Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ειδήσεις 05-04-23

  1. Καραμανλής: Όχι σε νέα φορολογικά μέτρα
  2. Αθώωση διοικητή για την Αμπού Γκράιμπ
  3. Νέα κυβέρνηση από Μπερλουσκόνι
  4. Μήνυμα Κίνας προς Ιαπωνία
  5. Βέλη Χάουαρντ εναντίον Μπλερ
  6. Νέα κυβέρνηση από Μπερλουσκόνι
  7. Αισιοδοξία για την έκδοση Βαβύλη
  8. Βαβύλης και Δημόσιο
  9. Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση Μπερλουσκόνι
  10. Αισιοδοξία για την έκδοση Βαβύλη
  11. «Είμαστε η Τσέλσι του βορρά»
  12. Ένοχος αλλά όχι για την 11η Σεπτεμβρίου
  13. «Τα δύο πρόσωπα των Τόρηδων»

Σάββατο 23 Απριλίου 2005 - 22:44 (Ώρα Λονδίνου)

Καραμανλής: Όχι σε νέα φορολογικά μέτρα

Ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού

Στη δέσμευση ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν νέα φορολογικά μέτρα στο εγγύς προσεχές μέλλον προέβη ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Αναφερόμενος στα προηγούμενα μέτρα που είχαν ληφθεί ο κ. Καραμανλής είπε: «Όταν πλέον φάνηκε ότι το έλλειμμα είναι σχεδόν πενταπλάσιο από εκείνο που είχε υπολογισθεί, όταν ψηφίσθηκε ο προϋπολογισμός του 2004, αναγκασθήκαμε να πάμε σε κάποια μέτρα».

»Και λέω αναγκασθήκαμε γιατί ήταν αναπόφευκτα», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι σχεδιάζει ανασχηματισμό της κυβέρνησης, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Οι υπουργοί που απαρτίζουν μία κυβέρνηση πρέπει να έχουν επαρκή χρόνο, ώστε να ενημερωθούν, να προγραμματίσουν και να υλοποιήσουν το κυβερνητικό έργο».

»Τώρα είναι που έχουμε μπει πια στη φάση που οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να υλοποιούνται», επεσήμανε.

Μία από τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, είναι να προχωρήσουν όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Ανάμεσα σε αυτές τις αλλαγές είναι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο οποίος υποσχέθηκε ότι δεν θα θιγούν θέματα που έχουν σχέση με απολύσεις ή αποζημιώσεις.


Σάββατο 23 Απριλίου 2005 - 22:25 (Ώρα Λονδίνου)

Αθώωση διοικητή για την Αμπού Γκράιμπ

Οι φωτογραφίες προκάλεσαν σοκ στη διεθνή κοινή γνώμη

Ο πρώην διοικητής των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ, στρατηγός Ρικάρντο Σάντσεζ, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για τα βασανιστήρια κρατουμένων στη φυλακή Αμπού Γκράιμπ στο Ιράκ.

Νέα έρευνα που διεξήχθη αναφέρει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ενοχή του στρατηγού Σάντσεζ και τριών από τους βασικούς συνεργάτες του.

Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο ο πτέραρχος Γιάνις Καρπίνσκι, διοικητής της φυλακής, κρίνεται ένοχος για τα βασανιστήρια.

Πέρυσι, οι φωτογραφίες βασανιστηρίων των ιρακινών κρατουμένων από τους Αμερικανούς στρατιώτες προκάλεσαν γενική κατακραυγή.

Μέχρι στιγμής έχουν καταδικασθεί για τα βασανιστήρια στη φυλακή Αμπού Γκράιμπ πέντε Αμερικανοί στρατιώτες.

Εν τω μεταξύ, δύο οργανώσεις για τα δικαιώματα των πολιτών έχουν υποβάλει μήνυση εναντίον του υπουργού Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Ράμσφελντ.

Οι οργανώσεις τον κατηγορούν ότι διέταξε τα βασανιστήρια και ότι στη συνέχεια δεν έλαβε επαρκή μέτρα για να τα σταματήσει.


Σάββατο 23 Απριλίου 2005 - 13:43 (Ώρα Λονδίνου)

Νέα κυβέρνηση από Μπερλουσκόνι

Η νέα κυβέρνηση θα περάσει σύντομα από ψήφο εμπιστοσύνης

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προέβη στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης, τρεις ημέρες μετά την παραίτησή του λόγω των αντιπαραθέσεων στον κυβερνητικό του συνασπισμό.

Η κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ξέσπασε μετά τα απογοητευτικά ποσοστά που συγκέντρωσε ο συνασπισμός στις περιφερειακές εκλογές στη χώρα.

Ορισμένοι από τους υπουργούς της κυβέρνησης παραιτήθηκαν και άλλοι απείλησαν ότι θα παραιτηθούν.

Στη νέα κυβέρνηση επιστρέφει ως αντιπρόεδρος ο Τζούλιο Τρεμόντι, ο οποίος είχε εκδιωχθεί από το κυβερνητικό σχήμα πέρυσι.

Ο ανταποκριτής του BBC στη Ρώμη, πάντως, αναφέρει ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα καταφέρει να επιβιώσει και να αντιμετωπίσει τους τριγμούς στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Στόχος η ανάκαμψη της οικονομίας

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, δίνοντας τέλος τέλος στην πολιτική κρίση των τελευταίων εβδομάδων.

Η νέα κυβέρνηση Μπερλουσκόνι έχει στη διάθεσή της λιγότερο από ένα χρόνο για την ανάκαμψη της ιταλικής οικονομίας μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών το Μάιο του 2006.

Τα υπουργεία Επικοινωνίας, Πολιτισμού, Υγείας και Βιομηχανίας αναλαμβάνουν νέοι υπουργοί, ενώ ο πρωθυπουργός εμπιστεύτηκε εκ νέου το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομίας στον Ντομένικο Σινισκάλο.

Ο αρχηγός της συντηρητικής Εθνικής Συμμαχίας, Τζιανφράνκο Φίνι διατηρεί το υπουργείο Εξωτερικών.


Σάββατο 23 Απριλίου 2005 - 20:23 (Ώρα Λονδίνου)

Μήνυμα Κίνας προς Ιαπωνία

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της κρίσης

Η Κίνα ζήτησε από την Ιαπωνία να αναλογιστεί τις συνέπειες της επιθετικής της πολιτικής στο παρελθόν και να αποδείξει με πράξεις την πρόσφατη δημόσια συγγνώμη της προς τις χώρες της Ασίας.

Ο πρόεδρος της Κίνας, Χου Τζιντάο, προέβη σε αυτές τις δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Χουνιχίρο Κοϊζούμι, έπειτα από την κρίση που ξέσπασε ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η όποια αντιπαράθεση πρέπει να επιλυθεί με διάλογο και όχι με άλλου είδους μέσα.

Ο κ. Κοϊζούμι, από την πλευρά του, τόνισε ότι οι συνομιλίες ήταν «ειλικρινείς» και «εποικοδομητικές».

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο περιθώριο της διάσκεψης Ασίας -Αφρικής, στη Τζακάρτα της Ινδονησίας, έπειτα από τρεις εβδομάδες έντονων αντι-ιαπωνικών διαδηλώσεων στην Κίνα.

Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν όταν η Ιαπωνία ενέκρινε ορισμένα σχολικά βιβλία που «ωραιοποιούν» τη στάση της Ιαπωνίας κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τους ανταποκριτές.

Η ένταση αυξήθηκε όταν ορισμένοι Ιάπωνες βουλευτές επισκέφθηκαν ένα ναό στο Τόκι για να τιμήσουν τους Ιάπωνες που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ανάμεσα στους οποίους και κάποιους που θεωρήθηκαν εγκληματίες πολέμου.

Την Παρασκευή, ο κ. Κοϊζούμι εξέφρασε δημοσίως συγγνώμη για τη στάση της χώρας του απέναντι στις υπόλοιπες ασιατικές χώρες κατά τη διάρκεια του πολέμου.


Πέμπτη 14 Απριλίου 2005 - 15:17 (Ώρα Λονδίνου)

Βέλη Χάουαρντ εναντίον Μπλερ

Ο ηγέτης των Συντηρητικών, Μάικλ Χάουαρντ, κατηγόρησε τον Τόνι Μπλερ ότι «λέει ψέμματα για να κερδίσει τις εκλογές», αναφερόμενος κυρίως στο θέμα του πολέμου στο Ιράκ.

Εκλογές στη Βρετανία

Υπέρ του πολέμου στο Ιράκ παραμένει ο Μπλερ

Η τελευταία μάχη;

Ο Τόνι Μπλερ φλερτάρει με μια πολιτική πρωτιά

Άργησε αλλά αποφάσισε

Ο Χάουαρντ έσμιξε με την πολιτική σε μεγάλη ηλικία

Ο «χαλαρός» Τσάρλς Κένεντι

Ο «άσος στο μανίκι του» είναι δώρο της συζύγου του

Ομοιότητες στις κομματικές υποσχέσεις

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα προεκλογικά προγράμματα των Εργατικών και των Συντηρητικών κινούνται στα ίδια πλαίσια με εκείνα του 2000 και θεωρούν ότι αλλάζει μόνο η εκφορά του λόγου.

Μάχη για τις «οριακές» περιφέρειες

Το «Οχάιο» των βρετανικών εκλογών

Τα εκλογικά προγράμματα

Μετανάστευση, υγεία, παιδεία, κοινωνική πολιτική και φόροι είναι τα ζητήματα στα οποία επικεντρώνουν τα εκλογικά προγράμματα των τριών μεγάλων κομμάτων και καθορίζουν την προεκλογική αντιπαράθεση.

Θέματα εκλογών: Ευρώπη

Θέματα εκλογών: Ιράκ

Θέματα εκλογών: Σύνταγμα

Πώς ψηφίζουν οι Βρετανοί

Όσο ανεβαίνει το προεκλογικό θερμόμετρο στην Βρετανία τόσο το τοπίο γίνεται όλο και πιο θολό, σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες παρουσιάζουν απόκλιση μεταξύ τους.

Χιλιάδες οι υποψήφιοι

Οι βρετανικές εκλογές σε αριθμούς

Εκλογές στη Βρετανία

RSS

^^ Αρχή σελίδας

Αρχική Σελίδα

|

Διεθνή

|

Ελλάδα - Κύπρος

|

Τύπος

|

Οικονομία

|

Πολιτισμός

|

Αθλητικά

|

Σε βάθος

|

Ενυπόγραφα

|

Φόρουμ

|

Καιρός

BBC News >>

|

BBC Sport >>

|

BBC Weather >>

|

BBC World Service >>

|

BBC Languages >>

Βοήθεια

|

Επικοινωνία

|

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Σάββατο 23 Απριλίου 2005 - 16:23 (Ώρα Λονδίνου)

Βέλη Χάουαρντ εναντίον Μπλερ

Ο ηγέτης των Συντηρητικών εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του Τόνι Μπλερ

Ο ηγέτης των Συντηρητικών, Μάικλ Χάουαρντ, κατηγόρησε τον Τόνι Μπλερ ότι «λέει ψέμματα για να κερδίσει τις εκλογές», αναφερόμενος κυρίως στο θέμα του πολέμου στο Ιράκ.

Οι Συντηρητικοί ζήτησαν από τον Τόνι Μπλερ να δώσει εξηγήσεις για τα γεγονότα που οδήγησαν στην αυτοκτονία του καθηγητή Ντέιβιντ Κέλι, όταν έγινε γνωστό ότι είχε χαρακτηρίσει υπερβολικούς τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Μπλερ για το οπλοστάσιο στο Ιράκ.

Η ανεξάρτητη επιτροπή που διερεύνησε το θέμα είχε απαλλάξει την κυβέρνηση Μπλερ από κάθε κατηγορία και είχε κατηγορήσει το BBC για διαρροή μη διασταυρωμένων πληροφοριών.

Ο Τόνι Μπλερ έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι η κυβέρνηση δεν διέρρευσε το όνομα του καθηγητή Κέλι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Τόνι Μπλερ, μιλώντας στην εκπομπή Νιούζναϊτ του BBC, υπογράμμισε ότι δεν πιστεύει πως πρέπει να απολογηθεί για τον πόλεμο στο Ιράκ και είπε ότι έλαβε τη σωστή απόφαση.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις δηλώσεις του αντιπάλου του, ο Τόνι Μπλερ είπε ότι ο Μάικλ Χάουαρντ διαλέγει ο ίδιος το επίπεδο στο οποίο θα κινηθεί η προεκλογική του εκστρατεία.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι εάν η κοινή γνώμη εκτιμά την ανοδική πορεία της οικονομίας τότε θα ψηφίσει Εργατικούς σε αυτές τις εκλογές.


Σάββατο 23 Απριλίου 2005 - 13:43 (Ώρα Λονδίνου)

Νέα κυβέρνηση από Μπερλουσκόνι

Η νέα κυβέρνηση θα περάσει σύντομα από ψήφο εμπιστοσύνης

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προέβη στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης, τρεις ημέρες μετά την παραίτησή του, λόγω των αντιπαραθέσεων στον κυβερνητικό του συνασπισμό.

Η κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ξέσπασε μετά τα απογοητευτικά ποσοστά που συγκέντρωσε ο συνασπισμός στις περιφερειακές εκλογές στη χώρα.

Ορισμένοι από τους υπουργούς της κυβέρνησης παραιτήθηκαν και άλλοι απείλησαν ότι θα παραιτηθούν.

Στη νέα κυβέρνηση επιστρέφει ως αντιπρόεδρος ο Τζούλιο Τρεμόντι, ο οποίος είχε εκδιωχθεί από το κυβερνητικό σχήμα πέρυσι.

Ο ανταποκριτής του BBC στη Ρώμη, πάντως, αναφέρει ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα καταφέρει να επιβιώσει και να αντιμετωπίσει τους τριγμούς στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Στόχος η ανάκαμψη της οικονομίας

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, δίνοντας τέλος τέλος στην πολιτική κρίση των τελευταίων εβδομάδων.

Η νέα κυβέρνηση Μπερλουσκόνι έχει στη διάθεσή της λιγότερο από ένα χρόνο για την ανάκαμψη της ιταλικής οικονομίας μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών το Μάιο του 2006.

Τα υπουργεία Επικοινωνίας, Πολιτισμού, Υγείας και Βιομηχανίας αναλαμβάνουν νέοι υπουργοί, ενώ ο πρωθυπουργός εμπιστεύτηκε εκ νέου το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομίας στον Ντομένικο Σινισκάλο.

Ο αρχηγός της συντηρητικής Εθνικής Συμμαχίας, Τζιανφράνκο Φίνι διατηρεί το υπουργείο Εξωτερικών.


Σάββατο 23 Απριλίου 2005 - 11:47 (Ώρα Λονδίνου)

Αισιοδοξία για την έκδοση Βαβύλη

Η σύλληψη του Βαβύλη έγινε σε συνεργασία των ελληνικών με τις ιταλικές αρχές

Την αισιοδοξία του ότι θα γίνει αποδεκτό από τις ιταλικές αρχές το αίτημα για έκδοση του συλληφθέντος Απόστολου Βαβύλη στην Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Θέλω να πιστεύω ότι το αίτημα αυτό θα γίνει αποδεκτό από τις ιταλικές αρχές», είπε ο κ. Βουλγαράκης και συμπλήρωσε, «θεωρώ πάντως ότι όλη η επιχείρηση, η οποία είχε στηθεί με πολύ μεγάλη προσοχή είχε αυτό το αίσιο τέλος, διότι η Ελληνική Αστυνομία λειτούργησε όπως έπρεπε σε ένα περιβάλλον με σιγουριά, με σταθερότητα και με πολλή μεθοδικότητα».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, αφού συνεχάρη τις ελληνικές αστυνομικές αρχές, διευκρίνισε ότι έχει ήδη μιλήσει με τον υπουργό Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη, ο οποίος θα αναλάβει να διατυπώσει και από πλευράς του Υπουργείου Εξωτερικών το αίτημα να ο Βαβύλης και να δικαστεί ο Βαβύλης στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς ο κ. Βουλγαράκης για την αντίδραση του πρωθυπουργού αναφορικά με τη σύλληψη Βαβύλη είπε: «ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ευαρέσκειά του, διότι ήταν κάτι το οποίο έπρεπε να γίνει».

Δηλώσεις αρχηγού ΕΛ.ΑΣ

Λεπτομέρειες για τη σύλληψη του καταζητούμενου Βαβύλη έδωσε στη δημοσιότητα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος, Γιώργος Αγγελάκος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΕΛΑΣ τα ηλεκτρονικά ίχνη του φορητού του ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι συναλλαγές και οι επαφές του μέσω του διαδικτύου οδήγησαν στον εντοπισμό του καταζητούμενου.

Οι αξιόπιστες πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους οι ελληνικές αρχές εδώ κι ένα μήνα και τα στοιχεία των Ιταλών αστυνομικών από τη χρήση των πιστωτικών καρτών του Βαβύλη συνέβαλαν στη σύλληψη του καταζητούμενου, ο οποίος συνελήφθη μαζί με την 50χρνη Ιταλίδα φίλη του Ιλίτσια Τάντε σε σπίτι στην οδό Κρεσέντια της Μπολόνια στις 5.30 χθες ώρα Ελλάδος.

Όπως ανακοίνωσε ο αντιστράτηγος Γιώργος Αγγελάκος ο συλληφθείς φορούσε ράσα και ο υπολογιστής του ήταν ανοικτός καθώς ετοιμαζόταν να στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα σε άτομο, του οποίου η ταυτότητα δε δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο Απόστολος Βαβύλης και η Ιλίτσια Τάντε κρατούνται από τις ιταλικές αρχές.

Για τη σύλληψη του γιου της η μητέρα του Βαβύλη, Αλεξάνδρα, δήλωσε με σαρκασμό στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Άλτερ: «Μπράβο τους. Να τους συγχαρώ».

Η δράση του Βαβύλη

Ο Απόστολος Βαβύλης έχει καταδικασθεί ερήμην από ιταλικό δικαστήριο για διακίνηση ναρκωτικών.

Γράφημα το οποίο απεικονίζει την μέθοδο μέσω της οποίας εντοπίστηκε ο Απόστολος Βαβύλης με βάση τις κινήσεις του στο διαδίκτυο

Για να πραγματοποιηθεί η έκδοσή του στην Ελλάδα θα πρέπει να υποβληθεί αίτημα από την ελληνική πλευρά, μετά την παραμονή του συλληφθέντος σε ιταλική φυλακή.

Ο Βαβύλης είχε απασχολήσει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ως Απόστολος Φωκάς, όταν είχε εμπλακεί στη διαδικασία εκλογής του Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Η δράση του είχε απασχολήσει πριν από χρόνια το FBI, ενώ η διακριτική του παρακολούθηση εντάθηκε όταν ο Βαβύλης άρχισε τις εμπορικές του και άλλες επαφές με τον Ισραήλ και την Αλβανία.


Σάββατο 23 Απριλίου 2005 - 14:20 (Ώρα Λονδίνου)

Βαβύλης και Δημόσιο

Ορισμένα από τα πρωτοσέλιδα:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 1.811 νέες θέσεις χωρίς διαγωνισμό. "Πράσινο φως" για προσλήψεις. Σε νοσοκομεία, οργανισμούς, νομαρχίες και υπουργεία.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): ΛΑΦΚΑ: Η λίστα των 609.920 δικαιούχων αναδρομικών. Τι ποσά τους αναλογούν για την 5ετία 1999-2004.

ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Απογείωση σε δύο χρόνια. Αποκαλυπτικός ο πρωθυπουργός στους προέδρους των νομαρχιακών.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Μαχαίρι" στις αναρρωτικές άδειες. Δημόσιο: Αυστηροί περιορισμοί στο νέο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ενιαίο Ταμείο στις τράπεζες. Προς συμφωνία για το Ασφαλιστικό.

Η ΑΥΓΗ: ΕΣΥ α λα Θάτσερ! Σύμπραξη με ιδιωτικά κεφάλαια. Σε ιδιώτες το μάνατζμεντ νοσοκομείων και τα νοσήλια, ενώ το δημόσιο θα πληρώνει τους γιατρούς.

ΑΥΡΙΑΝΗ: Καπέλο 40 δισ. τον χρόνο στα γάλατα. Μας πουλάνε εισαγόμενο μπαγιάτικο γάλα 11 ημερών για... φρέσκο.

ΤΟ ΒΗΜΑ: Εβδομάδα Παθών για τους κυβερνητικούς βουλευτές. Καθημερινό φαινόμενο οι γκρίνιες και οι ανοιχτές εξεγέρσεις στην περιφέρεια.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τα δύο χρόνια που θα αλλάξουν την Ελλάδα. Κ. Καραμανλής: "Τώρα το συμμάζεμα, μετά η απογείωση".

ΕΘΝΟΣ: Νέοι φόροι στα ακίνητα. Μετά το ναυάγιο για την επιβολή φόρου κατοχής.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Όσοι περιμένουν νεκρανάσταση του Παλαιού ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου τους διεμήνυσε: Μια φορά τον χρόνο είναι του Λαζάρου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τον πρόδωσε ο υπολογιστής. Μέσω διαδικτύου και πιστωτικών καρτών οδηγήθηκαν στο κρησφύγετο Βαβύλη.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κερδίζει και στα δύσκολα. Γκάλοπ GPO: Καθαρό προβάδισμα 3 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Το λάπτοπ πρόδωσε τον Βαβύλη. Συνελήφθη χθες στην Μπολόνια από Ιταλούς με υπόδειξη Ελλήνων.

ΕΣΤΙΑ: Συνταγή καταστροφής για την οικονομία. Η Ελλάς απομακρύνεται από την ευρωπαϊκή πορεία.

ESPRESSO: Ποιοι "κάρφωσαν" τον Βαβύλη. Όλο το παρασκήνιο της σύλληψής του στην Ιταλία.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Νέα πρόσωπα στις δημόσιες επιχειρήσεις. Αλλαγές ετοιμάζει ο πρωθυπουργός.

Ο ΛΟΓΟΣ: Έπιασαν τον Βαβύλη στην Ιταλία. Με βάση εντάλματα σύλληψης της Interpol.

ΤΑ ΝΕΑ: Συνελήφθη ο Βαβύλης. Χθες το απόγευμα στην Μπολόνια. Τον πρόδωσαν κάρτες και Ιντερνετ

Η ΝΙΚΗ: Ποιος φοβάται τον Βαβύλη; Αναμένονται αποκαλύψεις μετά τη σύλληψη.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νοσοκομεία: Αμαρτωλές και... ανθυγιεινές "συμπράξεις".

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Η Μπακογιάννη πάει στο Ανάπτυξης. Η λύση για ανασχηματισμό.

TRAFFIC NEWS: Σε κλοιό επιτήρησης η Ζαχαρέα. Όλο το παρασκήνιο. Όλοι γράφουν για το μεγάλο «σκάνδαλο ευρωπαϊκού επιπέδου».

Η ΧΩΡΑ: Βολές Βαγγέλη (Μεϊμαράκη) κατά υπουργών. Όλο το παρασκήνιο από το δείπνο του πρωθυπουργού με προέδρους των ΝΟΔΕ.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 4.232 νέες θέσεις εργασίας. Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

ΕΓΝΑΤΙΑ: "Η Εκκλησία δεν είναι εκλογικό σώμα". Αποκλειστική συνέντευξη του Μητροπολίτη Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Απειλούν οι δικαστές... με νέες κινητοποιήσεις.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων


Σάββατο 23 Απριλίου 2005 - 13:43 (Ώρα Λονδίνου)

Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση Μπερλουσκόνι

Η νέα κυβέρνηση θα περάσει σύντομα από ψήφο εμπιστοσύνης

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε στον πρόεδρο της χώρας το νέο κεντροδεξιό κυβερνητικό σχήμα.

Εκπρόσωπος της ιταλικής προεδρίας δήλωσε ότι η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έλαβε μόλις χθες από τον πρόεδρο της χώρας, Κάρλο Αντζέλιο Τσιάμπι την εντολή για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Η ανακοίνωση δίνει τέλος στην πολιτική κρίση των τελευταίων εβδομάδων.

Η νέα κυβέρνηση Μπερλουσκόνι έχει στη διάθεσή της λιγότερο από ένα χρόνο για την ανάκαμψη της ιταλικής οικονομίας μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών το Μάιο του 2006.

Τα υπουργεία Επικοινωνίας, Πολιτισμού, Υγείας και Βιομηχανίας αναλαμβάνουν νέοι υπουργοί, ενώ ο πρωθυπουργός εμπιστεύτηκε εκ νέου το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομίας στον Ντομένικο Σινισκάλο.

Ο αρχηγός της συντηρητικής Εθνικής Συμμαχίας, Τζιανφράνκο Φίνι διατηρεί το υπουργείο Εξωτερικών.


Σάββατο 23 Απριλίου 2005 - 11:47 (Ώρα Λονδίνου)

Αισιοδοξία για την έκδοση Βαβύλη

Η σύλληψη του Βαβύλη έγινε σε συνεργασία των ελληνικών με τις ιταλικές αρχές

Την αισιοδοξία του ότι θα γίνει αποδεκτό από τις ιταλικές αρχές το αίτημα για έκδοση του συλληφθέντος Απόστολου Βαβύλη στην Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Θέλω να πιστεύω ότι το αίτημα αυτό θα γίνει αποδεκτό από τις ιταλικές αρχές», είπε ο κ. Βουλγαράκης και συμπλήρωσε, «θεωρώ πάντως ότι όλη η επιχείρηση, η οποία είχε στηθεί με πολύ μεγάλη προσοχή είχε αυτό το αίσιο τέλος, διότι η Ελληνική Αστυνομία λειτούργησε όπως έπρεπε σε ένα περιβάλλον με σιγουριά, με σταθερότητα και με πολλή μεθοδικότητα».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, αφού συνεχάρη τις ελληνικές αστυνομικές αρχές, διευκρίνισε ότι έχει ήδη μιλήσει με τον υπουργό Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη, ο οποίος θα αναλάβει να διατυπώσει και από πλευράς του Υπουργείου Εξωτερικών το αίτημα να ο Βαβύλης και να δικαστεί ο Βαβύλης στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς ο κ. Βουλγαράκης για την αντίδραση του πρωθυπουργού αναφορικά με τη σύλληψη Βαβύλη είπε: «ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ευαρέσκειά του, διότι ήταν κάτι το οποίο έπρεπε να γίνει».

Δηλώσεις αρχηγού ΕΛΑΣ

Λεπτομέρειες για τη σύλληψη του καταζητούμενου Βαβύλη έδωσε στη δημοσιότητα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος, Γιώργος Αγγελάκος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΕΛΑΣ τα ηλεκτρονικά ίχνη του φορητού του ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι συναλλαγές και οι επαφές του μέσω του διαδικτύου οδήγησαν στον εντοπισμό του καταζητούμενου.

Οι αξιόπιστες πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους οι ελληνικές αρχές εδώ κι ένα μήνα και τα στοιχεία των Ιταλών αστυνομικών από τη χρήση των πιστωτικών καρτών του Βαβύλη συνέβαλαν στη σύλληψη του καταζητούμενου, ο οποίος συνελήφθη μαζί με την 50χρνη Ιταλίδα φίλη του Ιλίτσια Τάντε σε σπίτι στην οδό Κρεσέντια της Μπολόνια στις 5.30 χθες ώρα Ελλάδος.

Όπως ανακοίνωσε ο αντιστράτηγος Γιώργος Αγγελάκος ο συλληφθείς φορούσε ράσα και ο υπολογιστής του ήταν ανοικτός καθώς ετοιμαζόταν να στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα σε άτομο, του οποίου η ταυτότητα δε δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο Απόστολος Βαβύλης και η Ιλίτσια Τάντε κρατούνται από τις ιταλικές αρχές.

Για τη σύλληψη του γιου της η μητέρα του Βαβύλη, Αλεξάνδρα, δήλωσε με σαρκασμό στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Άλτερ: «Μπράβο τους. Να τους συγχαρώ».

Η δράση του Βαβύλη

Ο Απόστολος Βαβύλης έχει καταδικασθεί ερήμην από ιταλικό δικαστήριο για διακίνηση ναρκωτικών.

Γράφημα το οποίο απεικονίζει την μέθοδο μέσω της οποίας εντοπίστηκε ο Απόστολος Βαβύλης με βάση τις κινήσεις του στο διαδίκτυο

Για να πραγματοποιηθεί η έκδοσή του στην Ελλάδα θα πρέπει να υποβληθεί αίτημα από την ελληνική πλευρά, μετά την παραμονή του συλληφθέντος σε ιταλική φυλακή.

Ο Βαβύλης είχε απασχολήσει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ως Απόστολος Φωκάς, όταν είχε εμπλακεί στη διαδικασία εκλογής του Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Η δράση του είχε απασχολήσει πριν από χρόνια το FBI, ενώ η διακριτική του παρακολούθηση εντάθηκε όταν ο Βαβύλης άρχισε τις εμπορικές του και άλλες επαφές με τον Ισραήλ και την Αλβανία.


Σάββατο 23 Απριλίου 2005 - 10:44 (Ώρα Λονδίνου)

«Είμαστε η Τσέλσι του βορρά»

Την παραμονή του στη Μπόλτον επιθυμεί ο Έλληνας διεθνής μέσος

Ο Έλληνας διεθνής της Μπόλτον, Στέλιος Γιαννακόπουλος δήλωσε ότι θα ήθελε να δει την ομάδα του να αγωνίζεται την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη για να αποδείξει ότι είναι η Τσέλσι του βορρά», γράφει άρθρο της βρετανικής εφημερίδας «Ντέιλι Μίρορ», η οποία αναγνωρίζει την καλή αγωνιστική κατάσταση του Έλληνα ποδοσφαιριστή και τη συμβολή του στην καλή πορεία της ομάδος του.

Ο Έλληνας μέσος πιστεύει ότι το κύπελλο ΟΥΕΦΑ και το Τσάμπιονς Λιγκ είναι οι κατάλληλες διοργανώσεις για να αποδείξει η Μπόλτον πόσο άδικο έχουν όλοι όσοι την αποκαλούν «ομάδα των μεγάλων μπαλιών, χωρίς φαντασία στο παιχνίδι της».

«Εμείς αποδεικνύουμε εάν μπορούμε ή όχι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο στο γήπεδο», είπε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος και πρόσθεσε, «διαθέτουμε καλούς και έμπειρους παίκτες. Σχεδόν όλοι μας έχουμε αγωνιστεί στην Ευρώπη. Δε φοβόμαστε κανέναν. Στην Αγγλία αγωνιζόμαστε ενάντια σε μερικές από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Η Τσέλσι, η Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ, η Νιουκάσλ ακόμα και η Μίντελσμπρο».

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος υποστήριξε, επίσης, ότι η δυνατότητα της Μπόλτον να αλλάζει το στιλ και την τακτική του παιχνιδιού της θα διαψεύσει όλους τους επικριτές της.

«Παίζουμε βάσει των ικανοτήτων του κάθε ποδοσφαιριστού. Ο προπονητής μάς δίνει κάποιες γενικές κατευθύνσεις αλλά αυτό που φαίνεται στο γήπεδο είναι αξία του κάθε ένα από εμάς ξεχωριστά», επεσήμανε ο Έλληνας διεθνής.

Η Μπόλτον εάν επικρατήσει στην αναμέτρηση επί της Άστον Βίλα θα έχει εξασφαλίσει μια θέση στο ΟΥΕΦΑ και θα μπορεί να ονειρεύεται την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο ο κάτοχος του Κυπέλλου Ευρώπης πιστεύει ότι όλα είναι πιθανά.

«Όταν γύρισα από το Γιούρο οι συμπαίκτες μου με ρωτούσαν πώς τα καταφέραμε. Τους είχα απαντήσει ότι η νίκη της εθνικής Ελλάδος αποδεικνύει ότι όλα είναι πιθανά. Είχα, επίσης, πει ότι εάν η Ελλάδα κατέκτησε το Γιούρο, τότε και η Μπόλτον θα μπορούσε να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε γέλασαν. Σήμερα όμως εγώ τους το υπενθύμισα», δήλωσε ο Στέλιος, όπως την αποκαλούν στην Αγγλία, και εξέφρασε την ελπίδα για ανανέωση του συμβολαίου του με την αγγλική ομάδα.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος εδώ. Μου αρέσει το γεγονός ότι αγωνίζομαι στο πιο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα στον κόσμο. Δεν είναι, όμως, ώρα για λόγια. Πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην Ευρώπη».

Ο τεχνικός στον πάγκο της Μπόλτον, Σαμ Άλαρνταϊς παραδέχτηκε ότι η ανανέωση του συμβολαίου του Γιαννακόπουλου είναι ανάμεσα στις προτεραιότητές του.


Σάββατο 23 Απριλίου 2005 - 09:53 (Ώρα Λονδίνου)

Ένοχος αλλά όχι για την 11η Σεπτεμβρίου

Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε την ενοχή του και στις έξι κατηγορίες που τον βαρύνουν

Ο μαροκινής καταγωγής Γάλλος, Ζακαρίας Μουσάουι, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, παραδέχτηκε την ενοχή του και στις έξι κατηγορίες που αντιμετωπίζει για συνομωσία με μέλη του δικτύου Αλ Κάιντα.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στη συνωμοσία της Αλ Κάιντα για το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Παραδέχτηκε, όμως, ότι συμμετείχε σε άλλο σχέδιο με το οποίο αεροσκάφη τύπου Μπόινγκ 737, στα οποία είχε εκπαιδευτεί, επρόκειτο να πλήξουν τον Λευκό Οίκο.

Ο 36χρονος κατηγορούμενος δήλωσε ότι είχε επιλεχθεί από τον ίδιο τον επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, Αλμπέρτο Γκονζάλες διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα εισηγηθεί την επιβολή της θανατικής ποινής.

Ο 36χρονος Γάλλος, ο οποίος στις αρχές της εβδομάδος δήλωνε έτοιμος να αποδεχθεί την εσχάτη των ποινών, φαίνεται πλέον να έχει αλλάξει γνώμη και δήλωσε ότι θα ασκήσει κάθε ένδικο μέσο κατά της θανατικής ποινής.

Οι δικηγόροι του κατηγορουμένου προσπάθησαν να αποτρέψουν τον πελάτη τους από την ομολογία της ενοχής του και τόνισαν δεν είναι πνευματικά ικανός για μια τέτοια ενέργεια.


Σάββατο 23 Απριλίου 2005 - 09:14 (Ώρα Λονδίνου)

«Τα δύο πρόσωπα των Τόρηδων»

Οι γκάφες των Συντηρητικών στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής και η κρυφή ατζέντα των Εργατικών για την ενεργειακή πολιτική της Βρετανίας είναι δύο από κυριότερα θέματα στα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων.

«Τα δύο πρόσωπα της μεταναστευτικής πολιτικής των Τόρηδων», είναι ο τίτλος των «Τάιμς».

Και εξηγεί: «Ο σκιώδης υπουργός σε θέματα Μετανάστευσης κατηγορείται για υποκρισία, καθώς αποκαλύφθηκε ότι τα φυλλάδια που μοίραζε στους λευκούς ψηφοφόρους του περιελάμβαναν τελείως διαφορετικά μηνύματα από τα φυλλάδια που μοίραζε στους Ασιάτες ψηφοφόρους του».

Σε άλλο σημείο του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος οι «Τάιμς» διευκρινίζουν: «ο Χάμφρεϊ Μάλινς, ο υποψήφιος των Συντηρητικών στην εκλογική περιφέρεια Γουόκινγκ, ζητάει την ψήφο των μουσουλμάνων ψηφοφόρων προβάλλοντας τις προσπάθειες που έχει ο ίδιος καταβάλλει για την έκδοση αδειών παραμονής. Την ίδια οι λευκοί της ίδιας περιφέρειας γίνονταν αποδέκτες του σκληρού μηνύματος των Τόρηδων για δραστική μείωση του μεταναστευτικού κύματος στη χώρα».

Η εφημερίδα, επίσης, αναφέρει ότι άρχισαν να διαφαίνονται και οι πρώτες εσωκομματικές διαφωνίες για το θέμα της μεταναστευτικής.

Οι Μάικλ Πορτίλο, πρώην υπουργός Πολιτισμού, και ο υποψήφιος των Συντηρητικών για τη δημαρχία του Λονδίνου, Στιβ Νόρις διαχώρισαν τη θέση τους από τις απόψεις και την πολιτική του προέδρου του κόμματος, Μάικλ Χάουαρντ.

Να σημειωθεί ότι ο Χάμφρεϊ Μάλινς αισιοδοξεί να αναλάβει το υπουργείο για θέματα Μετανάστευσης, εάν οι Συντηρητικοί επικρατήσουν στις εκλογές της 5ης Μαΐου.

Το θέμα της μετανάστευσης προτάσσει επίσης η «Γκάρντιαν» με τον τίτλο: «Ο Μπλερ στην αντεπίθεση για τους μετανάστες».

«Σε μία από τις σημαντικότερες ομιλίες της προεκλογικής του εκστρατείας ο Τόνι Μπλερ κατηγόρησε τους Συντηρητικούς ότι από «κόμμα Έθνους μετατρέπονται σε ένα «μονοθεματικό κόμμα, το οποίο φοβάται να αγγίξει ζητήματα όπως η οικονομία, διότι το πρόγραμμά του βρίθει αβάσιμων υποσχέσεων».

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας καταγγέλλει ότι η αντιπολίτευση με τα συνθήματα κατά της μετανάστευσης «προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις φοβίες του κόσμου. Παράλληλα οι Τόρηδες υπαινίσσονται ότι η κυβέρνηση για λόγους πολιτικής ορθότητας αρνείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Με αυτόν τον τρόπο δίνουν στον κόσμο τη λανθασμένη εντύπωση ότι η κυβέρνηση δεν ακούει τις ανησυχίες τους και ότι τους αγνοεί».

Στην ομιλία του χθες στο Ντόβερ ο Τόνι Μπλερ είπε ότι το ζήτημα των μεταναστών «δεν έχει σχέση με το ρατσισμό αλλά με την απόδοση δικαιοσύνης».

Ναι στην πυρηνική ενέργεια

Ενεργειακό το πρωτοσέλιδα θέμα της «Ιντιπέντεντ» με τίτλο: «Πυρηνική ενέργεια; Ναι, παρακαλώ, λέει ο Τόνι Μπλερ».

Η βρετανική εφημερίδα αποκαλύπτει ότι υπάρχουν μυστικά κυβερνητικά σχέδια για μια αμφιλεγόμενη αλλαγή στην ενεργειακή πολιτική της χώρας.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει ότι «το Εργατικό Κόμμα σχεδιάζει υπογείως τη δημιουργία μιας νέας γενιάς πυρηνικών εργοστασίων με στόχο την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών. Ο Τόνι Μπλερ θέλει να αποφύγει τη συζήτηση προεκλογικά και για αυτό η ανάγκη της αναθεώρησης της βρετανικής ενεργειακής πολιτικής δε συμπεριλαμβάνεται στο μανιφέστο των Εργατικών».

«Ωστόσο», γράφει η Ιντιπέντεντ, «η ομάδα στρατηγικής, με επικεφαλής τον πρώην γενικό διευθυντή του ΒΒC και έναν από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού, Τζον Μπερτ μελετάει το ενδεχόμενο εάν η πυρηνική ενέργεια θα έπρεπε να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου».

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.