Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ειδήσεις 05-04-24

  1. Το Ιράκ στο προεκλογικό προσκήνιο
  2. Η πρώτη θεία Λειτουργία
  3. Έδυσε το άστρο του σερ Τζον Μιλς
  4. Οι τρεις πρώτοι στις ίδιες θέσεις
  5. Ημέρα μνήμης για τους Αρμένιους
  6. ΕΕ εναντίον κινεζικών ενδυμάτων
  7. Εκδηλώσεις μνήμης στην Καλλίπολη
  8. Ένας Γολγοθάς για πολλούς
  9. Κήρυγμα υπέρ της ενότητας
  10. «Όχι» στον ανασχηματισμό
  11. Κάμπελ: «Όλα σε ράγες»

Δευτέρα 25 Απριλίου 2005 - 01:54 (Ώρα Λονδίνου)

Το Ιράκ στο προεκλογικό προσκήνιο

«Η αντιπολίτευση περνά στην αντεπίθεση με όπλο το Ιράκ, κατηγορώντας την Ντάουνινγκ Στριτ ότι είπε ψέματα για την ετυμηγορία επί της νομικής δικαιολόγησης της επέμβασης στη χώρα», γράφει η Γκάρντιαν (Τhe Guardian).

Όπως εξηγεί η εφημερίδα, ο Τόνι Μπλερ βρέθηκε στο στόχαστρο των Συντηρητικών και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών αναφορικά με την επιλογή του να οδηγήσει τη Βρετανία στον πόλεμο, μετά τη διαρροή στην εφημερίδα Μέιλ της Κυριακής (Sunday Mail) του νομικού πορίσματος του γενικού εισαγγελέα σχετικά με τα νομικά επιχειρήματα υπέρ και κατά του πολέμου.

Συνεργάτες του κ. Μπλερ δήλωναν ότι η έκθεση του λόρδου Γκόλντσμιθ δεν περιλαμβάνει τίποτα το καινούριο, αλλά, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, οι Μάικλ Χάουαρντ και Τσαρλς Κένεντι άρπαξαν την ευκαιρία να επιτεθούν στον ηγέτη των Εργατικών.

Συνοψίζοντας τα νομικά επιχειρήματα κατά του πολέμου στα οποία φέρεται να κατέληξε ο γενικός εισαγγελέας, λόρδος Γκόλντσμιθ, η εφημερίδα αναφέρει ότι η απόφαση για τυχόν παραβίαση ψηφίσματος του ΟΗΕ από το Ιράκ ήταν αρμοδιότητα των Ηνωμένων Εθνών και όχι μεμονωμένων κρατών, ότι χρειαζόταν δεύτερο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για να θεωρηθεί νομιμοποιημένος ο πόλεμος, ότι προηγούμενα ψηφίσματα κατά του Σαντάμ Χουσεΐν δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως δικαιολόγηση του πολέμου και ότι οι επιθεωρητές του ΟΗΕ εξακολουθούσαν να εργάζονται στο Ιράκ, χωρίς να έχουν βρει μέχρι τη στιγμή της εισβολής όπλα μαζικής καταστροφής.

«Οι Εργατικοί ετοιμάζονται πλέον να αντιμετωπίσουν τη μετατροπή του πολέμου στο Ιράκ σε ένα από τα θέματα-κλειδιά της προεκλογικής εκστρατείας τις υπόλοιπες δέκα ημέρες», σημειώνει η Γκάρντιαν.

Η εφημερίδα αναφέρεται και σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του BBC ο ηγέτης των Τόριδων, Μάικλ Χάουαρντ, ο οποίος είπε ότι Τόνι Μπλερ έχει πει στο παρελθόν ψέματα για να κερδίσει τις εκλογές, «ενώ δεν είπε την αλήθεια ούτε για τον πόλεμο στο Ιράκ».

Παρόμοιο είναι και το ρεπορτάζ της Ιντιπέντεντ (The Independent) για το θέμα.

Όπως γράφει η εφημερίδα, η διαρροή της έκθεσης Γκόλντσμιθ «εκτόξευσε» τον πόλεμο του Ιράκ στην κορυφή της προεκλογικής ατζέντας.

«Διαισθανόμενοι ότι το θέμα μπορεί όντως να πλήξει καίρια τον Τόνι Μπλερ», αναφέρει η εφημερίδα, «οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κυκλοφόρησαν προεκλογική διαφήμιση που απεικονίζει τους κ.κ. Μπλερ και Μπους χαμογελαστούς, υπό το σύνθημα ποτέ ξανά».

Ο ηγέτης του τρίτου σε δύναμη βρετανικού κόμματος, Τσαρλς Κένεντι, αναμένεται κατά την Ιντιπέντεντ να ζητήσει σήμερα τη διεξαγωγή δημόσιας έρευνας σχετικά με τις ενέργειες του Βρετανού πρωθυπουργού πριν από τον πόλεμο του Ιράκ.

Όπως επισημαίνεται σε σχόλιο της εφημερίδας, όσο περνούν οι προεκλογικές μέρες αποκαλύπτεται το «ψευδές πρόσωπο» του Τόνι Μπλερ.

«Ο Μπλερ μπορεί να κερδίσει ακόμα κι έτσι, αλλά η καταιγίδα του σκανδάλου συγκεντρώνεται απειλητικά», σημειώνει το σχόλιο.

Στο κεντρικό άρθρο της δε, η Ιντιπέντεντ ότι ο πόλεμος στο Ιράκ «βρίσκεται πλέον εκεί που του αρμόζει, στο επίκεντρο αυτών των εκλογών».

Βιομήχανοι

Σε μια άλλη πτυχή της προεκλογικής εκστρατείας αναφέρονται οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς (Financial Times).

Σύμφωνα με την εφημερίδα, 63 ηγετικές φυσιογνωμίες στο χώρο των βρετανικών βιομηχανιών προσφέρουν τη στήριξή τους στο κόμμα των Εργατικών του Τόνι Μπλερ.

Η σχετική ανακοίνωση αναμένεται να γίνει από τις δύο πλευρές εντός της Δευτέρας, σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν τα οικονομικά διαπιστευτήρια του κυβερνώντος κόμματος, εν μέσω ανησυχιών, όπως γράφει η εφημερίδα, για πιθανές αυξήσεις των φόρων που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις.

και μαθητές

Στον τομέα της παιδείας επικεντρώνεται η Ντέιλι Τέλεγκραφ (The Daily Telegraph), αναφερόμενη σε δύο εκθέσεις που επισημαίνουν ότι «το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών μεγαλώνει επειδή η δημόσια εκπαίδευση κυριαρχείται πια από παιδιά μεσαίων τάξεων».

Σύμφωνα με τις εκθέσεις, οι πρόσθετες θέσεις που προσφέρονται στα καλά σχολεία και πανεπιστήμια καταλαμβάνονται από τέκνα εύπορων σχετικά τάξεων, αφήνοντας τα παιδιά φτωχότερων οικογενειών «παγιδευμένα στα γκέτο».

Όπως σημειώνει η Τέλεγκραφ, η Βρετανία έχει να επιδείξει τα χειρότερα ποσοστά κοινωνικής κινητικότητας μεταξύ οκτώ χωρών, όπως η Γερμανία, ο Καναδάς και οι σκανδιναβικές χώρες.

Σε δημοσκόπηση που έχει διενεργηθεί για λογαριασμό της, εξάλλου, η Τέλεγκραφ αποκαλύπτει ότι η διαφορά μεταξύ Εργατικών και Συντηρητικών βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 4% (37% έναντι 33%), με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες να ακολουθούν με 24%.

Η φιλανθρωπία στη δαγκάνα της εφορίας

Στην αποκάλυψη ότι τα ποσά που έχουν συγκεντρωθεί από βρετανικές οργανώσεις αρωγής μετά από δωρεές για τους πληγέντες από το τσουνάμι, υπόκεινται σε φορολογικές κρατήσεις, προβαίνει η εφημερίδα Τάιμς (The Times).

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι οργανώσεις δεν μπορούν να εξασφαλίσουν φοροαπαλλαγή, καθώς δεν μπορούν να το ζητήσουν τηλεφωνικώς, όπως έχει γίνει, παρά μόνο μέσα από πολύπλοκες διαδικασίες.

Όπως γράφουν οι Τάιμς, η αποκάλυψή τους προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση του υπουργού Οικονομίας, Γκόρντον Μπράουν, ο οποίος ζήτησε από τον προϊστάμενο της Φορολογικής Υπηρεσίας να παραμερίσει όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια, προκειμένου να διατεθούν για το σκοπό για τον οποίο συγκεντρώθηκαν περίπου 9 εκατομμύρια στερλίνες (περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ).


Δευτέρα 25 Απριλίου 2005 - 02:58 (Ώρα Λονδίνου)

Η πρώτη θεία Λειτουργία

«Καλή» χαρακτηρίζεται από την πλειοψηφία του γερμανικού Τύπου η πρώτη εβδομάδα του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ ως προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Η Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ (Sueddeutsche Zeitung) εκτιμά ότι αυτή η πρώτη εβδομάδα ολοκληρώθηκε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο με το χθεσινό πρώτο κυριακάτικο κήρυγμα του νέου πάπα.

«Τις πρώτες ημέρες», γράφει η εφημερίδα, «οι αντιδράσεις στην εκλογή του Γιόσεφ Ράτσινγκερ ήταν λίγο επιφυλακτικές. Μετά την πρώτη εβδομάδα όμως όλα κυλούν σωστά».

Η εφημερίδα καταλήγει στο άρθρο της λέγοντας ότι ο Γερμανός πάπας φαίνεται να επιβεβαιώνει όσους υποψιάζονταν ότι θα εξέπληττε πολλούς επικριτές του.

Η εφημερίδα Ντι Βελτ (Die Welt) γράφει ο Βενέδικτος ΙΣΤ κατάφερε να φέρει σε αμηχανία τους επικριτές που είχαν προβλέψει ότι θα χρησιμοποιούσε το κήρυγμά του για να επιτεθεί στην κοινωνία και το κράτος.

Κατά την εφημερίδα, «ο νέος πάπας απογοήτευσε με θαυμάσιο τρόπο όποιον είχε παρόμοιες προσδοκίες, εκφωνώντας ένα απολύτως φυσιολογικό κήρυγμα, που δεν άφησε κανένα ίχνος αντιδραστικότητας ή φονταμενταλισμού».

Η Μπερλίνερ Τσάιτουνγκ (Berliner Zeitung) επικεντρώνεται σε ένα απόσπασμα του κηρύγματος του πάπα, στο οποίο ανέφερε ότι «ο καθένας από εμάς είναι το αποτέλεσμα μιας σκέψης του Θεού, παρά ένα τυχαίο και ανούσιο προϊόν της εξέλιξης».

Τα λόγια του νέου πάπα, σχολιάζει η εφημερίδα, δε θα μπορούσαν να ληφθούν σοβαρά υπόψη, καθώς ο Βενέδικτος ΙΣΤ δε θεωρείται εχθρός της θεωρίας της εξέλιξης.

Ωστόσο, συνεχίζει η γερμανική εφημερίδα, παρόμοιες τοποθετήσεις δεν αποτελούν σωστή βάση διαλόγου με όσους δεν πιστεύουν.

Στη δε Γαλλία, η Εσπρές (L Express) δημοσιεύει δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία το 49% των καθολικών Γάλλων ελπίζει ο νέος πάπας να προωθήσει τη συμφιλίωση μεταξύ όλων των χριστιανών.

Στην Ισπανία, η Ελ Περιόδικο (El Periodico) σημειώνει ότι το κήρυγμα του νέου ποντίφικα ήταν «μια επικράτηση της θεολογίας επί της πολιτικής».

Η εφημερίδα, πάντως, επισημαίνει ότι λέγοντας πως «η αλήθεια των ευαγγελίων πρέπει να ισχύει για όλη την ανθρωπότητα», ο Βενέδικτος ΙΣΤ μπορεί να κατηγορηθεί ότι πιστεύει πως μόνο αυτή η αλήθεια έχει δικαίωμα ύπαρξης, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες μορφές αδιαλλαξίας.


Κυριακή 24 Απριλίου 2005 - 23:16 (Ώρα Λονδίνου)

Έδυσε το άστρο του σερ Τζον Μιλς

Το άστρο του σερ Τζον Μιλς έμεινε ζωντανό για πολλές δεκαετίες

Ένας από τους πλέον δημοφιλείς και αγαπημένους ηθοποιούς της Βρετανίας, ο σερ Τζον Μιλς, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 χρόνων, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 100 ταινίες.

Ανάμεσα στις ταινίες του ήταν οι «Μεγάλες προσδοκίες» το 1946 και «Πόλεμος και Ειρήνη» το 1956, ενώ κέρδισε και Όσκαρ το 1971 για την ερμηνεία του τρελού στην «Κόρη του Ράιαν».

Ο σερ Μιλς πέθανε στο σπίτι του στο Μπάκινγχαμσαϊρ έπειτα από μία λοίμωξη στους πνεύμονες που κράτησε για αρκετές εβδομάδες.

«Ήταν ένας απίστευτος σταρ, τόσο στη Βρετανία όσο και παγκοσμίως», είπε ο στενός του φίλος, λόρδος Ρίτσαρντ Ατένμπορο.

«Αληθινός τζέντλεμαν»

Εκπρόσωπος του παλατιού Μπάκινγχαμ ανακοίνωσε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ εξέφρασε τη μεγάλη της λύπη για το θάνατο του διάσημου ηθοποιού.

Ο σερ Τζον Μιλς παντρεύτηκε τη σύζυγό του το 1941

Ο Τόνι Μπλερ τον χαρακτήρισε «έναν σπουδαίο ηθοποιό, έναν αληθινό τζέντλεμαν και έναν πιστό φίλο, κάποιον που μας έκανε περήφανους να είμαστε Βρετανοί».

Εν ζωή παραμένουν η σύζυγός του, Μέρι Χέιλι Μπελ ή λαίδη Μιλς, ο γιός του Τζόναθαν και οι δύο κόρες του, Τζούλιετ και Χέιλι - και οι δύο ηθοποιοί.

Ο σερ Τζον Μιλς παντρεύτηκε τη σύζυγό του το 1941 και έκτοτε έζησαν αγαπημένοι σε μία σπάνια και όμορφη σχέση.


Κυριακή 24 Απριλίου 2005 - 22:38 (Ώρα Λονδίνου)

Οι τρεις πρώτοι στις ίδιες θέσεις

Ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος και ο Έκι Γκονσάλες

Ανεπηρέαστη έμεινε η κορυφή της βαθμολογίας στην 27η αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό να καταφέρνει να αλλάζει τα δεδομένα στον αγώνα με τη Χαλκηδόνα, νικώντας 6-3 ενώ έχανε 3-2.

Ο Λυμπερόπουλος, λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα, κράτησε την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση, με το 3-2 επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Αιγάλεω με 3-1.

Παναθηναϊκός - Χαλκηδόνα 6-3

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 6-3 τη Χαλκηδόνα και εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στο 9ο λεπτό ο Παπαδόπουλος ανατράπηκε από τον Δήμο και ο διαιτητής Τακίδης καταλόγισε πέναλτι, που εκμεταλλεύθηκε ο Μάρκους Μινχ.

Η Χαλκηδόνα τράνταξε το δοκάρι του Γκαλίνοβιτς στο 16' και λίγο αργότερα, στο 24'.

Στο 41ο λεπτό, ο Κατεμής πλάσαρε τον Γκαλίνοβιτς και προκάλεσε πανικό στον Παναθηναϊκό.

Ο Αργεντινός Έκι Γκονσάλες, στο 45', πάντως, πέτυχε ένα ωραίο γκολ.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Μιχάλης Κωνσταντίνου προσέφερε έτοιμο γκολ στον Φάνη Γκέκα που έγραψε το 3-2.

Στο 55', ο Κατεμής ισοφάρισε! Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν και πάλι άμεση.

Με δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών (58' και 60') ο Μιχάλης Κωνσταντίνου έγραψε το 5-3.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 6-3 στο 75'.

ΟΦΗ - ΑΕΚ 2-3

Η ΑΕΚ νίκησε 3-2 τον ΟΦΗ με το Νίκο Λυμπερόπουλο να σημειώνει το νικητήριο γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (94').

Η ΑΕΚ βρίσκεται τώρα ένα βαθμό πίσω από τον Παναθηναϊκό.

Στο δεύτερο ημίχρονο, στο 59', ο Βλάνταν Ίβιτς, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ.

Στο 70ό λεπτό, ο Ζούλιο Σέζαρ, κατάφερε να γράψει το 0-2.

Στο 72ό λεπτό, ο Μαχλάς ξαναέβαλε τον ΟΦΗ στο παιχνίδι.

Στο 89' ο Καζαντζής με πλασέ από κοντά έγραψε το 2-2.

Στο τέλος όμως, στο 94', ο Νίκος Λυμπερόπουλος χάρισε τρεις βαθμούς στην ΑΕΚ με δυνατό σουτ.

Ολυμπιακός - Αιγάλεω 3-1

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 το Αιγάλεω στο «Καραϊσκάκη».

Στο 25' ο Βραζιλιάνος σταρ Ριβάλντο από το ύψος της περιοχής έγραψε το 1-0 με αριστερό σουτ.

Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου (48') ο Ριβάλντο έστειλε πάλι τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 61' ο Ψωμάς με κεφαλιά μείωσε σε 2-1, προκαλώντας ανησυχίες στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Μέχρι που στο ματς μπήκε ο Ζιοβάνι στο 77' και δύο λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Βαθμολογία

1. Παναθηναϊκός 59

2. ΑΕΚ 58

3. Ολυμπιακός 56

4. Ξάνθη 46

5. ΠΑΟΚ 45

6. Αιγάλεω 36

7. Χαλκηδόνα 35

. Ηρακλής 35

9. Καλλιθέα 34

10. Ιωνικός 31

. Πανιώνιος 31

12. ΟΦΗ 28

13. Απ.Καλαμαριάς 27

. Αρης 27

15. Εργοτέλης 19

16. Κέρκυρα 16


Κυριακή 24 Απριλίου 2005 - 19:32 (Ώρα Λονδίνου)

Ημέρα μνήμης για τους Αρμένιους

Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στους δρόμους

Ημέρα μνήμης ήταν η Κυριακή για τους Αρμένιους σε όλο τον κόσμο, καθώς συμπληρώθηκαν 90 χρόνια από τις δολοφονίες εκατοντάδων χιλιάδων Αρμενίων από τις αρχές της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα συνέρρευσαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Αρμενίας, Ερεβάν, για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα.

Ο πρόεδρος της Αρμενίας, Ρόμπερτ Κοσαριάν, πραγματοποιεί προσπάθειες για να αναγνωρισθεί η γενοκτονία των Αρμενίων, όπως λέει.

Ωστόσο, η Τουρκία δεν αποδέχεται αυτόν τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι επρόκειτο απλώς για θύματα πολέμου.

Στο Ερεβάν, πραγματοποιήθηκε μία ανθρώπινη αλυσίδα ατόμων που πενθούσαν για την πιο οδυνηρή μνήμη του έθνους τους, σύμφωνα με τους ανταποκριτές.

Ανάμεσα σε αυτούς που παρέστησαν στις εκδηλώσεις μνήμης ήταν και ορισμένοι αντιπρόσωποι χωρών και πολιτικοί.

Οι Αρμένιοι χαρακτηρίζουν όσα συνέβησαν πριν από 90 χρόνια, την «πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα».

Όλα άρχισαν στις 24 Απριλίου του 1915 και έπειτα από δύο χρόνια είχαν σκοτωθεί συνολικά περίπου 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι.

Οι Αρμένιοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι όσα συνέβησαν στο έθνος τους ήταν ανάλογα με όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του ολοκαυτώματος στους Εβραίους.


ΕΕ εναντίον κινεζικών ενδυμάτων

Κινεζικό εργοστάσιο υφασμάτων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από την Κίνα να μειώσει τις εξαγωγές ενδυμάτων προς την Ευρώπη, προειδοποιώντας ότι εάν δεν το κάνει τότε θα επιβληθούν περιορισμοί στις εισαγωγές προς την κοινότητα.

Στην εν λόγω προειδοποίηση προέβη ο επίτροπος της Κομισιόν για το Εμπόριο, Πίτερ Μάντελσον, ο οποίος ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας για εννέα κατηγορίες κινεζικών υφασμάτων που εισάγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι εξαγωγές των ενδυμάτων από την Κίνα προς την Ευρώπη έχουν αυξηθεί κατά 500% από τότε που τερματίσθηκε το σύστημα ποσοστώσεων στις εξαγωγές, δηλαδή από την 1η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, πάντως, η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να επιβάλει περιορισμούς στις εισαγωγές της.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί απλώς να παρακολουθεί αυτές τις εξελίξεις και να μην κάνει τίποτα», είπε ο κ. Μάντελσον την Κυριακή.

Ο κ. Μάντελσον είπε ότι οι ποσότητες των φτηνών κινεζικών ενδυμάτων που έχουν κατακλύσει την αγορά στην κοινότητα έχουν ήδη προκαλέσει μείωση των τιμών στα ενδύματα που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να εξετάσει την αλματώδη αύξηση στις εξαγωγές κινεζικών πουλόβερ, παντελονιών, φουστών, μπλουζών, παλτών και άλλων ειδών ρουχισμού.


Κυριακή 24 Απριλίου 2005 - 20:49 (Ώρα Λονδίνου)

Εκδηλώσεις μνήμης στην Καλλίπολη

Εκδηλώσεις για την ενενηκοστή επέτειο από τη μάχη της Καλλίπολης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στην Τουρκία, παρουσία αντιπροσώπων από δέκα τουλάχιστον χώρες.

Η μάχη της Καλλίπολης έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου όταν οι βρετανικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους επεχείρησαν να καταλάβουν την Κωνσταντινούπολη.

Περισσότερα από 130.000 άτομα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών, οι μισοί από τους οποίους ήταν Τούρκοι.

Από τις συμμαχικές δυνάμεις, οι περισσότεροι που σκοτώθηκαν ήταν Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί.

Κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, οι συμμαχικές δυνάμεις έμειναν εκεί για οκτώ μήνες.

Η μεγαλύτερη πλειοψηφία των νεκρών δεν εντοπίσθηκαν ποτέ, καθώς τα πτώματά τους μεταφέρθηκαν σε ομαδικούς τάφους.

Την Κυριακή, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μνήμης για τους εννέα χιλιάδες νεκρούς της Γαλλίας και τους είκοσι έναν χιλιάδες νεκρούς της Βρετανίας.


Κυριακή 24 Απριλίου 2005 - 12:31 (Ώρα Λονδίνου)

Ένας Γολγοθάς για πολλούς

Ορισμένα από τα πρωτοσέλιδα:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ της Κυριακής: «2.077 προσλήψεις σε ΔΕΚΟ, υπουργεία, ΟΤΑ, Πυροσβεστική. Αναλυτικά όλες οι θέσεις και οι ειδικότητες».

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Μάχη στο τσιγκέλι για του "φτωχού τ' αρνί". Από τη σφαγή των αμνών, στο "Γολγοθά" των καταναλωτών».

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής: «Είδα τον αρχηγό με τον Βαβύλη . Ο κρατούμενος Στ. Τσακίρης ανοίγει νέες πληγές στην Αντιτρομοκρατική για τη "17 Νοέμβρη"».

Κυριακάτικη ΑΝΩ ΚΑΤΩ: «20 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο ΙΚΑ. Από το νόμο του Ρέππα και τη διοίκηση του Νεκτάριου».

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: «Ένας Γολγοθάς για τον κ. Κ. Καραμανλή. Συμπτώματα διάλυσης στην κυβέρνηση και στο κόμμα».

ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: «Αλλάζουν όλα στο στράτευμα. Τρία νέα νομοσχέδια του υπ. Άμυνας κατατίθενται το Μάιο στη Βουλή».

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: «Κυβέρνηση σε παράλυση. Οι υπουργοί σε πλήρη αδράνεια περιμένουν ή ζητούν ανασχηματισμό, ενώ ο πρωθυπουργός τον αναβάλλει».

Espresso της Κυριακής: «Οργή για την έκθεση της ντροπής. Ζωγράφος γελοιοποιεί με πίνακες τον Χριστό και την Παναγία».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: «Πέρυσι τον περίμεναν πώς και πώς και τον έραιναν. Φέτος δεν είναι έτσι τα πράγματα και... Ανεβαίνει άνευ Βαΐων στα "Ιεροσόλυμα" (Κ. Καραμανλής)».

Η ΕΠΟΧΗ: «Αφανίζονται κοινωνικά δικαιώματα. Χωρίς πόρους ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

ΤΟ ΘΕΜΑ: «Εφιάλτης για Σάκη, Γιοσάκη... Βαληνάκη. Πιθανή παραπομπή για τους δύο - Αμηχανία με υφυπουργό».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Κύμα αλλαγών στη χώρα το 2005. Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μιλάει στην "Κ" για όλα. Οι στόχοι ανάπτυξης, τα επόμενα βήματα, οι δυσκολίες, η διαπλοκή, τα εθνικά θέματα».

Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: «Αποκλειστικό: Προσλήψεις 7.500 αγροφυλάκων. Τι προβλέπει ο νέος διαγωνισμός».

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: «Ψαλίδι στο ΕΚΑΣ. Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό».

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: «Στημένη η σύλληψη Βαβύλη. Ο αρχιπράκτορας σκηνοθέτησε την παράδοσή του για να συνεχίσει τα βρόμικα παιχνίδια».

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «"Έχω κακό προαίσθημα". Ο τελευταίος διάλογος του Βαβύλη με την Αθήνα, λίγο πριν συλληφθεί από τους καραμπινιέρους στην Μπολόνια».

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα: Αντεργατική καταιγίδα σε εξέλιξη».

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: «Ποιοι φοβούνται τον "φαντομά". "Βαβυλιάδα" νούμερο δύο».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: «Ζαριά εκλογών! "Δεν θα κάνω ανασχηματισμό επειδή το θέλει ο..." λέει ο Καραμανλής».

ΝΙΚΗ: «Φυγή με ανασχηματισμό. Μικρές αλλαγές υπουργών - "Σφαγή" υφυπουργών».

Traffic News Κυριακής: «"Δεν πρόκειται να πάω στο γάμο της Άντζελας". Ο Στηβ Κακέτσης ανάβει φωτιές με δηλώσεις στην "traffic" και εξομολόγηση-ποταμό στη Νανά Παλαιτσάκη και το Κανάλι 10».

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: «Εκτός ΑΣΕΠ οι προσλήψεις σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες. Αποκλειστικό: Τι προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση του υπ. Εσωτερικών».

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: «Κίτρινος πυρετός καίει την αγορά. Οι Κινέζοι "χτυπούν" στην καρδιά του εμπορίου».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Η Τουρκία δεν πάει Ευρώπη. Μετά και το χθεσινό γεγονός στα Ίμια».

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων


Κυριακή 24 Απριλίου 2005 - 11:42 (Ώρα Λονδίνου)

Κήρυγμα υπέρ της ενότητας

Περίπου 100.000 Γερμανοί ταξίδεψαν στη Ρώμη για την ενθρόνιση του Γερμανού πάπα

Έκκληση υπέρ της χριστιανικής ενότητας απηύθυνε ο νέος επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, πάπας Βενέδικτος ο ΙΣτ΄ στο πρώτο του κήρυγμα ως ποντίφικας ενώπιον των εκατοντάδων χιλιάδων πιστών που κατέκλυσαν την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό για να παρακολουθήσουν την ενθρόνιση του ποντίφικα.

Ο Γερμανός πάπας τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει «ένα ποίμνιο και ένας ποιμένας».

Ο πάπας Βενέδικτος ο ΙΣτ΄ αναφέρθηκε στον προκάτοχό του, πάπας Ιωάννη Παύλο το Β΄ και στο κενό που άφησε στην παπική εκκλησία και τους πιστούς με το θάνατό του.

«Πόσο μόνοι νιώσαμε όλοι μας μετά το θάνατο του Ιωάννη Παύλου του Β΄- ο παπάς, ο οποίος επί 26 χρόνια υπήρξε ο ποιμένας και οδηγός της ζωής μας. Τώρα έχει περάσει στην άλλη ζωή, πηγαίνοντας κοντά στο θεό. Αλλά δεν ήταν μόνος του σε αυτήν την πορεία, διότι όσοι πιστεύουν δεν είναι ποτέ μόνοι τους ούτε στη ζωή ούτε στο θάνατο», είπε ο πάπας Βενέδικτος ΙΣτ΄ και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να παρουσιάσει κάποιο πρόγραμμα για το πώς θα διοικήσει την εκκλησία, διότι, όπως είπε το πραγματικό του πρόγραμμα είναι το θέλημα του Θεού.

Τέλος ο νέος πάπας τόνισε ότι η εκκλησία είναι το μέλλον του κόσμου. «Η εκκλησία είναι ζωντανή, νέα και δείχνει στο καθένα το δρόμο του μέλλοντος», είπε.

Πριν από την τελετή της ενθρόνισης ο νέος πάπας κατέβηκε στην κρύπτη στον τάφο του Άγιου Πέτρου και του προκατόχου του πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄.

Πρόκειται για μια κίνηση που συμβολίζει την παράδοση της σκυτάλης από τον ιδρυτή της Εκκλησίας στον 264ο διάδοχό του.

Στην τελετή παρευρέθησαν 111 ξένες αντιπροσωπείες με πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες από όλο τον κόσμο και για αυτό το λόγο τα μέτρα ασφαλείας στην ιταλική πρωτεύουσα είναι αυξημένα.


Κυριακή 24 Απριλίου 2005 - 10:34 (Ώρα Λονδίνου)

«Όχι» στον ανασχηματισμό

«Κανείς δεν είναι μόνιμος. Όλοι δοκιμάζονται», είπε ο κ. Καραμανλής για τους υπουργούς του

Τέλος στα σενάρια περί ανασχηματισμού έβαλε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Καραμανλής με συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη «Καθημερινή».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξήγησε ότι «οι υπουργοί που απαρτίζουν μια κυβέρνηση πρέπει να έχουν επαρκή χρόνο, ώστε να ενημερωθούν, να προγραμματίσουν και να υλοποιήσουν το κυβερνητικό έργο. Τώρα είναι που έχουμε μπει πια στη φάση που οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να υλοποιούνται».

Επιπλέον, ο Κώστας Καραμανλής αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση περί χάσιμο χρόνου στην προώθηση της πολιτικής της, είπε: «Δεν αισθάνομαι ότι υπάρχουν καθυστερήσεις» και υπογράμμισε ότι για κάθε θέμα απαιτήθηκε πολύμηνη προετοιμασία.

Φορολογία και δημοσιονομική πολιτική

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος δεσμεύτηκε ότι δεν θα επιβληθούν νέα φορολογικά μέτρα.

Διευκρίνισε ότι τα μέτρα αυτά δεν ελήφθησαν νωρίτερα διότι έπρεπε να υπάρξει πλήρης αποτίμηση της δημοσιονομικής κατάστασης και υποστήριξε ότι το βάρος είχε πέσει στο περιορισμό της σπατάλης.

«Όταν πλέον φάνηκε ότι το έλλειμμα είναι σχεδόν πενταπλάσιο από εκείνο που είχε υπολογιστεί, όταν ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2004, αναγκαστήκαμε να πάμε σε κάποια μέτρα. Και λέω αναγκαστήκαμε γιατί ήταν αναπόφευκτα», δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

Ο πρωθυπουργός και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κατέστησε επίσης σαφές ότι κανένα στέλεχος της κυβέρνησης «δεν είναι νόμιμο» και πρόσθεσε ότι «όλοι δοκιμάζονται».

Πάντως, ο κ. Καραμανλής σχολίασε ότι υπάρχει απροθυμία στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα ν΄ αναλάβουν θέσεις του Δημοσίου εξαιτίας του τρόπου λειτουργίας του τελευταίου.

Ο πρωθυπουργός συμπεριέλαβε στα θετικά του πρώτου χρόνου της διακυβέρνησης του κόμματός του τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων και την καταγραφή της πραγματικής κατάστασης της οικονομίας.

Στα αρνητικά προέταξε το Δημόσιο με τις χρονοβόρες του διαδικασίες, τις οποίες όπως είπε «χρεώνεται κάθε κυβέρνηση».

Ο Κώστας Καραμανλής διέψευσε επίσης τις φήμες περί αντιδικιών μεταξύ των υπουργών, αλλά παραδέχτηκε ότι πρέπει να μειωθούν οι συναρμοδιότητες, για να δουλεύει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά η κρατική μηχανή.

Ασφαλιστικό

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο διάλογος για το ασφαλιστικό πρέπει να αρχίσει το 2005 και διαβεβαίωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παρακινήσει τους κοινωνικούς εταίρους να ξεκινήσουν αυτή την προσπάθεια.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν είναι άμεση αλλά μακροπρόθεσμη.

Εν αντιθέσει κατέστησε σαφές ότι άμεση προτεραιότητα έχουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ανέφερε το νέο νόμο για το εμπόριο με κίνητρα για τις επιχειρήσεις και αλλαγή του ωραρίου, αλλαγές στις ΔΕΚΟ, αντιμετώπιση του ασφαλιστικού των τραπεζών και προώθηση των αποκρατικοποιήσεων με πρώτη τον ΟΠΑΠ.

Ανάμεσα στις προτεραιότητες είναι και η Ολυμπιακή και οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.

Για το θέμα της συμβατότητας του νόμου περί «βασικού μετόχου» ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Αναζητούμε τον κοινό τόπο, άρα και κάποιες τροποποιήσεις. Εκείνο που δεν αλλάζει είναι η πολιτική απόφαση και η στάση μας στα ζητήματα της διαφάνειας».

Εξωτερική πολιτική

Η εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και η πολιτική στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας είναι από τις βασικές επιδιώξεις της Ελλάδος, όπως είπε ο κ. Καραμανλής στην «Καθημερινή».

«Μια κοινωνία με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά δεν εξευρωπαΐζεται σε όλα τα επίπεδα από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι μια μακρά διαδικασία. Η συμπεριφορά της Τουρκίας, αλλά και των πρωταγωνιστών της κρίνεται και αξιολογείται καθημερινά», υπογράμμισε.

Ωστόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός σχολίασε ότι επισήμως η Τουρκία δεν δείχνει να μετακινείται από τις παραδοσιακές της θέσεις και ότι η συμπεριφορά της αξιολογείται συνεχώς.

Για το Κυπριακό δήλωσε ότι τόσο η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ όσο και το δικαιώμα των κατοίκων της νήσου να πουν «όχι» σε μια λύση που δεν ήθελαν, λογίζονται ως «επιτυχίες».

Αναφερόμενος στο σχέδιο Ανάν, είπε: «Υπάρχουν βεβαίως θέματα που πρέπει να συζητηθούν και να αναθεωρηθούν. Το σημαντικότερο είναι να πάμε προσεκτικά. Θεωρώ ότι ένα από τα μειονεκτήματα του προηγούμενου εγχειρήματος ήταν η πίεση του χρόνου» και στην ουσία υπαινίχθη ότι δεν βλέπει εκκίνηση νέας πρωτοβουλίας πριν από τις 3 Οκτωβρίου.

Για την πρωτοβουλία Νίμιτς στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι θέτει ένα πλαίσιο, το οποίο δεν ικανοποιεί πλήρως την Ελλάδα, αλλά «δίνει μια προοπτική που αξίζει να τη συζητήσει κανείς. Αυτός που δεν θα δεχθεί να συζητήσει, θα έχει για πρώτη φορά έπειτα από 15 χρόνια το βάρος της αδιαλλαξίας».


Κυριακή 24 Απριλίου 2005 - 09:40 (Ώρα Λονδίνου)

Κάμπελ: «Όλα σε ράγες»

Οι βρετανικές κυριακάτικες εφημερίδες καταγράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την κόντρα Εργατικών Συντηρητικών δύο εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 5ης Μαΐου. Στο μεταξύ το κυβερνών κόμμα διατηρεί σταθερό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του.

Η σιγουριά των Εργατικών

«Κάμπελ: Όλα σε ράγες», είναι ο τίτλος των κυριακάτικων «Τάιμς», ο οποίος αποδίδεται στον επικεφαλής της στρατηγικής της προεκλογικής εκστρατείας του Εργατικού Κόμματος, Άλαστερ Κάμπελ.

«Ο Άλαστερ Κάμπελ ισχυρίζεται ότι η μάχη των Εργατικών να κερδίσουν την προτίμηση των ψηφοφόρων έχει λίγο έως πολύ ολοκληρωθεί με επιτυχία καθώς η μοχθηρότητα και ο εξτρεμισμός του Μάικλ Χάουαρντ υποσκάπτουν την εκστρατεία των Συντηρητικών», γράφει στο δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα.

Οι προσωπικές εκτιμήσεις του επικεφαλής της στρατηγικής της προεκλογικής εκστρατείας των Εργατικών διατυπώνονται σε υπόμνημά του, το οποίο απεστάλη σε μέλη της ομάδος στρατηγικού σχεδιασμού του προεκλογικού αγώνα.

Ο Άλαστερ Κάμπελ, επίσης, αναφέρει ότι οι δημοσκοπήσεις που διενεργεί το Εργατικό Κόμμα δείχνουν ότι η εμμονή των Συντηρητικών στο θέμα της μετανάστευσης τούς κάνει να φαίνονται ως «ένα κόμμα που κλίνει προς τα δεξιά και έτσι χάνουν τις κρίσιμες ψήφους της μεσοαστικής Βρετανίας».

«Ο κόσμος έχει αρχίσει να αναρωτιέται εάν ο Μάικλ Χάουαρντ μιλάει για τίποτε άλλο πέρα από τους μετανάστες. Ιδίως ο ανδρικός πληθυσμός έχει παρατηρήσει ότι ο Μάικλ Χάουαρντ αποφεύγει να θίξει το θέμα της οικονομίας. Ο κόσμος έχει αρχίσει να τον συγκρίνει αρνητικά με την Μάργκαρετ Θάτσερ ακόμα και τον Τζον Μέιτζορ», γράφει ο Άλαστερ Κάμπελ και προσθέτει, «όλα αυτά είναι πολύ καλά για μας. Οι Συντηρητικοί ολοένα και περισσότερο εμφανίζονται ακραίοι και ότι κινούνται προς τα δεξιά. Γεγονός που μας φέρνει εμάς πιο κοντά στο κέντρο».

Ο Κάμπελ επισημαίνει ότι το προβάδισμα των Εργατικών στις δημοσκοπήσεις είναι σταθερό. Γεγονός, το οποίο επιβεβαιώνεται στην τελευταία δημοσκόπηση των «Τάιμς».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η ΓιουΓκαβ για λογαριασμό των «Τάιμς» οι Εργατικοί προηγούνται με τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες των Συντηρητικών.

Κόντρα Τόρηδων BBC

«Οργή των Τόρηδων καθώς το ΒΒC βάζει εγκάθετους για να παγιδεύσουν τον Χάουαρντ», γράφει στο πρωτοσέλιδό της η κυριακάτικη «Ντέιλι Τέλεγκραφ» και εξηγεί:

«Το BBC βρίσκεται από χθες το βράδυ στο επίκεντρο εκλογικής αντιπαράθεσης καθώς παραδέχτηκε ότι έστειλε τρεις ανθρώπους του με κρυμμένα μικρόφωνα σε προεκλογική συγκέντρωση των Συντηρητικών με στόχο να κάνουν φασαρία την ώρα που θα μιλούσε ο αρχηγός του κόμματος, Μάικλ Χάουαρντ».

Ο επικεφαλής επικοινωνίας του Συντηρητικού Κόμματος στην γραπτή διαμαρτυρία του προς τη διευθύντρια ειδήσεων του ΒΒC αναφέρει ότι οι «εγκάθετοι» φώναζαν συνθήματα, τα οποία ήταν ολοφάνερα εχθρικά προς το κόμμα.

«Ο Μάικλ Χάουαρντ είναι ψεύτης», «Κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τους Τόρηδες» και «ο μόνος άξιος εμπιστοσύνης είναι ο Τόνι Μπλερ» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που κατηγορούνται ότι φώναξαν οι τρεις άνθρωποι του ΒΒC.

Από την πλευρά του το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο απάντησε ότι πρόκειται για ένα «απολύτως νόμιμο πρόγραμμα με θέμα την ιστορία και την παρουσία των εγκάθετων στην πολιτική. Στο πλαίσιο του προγράμματος παρακολουθούνται όλα τα κόμματα».

Ωστόσο, η «Ντέιλι Τέλεγκραφ» καταγγέλλει ότι καμία από τις προεκλογικές εμφανίσεις του Τόνι Μπλερ δε διεκόπη κατά αυτόν τον τρόπο.

Οι υποψίες των αξιωματούχων των Συντηρητικών κινήθηκαν βλέποντας τους οπερατέρ του BBC να επικεντρώνουν την προσοχή τους περισσότερο στους τρεις «εγκάθετους» και λιγότερο στον Μάικλ Χάουαρντ.

Νέα γκάφα των Τόρηδων

«Γκάφα των Τόρηδων με την υποστήριξη της Βέρτζιν», διαβάζουμε στο πρωτοσέλιδο της «Ομπζέρβερ».

«Η αβέβαιη προσπάθεια του Μάικλ Χάουαρντ να δώσει ένα τέλος στην οκταετή εξουσία των Εργατικών δέχθηκε, χθες βράδυ, νέο πλήγμα, καθώς ένας από τους πιο διάσημους επιχειρηματίες της Βρετανίας διέψευσε ότι εξέφρασε ποτέ τη συμπαράστασή του στο πολιτικό τους πρόγραμμα».

Ο λόγος για τον επικεφαλής των αερογραμμών «Βέρτζιν», Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο οποίος δήλωσε εξοργισμένος με το γεγονός ότι οι Συντηρητικοί χρησιμοποίησαν δήλωσή του για το θέμα της γραφειοκρατίας χωρίς πρώτα να ζητήσουν την άδεια του.

Ανώτατοι σύμβουλοι του Συντηρητικού Κόμματος απάντησαν λέγοντας ότι ο κ. Μπράνσον διαμαρτύρεται μόνο και μόνο για την προσωπική του προβολή. «Δεν καταλαβαίνουμε προς τι η φασαρία. Απλά είναι κάτι που είπε σε μια συνέντευξή του», είπε μέλος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.