% των Βρετανών επισκεπτών».

Επιπλέον οι τουρίστες φαίνεται να αποθαρρύνθηκαν από τις υπερβολικά αυξημένες τιμές των ξενοδοχείων που άδεια πλέον προχωρούν σε εκπτώσεις έως και 40%, όπως λέει η Σάντεϊ Τέλεγκραφ.

Πολλοί τουριστικοί πράκτορες επιρρίπτουν ευθύνες για την μείωση της τουριστικής κίνησης στις ανησυχίες για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα και στα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης που αναφέρουν πως η Αθήνα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των αγώνων.

Ο διευθυντής του ΕΟΤ στο Λονδίνο, Πάνος Αργυρός, μιλώντας στην εφημερίδα, παραδέχτηκε ότι υπάρχει μείωση της τουριστικής κίνησης, η οποία όμως, είπε, παρατηρείται σε όλη τη Μεσόγειο, λόγω των νέων προορισμών όπως η Βουλγαρία ή η Κροατία.

Παράλληλα εξέφρασε την αγανάκτησή του για τον τρόπο με τον οποίο καλύπτουν την Ολυμπιάδα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

«Εφηύραν ανησυχίες για την ασφάλεια. Έχουμε ξοδέψει 1,2 δισ. λίρες στερλίνες για την ασφάλεια, το μεγαλύτερο ποσό στην Ολυμπιακή ιστορία Εφηύραν επίσης ιστορίες για χάος που θα επικρατήσει» είπε ο Αργυρός.

Τα πρωτοσέλιδα

Εσωτερικά θέματα απασχολούν τον βρετανικό Τύπο.

Σύμφωνα με την Ομπσέρβερ (The Observer) η βρετανική κυβέρνηση «δίνει εντολή στους ιδιοκτήτες των μπαρ να επιβάλλουν απαγόρευση του καπνίσματος» - απαγόρευση που, όπως λέει η εφημερίδα, αναμένεται να επιβληθεί «σταδιακά».

Σύμφωνα με την Ιντιπέντεντ ον Σάντεϊ (The Independent on Sunday) η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο «εμβολιασμού των παιδιών κατά της μελλοντικής χρήσης ναρκωτικών».

Το εμβόλιο, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε δυο χρόνια, φαίνεται πως αναστέλλει το αίσθημα ευεξίας που νιώθουν οι χρήστες όταν καπνίζουν ή χρησιμοποιούν ναρκωτικά.

Κατά την Σάντεϊ Τάιμς (The Sunday Times) ετοιμάζεται μια βάση δεδομένων στην οποία θα καταγράφονται τα στοιχεία όλων των παιδιών στη Βρετανία.

Πρόκειται για «έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή του Μεγάλου Αδελφού» όπως λέει η εφημερίδα.

Η Σάντεϊ Τέλεγκραφ λέει πως η Βρετανία δημιουργεί μια «νέα μονάδα ειδικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της αλ Κάιντα».


Κυριακή 25 Ιουλίου 2004 - 07:59 (Ώρα Λονδίνου)

Απειλές κατά Αυστραλίας

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζον Χάουαρντ, είχε επισκεφθεί τη Βαγδάτη για να μιλήσει στους Αυστραλούς στρατιώτες

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Ρίτσαρντ Ντάουνερ, λέει πως παίρνει στα σοβαρά την απειλή μιας άγνωστης μέχρι τώρα οργάνωσης να εξαπολύσει επιθέσεις στη χώρα του αν δεν αποσύρει τα αυστραλιανά στρατεύματα από το Ιράκ.

Αλλά ο Ντάουνερ είπε ότι η Αυστραλία είναι αποφασισμένη να μην υποχωρήσει μπροστά στις τρομοκρατικές απειλές.

Η οργάνωση, που λέει πως είναι ο ευρωπαϊκός κλάδος της αλ Κάιντα και αποκαλείται Ισλαμική Ομάδα Ταουχίντ, δημοσίευσε στο Διαδίκτυο ανακοίνωση με την οποία απειλεί την Αυστραλία και άλλες χώρες που συνεργάστηκαν με τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εισβολή στο Ιράκ.

Η οργάνωση λέει ότι για την ασφάλειά τους, οι χώρες αυτές θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ισπανίας και των Φιλιππίνων που αποσύρθηκαν από το Ιράκ.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.