Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ειδήσεις 04-12-25

  1. Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα
  2. Αισιοδοξία για το 2005
  3. Όλοι λένεΚάλαντα
  4. Η Ευρώπη στον Τιτάνα
  5. Επιστροφή στο 67
  6. Αλλαγή στο παρά πέντε
  7. Χριστουγεννιάτικες ελπίδες

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2004 - 16:38 (Ώρα Λονδίνου)

Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα

Για κακοποίηση μεταναστών καταγγέλονται άνδρες της ΕΛΑΣ

Εντατικές έρευνες διεξάγει η αστυνομία για τον εντοπισμό κουκουλοφόρων, οι οποίοι το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων, επιτέθηκαν κατά του αστυνομικού τμήματος του Αγίου Παντελεήμονος στην Αθήνα.

Σαράντα νεαροί που φορούσαν κουκούλες και κράνη μοτοσικλετιστών, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, επιτέθηκαν εναντίον του αστυνομικού τμήματος στην οδό Μιχαήλ Βόδα 85.

Προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο κτίριο και σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα αρκετές φορές.

Οι νεαροί αποχώρησαν από το Αστυνομικό τμήμα μετά τους πυροβολισμούς αλλά πριν εξαφανισθούν κατέστρεψαν ένα περιπολικό και πέντε άλλα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα.

Στην περιοχή έσπευσαν διμοιρίες των ΜΑΤ αλλά οι νεαροί διέφυγαν στους γύρω δρόμους.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ συνέλαβαν έναν κουκουλοφόρο ενώ έγιναν δεκάδες προσαγωγές υπόπτων από την ευρύτερη περιοχή.

«Κακοποιήσεις»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αστυνομικοί του τμήματος Αγίου Παντελεήμονος, είχαν κατηγορηθεί ότι κακοποίησαν ανήλικους Αφγανούς μετανάστες.

Μάλιστα οι αλλοδαποί είχαν δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες τους όπου φαινόταν η κακοποίησή τους.

Οι φωτογραφίες είχαν ληφθεί από τους «Γιατρούς χωρίς σύνορα».

Για το θέμα αυτό έχει διαταχθεί από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής κ. Τσιατούρα επείγουσα έρευνα, το πόρισμα της οποίας θα δοθεί στη δημοσιότητα τις προσεχείς ημέρες.


Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2004 - 16:12 (Ώρα Λονδίνου)

Αισιοδοξία για το 2005

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς για τους Έλληνες

Αισιοδοξία για την πορεία της χώρας το 2005 εκφράζουν οι Έλληνες σε δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Βήμα».

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η δημιουργία υποδομών και άλλα σημαντικά γεγονότα, όπως η αλλαγή της κυβέρνησης, η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. και η κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, εδραίωσαν την πεποίθηση ότι το απερχόμενο έτος πήγε καλά.

Ωστόσο, διατυπώνεται επιφυλακτικότητα για τις προσδοκίες τους σχετικά με τον ατομικό και οικογενειακό χώρο και κυρίως τα θέματα οικονομίας και εργασίας.

Ως προσωπικοί στόχοι στο επόμενο έτος, αναφέρονται η απόκτηση μεγαλύτερου εισοδήματος, η βελτίωση των οικογενειακών σχέσεων και η επαγγελματική επιτυχία.

Η προσδοκία για προσωπική και οικογενειακή ευημερία, είναι ιδιαίτερα υψηλή και υπερβαίνει το 80%, ερχόμενη σε προφανή αντίθεση με το ποσοστό (μόλις 22,4%) που προσβλέπει και σε βελτίωση της οικονομικής του κατάστασης.

Το αίτημα προς τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, είναι η συνεργασία όλων προς όφελος της χώρας και των πολιτών της, με βασικούς στόχους την καταπολέμηση της ανεργίας, τη βελτίωση της οικονομίας, τις αυξήσεις των μισθών, την επίλυση των εθνικών θεμάτων.

Όσον αφορά στα γεγονότα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, με τα οποία κλείνει η χρονιά, η απογοήτευση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στις Βρυξέλλες είναι εμφανής (61,4%), αλλά ακόμα πιο έντονη είναι η ικανοποίηση για την επιλογή του Κάρολου Παπούλια ως υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας (80,9%).

Παράλληλα, το 62% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν θα ψήφιζε την ένταξη της Τουρκίας.

Σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που φεύγει θεωρούνται για τους Έλληνες οι Ολυμπιακοί Αγώνες (55%), ακολουθούμενοι από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ (20,4%) και την επιτυχία της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία (13,3%).


Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2004 - 16:16 (Ώρα Λονδίνου)

Όλοι λένεΚάλαντα

Μερικά από τα πρωτοσέλιδα:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ της Κυριακής:Πως θα πιάσετε μια θέση στο Δημόσιο. 3.500 προσλήψεις σε υπουργεία και Δήμους.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ:Σε κλοιό οι νονοί της αγοράς. Με σημαία το αμείλικτο κυνήγι της αισχροκέρδειας ξεκινά η "ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής:Η κρυφή αναδόμηση του Κ. Καραμανλή. Πώς μοίρασε το "παιχνίδι" στη μάχη του προϋπολογισμού ο πρωθυπουργός.

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής : Τι ελπίζουν οι 'Έλληνες αλλά και τι φοβούνται για το 2005. Δημοσκόπηση για "Το Βήμα"- οι προσδοκίες για το νέο έτος.

ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής : Γενναίες αυξήσεις σε μισθούς- συντάξεις. Πλήρης οδηγός για να κάνετε τον προϋπολογισμό σας για το 2005.

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής:Ο Καραμανλής ψάχνει λιμάνι στον ανασχηματισμό.

Espresso της Κυριακής:Τα Χριστούγεννα της φτώχειας και της χλιδής. Ο κόσμος των αντιθέσεων.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: Μόλις φύγουν οι Καλικάντζαροι θα λειτουργήσει πάλι η Δημόσια Διοίκηση και ....Χριστός Γεννάται το κράτος κοιμάται.

Η ΕΠΟΧΗ:Θα τους τα πούμε; Το τροπάριο τους ακρίβεια, ανεργία, υπερχρέωση, έχει αντίλογο: Τα δικά μας κάλαντα.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:Ώρα για ένα νέο ξεκίνημα. Ζητούνται στελέχη και στρατηγική. Ο τουρισμός, τομέας-πρόκληση για εφαρμογή τολμηρής πολιτικής.

Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: Φθηνότερα τα δάνεια. Ρίχνουν τα επιτόκια οι τράπεζες. Έως δύο μονάδες κάτω τα στεγαστικά, τα επιχειρηματικά και τα καταναλωτικά.

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ:Το αντάρτικο των δασαρχών. Αρνούνται να εφαρμόσουν τον δασοκτόνο νόμο.

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: 13 δισ ευρώ άνοιγμα από τα φέσια της Γιάννας. Ειδικό σώμα ελέγχου για όλες τις δαπάνες.

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Νέα κάλαντα τον Μάρτιο! Προϋπολογισμό Νο 2 ετοιμάζει η κυβέρνηση με υπόδειξη των Βρυξελλών. Νέα μέτρα από την άνοιξη του 2005.

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:Σκληρή πενταετία για τα λαϊκά στρώματα. Νέα επέλαση στα λαϊκά δικαιώματα από βιομηχάνους- κυβερνήσεις.

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής:Στόχος η καθημερινότητα. Μετά τον Προϋπολογισμό.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής:Εξελίξεις σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Φθινόπωρο ο ανασχηματισμός παρά τις πιέσεις στον Καραμανλή.

ΝΙΚΗ: "Χιόνια" στο Μαξίμου. Ο Καραμανλής μπροστά σε 3 μεγάλα προβλήματα.

Traffic News Κυριακής:Ταινία η ζωή-μύθος του Τόλη. Ζήτημα χρόνου να ολοκληρωθεί το σενάριο.

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής:Δημόσιο: Η χρονιά των μονιμοποιήσεων. Συμβασιούχοι: Το ΑΣΕΠ θα κρίνει 76.300 αιτήσεις.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής:SOS εκπέμπουν 20 ταμεία. Κρίσιμη χρονιά το 2005 για το ασφαλιστικό. Τα ελλείμματά τους έφτασαν τα 1,9 δισ. ευρώ.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Η ανισότητα δεν πάει άλλο...Βαρυσήμαντη αποκλειστική χριστουγεννιάτικη συνέντευξη του Παναγιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμου στον "Τύπο της Θεσσαλονίκης".


Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2004 - 17:03 (Ώρα Λονδίνου)

Η Ευρώπη στον Τιτάνα

Η αποστολή έχει ήδη δώσει εντυπωσιακές εικόνες από τον Τιτάνα, που είναι παρόμοιου μεγέθους με τη Γη

Ένα νέο διαστημικό εξερευνητικό όχημα βρίσκεται καθοδόν στο μοναδικό φεγγάρι του ηλιακού μας συστήματος, που είναι γνωστό ότι διαθέτει πυκνή ατμόσφαιρα.

Η αποστολή έχει στόχο να διαπιστώσει αν υπάρχουν λίμνες ή θάλασσες μεθανίου και αιθανίου στον Τιτάνα, τον μεγαλύτερο δορυφόρο του Κρόνου.

Τα δύο αυτά χημικά συνδέονται με την εμφάνιση ζωής.

Το αμερικανικό διαστημόπλοιο Κασίνι έθεσε σε πορεία προς τον δορυφόρο το ευρωπαϊκό εξερευνητικό όχημα Ουίγκενς, που αναμένεται να φτάσει στην επιφάνεια του Τιτάνα, στις 14 Ιανουαρίου.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, το Ουίγκενς, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) θα ανοίξει ένα τεράστιο αλεξίπτωτο κατά την κάθοδό του προς την επιφάνεια του Τιτάνα.

Το διαστημόπλοιο Κασίνι άρχισε το μακρύ ταξίδι του προς τον Κρόνο πριν επτά χρόνια με στόχο να μελετήσει τους εντυπωσιακούς δακτυλίους του και τα πολλά φεγγάρια του


Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2004 - 15:00 (Ώρα Λονδίνου)

Επιστροφή στο 67

Δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός για την Ιερουσαλήμ, είπε ο Μαχμούντ Αμπάς

Ο μεταβατικός ηγέτης των Παλαιστινίων, Μαχμούντ Αμπάς, κάλεσε το Ισραήλ να τερματίσει την κατοχή της Δυτικής Όχθης και της Γάζας και να αφήσει ελεύθερους όλους τους πολιτικούς κρατούμενους.

Ο Αμπάς είπε ότι τα σχέδια του Ισραήλ για απόσυρση από τη Λωρίδα της Γάζας θα πρέπει να ενταχθούν σε ευρύτερο σχεδιασμό για την αποχώρηση των Ισραηλινών από όλα τα εδάφη που κατέλαβαν στον πόλεμο του 1967.

Στις δηλώσεις του, που έγιναν στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης κατά την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας εν όψει των εκλογών του Ιανουαρίου για τον διάδοχο του Γιασέρ Αραφάτ, στην ηγεσία των Παλαιστινίων, ο Μαχμούντ Αμπάς είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός στο θέμα της Ιερουσαλήμ, την οποία Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι διεκδικούν ως πρωτεύουσα.

Κάλεσε ακόμα, τους Ισραηλινούς αποφυλακίσουν όλους τους πολιτικούς κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένου και τους Μαρουάν Μπαργκουτί, ενός εκ των ηγετών της Ιντιφάντα.

Δημοτικές εκλογές

Σύμφωνα με ανεπίσημα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της περασμένης Πέμπτης, στις παλαιστινιακές περιοχές, το ριζοσπαστικό κίνημα Χαμάς εμφανίστηκε εξαιρετικά ενισχυμένο, αποκτώντας τον έλεγχο σε τουλάχιστον επτά από τα 26 δημοτικά συμβούλια.

Αλλά το κίνημα Φατάχ του Μαχμούντ Αμπάς, παραμένει το μεγαλύτερο κόμμα και φαίνεται πως θα διατηρήσει τον έλεγχο στα περισσότερα συμβούλια.

Είναι η πρώτη φορά που η Χαμάς κατέβηκε αντίπαλη της Φατάχ.

Ανταποκριτής του BBC μεταδίδει ότι οιι δημοτικές εκλογές δείχνουν πως η Χαμάς έχει σημαντική λαϊκή στήριξη.


Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2004 - 14:31 (Ώρα Λονδίνου)

Αλλαγή στο παρά πέντε

Καταπάτηση των ανθρωπίνων τους δικαιωμάτων κατήγγειλαν οι οπαδοί του Γιανούκοβιτς

Μια μέρα πριν τις επαναληπτικές προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας, την Κυριακή, το συνταγματικό δικαστήριο της χώρας έκρινε αντισυνταγματικές ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις του εκλογικού νόμου, που είχαν εγκριθεί πρόσφατα σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η καλπονοθεία.

Το δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματική, ρύθμιση που περιορίζει τη δυνατότητα ψηφοφορίας στο σπίτι, για τους ηλικιωμένους και ανάπηρους και διέταξε την άμεση κατάργησή της.

Οι οπαδοί του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Βίκτορ Γιουτσένκο, είχαν πει ότι η ψηφοφορία από το σπίτι, ήταν ένας από τους τρόπους με τους οποίους είχε νοθευτεί το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου.

Άλλες μεταρρυθμίσεις πάντως παραμένουν και εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης είπε ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν θα διαταράξει τη διεξαγωγή των εκλογών της Κυριακής.

Οι οπαδοί του πρωθυπουργού, Βίκτορ Γιανούσεβιτς, είχαν χαρακτηρίσει τους περιορισμούς που επέβαλαν οι μεταρρυθμίσεις ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους


Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2004 - 09:11 (Ώρα Λονδίνου)

Χριστουγεννιάτικες ελπίδες

Για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια Παλαιστίνιος ηγέτης παρακολούθησε τη λειτουργία στη Βηθλεέμ

Ο μεταβατικός ηγέτης των Παλαιστινίων, Μαχμούντ Αμπάς, και ανώτατα στελέχη της κυβέρνησής του παρακολούθησαν τη λειτουργία των Χριστουγέννων στη Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης, καθώς αυξάνονται οι ελπίδες για βελτίωση των Ισραηλινο-Παλαιστιναικών σχέσεων.

Είναι τα πρώτα Χριστούγεννα εδώ και τέσσερα χρόνια στα οποία μπόρεσαν να παρευρεθούν Παλαιστίνιοι ηγέτες στη λειτουργία, καθώς το Ισραήλ είχε απαγορεύσει στον Γιασέρ Αραφάτ να την μετακίνηση στη Βηθλεέμ.

Νωρίτερα ο Μαχμούντ Αμπάς είχε δηλώσει ότι επιδιώκει να διαπραγματευτεί με τους Ισραηλινούς μια ειρηνευτική συμφωνία βασισμένη στο δίκαιο και το σωστό.

Ο Μαχμούντ Αμπάς είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του Ιανουαρίου.

Οι ανταποκριτές μεταδίδουν πως η παρουσία του στη λειτουργία των Χριστουγέννων ήταν ένα σημαντικό γεγονός για τον ίδιο, καθώς η προεκλογική εκστρατεία έχει αρχίσει πλέον για τα καλά.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.