Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ειδήσεις 05-06-14

  1. Διάσταση Γαλλίας-Βρετανίας
  2. Κόβει τις κακές συνήθειες ο Τζάκσον
  3. Ραμσφελντ:Καμμιά βελτίωση στο Ιράκ
  4. Οι πονοκέφαλοι του Ρεχάγκελ
  5. Συστάσεις Μπαραντέι προς το Ιράν
  6. Νέο βρετανικό «όχι» στο Λουξεμβούργο
  7. Ο προϋπολογισμός της διχόνοιας
  8. Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας
  9. Παράταση προθεσμίας από τον Γκλέιζερ
  10. Η Μάικροσοφτ λογοκρίνει ιστολόγια στην Κίνα
  11. Ενεκρίθη το ασφαλιστικό
  12. Συνέχεια πολύνεκρων επιθέσεων
  13. Βρέθηκε ο ξάδερφος της Γης
  14. Ευφορία για τους οπαδούς του Τζάκο
  15. Στο προσκήνιο το ασφαλιστικό
  16. Συνέχεια πολύνεκρων επιθέσεων
  17. «Πόκερ πριν από τη σύνοδο»
  18. Αθώος όλων των κατηγοριών ο Τζάκσον
  19. Στο Παρίσι ο Μπλερ
  20. Αθώος όλων των κατηγοριών ο Τζάκσον

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2005 - 02:03 (Ώρα Λονδίνου)

Διάσταση Γαλλίας-Βρετανίας

Για «έντονες διαφωνίες με τη Γαλλία», κάνει λόγο στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα Φαϊνάνσιαλ Τάιμς (The Financial Times), σε δημοσίευμα με τον τίτλο, «Πείσμων ο Μπλερ στο ζήτημα των επιστροφών» .

Παρά τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Βρετανία να απομονωθεί στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ αύριο, το Λονδίνο απορρίπτει τα αιτήματα για συμβιβασμό στο ζήτημα των επιστροφών των βρετανικών εισφορών, γράφει η Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

Σε άλλο της δημοσίευμα η εφημερίδα χαρακτηρίζει «παγερή» τη χθεσινή συνάντηση Μπλερ-Σιράκ, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δεν ήταν καν σε θέση να παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

«Ο Τόνι Μπλερ προειδοποιεί τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η "παλιά Ευρώπη" ή θα μεταρρυθμιστεί ή θα καταρρεύσει», επιγράφεται δημοσίευμα της εφημερίδας Τάιμς (The Times).

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας προειδοποίησε στη συνάντησή τους τον Ζακ Σιράκ ότι η ΕΕ δεν πρόκειται ποτέ να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, «εκτός εάν ο Γάλλος πρόεδρος συμφωνήσει σε ευρείες αλλαγές , σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες τα και την κατεύθυνσή της», γράφει η εφημερίδα.

«Ενώπιον αδιεξόδου η ΕΕ εξαιτίας των επιστροφών», είναι ο τίτλος πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της εφημερίδας Ντέιλι Τέλεγραφ (The Daily Telegraph), που σημειώνει σε άρθρο ότι η εμμονή του Γάλλου προέδρου Ζακ Σιράκ για κατάργηση των βρετανικών επιστροφών «είναι μία προσπάθεια να αποστρέψει την προσοχή από τα συντρίμμια των φιλοδοξιών του να επιβάλλει σε ολόκληρη της Ευρώπη το γαλλικό κοινωνικό μοντέλο».

Βρετανία και Γαλλία βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης εξ των επιστροφών των βρετανικών εισφορών και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, γράφει η εφημερίδα Ιντιπέντεντ (The Independent), που σημειώνει ότι παραμένει απίθανο να συναινέσει το Παρίσι στο άνοιγμα της συζήτησης για τις αγροτικές επιδοτήσεις, στη σύνοδο κορυφής, όπου θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός της ΕΕ.

Η εφημερίδα Γκάρντιαν (The Guardian) γράφει στην πρώτη της σελίδα ότι «ο πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, ομολογεί πως υπάρχει χάσμα με τον Ζακ Σιράκ, επιμένει όμως ότι η αναθεώρηση των αγροτικών επιδοτήσεων είναι τώρα η προτεραιότητα της Ευρώπης».

Στο κεντρικό άρθρο της εφημερίδας, που αναφέρεται στη μελλοντική διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι το θέμα της ένταξης της Τουρκία αποτέλεσε «ξεκάθαρο παράγοντα» στη διαμόρφωση των αρνητικών για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα αποτελεσμάτων στη Γαλλία και την Ολλανδία.

Μετά τα δημοψηφίσματα μειώθηκε κάπως η υποστήριξη στην ένταξη της Τουρκίας και ενισχύθηκαν οι εθνικές αντιστάσεις στα αιτήματα των Βρυξελλών, γράφει ο αρθρογράφος της Γκάρντιαν.


Τρίτη 14 Ιουνίου 2005 - 10:44 (Ώρα Λονδίνου)

Κόβει τις κακές συνήθειες ο Τζάκσον

Ο Τζάκσον αποχωρεί από το δικαστήριο

Μετά την αθώωση του από τους ενόρκους, ο Μαικλ Τζάκσον διαμηνύει δια μέσου του δικηγόρου του ότι αλλάζει συνήθειες και δεν θα μοιράζεται το κρεβάτι του με τους μικρούς του φίλους.

«Δεν πρόκειται να το ξανακάνει. Δεν θα επιτρέψει στον εαυτό του να ξαναγίνει ευάλωτος» δήλωσε ο δικηγόρος του τραγουδιστή Τόμας Μεσρό.

Ο ίδιος ο Τζάκσον παραμένει σιωπηλός και δεν έχει βγει από το ράντζο του από το βράδυ της Δευτέρας, όταν του απαγγέλθηκε η αθωωτική απόφαση.

«Θα κάνει να συνέλθει πολύ καιρό. Ήταν μια τρομερά τραυματική εμπειρία για τον Τζάκσον» πρόσθεσε ο συνήγορος του τραγουδιστή.

Μετά την αθωωτική απόφαση, ο συνήγορος του Τζάκσον δήλωσε ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη, ενώ ένας από τους ενόρκους είπε, ότι ο Τζάκσον ενδέχεται να κακοποίησε παιδιά, η εισαγγελία όμως δεν μπόρεσε να το αποδείξει.

Ο πατέρας του τραγουδιστή, Τζόε Τζάκσον δήλωσε ότι ο γιος αισθάνεται υπερβολικά εξαντλημένος για να πανηγυρίσει την αθώωσή του.

Η δίκη διήρκεσε τέσσερις μήνες και οι ένορκοι κατέληξαν στις δέκα ετυμηγορίες έπειτα από διαβουλεύσεις μίας εβδομάδας.

Οι ένορκοι ζήτησαν, επίσης, να τους επιτραπεί να επιστρέψουν «στην ανωνυμία της ιδιωτικής τους ζωής, όπως ακριβώς ζούσαν πριν επιλεχθούν για αυτήν την πολύκροτη δίκη».

Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της ανάγνωσης των ετυμηγοριών ένας από τους ενόρκους δήλωσε: «μία από τις πρώτες μας αποφάσεις ήταν να αντιμετωπίσουμε τον Μάικλ Τζάκσον σαν έναν οποιοδήποτε πολίτη και όχι ως διασημότητα».

Αλλαγή σελίδας

Φίλοι και θαυμαστές του Μαικλ Τζάκσον έσπευσαν να στηρίξουν το είδωλο της αμερικανικής ποπ μετά τη έκδοση της απόφασης.

Η ηθοποιός Ελίζαμπερ Τέιλορ δήλωσε: «Ευχαριστώ το Θεό που ο Μάικλ δικαιώθηκε. Τώρα ίσως όλοι να τον αφήσουν ήσυχο»

Η πρώην σύζυγός του Ντέμπι Ρόου που εμφανίστηκε στην δίκη ως μάρτυρας της κατηγορούσας αρχής για να καταλήξει να γίνει μάρτυρας υπεράσπισης είπε:

«Δεν θα παντρευόμουνα ποτέ ένα παιδεραστή. Απεδείχθη ότι το σύστημα δικαιοσύνης λειτουργεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τζάκσον σχεδιάζει τώρα τα επόμενα βήματα της καριέρας του.

Ο υπεύθυνος για την προώθηση ης συναυλίας Live 8 Χάρβι Γκόλντσμιθ είπε πως σκέφτεται να προτείνει και στον Τζάκσον να συμμετάσχει στην εκδήλωση που οργανώνεται από τον Μπομπ Γκέλντορφ.

Ο 46χρονος τραγουδιστής είχε ερμηνεύσει το κομμάτι Εμείς Είμαστε ο Κόσμος που κυκλοφόρησε πριν την συναυλία Live Aid to 1985.

Είναι, όμως, αμφίβολο κατά πόσο ο Τζάκσον θα μπορέσει να αναζωογονήσει την τραγουδιστική του καριέρα, αφ΄ενός επειδή σύμφωνα με πληροφορίες η υγεία του είναι πολύ σοβαρά κλονισμένη και αφ΄ετέρου λόγω του σάλου που προκάλεσε η δίκη του.

Ο Μαξ Κλίφορντ βρετανός γκούρου των δημοσίων σχέσεων θεωρεί πως οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας ήταν τόσο σοκαριστικές που θα είναι αδύνατο για τον Τζάκσον να αναβιώσει την καριέρα του, παρά την αθώωσή του.

«Αν και είναι ακόμα διάσημος, πολλοί θαυμαστές του είναι εξαιρετικά ενοχλημένοι από όσα ειπώθηκαν στη δίκη»


Τρίτη 14 Ιουνίου 2005 - 22:04 (Ώρα Λονδίνου)

Ραμσφελντ:Καμμιά βελτίωση στο Ιράκ

κακή η κατάσταση ασφαλείας στο Ιράκ, λέει ο Ντόναλντ Ραμσφελντ

Σε συνέντευξη στο ΒΒC ο Ντόναλντ Ράμσφελντ παραδέχτηκε ότι δύο χρόνια μετά την ανατροπή του Σαντάμ Χουσείν η κατάσταση ασφαλείας στο Ιράκ όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί αλλά σε πολλές περιπτώσεις επιδεινώθηκε.

Ο αμερικανός αξιωματούχος επιρρίπτει την ευθύνη για την κακή κατάσταση στο Ιράκ σε ακραία στοιχεία που μπαίνουν στο Ιράκ από τα «διάτρητα» σύνορα με τη Συρία και το Ιράν.

Παρόλα αυτά ο κ. Ράμσφελντ δηλώνει πως είναι αισιόδοξος πως στο τέλος οι αντάρτες θα ηττηθούν από τον ιρακινό στρατό που ολοένα δυναμώνει και εμπλουτίζεται από νέο ανθρώπινο δυναμικό.

Στη συνέντευξη που παρεχώρησε στην τηλεόραση του BBC ο κ. Ράμσφελντ υποστηρίζει πως ο λαός του Ιράκ έχει υπερπηδήσει πολλά εμπόδια και πέτυχε να οργανώσει αδιάβλητες εκλογές και να εκλέξει δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

«Το σημαντικότερο είναι να πιστέψουμε πως αυτοί που υπονομεύουν την πρόοδο του Ιράκ θα ηττηθούν όχι από τις δυνάμεις της συμμαχίας αλλά από τον ίδιο τον ιρακινό λαό και από τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις. Αυτό αναπόφευκτα θα επιτευχθεί καθώς οι Ιρακινοί θα πιστεύουν όλο και περισσότερο πως η χώρα τους, όντως, έχει μέλλον.


Τρίτη 14 Ιουνίου 2005 - 16:45 (Ώρα Λονδίνου)

Οι πονοκέφαλοι του Ρεχάγκελ

Με προβλήματα η Εθνική στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών

Μετά την στενοχώρια που προκάλεσε στον Όττο Ρεχάγκελ και τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου η ήττα από την Ουκρανία, μια σειρά από προβλήματα προκαλούν περαιτέρω πονοκέφαλο στον προπονητή της Εθνικής με κυριότερο τη συνεχιζόμενη απουσία του Ταϊανού Δέλλα και τον αναπάντεχο τραυματισμό του Ζήση Βρύζα.

Αναπάντεχο δώρο για τον Ρεχάγκελ ήταν η συμμετοχή του αρχηγού της Εθνικής Θοδωρή Ζαγορακη στην αποστολή που βρίσκεται ήδη στη Γερμανία για να συμμετάσχει στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

Ο προπονητής της Μπολόνια, Κάρλο Ματσόνε δεν συμπεριέλαβε τον Θοδωρή Ζαγοράκη στην αποστολή της ομάδας για τα μπαράζ παραμονής στη Πρώτη Εθνική κόντρα στην Πάρμα και έτσι ο αρχηγός θα μεταβεί στην Γερμανία για να τεθεί στη διάθεση του Ομοσπονδιακού τεχνικού.

Αυτό όμως που ανησυχεί σοβαρά τον Όττο Ρεχάγκελ είναι ο τραυματισμός του Βρύζα.

Ο διεθνής επιθετικός έφτασε στην Γερμανία με ράγισμα στον καρπό του αριστερού χεριού του και είναι άγνωστο εάν θα μπορέσει να αγωνισθεί, φορώντας έστω τον νάρθηκα.

Ο Βρύζας τραυματίστηκε στον κυριακάτικο αγώνα της Θέλτα με την Εϊμπάρ.

Ο Σλοβάκος Λούμπος Μίχελ θα είναι ο διαιτητής του αγώνα της εθνικής μας ομάδας εναντίον της Βραζιλίας, ενώ στο παιχνίδι με την Ιαπωνία θα διαιτητεύσει ο γερμανός Χέρμπερτ Φάντελ.

Ο Σηφάκης στην Εθνική

Μοναδική εμπειρία χαρακτηρίζει ο Μιχάλης Σηφάκης τη συμμετοχή του στην αποστολή της πρωταθλήτριας Ευρώπης στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

«Με γεμίζει άγχος και χαρά. Θα έδινα τα πάντα για να αγωνιστώ αλλά το συμφέρον της ομάδας είναι να αγωνισθούν ο Νικοπολίδης ή ο Χαλκιάς» είπε ο 21χρονος τερματοφύλακας του ΟΦΗ στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας.

Ο Τάκης Φύσσας σχολίασε:

«Μπορεί να υπάρχει κούραση, δεν ξεχνάμε όμως τον λόγο για τον οποίο έχουμε έλθει στην Γερμανία. Εδώ βρίσκονται όλες οι πρωταθλήτριες ηπείρων και αυτό αποτελεί μεγάλο κίνητρο».


Τρίτη 14 Ιουνίου 2005 - 15:38 (Ώρα Λονδίνου)

Συστάσεις Μπαραντέι προς το Ιράν

O Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι βρίσκεται στο τιμόνι της διεθνούς υπηρεσίας από το 1997

Ο νεοεκλεγείς επικεφαλής της διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι ζήτησε εκ νέου από το Ιράν να συνεργαστεί καλύτερα και να υποστηρίξει περισσότερο τις προσπάθειες επιθεώρησης του πυρηνικού του προγράμματος.

Ο Αιγύπτιος επικεφαλής της διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας ζήτησε από το Ιράν να επιτρέψει την επιστροφή των επιθεωρητών στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις Παρσίν, όπου σύμφωνα με τις υποψίες των Αμερικανών, οι Ιρανοί αναπτύσσουν πυρηνικά όπλα.

Επίσης, ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι χαρακτήρισε ανεπαρκείς τις πληροφορίες που έχει μέχρι στιγμής δώσει η Τεχεράνη για το πρόγραμμα μηχανών φυγοκέντρησης, οι οποίες χρησιμοποιούνται στη διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου.

Ο κ. Μπαραντέι ζήτησε επίσης περισσότερες πληροφορίες για τη στρατιωτική εγκατάσταση Λαβιζάν Σιάν, η οποία έχει, επίσης, κινήσεις τις υποψίες των Αμερικανών.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση του Ιράν εμμένει ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για ειρηνικούς σκοπούς, όπως η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας.


Τρίτη 14 Ιουνίου 2005 - 14:37 (Ώρα Λονδίνου)

Νέο βρετανικό «όχι» στο Λουξεμβούργο

Ο κ. Μπλερ επανέλαβε πως είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις, μόνον όμως εάν επανεξεταστούν οι αγροτικές επιδοτήσεις

Η Βρετανία δεν πρόκειται να αποδεχθεί την πρόταση της λουξεμβουργιανής προεδρίας της ΕΕ για «πάγωμα» των βρετανικών επιστροφών από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, συνολικού ύψους 25 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού αμέσως μετά το τέλος των συνομιλιών του Τόνι Μπλερ με τον Λουξεμβούργιο ομόλογό του, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού διευκρίνισε ότι το πάγωμα των επιστροφών των βρετανικών εισφορών θα κοστίσει στη χώρα από 16 έως 20 δισεκατομμύρια λίρες.

«Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Τόνι Μπλερ.

Επόμενος σταθμός του Τόνι Μπλερ είναι το Παρίσι, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, δύο ημέρες πριν από την σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στην οποία θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός για την περίοδο 2007-2013 και το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, ενώ διατηρείται και επισκιάζει τις γαλλοβρετανικές σχέσεις η αντιπαράθεση σε σχέση με τις επιστροφές των βρετανικών εισφορών.

Το Παρίσι αποκρούσει την πρόθεση της Βρετανίας να συνδέσει την αλλαγή του καθεστώτος στο ζήτημα των επιστροφών, με τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, πράγμα που θα σήμαινε λιγότερες επιδοτήσεις για τους αγρότες.

Χθες, ο Τόνι Μπλερ είχε συνομιλίες στο Βερολίνο με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος κάλεσε τους ηγέτες της ΕΕ, να αφήσουν κατά μέρος, όπως είπε, τους εθνικούς εγωισμούς.

Ο κ. Μπλερ από την πλευρά του επανέλαβε πως είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις, μόνον όμως εάν επανεκτιμηθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις. Φυσικά και θέλει ο καθένας να υπάρξει συμφωνία, πρέπει όμως, τόνισε, να επικρατεί δικαιοσύνη και σεβασμός σε ολόκληρο το σύστημα χρηματοδοτήσεων της Ευρώπης.


Τρίτη 14 Ιουνίου 2005 - 14:21 (Ώρα Λονδίνου)

Ο προϋπολογισμός της διχόνοιας

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας του «διπλωματικά αλλά αποφασιστικά»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ ετοιμάζεται να δώσει μια από τις πιο δύσκολες μάχες της πρωθυπουργικής του θητείας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ανακίνηση από τους Γάλλους και τους Γερμανούς της κατάργησης των επιστροφών χρημάτων που παίρνει η χώρα του από το 1984, με ειδική ρύθμιση που εξασφάλισε η Μάργκαρετ Θάτσερ, ήταν ό,τι χειρότερο θα επιθυμούσε αυτή τη στιγμή ο Βρετανός πρωθυπουργός, παραμονές της κρίσιμη συνόδου της ΕΕ.

Πριν περάσει η ευεξία που σύμφωνα με αναλυτές κατέλαβε τη βρετανική κυβέρνηση, μετά τα «Όχι» των Γάλλων και των Ολλανδών στο ευρωσύνταγμα, εξέλιξη που το Λονδίνο θεώρησε ότι του δίνει το προβάδισμα των πρωτοβουλιών μέσα στην Ευρώπη, και ο Ζακ Σιράκ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του αγγλοσαξονικού νεοφιλελεύθερου μοντέλου ανακινώντας και το ζήτημα των επιστροφών.

Οι Βρετανοί αιφνιδιάστηκαν. Πίστευαν ότι είχαν εκπορθήσει τον γαλλογερμανικό άξονα μετά τις τριμερείς συνόδους κορυφής Γαλλίας Γερμανίας - Βρετανίας, γεγονός τους έκανε να πιστεύουν ότι η πρότασή τους για μείωση του κοινοτικού προϋπολογισμού στο 1% του εισοδήματος της Κοινότητας θα γινόταν αποδεκτή.

Ωστόσο, η πλήρης ταύτιση Σιράκ και Σρέντερ τόσο στο θέμα του προϋπολογισμού, όπου προτείνουν να ανέλθει στο 1,06%, όσο και σε αυτών των επιστροφών προς τη Βρετανία, θορύβησε το Λονδίνο.

Σύμφωνα με Βρετανούς αξιωματούχους, ο Τόνι Μπλερ συγκάλεσε εκτάκτως συμβούλιο με τον υπουργό Οικονομίας Γκόρντον Μπράουν και τον υπουργό Ευρώπης Ντάγκλας Αλεξάντερ στο οποίο συμφωνήθηκε η υιοθέτηση μιας πολύ σκληρής στάσης στο επικείμενο Συμβούλιο Κορυφής.

Ο Τόνι Μπλερ δηλώνει αποφασισμένος να μην υποχωρήσει στο θέμα των επιστροφών, παρά μόνο αν η Γαλλία δεχθεί αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θεωρεί τη συνεισφορά της χώρας του στον κοινοτικό προϋπολογισμό δυσανάλογα υψηλή.

Πιο συγκεκριμένα με βάση τη διευθέτηση που εξασφάλισε η Θάτσερ, η Βρετανία παίρνει πίσω τα 2/3 της διαφοράς που προκύπτει από τα κονδύλια τα οποία δίνει και τα κονδύλια που λαμβάνει από την ΕΕ, ποσό που από το 1999 έως σήμερα έχει διαμορφωθεί στα 5,3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ο κ. Μπλερ κρίνει πως με τα περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ που εισπράττει η Γαλλία σε αγροτικές επιδοτήσεις, η χώρα του που έχει πολύ περιορισμένο αγροτικό τομέα, συνεισφέρει 2,5 φορές περισσότερα χρήματα στον κοινοτικό προϋπολογισμό από τη Γαλλία.

Το Παρίσι συνεπικουρούμενο από το Βερολίνο επιμένει το θέμα είναι πιο περίπλοκο. Ότι δηλαδή τα δέκα δισεκατομμύρια των επιδοτήσεων της Γαλλίας διοχετεύονται στους αγρότες της ενώ τα 5,3 δισεκατομμύρια που εισπράττει η Βρετανία πάνε στα ταμεία της κυβέρνησης και κανείς δεν γνωρίζει πώς ξοδεύονται.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι στο θέμα του προϋπολογισμού και των επιστροφών της, η Βρετανία έχει ελάχιστους συμμάχους.

Αυτό το γνωρίζει ο κ. Μπλερ και γι αυτό το λόγο απειλεί ακόμα και με βέτο αν τα πράγματα οδηγηθούν σε αδιέξοδο.


Τρίτη 14 Ιουνίου 2005 - 13:33 (Ώρα Λονδίνου)

Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας

Στις αναπτυγμένες χώρες, το 10% των ασθενών έχει ανάγκη από αίμα.

Οκτώ στους δέκα ασθενείς σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς μονάδες αίματος, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας.

Στόχος του οργανισμού είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει την κοινή γνώμη για τα οφέλη της αιμοδοσίας.

Φέτος η ημέρα είναι αφιερωμένη στους αιμοδότες, τους οποίους ο οργανισμός αποκαλεί αφανείς ήρωες, όπως αποκαλεί τα εκατομμύρια των ανθρώπων που δίνουν αίμα τακτικά και χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Στις αναπτυγμένες χώρες, το 10% των ασθενών έχει ανάγκη από αίμα.

Τεσσεράμισι εκατομμύρια Αμερικανοί θα πέθαιναν κάθε χρόνο χωρίς μεταγγίσεις.

Στη Βρετανία, εκτιμάται ότι οι δωρητές αίματος έσωσαν ή βελτίωσαν την υγεία ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, τον περασμένο χρόνο.

Όμως δεν αρκεί. Παγκοσμίως οκτώ στους δέκα ασθενείς δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς μονάδες αίματος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πιστεύει ότι χρειάζονται περισσότεροι αιμοδότες και κρατικός συντονισμός.

Είναι σημαντικό, επιμένει ο οργανισμός, η αιμοδοσία να παραμείνει εθελοντική, χωρίς ανταλλάγματα. Έτσι θα είναι πάντα πιο ασφαλής.

Οι εθελοντές αιμοδότες αναπτύσσουν ένα αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, λέει ο οργανισμός, είναι το Μαλάουι, όπου η κυβέρνηση ξεκίνησε ένα πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας πριν από δύο χρόνια.

Από τότε, σε ένα μόνο νοσοκομείο της χώρας, οι θάνατοι παιδιών με μεσογειακή αναιμία μειώθηκαν κατά 60%.

Ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας ελπίζει ότι αυτά τα παραδείγματα θα εμπνεύσουν μια νέα γενιά αιμοδοτών.


Δευτέρα 13 Ιουνίου 2005 - 18:23 (Ώρα Λονδίνου)

Παράταση προθεσμίας από τον Γκλέιζερ

Στα χέρια της οικογένειας Γκλέιζερ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ολοκληρώνεται, εκτός απροόπτου, η διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον αμερικανό μεγιστάνα Μάλκολμ Γκλέιζερ με την πώληση των μετοχών του συλλόγου από μικρούς επενδυτές.

Ο Γκλέιζερ είχε δώσει προθεσμία, η οποία εξέπνευσε τη Δευτέρα το βράδυ, στους μικρομετόχους της ομάδας να πουλήσουν τις μετοχές τους προς 3 στερλίνες την καθεμία.

Mετά την παρέλευση της προθεσμίας, ανακοίνωσε ότι ελέγχει πλέον το 97,3% των μετοχών, 0,3% λιγότερο από το απαιτούμενο για να εξαναγκάσει σε εξαγορά και τους υπόλοιπους μικρομετόχους.

Για το λόγο αυτό, ο Γκλέιζερ έδωσε παράταση στην προσφορά του μέχρι τις 27 Ιουνίου, ελπίζοντας να εξασφαλίσει το ποσοστό που θα του δώσει τον απόλυτο έλεγχο του συλλόγου.

Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που αντιτίθενται στην πώληση του σωματείου στο συγκεκριμένο επιχειρηματία απειλούν με συνεχείς προσφυγές στα δικαστήρια προκειμένου να εμποδίσουν την ολοκλήρωση της πώλησης.

Οι οπαδοί των "κόκκινων διαβόλων" ανησυχούν για το μέλλον της ομάδας δεδομένου ότι ο Γκλέιζερ χρεώθηκε υπέρμετρα για την εξαγορά της.


Τρίτη 14 Ιουνίου 2005 - 12:45 (Ώρα Λονδίνου)

Η Μάικροσοφτ λογοκρίνει ιστολόγια στην Κίνα

Το MSN στην Κίνα ξεκίνησε τον Μάιο του 2005

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η εταιρεία «Μάικροσοφτ» θέτει περιορισμούς στο περιεχόμενο των προερχομένων από την Κίνα ιστολόγιων, γνωστών επίσης και ως μπλογκ (blog).

Το μπλογκ ξεκίνησε σαν λογισμικό εξειδικευμένης διαχείρισης περιεχομένου και έχει μετατραπεί σε περιγραφές προσωπικών σελίδων και ημερολογίων.

Η διαδικτυακή είσοδος από χρήστες των μπλογκ σε ορισμένα μέρη της ιστοσελίδας της «Μάικροσοφτ MSN» στην Κίνα, που χρησιμοποιούν τις λέξεις «ελευθερία», «δημοκρατία», και «διαδήλωση» έχει απαγορευθεί.

Η απαγόρευση αυτή λέγεται ότι εφαρμόστηκε ως παραχώρηση στις απαιτήσεις της κυβέρνησης της Κίνας.

Οι χρήστες των μπλογκ αντιμετωπίζουν αυστηρούς ελέγχους και οφείλουν, εάν επιθυμούν να δημοσιευθεί στο διαδίκτυο το μπλογκ τους, να γράφονται στο δίκτυο αφότου έχουν πάρει την έγκριση από τις αρχές της Κίνας.

Επιπλέον, στις απαγορευμένες λέξεις/φράσεις συμπεριλαμβάνονται και αυτές που αναφέρονται στα «ανθρώπινα δικαιώματα» και στην «ανεξαρτησία της Ταϊβάν».

Όσοι χρησιμοποιούν τέτοιου είδους εκφράσεις δέχονται ένα παράθυρο στην οθόνη του υπολογιστή τους που αναφέρει «Δεν επιτρέπεται η χρήση βωμολοχιών. Παρακαλώ χρησιμοποιήστε άλλη λέξη/ φράση.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι μόνο οι Κινέζοι χρήστες των μπλογκ οι οποίοι αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της λογοκρισίας.

Παρόμοια κρούσματα έχουν παρατηρηθεί και σε ορισμένες σελίδες του κυβερνοχώρου MSN στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Αμερικανοί χρήστες των μπλογκ, όμως, ξεπερνούν πιο εύκολα αυτές τις δυσκολίες σε τους Κινέζους.


Τρίτη 14 Ιουνίου 2005 - 12:17 (Ώρα Λονδίνου)

Ενεκρίθη το ασφαλιστικό

Ο υπουργός Οικονομίας έκανε λόγο για μεγάλη «διαρθρωτική αλλαγή»

Η κυβερνητική επιτροπή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού της Ελλάδος, Κώστα Καραμανλή, ενέκρινε το σχέδιο για το ασφαλιστικό των τραπεζών το οποίο θα παρουσιάσουν αναλυτικά σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Οικονομίας οι κ.κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδος υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή με την οποία δεν θίγονται ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, δεν υπάρχει κόστος για το δημόσιο και σώζονται κρατικές τράπεζες, όπως η Εμπορική και η Αγροτική.

Ο κ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε ότι προσαρμόζονται τα εργασιακά δικαιώματα όσων έχουν προσληφθεί στις τράπεζες από 1.1.93 και μετά στα ισχύοντα για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Το ενιαίο επικουρικό ταμείο για τις τράπεζες το οποίο δημιουργείται θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από τις ίδιες τις τράπεζες.

Ο κ. Αλογοσκούφης ερωτηθείς εάν με την ίδια νομοθετική ρύθμιση θα προχωρήσει η κυβέρνηση και για την κύρια σύνταξη των υπαλλήλων της Εθνικής και της Αγροτικής απάντησε ότι «ισχύει ο νόμος Ρέππα».

Με το νόμο αυτό προβλέπεται μέχρι τα τέλη του 2007 να υπαχθούν στο ΙΚΑ για την κύρια σύνταξή τους όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι και εκκρεμούσαν οι περιπτώσεις της Εθνικής και της Αγροτικής.


Τρίτη 14 Ιουνίου 2005 - 11:21 (Ώρα Λονδίνου)

Συνέχεια πολύνεκρων επιθέσεων

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν σε νέα βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό σε πολυσύχναστη αγορά της πόλης κοντά σε μία κρατική τράπεζα.

Τα θύματα ήταν στην πλειοψηφία τους δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι είχαν μεταβεί στην τράπεζα για να παραλάβουν τον μισθό τους.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 80 και ανάμεσά τους υπάρχουν τουλάχιστον δέκα παιδιά.

Το πλούσιο σε κοιτάσματα πετρελαίου Κιρκούκ είναι μια πόλη, η οποία απαρτίζεται από πολλές εθνοτικές ομάδες, όπως Άραβες, Κούρδοι και Τουρκομάνοι.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του ηγέτη των Κούρδων, Μασούντ Μπαρζάνι στην προεδρία της αυτόνομης περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην έδρα του κουρδικού κοινοβουλίου, Ιρμπίλ του βορείου Ιράκ παρουσία πολλών κυβερνητικών στελεχών.

Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας με τουλάχιστον πέντε νεκρούς ανάμεσά τους δύο παιδιά σημειώθηκε, επίσης, στην Μπακούμπα, βορειοδυτικά της Βαγδάτης.

Περισσότεροι από 900 άνθρωποι, κυρίως Ιρακινοί, έχουν χάσει τη ζωή σε επιθέσεις παραστρατιωτικών σε ολόκληρη τη χώρα από τον Απρίλιο, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Ιμπραχίμ Τζαφάρι.


Τρίτη 14 Ιουνίου 2005 - 12:59 (Ώρα Λονδίνου)

Βρέθηκε ο ξάδερφος της Γης

Ο νέος πλανήτης βρίσκεται 15 έτη φωτός μακριά στην κατεύθυνση του αστερισμού «Υδροχόος».

Εντοπίστηκε από αστρονόμους στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο μικρότερος πλανήτης εκτός του ηλιακού μας συστήματος.

Ο πλανήτης, επτάμιση φορές μεγαλύτερος από τη Γη και με περίπου διπλάσια ακτίνα, περιστρέφεται γύρω από το άστρο «Γκλίζε» ακριβώς όπως η Γη γύρω από τον Ήλιο.

Για αυτό το λόγο έχει χαρακτηριστεί από τους επιστήμονες ως «ο μεγαλύτερος ξάδερφος της Γης».

Ο νέος πλανήτης «Σούπερ - Γη» βρίσκεται 15 έτη φωτός μακριά στην κατεύθυνση του αστερισμού «Υδροχόος».

Η περιστροφή του γύρω από το άστρο διαρκεί δυο μέρες. Βρίσκεται πολύ κοντά στην επιφάνεια του αστεριού, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία του να κυμαίνεται από 200 έως και 750 βαθμούς Φαρενάιτ, γεγονός που αποκλείει το ενδεχόμενο ύπαρξης ζωής.

Ο πλανήτης ανακαλύφθηκε με την ευρέως γνωστή στους επιστήμονες μέθοδο ταλάντευσης (wobble technique) και αν και δεν έχουν ακόμα καμία απόδειξη πιστεύεται ότι ο πλανήτης είναι βραχώδης.

«Η ανακάλυψη αυτού του πλανήτη απαντάει στην από αρχαιοτάτων χρόνων απορία μας: Είμαστε μόνοι μας στο διάστημα; », δηλώνει ο επικεφαλής της ομάδας Τζέφρι Μάρσι, καθηγητής αστρονομίας από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας.

Και πρόσθεσε: «Πριν από 2000 χρόνια, οι Έλληνες φιλόσοφοι Αριστοτέλης και ο Επίκουρος συζητούσαν το ενδεχόμενο ύπαρξης άλλων πλανητών που μοιάζουν με τη Γη. Σήμερα, για πρώτη φορά, έχουμε στοιχεία για βραχώδη πλανήτη που περιστρέφεται γύρω από φυσιολογικό άστρο».

Ο καθηγητής Βογκτ δηλώνει ότι «συνεχίζουμε την έρευνα για εντοπισμό πλανητών εκτός του ηλιακού μας συστήματος και ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στην ανακάλυψη πλανητών που μοιάζουν με τη Γη».

Ο καθηγητής Μάρσι, οι διδάκτορες Βογκτ και ο Μπάτλερ από το Ινστιτούτο της Ουάσιγκτον, μαζί με άλλα μέλη του Παρατηρητηρίου Κεκ της Χαβάι αποτελούν τον πυρήνα της έρευνας.

Η διατριβή έχει δημοσιευτεί στο επιστημονική επιθεώρηση της Αστροφυσικής «Astrophysical Journal».


Τρίτη 14 Ιουνίου 2005 - 10:44 (Ώρα Λονδίνου)

Ευφορία για τους οπαδούς του Τζάκο

Πλήθος κόσμου τραγουδούσε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του πάλαι ποτέ βασιλιά της ποπ

Πανηγυρίζουν οι ανά τον κόσμο θαυμαστές του διάσημου τραγουδιστή της ποπ, Μάικλ Τζάκσον για την ομόφωνη αθώωσή του από τους ενόρκους δικαστηρίου της Σάντα Μαρία στην Καλιφόρνια, όπου δικαζόταν αντιμετωπίζοντας δέκα κατηγορίες για αποπλάνηση και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το ράντσο του Μάικλ Τζάκσον και τραγουδούσε ασταμάτητα μερικές από τις μεγαλύτερες του επιτυχίες.

Αργότερα το βράδυ το προσωπικό ασφαλείας του ράντσου απομάκρυνε τον κόσμο.

Το δικαστήριο απήλλαξε το πάλαι ποτέ βασιλιά της ποπ και από τις δέκα κατηγορίες που αντιμετώπιζε, ακόμα δηλαδή και από αυτές της συνωμοσίας και της προσφοράς αλκοόλ σε ανήλικο, με σκοπό να τον αποπλανήσει.

Ο Μάικλ Τζάκσον αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο της Σάντα Μαρία χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

Ο δικηγόρος του Τόμας Μέσρο, δήλωσε ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη, ενώ ένας από τους ενόρκους είπε, ότι ο Τζάκσον μπορεί ίσως να κακοποίησε παιδιά, η εισαγγελία όμως δεν μπόρεσε να το αποδείξει.

Ο πατέρας του τραγουδιστή, Τζόε Τζάκσον δήλωσε ότι ο γιος αισθάνεται υπερβολικά εξαντλημένος για να πανηγυρίσει την αθώωσή του.

Η δίκη διήρκεσε τέσσερις μήνες και οι ένορκοι κατέληξαν στις δέκα ετυμηγορίες έπειτα από διαβουλεύσεις μίας εβδομάδας.

Οι ένορκοι ζήτησαν, επίσης, να τους επιτραπεί να επιστρέψουν «στην ανωνυμία της ιδιωτικής τους ζωής, όπως ακριβώς ζούσαν πριν επιλεχθούν για αυτήν την πολύκροτη δίκη».

Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της ανάγνωσης των ετυμηγοριών ένας από τους ενόρκους δήλωσε: «μία από τις πρώτες μας αποφάσεις ήταν να αντιμετωπίσουμε τον Μάικλ Τζάκσον σαν έναν οποιοδήποτε πολίτη και όχι ως διασημότητα».


Τρίτη 14 Ιουνίου 2005 - 09:16 (Ώρα Λονδίνου)

Στο προσκήνιο το ασφαλιστικό

Το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων, οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Καραμανλή και οι προσλήψεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Συναγερμός για τα αλλαντικά. ΕΦΕΤ: Περνούν από κόσκινο όλα τα προϊόντα».

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): «Ζεστό χρήμα για μικρές επιχειρήσεις. Επιδοτήσεις μέχρι και 550.000 ευρώ».

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): «Σήμερα "κληρώνει" για το Ασφαλιστικό των Τραπεζών. Οριστική ρύθμιση αποφασίζει η Κυβερνητική Επιτροπή».

ΑΝΩ ΚΑΤΩ: «500-600 μόρια πέφτουν οι βάσεις. Στις περιζήτητες σχολές των Πανεπιστημίων».

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: «Βίλα Αρεοπαγίτη με λεφτά επιχειρηματία. Μιλάει στην "Α" ο μάρτυρας που κατέθεσε στοιχεία στον Άρειο Πάγο».

Η ΑΠΟΦΑΣΗ: «Στο σχέδιο 70.000 αυθαίρετα. Ποιες περιοχές "νομιμοποιούνται"».

Η ΑΥΓΗ: «"Ριφιφί" στα αποθεματικά των επικουρικών ταμείων! Η Κομισιόν επιβάλλει αλλαγές στο σχέδιο Αλογοσκούφη».

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Άνοιγμα Καραμανλή στον σκληρό πυρήνα των Ανδρεϊκών. Γιατί ο Γεράσιμος Αρσένης πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου».

ΤΟ ΒΗΜΑ: «Υπουργεία στο σφυρί! Πωλούνται με lease back σε ιδιώτες. Τι προβλέπει νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «"Πιο γρήγορο κανόνι ο Καραμανλής". Δήλωση-βόμβα από Αρσένη κατά Παπανδρέου».

ΕΓΝΑΤΙΑ: «"Φουντά-ρει" η Β. Ελλάδα. Αυξήθηκαν τα ποσοστά ανήλικων και μαθητών που κάνουν χρήση χασίς διαπιστώνουν οι αστυνομικές αρχές».

ΕΘΝΟΣ: «Άρον-άρον αλλάζουν το σχέδιο για το ασφαλιστικό. Μετά το μπλόκο της ΕΕ στη λύση για το Ταμείο των Τραπεζών».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Έναν-έναν τους φέρνει στον... σοφρά. Αρχίζοντας από τον Γεράσιμο Αρσένη που πέρασε χθες την Πύλη του Μαξίμου και συζήτησε με τον Πρωθυπουργό ακολουθούν και άλλοι ανενεργοί ΠΑΣΟΚΟΙ».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Ανακατεύει την τράπουλα. Για να σταματήσει την αμφισβήτησή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Προσλήψεις: 9.028 νέες θέσεις σε 12 υπουργεία».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Πώς στο ΙΚΑ όλοι οι τραπεζικοί. Όλο το νομοσχέδιο για την ασφάλιση και τις συντάξεις».

ΕΣΤΙΑ: «Καταρρέει ο κρατισμός. Οι πολίτες συνειδητοποιούν την τεράστια ζημιά».

ESPRESSO: «Αισχρό τραγούδι για τον Αρχιεπίσκοπο. Αγανάκτηση από καλλιτέχνες και Εκκλησία. Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος "Τρύπες" τον χαρακτηρίζει "λύκο" και "διάβολο που σέρνει το χορό του κτήνους"».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ανάφλεξη στο ασφαλιστικό τραπεζών. Εν μέσω απεργίας και απειλών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γ. Αλογοσκούφης προτείνει σήμερα λύση που δεν θα προκαλεί αντίρρηση της ΕΕ».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Αποφασισμένη για μεταρρυθμίσεις. "Η επόμενη μέρα" της ψήφου εμπιστοσύνης».

ΤΑ ΝΕΑ: «Νέο φιάσκο με το Ασφαλιστικό. Κάρτα από την Ευρώπη λόγω προχειρότητας».

Η ΝΙΚΗ: «Κάνουν πίσω ξανά. "Σκόνταψε" στην ΕΕ η ρύθμιση για το ασφαλιστικό των Τραπεζών».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Απεργιακό μέτωπο. Δυναμώνουν οι λαϊκές αντιδράσεις στην κυβερνητική πολιτική».

TRAFFIC NEWS: «Πεθαίνει μέσα στο κελί της η Κάτια Γιαννακοπούλου. Συγκλονιστικές αποκαλύψεις».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «"Τσάμικος" για το ασφαλιστικό των τραπεζών. Ενώ οι απεργούντες χορεύουν "σούστα". Σήμερα αποφασίζει η Κυβερνητική Επιτροπή;».

Η ΧΩΡΑ: «6.044 προσλήψεις σε Δημόσιο - οργανισμούς. Μέχρι τέλος Ιουλίου οι αιτήσεις».

City Press: «Πρόβλημα Βρυξελλών στο ασφαλιστικό των τραπεζών».

METRO: «"Τρίζει" η μονιμότητα. Στο τραπέζι των συζητήσεων όλες οι μεταρρυθμίσεις».

Αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με την εφημερίδα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται «σε αναδιάταξη των οργάνων του», καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου βλέπει ότι η αμφισβήτησή του μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ακόμη και μέσα στα όργανα».

«Ο Γ. Παπανδρέου ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές από τον Σεπτέμβριο», γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και διευκρινίζει, «ειδικότερα στους Συντονιστές Κοινοβουλευτικής Δράσης αναμένεται να «ανανεωθεί» το 70% ενώ ως πρώτος στόχος θεωρείται ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Εκτός του Γ. Παπανδρέου κατά του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ καταφέρονται και οι κκ Βενιζέλος-Πάγκαλος. Αναζητά επίσης «στρατηγό» και για το Πολιτικό Συμβούλιο που θα έχει τον τίτλο Γενικός Συντονιστής του Πολιτικού Συμβουλίου. Το θέμα των διαρροών εξάλλου, εξακολουθεί να ταλανίζει το ΠΑΣΟΚ».

Επί τάπητος το ασφαλιστικό των τραπεζών

H CITY PRESS αναφέρει ότι η κυβέρνηση ανακάλυψε με καθυστέρηση ότι οποιαδήποτε στήριξη του νέου ενιαίου ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό μπορεί να προκαλέσει κοινοτική παρέμβαση.

Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι «κυριολεκτικά στο "παρά πέντε» δείχνει να αποφεύγει η κυβέρνηση ένα ακόμη ευρώ-φιάσκο που θα επέφερε νέους κωδωνισμούς και στις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ΤΟ ΕΘΝΟΣ, το οποίο υποστηρίζει ότι η Κομισιόν απορρίπτει το μοντέλο της κρατικής χρηματοδότησης, εγείροντας ένταση ασυμβατότητας με το κοινοτικό δίκαιο περί ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζου) «από το περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης για το ασφαλιστικό των τραπεζών που συζητείται σήμερα στην κυβερνητική επιτροπή κρίνεται η τύχη των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΟΤΟΕ, οι οποίες πάντως κινούνται σε χαμηλότερο ποσοστά σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα».

ΤΑ ΝΕΑ εκτιμούν μετά το νέο φιάσκο της κυβέρνησης με την Κομισιόν οι τραπεζοϋπάλληλοι επωμίζονται αποκλειστικά το βάρος της «μεταρρύθμισης» με μείωση συντάξεων και αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι «με νόμο αναδρομικά από 1/1/2005 και απλή απόφαση του εργοδότη εντάσσονται στο ΙΚΑ και το επικουρικό ΕΤΕΑΜ όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι. Το νομοσχέδιο, που συζητά σήμερα η κυβερνητική επιτροπή και παρουσιάζει η "Ε" προβλέπει ότι κάθε τράπεζα πληρώνει εφάπαξ ένα ποσό και ο προϋπολογισμός 155 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Διατηρούνται τα όρια για τις προ του 1993, αλλά οι συντάξεις δεν θα αναπροσαρμόζονται στο ύψος των μισθών».

Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι η Κομισιόν διαμήνυσε ότι η κυοφορούμενη ρύθμιση για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων αντίκειται στις αρχές του ανταγωνισμού, διότι η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα χρηματοδοτήσει την επικουρική ασφάλιση για ορισμένες τράπεζες.

Προσλήψεις

Στο θέμα των προσλήψεων Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για την πρόσληψη 1.861 μόνιμων νοσηλευτών στα νοσοκομεία ενώ νέο πακέτο 7.167 μονίμων και εποχικών ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή.

Και η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι «έως τα τέλη Ιουνίου οι αιτήσεις για την κάλυψη των 500 θέσεων τακτικού και εποχικού προσωπικού στο Δημόσιο, ενώ οι αντίστοιχες προθεσμίες για το Στράτευμα παρατείνονται έως τα τέλη Ιουλίου. Νέες θέσεις εργασίας ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών που αφορούν σε προσλήψεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σε οργανισμούς, Νομαρχίες, Επιμελητήρια και δασικές υπηρεσίες».

Γεράσιμος Αρσένης

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι «ο Καραμανλής εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο πολιτικής δράσης πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα. Αφού πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η Κυβέρνησή του και πλέον είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές μπαίνει "σφήνα" στο ΠΑΣΟΚ. Χθες δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και συζήτησε με τον άλλοτε κραταιό Τσάρο της Ελληνικής Οικονομίας Γεράσιμο Αρσένη».

Η ΑΥΡΙΑΝΗ πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός με τα χέρια του λυμένα μετά και την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνησή του την Κυριακή το βράδυ κινείται δραστήρια προκειμένου να ενισχύσει την παράταξή του με κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες, οι οποίες θα του επιτρέψουν να κυριαρχεί στο πολιτικό προσκήνιο σε βάθος χρόνου.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων


Τρίτη 14 Ιουνίου 2005 - 11:21 (Ώρα Λονδίνου)

Συνέχεια πολύνεκρων επιθέσεων

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν σε νέα βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό σε πολυσύχναστη αγορά της πόλης κοντά σε μία κρατική τράπεζα.

Τα θύματα ήταν στην πλειοψηφία τους δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι είχαν μεταβεί στην τράπεζα για να παραλάβουν τον μισθό τους.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 80 και ανάμεσά τους υπάρχουν τουλάχιστον δέκα παιδιά.

Το πλούσιο σε κοιτάσματα πετρελαίου Κιρκούκ είναι μια πόλη, η οποία απαρτίζεται από πολλές εθνοτικές ομάδες, όπως Άραβες, Κούρδοι και Τουρκομάνοι.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του ηγέτη των Κούρδων, Μασούντ Μπαρζάνι στην προεδρία της τοπικής κυβέρνησης. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ιρμπίλ του βορείου Ιράκ παρουσία πολλών κυβερνητικών στελεχών.

Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας με τουλάχιστον πέντε νεκρούς ανάμεσά τους δύο παιδιά σημειώθηκε, επίσης, στην Μπακούμπα, βορειοδυτικά της Βαγδάτης.

Περισσότεροι από 900 άνθρωποι, κυρίως Ιρακινοί, έχουν χάσει τη ζωή σε επιθέσεις παραστρατιωτικών σε ολόκληρη τη χώρα από τον Απρίλιο, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Ιμπραχίμ Τζαφάρι.


Τρίτη 14 Ιουνίου 2005 - 08:18 (Ώρα Λονδίνου)

«Πόκερ πριν από τη σύνοδο»

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική και οι επιστροφές των βρετανικών εισφορών πρέπει να αλλάξουν, γράφει η γερμανική εφημερίδα Βελτ (die Welt), που γράφει ότι «είναι σχεδόν αδύνατη η ευαίσθητη μεταρρύθμιση του συνολικού ευρωπαϊκού συστήματος χρηματοδότησης, χωρίς αλλαγές στα μεγαλύτερα μπλοκ δαπανών.

«Είναι γεγονός», γράφει η Βελτ «ότι είναι αναχρονιστικές, τόσο οι επιστροφές των βρετανικών εισφορών, όσο και η Κοινή Αγροτική Πολιτική».

Η γερμανική εφημερίδα Τάγκεσπιγκελ (der Tagesspiegel), σε δημοσίευμά της με τον τίτλο «Πόκερ πριν από τη σύνοδο κορυφής» αναφέρεται στη γερμανική άρνηση να θιγεί το ζήτημα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και στην κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση Σρέντερ για τη σχετική συμφωνία το 2002, η υποψήφια καγκελάριος των χριστιανοδημοκρατών και πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, Άνγκελα Μέρκελ.

Εξ αιτίας της αντιπαράθεσης για την επιστροφή των βρετανικών εισφορών, η σύνοδος κορυφής της ΕΕ αυτή την εβδομάδα απειλείται να αποβεί η πλέον «τρικυμιώδης» εδώ και πολύ καιρό, γράφει η σουηδική εφημερίδα Σιντσβένσκα Νταγκμπλάντετ (Sudvenska Dagbladet).

H εφημερίδα ασκεί κριτική στην αρνητική στάση της Γαλλίας έναντι του βρετανικού αιτήματος για αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής:

«Ο πρόεδρος Σιράκ έχει αναστατωθεί από την ατιμωτική ήττα στο πρόσφατο δημοψήφισμα. Δεν έχει ούτε το κουράγιο, ούτε την ισχύ να προκαλέσει το ισχυρό λόμπι των Γάλλων αγροτών, με προτάσεις που ενδεχομένως θα σήμαιναν λιγότερη υποστήριξη και χαμηλότερες επιδοτήσεις από την ΕΕ. Έτσι αυτού προσπαθεί να ανακτήσει την πολιτική πρωτοβουλία, παρουσιάζοντας τη Βρετανία ως τη ρίζα όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό δεν είναι ούτε κομψό, ούτε εποικοδομητικό. Είναι όπως τυπική γαλλική συμπεριφορά», γράφει η εφημερίδα της Στοκχόλμης.

Ιταλικό δημοψήφισμα

Η γερμανική Τάγκεστσαϊτουγκ (die Tageszeitung) αναφέρεται στο δημοψήφισμα που δοιεχήθηκε στην Ιταλία για την τεχνητή γονιμοποίηση και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, παρά την αποτυχία εξ αιτίας χαμηλής συμμετοχής, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία που είχε καλέσει σε μποϊκοτάζ, δεν πέτυχε το στόχο της.

Η χαμηλή συμμετοχή οφείλεται στο γεγονός ότι το 30% των ψηφοφόρων παραδοσιακά δεν προσέρχονται στις κάλπες, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που δεν ψήφισαν, επειδή ήταν περίπλοκα τα ζητήματα, επί των οποίων έπρεπε να αποφανθούν. Εκτός αυτών, γράφει η Τάγκεστσαϊτουγκ, η ημερομηνία διεξαγωγής ορίσθηκε μέσα στον Ιούλιο, που τα σχολεία είναι κλειστά και πολλοί προτίμησαν τις παραλίες από τις κάλπες.

Την απροθυμία των ψηφοφόρων για συμμετοχή, καθιστά υπεύθυνη για την αποτυχία του δημοψηφίσματος η αυστριακή Στάνταρντ (der Standard), που υπενθυμίζει ότι εδώ και πολλά χρόνια, η συμμετοχή στα δημοψηφίσματα της Ιταλίας, δεν ξεπερνά το απαιτούμενο όριο του 50%.

Η ελβετική Λα Τριμπιούν (La Tribune) επισημαίνει ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στη στάση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σε σχέση με το νόμο για την γονιμοποίηση. Ασκεί όμως κριτική στο κάλεσμά της για μποϊκοτάζ τονίζοντας πως έχει μεν το δικαίωμα να καλέσει τον κόσμο να ψηφίσει κατά στο δημοψήφισμα, δεν έχει όμως το δικαίωμα να τον καλέσει σε αποχή από τις κάλπες.


Τρίτη 14 Ιουνίου 2005 - 07:23 (Ώρα Λονδίνου)

Αθώος όλων των κατηγοριών ο Τζάκσον

Στη διάρκεια της απαγγελίας της ετυμηγορίας, δεκάδες θαυμαστές του τραγουδιστή έξω από το δικαστικό μέγαρο ζητωκραύγαζαν

Πανηγυρίζουν οι ανα τον κόσμο θαυμαστές του διάσημου τραγουδιστή της ποπ Μάικλ Τζάκσον για την όμόφωνη αθώωσή του από τους ενόρκους δικαστηρίου της Σάντα Μαρία στην Καλιφόρνια, όπου δικαζόταν αντιμετωπίζοντας 10 κατηγορίες για αποπλάνηση και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου.

Έξω από το ράντζο του τραγουδιστή έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου. Ο δικηγόρος του Τόμας Μέσρο, δήλωσε ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη, ενώ ένας από τους ενόρκους είπε, ότι ο Τζάκσον μπορεί ίσως να κακοποίησε παιδιά, η εισαγγελία όμως δεν μπόρεσε να το αποδείξει.

Ο περιφερειακός εισαγγελέας, Τομ Σνέντον, δήλωσε ότι ο ίδιος και το επιτελείο του έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν.

Η επιχειρηματολογία των μαρτύρων κατηγορίας, όπως απεδείχθη δεν έπεισε τους ενόρκους. Ο συνήγορος του τραγουδιστή, Τόμας Μέσρο πέτυχε να ακυρώσει τελείως τα επιχειρήματα των μαρτύρων κατηγορίας καθώς και της μητέρας του εφήβου.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν και πολλοί μάρτυρες υπεράσπισης κυρίως από το χώρο του θεάματος καθώς και η πρώην σύζυγός του Τζάκσον που από μάρτυρας κατηγορίας αρχής μετετράπη σε μάρτυρα υπεράσπισης που δεν σταμάτησε να εκθειάζει το χαρακτήρα του Τζάκσον και την αφοσίωση του στα παιδιά του.

Στη διάρκεια της απαγγελίας της ετυμηγορίας, δεκάδες θαυμαστές του τραγουδιστή που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο ζητωκραύγαζαν.

Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα μιας μεσήλικης γυναίκας η οποία είχε μπροστά της ένα κλουβί με λευκά περιστέρια και μετά από κάθε ετυμηγορία απελευθέρωνε ένα περιστέρι.

Συνολικά απελευθέρωσε 10 πουλιά αφού δέκα ήταν οι αθωωτικές αποφάσεις των ενόρκων, γεγονός ασυνήθιστο για τα δικαστικά χρονικά στις ΗΠΑ, επισημαίνουν οι ανταποκριτές.

Η δίκη του Τζάκσον πέρασε από διαφορετικά στάδια και πολλές φορές ο τραγουδιστής ήλθε σε φοβερά δύσκολη θέση εξ αιτίας των καταθέσεων ορισμένων μαρτύρων κατηγορίας.

Σε τελικά ανάλυση, όμως, η τακτική που τήρησε ο συνήγορός του ο οποίος απαγόρευσε στον πελάτη του κάθε επαφή με τα μέσα ενημέρωσης, απέδωσε καρπούς και οδήγησε στην αθώωσή του.

Το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει τώρα το είδωλο της αμερικανικής ποπ είναι οικονομικής φύσεως αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι τελείως χρεοκοπημένος.


Τρίτη 14 Ιουνίου 2005 - 06:46 (Ώρα Λονδίνου)

Στο Παρίσι ο Μπλερ

Ο κ. Μπλερ επανέλαβε πως είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις, μόνον όμως εάν επανεξεταστούν οι αγροτικές επιδοτήσεις

Δύο ημέρες πριν την σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στην οποία θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός και το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα υπό τη σκιά των αποτελεσμάτων του γαλλικού και του ολλανδικού δημοψηφίσματος, διατηρείται η αντιπαράθεση σε σχέση με τις επιστροφές των βρετανικών εισφορών και επισκιάζει τις γαλλο-βρετανικές σχέσεις.

Το Παρίσι εμφανίζεται αποκρούσει την πρόθεση της Βρετανίας να συνδέσει την αλλαγή του καθεστώτος στο ζήτημα των επιστροφών, με τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, πράγμα που θα σήμαινε λιγότερες επιδοτήσεις για τους αγρότες.

Διαλλακτικότερο εμφανίζεται το Βερολίνο, όπου βρέθηκε τη Δευτέρα το βράδυ ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, προερχόμενος από τη Μόσχα, στο πλαίσιο της περιοδείας του, πριν τη σύνοδο κορυφής της G8 τον επόμενο μήνα.

"Ας αφήσουμε κατά μέρος τους εθνικούς εγωισμούς", είπε ο καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ μετά τη συνάντηση με τον κ. Μπλερ, τονίζοντας στη συνέχεια ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να συμβάλλει για να επιτευχθεί συμφωνία για τον κοινοτικό προϋπολογισμό, αναμένει όμως το ίδιο και από τους άλλους εταίρους. Νωρίτερα πάντως είχε καταστήσει σαφές ότι η Γερμανία δεν συζητά την GAP, την Κοινή Αγροτική Πολιτική, που είχε συμφωνηθεί το 2002.

Ο κ. Μπλερ από την πλευρά του επανέλαβε πως είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις, μόνον όμως εάν επανεκτιμηθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις. Φυσικά και θέλει ο καθένας να υπάρξει συμφωνία, πρέπει όμως, τόνισε, να επικρατεί δικαιοσύνη και σεβασμός σε ολόκληρο το σύστημα χρηματοδοτήσεων της Ευρώπης.


Δευτέρα 13 Ιουνίου 2005 - 23:02 (Ώρα Λονδίνου)

Αθώος όλων των κατηγοριών ο Τζάκσον

Στη διάρκεια της απαγγελίας της ετυμηγορίας, δεκάδες θαυμαστές του τραγουδιστή που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο ζητωκραύγαζαν

Aθώο όλων των κατηγοριών έκριναν οι ένορκοι τον τραγουδιστή Μάικλ Τζάκσον που παραπέμφθηκε σε δίκη με την βαριά κατηγορία της αποπλάνησης και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου.

Η επιχειρηματολογία των μαρτύρων κατηγορίας, όπως απεδείχθη δεν έπεισε τους ενόρκους.

Ο Τζάκσον κατηγορήθηκε ότι αποπλάνησε σεξουαλικά ένα 13χρονο καρκινοπαθή.

Ο συνήγορος του τραγουδιστή, Τόμας Μέσρο πέτυχε να ακυρώσει τελείως τα επιχειρήματα των μαρτύρων κατηγορίας καθώς και της μητέρας του εφήβου.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν και πολλοί μάρτυρες υπεράσπισης κυρίως από το χώρο του θεάματος καθώς και η πρώην σύζυγός του Τζάκσον που από μάρτυρας κατηγορίας αρχής μετετράπη σε μάρτυρα υπεράσπισης που δεν σταμάτησε να εκθειάζει το χαρακτήρα του Τζάκσον και την αφοσίωση του στα παιδιά του.

Στη διάρκεια της απαγγελίας της ετυμηγορίας, δεκάδες θαυμαστές του τραγουδιστή που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο ζητωκραύγαζαν. Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα μιας μεσήλικης γυναίκας η οποία είχε μπροστά της ένα κλουβί με λευκά περιστέρια και μετά από κάθε ετυμηγορία απελευθέρωνε ένα περιστέρι.

Συνολικά απελευθέρωσε 10 πουλιά αφού δέκα ήταν οι αθωωτικές αποφάσεις των ενόρκων, γεγονός ασυνήθιστο για τα δικαστικά χρονικά στις ΗΠΑ, επισημαίνουν οι ανταποκριτές.

Η δίκη του Τζάκσον πέρασε από διαφορετικά στάδια και πολλές φορές ο τραγουδιστής ήλθε σε φοβερά δύσκολη θέση εξ αιτίας των καταθέσεων ορισμένων μαρτύρων κατηγορίας.

Σε τελικά ανάλυση, όμως, η τακτική που τήρησε ο συνήγορός του ο οποίος απαγόρευσε στον πελάτη του κάθε επαφή με τα μέσα ενημέρωσης, απέδωσε καρπούς και οδήγησε στην αθώωσή του.

Το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει τώρα το είδωλο της αμερικανικής ποπ είναι οικονομικής φύσεως αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι τελείως χρεοκοπημένος.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.