Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ειδήσεις 05-07-12

  1. Άκρη του νήματος για τις βρετανικές Αρχές
  2. Επείγουσες αλλαγές ζητά ο ΟΟΣΑ
  3. Αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική
  4. Άκρη του νήματος για τις βρετανικές Αρχές
  5. Έκρηξη στο Ισραήλ
  6. Ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Αγγλία
  7. Τέλος καλοκαιριού η επίσκεψη στην Τουρκία
  8. Βόμβα στη Βηρυτό
  9. Η Μέρκελ ανοίγει τα χαρτιά της
  10. Διχάζει το εργασιακό
  11. Έρευνες για τους βομβιστές
  12. O Γκόρντον Μπράουν συγχαίρει τον Γιώργο Ψαραδάκη
  13. Παντοδύναμη η βρετανική αστυνομία
  14. Επαγγελματίες οι τρομοκράτες

Τρίτη 12 Ιουλίου 2005 - 19:32 (Ώρα Λονδίνου)

Άκρη του νήματος για τις βρετανικές Αρχές

Αεροφωτογραφία από την επιχείρηση στο Λιντς

Μία σημαντική ανακάλυψη έκαναν οι βρετανικές Αρχές που ερευνούν τις βομβιστικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου στο Λονδίνο.

Η αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη, αποκάλυψε ότι μέσα από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος μπόρεσε να εντοπίσει τέσσερις άνδρες, τους οποίους θεωρεί ύποπτους για τις βομβιστικές ενέργειες στον υπόγειο και το λεωφορείο.

Οι ταινίες δείχνουν τους τέσσερις να φτάνουν στο σταθμό του Κινγκς Κρος λίγα λεπτά πριν τις εκρήξεις.

Οι τρεις από τους τέσσερις υπόπτους είναι από το δυτικό Γιόρκσαϊρ στη βόρειο Αγγλία.

Οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν εφόδους στα σπίτια τους και συνέλαβαν ένα άτομο.

Ο αναλυτής σε θέματα ασφαλείας του BBC επισημαίνει ότι ο χειρότερος εφιάλτης της βρετανικής κυβέρνησης ζωντανεύει: κατά πάσα πιθανότητα οι δράστες ήταν Βρετανοί.

Τον αποτροπιασμό της για τις ανακαλύψεις εξέφρασε και η μουσουλμανική κοινότητα του Γιόρκσαϊρ.

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Πίτερ Κλαρκ, είπε ότι αντικείμενα τα οποία φέρουν τα ονόματα των υπόπτων βρέθηκαν κοντά στα σημεία των εκρήξεων στο μετρό.

Πρόσθεσε ότι οι γονείς ενός εκ των νεαρών δήλωσαν την εξαφάνισή του μία ώρα μετά τις επιθέσεις.

Ο Βρετανός αξιωματούχος υπογράμμισε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ένας από τους φερόμενους ως δράστες είναι μεταξύ των νεκρών στο σταθμό Όλντγκέιτ.

Ωστόσο δεν επιβεβαίωσε προηγούμενες πληροφορίες που ήθελαν και τους τέσσερις βομβιστές νεκρούς.

Η αστυνομία τόνισε ότι οι έρευνες βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο.

Έφοδοι και εκρήξεις

Το πρωί της Τρίτης οι αστυνομικές αρχές της χώρας πραγματοποίησαν έρευνες σε έξι σπίτια στη βόρεια Αγγλία.

Ο επικεφαλής της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, σερ Ίαν Μπλερ διαβεβαίωσε ότι οι έφοδοι στο δυτικό Γιόρκσαϊρ συνδέονται άμεσα με τις επιθέσεις της Πέμπτης στο Λονδίνο.

Πυροτεχνουργοί στο Λιντς

Σε ένα από τα έξι σπίτια του Λιντς, στη βόρειο Αγγλία, που η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους, σημειώθηκε ελεγχόμενη έκρηξη.

Εκκενώθηκαν γειτονικά σπίτια και καταστήματα.

Επίσης, η αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση στον σιδηροδρομικό σταθμό και στο χώρο στάθμευσης οχημάτων του Λούτον, στο βόρειο Λονδίνο.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι έρευνες αφορούν ένα ύποπτο αυτοκίνητο, το οποίο ενδέχεται να χρησιμοποίησαν οι δράστες των επιθέσεων.

Στο σημείο σημειώθηκε τουλάχιστον μία ελεγχόμενη έκρηξη.

«Πιθανή νέα επίθεση»

Ο αρχηγός της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, σερ Ίαν Μπλερ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας επίθεσης στο Λονδίνο.

«Μια νέα επίθεση είναι πιθανή, δεν υπάρχει αμφιβολία έπ αυτού. Πότε; Ποιος ξέρει; Το Λονδίνο όπως και η Νέα Υόρκη είναι δύο αδελφοποιημένες πόλεις γεμάτες αποφασιστικότητα, οι οποίες αποτελούν στόχο των τρομοκρατών», είπε ο σερ Ίαν Μπλερ.

Μια νέα επίθεση είναι πιθανή, δεν υπάρχει αμφιβολία έπ αυτού

Σερ Ίαν Μπλερ

Ο επικεφαλής της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου επίσης απάντησε στις ανησυχίες του κόσμου αναφορικά με την πρόοδο των ερευνών.

«Έχουμε ήδη συγκεντρώσει 2.500 ταινίες από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος στους τόπους των τεσσάρων επιθέσεων. Έχουμε δεχθεί δύο χιλιάδες κλήσεις στην ειδική αντιτρομοκρατική τηλεφωνική γραμμή και έχουμε δεχθεί 115.000 κλήσεις με ερωτήσεις για τα θύματα και τους αγνοομένους. Θα εξετάσουμε τα πάντα και θα τα εξετάσουμε σωστά και προσεκτικά. Οι δράστες θα συλληφθούν», υπογράμμισε ο σερ Ίαν Μπλερ.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι οι έρευνες στα πέντε σπίτια πραγματοποιήθηκαν βάσει στοιχείων που προέκυψαν κατά την αυτοψία στα βαγόνια των τρένων και του λεωφορείου που δέχθηκαν τις επιθέσεις.

Τα κινητά το «κλειδί»

Η αστυνομία απευθύνει έκκληση προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και του διαδικτύου να αποθηκεύσουν στο σύστημά τους όλα τα ηχητικά μηνύματα, τις επιστολές στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα γραπτά μηνύματα στα κινητά που εστάλησαν στο Λονδίνο την ημέρα των επιθέσεων.

Είναι η δεύτερη φορά που ένα κράτος ζητάει κάτι τέτοιο από αυτές τις εταιρείες. Η πρώτη φορά ήταν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τσαρλς Κλαρκ έχει δηλώσει ότι θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους ομολόγους του στην έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ να δρομολογήσουν νέους κανόνες, οι οποίοι θα ζητούν από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να κρατούν αρχεία των κλήσεων και των ηλεκτρονικών μηνυμάτων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από όσο ισχύει σήμερα.

Η έκρηξη στο λεωφορείο σκότωσε 13 ανθρώπους

Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών στράφηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, και εναντίον εκείνων που είχαν θεωρηθεί ύποπτοι στο παρελθόν για συμμετοχή σε επιθέσεις.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων κάτω από ιδιαίτερα δυσάρεστες δυσμενείς συνθήκες για την ανάσυρση των εγκλωβισμένων θυμάτων ιδίως στο σταθμό του Κινγκς Κρος.

Εκεί βρέθηκε την Τρίτη η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία παρευρέθη σε συνάντηση του Συμβουλίου υπουργών Παιδείας.

Η ίδια τοποθέτησε λουλούδια για τα θύματα των επιθέσεων στο Κινγκς Κρος και είπε στο BBC:

«Θέλω να εκφράσω από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης τα συλλυπητήρια μας στο λαό της Βρετανίας. Καταδικάζουμε την επίθεση και εκφράζουμε την πολιτική βούληση να συνεργαστούμε σε διεθνές επίπεδο για να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία».

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων παραμένει στους 52 νεκρούς, ενώ συνολικά έχει γίνει η αναγνώριση της ταυτότητας τεσσάρων θυμάτων.


Τρίτη 12 Ιουλίου 2005 - 20:09 (Ώρα Λονδίνου)

Επείγουσες αλλαγές ζητά ο ΟΟΣΑ

Ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη προειδοποιεί την ευρωζώνη ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις για να αποφευχθεί μια καμπή στην οικονομική ανάπτυξη που μπορεί να διαρκέσει μέχρι το 2020.

Η έκθεση του ΟΟΣΑ εκτιμά ότι η το 2005 οι οικονομίες της ευρωζώνης θα αναπτυχθούν με ρυθμό 1.25% - λίγο μικρότερο από τον περσινό.

Ο ΟΟΣΑ συμβουλεύει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να κρατήσει τα επιτόκιά της σταθερά στο 2.0%, παρά τις πιέσεις που δέχεται για μείωσή τους.

Τα δημοσιονομικά ελλείμματα και η σχεδόν μηδενική ανάπτυξη σημαντικών οικονομιών της ευρωζώνης όπως η Γερμανία και η Ιταλία εντείνουν τις πιέσεις προς την ΕΚΤ για μείωση στα επιτόκιά της, τα οποία παραμένουν σταθερά εδώ και δύο χρόνια.

Όμως ο ΟΟΣΑ προειδοποιεί ότι πρέπει να συντελεστούν άμεσα σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως η δημιουργία μιας πιο ευέλικτης αγοράς έτσι ώστε η ευρωπαϊκή οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική.

Το μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Νικόλαος Γκαργκάνας, υπογράμμισε την ανάγκη για αυτές τις μεταρρυθμίσεις, καθώς και ο ίδιος διαισθάνεται ότι η οικονομία αναπτύσσεται με πιο αργούς ρυθμούς σε σχέση με πέρσι.

«Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο καλούμε τις κυβερνήσεις να προβούν σε δομικές μεταρρυθμίσεις», είπε.

Εν τω μεταξύ, οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ προειδοποιούν ότι η αυξημένες τιμές του πετρελαίου πιέζουν ακόμα περισσότερο τον ρυθμό της οικονομικής ανάπτυξης.


Τρίτη 12 Ιουλίου 2005 - 20:32 (Ώρα Λονδίνου)

Αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο νέο νομοσχέδιο, επεξεργάζεται σημαντικές αλλαγές στην μεταναστευτική πολιτική της χώρας.

Η επεξεργασία του κειμένου ολοκληρώθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις καταργείται η προϋπόθεση του ενός έτους διαμονής στην Ελλάδα και πλέον μπορούν να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες που βρίσκονταν στην χώρα μας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2004.

Η απόδειξη της διαμονής τους στην Ελλάδα, εκτός από το διαβατήριο, μπορεί να γίνεται και με την ημερομηνία υποβολής αίτησης είτε για χορήγηση άδειας εισόδου για ανθρωπιστικούς λόγους είτε προς ασφαλιστικούς φορείς καθώς επίσης και από την απόρριψη αιτήματος τους για πολιτικό άσυλο.

Επίσης, ο κ . Παυλόπουλος, κατάργησε την υποχρέωση των ανηλίκων μέχρι 14 ετών, να πληρώνουν παράβολο, εφόσον οι οικογένειες τους διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

Τέλος εξαίρεσε «την απέλαση ανηλίκου σε περίπτωση που του έχουν επιβληθεί αναμορφωτικά μέτρα με απόφαση του δικαστηρίου».


Τρίτη 12 Ιουλίου 2005 - 19:32 (Ώρα Λονδίνου)

Άκρη του νήματος για τις βρετανικές Αρχές

Αεροφωτογραφία από την επιχείρηση στο Λιντς

Μία σημαντική ανακάλυψη έκαναν οι βρετανικές Αρχές που ερευνούν τις βομβιστικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου στο Λονδίνο.

Η αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη, αποκάλυψε ότι μέσα από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος μπόρεσε να εντοπίσει τέσσερις άνδρες, τους οποίους θεωρεί ύποπτους για τις βομβιστικές ενέργειες στον υπόγειο και το λεωφορείο.

Οι ταινίες δείχνουν τους τέσσερις να φτάνουν στο σταθμό του Κινγκς Κρος λίγα λεπτά πριν τις εκρήξεις.

Οι τρεις από τους τέσσερις υπόπτους είναι από το δυτικό Γιόρκσαϊρ στη βόρειο Αγγλία.

Οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν εφόδους στα σπίτια τους και συνέλαβαν ένα άτομο.

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Πίτερ Κλαρκ, είπε ότι αντικείμενα τα οποία φέρουν τα ονόματα των υπόπτων βρέθηκαν κοντά στα σημεία των εκρήξεων στο μετρό.

Πρόσθεσε ότι οι γονείς ενός εκ των νεαρών δήλωσαν την εξαφάνισή του μία ώρα μετά τις επιθέσεις.

Ο Βρετανός αξιωματούχος υπογράμμισε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ένας από τους φερόμενους ως δράστες είναι μεταξύ των νεκρών στο σταθμό Όλντγκέιτ.

Ωστόσο δεν επιβεβαίωσε προηγούμενες πληροφορίες που ήθελαν και τους τέσσερις βομβιστές νεκρούς.

Η αστυνομία τόνισε ότι οι έρευνες βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο.

Έφοδοι και εκρήξεις

Το πρωί της Τρίτης οι αστυνομικές αρχές της χώρας πραγματοποίησαν έρευνες σε έξι σπίτια στη βόρεια Αγγλία.

Ο επικεφαλής της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, σερ Ίαν Μπλερ διαβεβαίωσε ότι οι έφοδοι στο δυτικό Γιόρκσαϊρ συνδέονται άμεσα με τις επιθέσεις της Πέμπτης στο Λονδίνο.

Πυροτεχνουργοί στο Λιντς

Σε ένα από τα έξι σπίτια του Λιντς, στη βόρειο Αγγλία, που η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους, σημειώθηκε ελεγχόμενη έκρηξη.

Εκκενώθηκαν γειτονικά σπίτια και καταστήματα.

Επίσης, η αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση στον σιδηροδρομικό σταθμό και στο χώρο στάθμευσης οχημάτων του Λούτον, στο βόρειο Λονδίνο.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι έρευνες αφορούν ένα ύποπτο αυτοκίνητο, το οποίο ενδέχεται να χρησιμοποίησαν οι δράστες των επιθέσεων.

Στο σημείο σημειώθηκε τουλάχιστον μία ελεγχόμενη έκρηξη.

«Πιθανή νέα επίθεση»

Ο αρχηγός της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, σερ Ίαν Μπλερ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας επίθεσης στο Λονδίνο.

«Μια νέα επίθεση είναι πιθανή, δεν υπάρχει αμφιβολία έπ αυτού. Πότε; Ποιος ξέρει; Το Λονδίνο όπως και η Νέα Υόρκη είναι δύο αδελφοποιημένες πόλεις γεμάτες αποφασιστικότητα, οι οποίες αποτελούν στόχο των τρομοκρατών», είπε ο σερ Ίαν Μπλερ.

Μια νέα επίθεση είναι πιθανή, δεν υπάρχει αμφιβολία έπ αυτού

Σερ Ίαν Μπλερ

Ο επικεφαλής της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου επίσης απάντησε στις ανησυχίες του κόσμου αναφορικά με την πρόοδο των ερευνών.

«Έχουμε ήδη συγκεντρώσει 2.500 ταινίες από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος στους τόπους των τεσσάρων επιθέσεων. Έχουμε δεχθεί δύο χιλιάδες κλήσεις στην ειδική αντιτρομοκρατική τηλεφωνική γραμμή και έχουμε δεχθεί 115.000 κλήσεις με ερωτήσεις για τα θύματα και τους αγνοομένους. Θα εξετάσουμε τα πάντα και θα τα εξετάσουμε σωστά και προσεκτικά. Οι δράστες θα συλληφθούν», υπογράμμισε ο σερ Ίαν Μπλερ.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι οι έρευνες στα πέντε σπίτια πραγματοποιήθηκαν βάσει στοιχείων που προέκυψαν κατά την αυτοψία στα βαγόνια των τρένων και του λεωφορείου που δέχθηκαν τις επιθέσεις.

Τα κινητά το «κλειδί»

Η αστυνομία απευθύνει έκκληση προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και του διαδικτύου να αποθηκεύσουν στο σύστημά τους όλα τα ηχητικά μηνύματα, τις επιστολές στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα γραπτά μηνύματα στα κινητά που εστάλησαν στο Λονδίνο την ημέρα των επιθέσεων.

Είναι η δεύτερη φορά που ένα κράτος ζητάει κάτι τέτοιο από αυτές τις εταιρείες. Η πρώτη φορά ήταν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τσαρλς Κλαρκ έχει δηλώσει ότι θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους ομολόγους του στην έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ να δρομολογήσουν νέους κανόνες, οι οποίοι θα ζητούν από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να κρατούν αρχεία των κλήσεων και των ηλεκτρονικών μηνυμάτων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από όσο ισχύει σήμερα.

Η έκρηξη στο λεωφορείο σκότωσε 13 ανθρώπους

Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών στράφηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, και εναντίον εκείνων που είχαν θεωρηθεί ύποπτοι στο παρελθόν για συμμετοχή σε επιθέσεις.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων κάτω από ιδιαίτερα δυσάρεστες δυσμενείς συνθήκες για την ανάσυρση των εγκλωβισμένων θυμάτων ιδίως στο σταθμό του Κινγκς Κρος.

Εκεί βρέθηκε την Τρίτη η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία παρευρέθη σε συνάντηση του Συμβουλίου υπουργών Παιδείας.

Η ίδια τοποθέτησε λουλούδια για τα θύματα των επιθέσεων στο Κινγκς Κρος και είπε στο BBC:

«Θέλω να εκφράσω από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης τα συλλυπητήρια μας στο λαό της Βρετανίας. Καταδικάζουμε την επίθεση και εκφράζουμε την πολιτική βούληση να συνεργαστούμε σε διεθνές επίπεδο για να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία».

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων παραμένει στους 52 νεκρούς, ενώ συνολικά έχει γίνει η αναγνώριση της ταυτότητας τεσσάρων θυμάτων.


Τρίτη 12 Ιουλίου 2005 - 17:47 (Ώρα Λονδίνου)

Έκρηξη στο Ισραήλ

Σωστικά συνεργεία στη Νετάνια

Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκε σε εμπορικό κέντρο του Ισραήλ, στην πόλη Νετάνια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νεκροί είναι ο δράστης και δύο ακόμα άτομα, ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 40 άνθρωποι.

Την ευθύνη της επίθεσης φέρεται να αναλαμβάνει η παλαιστινιακή οργάνωση «Ισλαμική Τζιχάντ».

Μεταξύ των τραυματιών πιστεύεται ότι είναι πολλοί έφηβοι, καθώς τα σχολεία της χώρας έχουν κλείσει για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 19.00 τοπική ώρα και ενώ η κίνηση στο εμπορικό κέντρο ήταν αυξημένη.

Η Νετάνια απέχει μόλις 15 χιλιόμετρα από τη Δυτική Όχθη και είχε και στο παρελθόν αποτελέσει στόχο τρομοκρατών.

Η περιοχή της επίθεσης έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, ενώ επιτόπου έχουν σπεύσει ασθενοφόρα καθώς κάποιοι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ισραηλινή αστυνομία προέβη στη σύλληψη ενός μέλους της οργάνωσης «Ισλαμική Τζιχάντ».

Η παλαιστινιακή Αρχή καταδίκασε την επίθεση και κάλεσε όλες τις παλαιστινιακές οργανώσεις να σεβαστούν την εκεχειρία.


Τρίτη 12 Ιουλίου 2005 - 15:47 (Ώρα Λονδίνου)

Ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Αγγλία

Αεροφωτογραφία από την επιχείρηση στο Λιντς

Το ανθρωποκυνηγητό των βρετανικών αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό των δραστών των επιθέσεων της 7ης Ιουλίου συνεχίζεται.

Το πρωί της Τρίτης οι αστυνομικές αρχές της χώρας πραγματοποίησαν έρευνες σε πέντε σπίτια στη βόρεια Αγγλία.

Ο επικεφαλής της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, σερ Ίαν Μπλερ διαβεβαίωσε ότι οι έφοδοι στο δυτικό Γιόρκσαϊρ συνδέονται άμεσα με τις επιθέσεις της Πέμπτης στο Λονδίνο.

Σε ένα από τα έξι σπίτια του Λιντς, στη βόρειο Αγγλία, που η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους, σημειώθηκε ελεγχόμενη έκρηξη.

Εκκενώθηκαν σπίτια και καταστήματα.

Σε εξέλιξη, επίσης, βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας στον σιδηροδρομικό σταθμό και στο χώρο στάθμευσης οχημάτων του Λούτον στο βόρειο Λονδίνο.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι έρευνες αφορούν ένα ύποπτο αυτοκίνητο, το οποίο ενδέχεται να χρησιμοποίησαν οι δράστες των επιθέσεων.

«Πιθανή νέα επίθεση»

Ο αρχηγός της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, σερ Ίαν Μπλερ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας επίθεσης στο Λονδίνο.

«Μια νέα επίθεση είναι πιθανή, δεν υπάρχει αμφιβολία έπ αυτού. Πότε; Ποιος ξέρει; Το Λονδίνο όπως και η Νέα Υόρκη είναι δύο αδελφοποιημένες πόλεις γεμάτες αποφασιστικότητα, οι οποίες αποτελούν στόχο των τρομοκρατών», είπε ο σερ Ίαν Μπλερ.

Ο επικεφαλής της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου επίσης απάντησε στις ανησυχίες του κόσμου αναφορικά με την πρόοδο των ερευνών.

«Έχουμε ήδη συγκεντρώσει 2.500 ταινίες από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος στους τόπους των τεσσάρων επιθέσεων. Έχουμε δεχθεί δύο χιλιάδες κλήσεις στην ειδική αντιτρομοκρατική τηλεφωνική γραμμή και έχουμε δεχθεί 115.000 κλήσεις με ερωτήσεις για τα θύματα και τους αγνοομένους. Θα εξετάσουμε τα πάντα και θα τα εξετάσουμε σωστά και προσεκτικά. Οι δράστες θα συλληφθούν», υπογράμμισε ο σερ Ίαν Μπλερ.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι οι έρευνες στα πέντε σπίτια πραγματοποιήθηκαν βάσει στοιχείων που προέκυψαν κατά την αυτοψία στα βαγόνια των τρένων και του λεωφορείου που δέχθηκαν τις επιθέσεις.

Το δεύτερο μέτωπο των ερευνών επικεντρώνεται στην εξέταση του βιντεοσκοπημένου υλικού που κατέγραψαν οι κάμερες κλειστού κυκλώματος

Τα κινητά το «κλειδί»

Η αστυνομία απευθύνει έκκληση προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και του διαδικτύου να αποθηκεύσουν στο σύστημά τους όλα τα ηχητικά μηνύματα, τις επιστολές στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα γραπτά μηνύματα στα κινητά που εστάλησαν στο Λονδίνο την ημέρα των επιθέσεων.

Είναι η δεύτερη φορά που ένα κράτος ζητάει κάτι τέτοιο από αυτές τις εταιρείες. Η πρώτη φορά ήταν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τσαρλς Κλαρκ έχει δηλώσει ότι θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους ομολόγους του στην έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ να δρομολογήσουν νέους κανόνες, οι οποίοι θα ζητούν από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να κρατούν αρχεία των κλήσεων και των ηλεκτρονικών μηνυμάτων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από όσο ισχύει σήμερα.

Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών στράφηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, και εναντίον εκείνων που είχαν θεωρηθεί ύποπτοι στο παρελθόν για συμμετοχή σε επιθέσεις.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Μαροκινός Μοχάμεντ Ελ Γκερμπουζί, ο οποίος ζει στο Λονδίνο από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο στη χώρα.

Ορισμένες εφημερίδες έσπευσαν να θεωρήσουν ότι ήταν ο εγκέφαλος των επιθέσεων στη βρετανική πρωτεύουσα, καθώς και ότι είχε εμπλακεί στις επιθέσεις της Μαδρίτης.

Ο ίδιος είχε καταδικαστεί ερήμην για συμμετοχή στις επιθέσεις στην Καζαμπλάνκα. Ωστόσο αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξή του.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων κάτω από ιδιαίτερα δυσάρεστες δυσμενείς συνθήκες για την ανάσυρση των εγκλωβισμένων θυμάτων ιδίως στη γραμμή του υπογείου σιδηροδρόμου Πικαντίλι.

Η έκρηξη στη γραμμή Πικαντίλι σημειώθηκε σε τρένο μεταξύ των σταθμών Ράσελ Σκουέρ και Κινκς Κρος.

Στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο σταθμό του Κινκς Κρος βρέθηκε την Τρίτη η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία παρευρέθη σε συνάντηση του Συμβουλίου υπουργών Παιδείας.

Η ίδια τοποθέτησε λουλούδια για τα θύματα των επιθέσεων στο Κινγκς Κρος και είπε στο BBC:

«Θέλω να εκφράσω από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης τα συλλυπητήρια μας στο λαό της Βρετανίας. Καταδικάζουμε την επίθεση και εκφράζουμε την πολιτική βούληση να συνεργαστούμε σε διεθνές επίπεδο για να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία».

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων παραμένει στους 52 νεκρούς, ενώ συνολικά έχει γίνει η αναγνώριση της ταυτότητας τεσσάρων θυμάτων.


Τρίτη 12 Ιουλίου 2005 - 15:06 (Ώρα Λονδίνου)

Τέλος καλοκαιριού η επίσκεψη στην Τουρκία

Προτεραιότητα της Τουρκίας οι «σχέσεις φιλιας»

Το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι ο Έλληνας εταίρος του, Κώστας Καραμανλής θα πραγματοποιήσει επίσημη μονοήμερη επίσκεψη στην Άγκυρα στο τέλος Αυγούστου.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον εκπρόσωπο του τουρκικού γραφείου, Μεχμέτ Ακίφ Μπεκί, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, πέρα από το επίσημο πρόγραμμά του, θα παραμείνει στην Τουρκία για μερικές ακόμα ημέρες

Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, ο κ. Καραμανλής έχει ζητήσει να πραγματοποιήσει την επίσκεψή του κατά το διήμερο 22 και 23 Αυγούστου.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι δεν έχει υπάρξει προγραμματισμός για περαιτέρω παραμονή του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία.

«Ειδική ατζέντα»

Ο εκπρόσωπος του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μεχμέτ Ακίφ Μπεκί πρόσθεσε ότι

«βασική παράμετρος της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής είναι η απόκτηση φίλων και όχι εχθρών και η παγκοσμιοποίηση της ειρήνης.

»Ταυτόχρονα όμως είναι η συμβολή στην περιφερειακή σταθερότητα και ευημερία, καθώς», όπως συμπλήρωσε, «υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Καραμανλή αλλά και στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει επίσης στο τέλος Αυγούστου στην Τουρκία ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ, τόνισε ότι «αυτές είναι η συνέχεια των προσπαθειών του (Τούρκου) πρωθυπουργού. Οι επαφές αυτές θα πραγματοποιηθούν επειδή και οι εν λόγω ηγέτες καταβάλλουν την ίδια προσπάθεια».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι επισκέψεις Καραμανλή και Άσαντ θα έχουν ειδική ατζέντα.

«Πρόκειται για επισκέψεις κατά τις οποίες οι ηγέτες θα ακούσουν τις απόψεις του πρωθυπουργού και θα ξεκουραστούν», είπε.


Τρίτη 12 Ιουλίου 2005 - 12:57 (Ώρα Λονδίνου)

Βόμβα στη Βηρυτό

Ορισμένα από τα αυτοκίνητα καταστράφηκαν

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι είναι τραυματίες.

Ο μεταβατικός υπουργός Άμυνας, είναι γαμπρός του φιλοσύρου προέδρου του Λιβάνου, Εμίλ Λαχούντ και γιος του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Μισέλ αλ Μουρ.

Στον τόπο της επίθεσης επικρατούσε χάος, καθώς τα σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες από τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Ένας από τους σωματοφύλακες του αλ Μουρ είναι πιο σοβαρά τραυματισμένος.

Η έκρηξη ακούστηκε σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων και η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επρόκειτο για έκρηξη παγιδευμένου οχήματος, η οποία ενεργοποιήθηκε μόλις πέρασε το αυτοκίνητο του υπουργού πάνω από τη βόμβα.

Η πολιτική ηγεσία του Λιβάνου δηλώνει ότι είναι πολύ δύσκολο σε αυτήν την περίπτωση να επιρρίψουν την ευθύνη κάπου εξαιτίας των φιλοσυριακών διασυνδέσεων του Ελίας αλ Μουρ.

Πάντως σχολιαστές αλλά και πολιτικοί συμφωνούν ότι στόχος των πρόσφατων εκρήξεων είναι η αποσταθεροποίηση του Λιβάνου.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Συρίας, η οποία καταδίκασε την επίθεση, η οποία σύμφωνα με τη συριακή ηγεσία, στόχο έχει να αποδυναμώσει την εθνική ενότητα του Λιβάνου.


Τρίτη 12 Ιουλίου 2005 - 06:46 (Ώρα Λονδίνου)

Η Μέρκελ ανοίγει τα χαρτιά της

Μπορεί να έπαψαν να είναι πρωτοσέλιδα αλλά οι επιθέσεις στο Λονδίνο εξακολουθούν να αναλύονται από τον Ευρωπαϊκό τύπο.

Η κέντρο-δεξιά Ζιούα του Βουκουρεστίου υπογραμμίζει πως οι τρομοκράτες απέτυχαν να τρομοκρατήσουν τους Λονδρέζους.

«Η παρανοϊκή επίθεση στο Λονδίνο που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από δολοφόνους στη Μέση Ανατολή δεν είχε τις αναμενόμενες από τους τρομοκράτες πολιτικές και ψυχολογικές επιπτώσεις» αναφέρει η εφημερίδα της Ρουμανίας

Η γερμανική Φρανκφούρτερ Αλγκεμάϊνε Τσάϊτουνγκ συνδέει τις επιθέσεις του Λονδίνου με την υπόθεση δολοφονίας του κινηματογραφιστή Τέο Βαν Γκόφ που εκδικάζεται από τη Δευτέρα στο Αμστερντάμ.

«Ο απόηχος των επιθέσεων στο Λονδίνο είναι η μουσική επένδυση της δίκης του φερόμενου ως δολοφόνου του αμφιλεγόμενου σκηνοθέτη»

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει τα δύο τραγικά συμβάντα ως «τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος». Στόχος των τρομοκρατών, γράφει η γερμανική εφημερίδα είναι να τονίσουν την παρουσία του στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο.

Το μανιφέστο του Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών

Ποικίλα σχόλια, επικριτικά στην πλειοψηφία τους, προκαλεί το μανιφέστο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στη Γερμανία.

Η Σουντόϊτσε Τσάϊτουνγκ αξιολογεί τις διακηρύξεις του μεγαλύτερου κόμματος της γερμανικής αντιπολίτευσης ως λιγότερο ριζοσπαστικό απ ότι αναμενόταν. Θυμίζοντας ότι η ηγέτης του Άνγκελα Μέρκελ είχε υποσχεθεί αλλαγές σε βάθος σχολιάζει:

«Η Μέρκελ φαίνεται να διέπεται από ριζοσπαστικές ιδέες τις οποίες φοβάται να εφαρμόσει. Το πρόγραμμά της είναι λίγο απ όλα: λίγο ειλικρινές, λίγο μυστικιστικό, λίγο τολμηρό, λίγο ειλικρινές, υπογραμμίζει η Σουντόϊτσε Τσάϊτουνγκ που θεωρεί ότι το μανιφέστο έχει διατυπωθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προσελκύει και την απογοητευμένη από τον Σρέντερ Αριστερά.

Σε ανάλογο ύψος και τα σχόλια της Ντι Βελτ που κρίνει ότι το Μανιφέστο της κ. Μέρκελ δεν αποτελεί μια ριζική εναλλακτική πρόταση των πολιτικών που εφάρμοσε η Κόκκινο-Πράσινη Κυβέρνηση.

«Η εισαγωγή ριζικών κοινωνικών μεταρρυθμίσεων είναι το ίδιο δύσκολο εγχείρημα για την Ένωση Χριστιανοδημοκρατών όσο είναι και για την κυβερνητική συμμαχία» γράφει η Ντι Βελτ.

Η δεξιά Λε Φιγκαρό της Γαλλίας εκτιμά ότι η κ. Μέρκελ φρόντισε να διατυπώσει το πρόγραμμα της κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προβάλλει κυρίως τα θέματα της οικονομικής ανάπτυξης και της απασχόλησης, προβλέποντας απελευθέρωση της αγοράς εργασίας με στόχο την μείωση του κόστους του εργαζόμενου που είναι ο πιο ακριβός στο Κόσμο.

Η Ντι Πρέσε της Αυστρίας επικρίνει την Άνγκελα Μέρκελ επειδή δεν πάει αρκετά μακρυά ώστε να βγάλει την Γερμανία από την κρίση.

«Αυτό που χρειάζεται η Γερμανία είναι μια μίνι επανάσταση» επισημαίνει η αυστριακή ημερησία.

Περσινά ξινά σταφύλια

Πρωτοσέλιδο της γαλλικής Λε Φιγκαρό είναι οι πικρόχολες δηλώσεις του δημάρχου του Παρισιού που κατήγγειλε τον Τόνι Μπλέρ και την Επιτροπή διεκδίκησης των Ολυμπιακών του 2012 για την χρήση άνομων μέσων που αντίκεινται στο πνεύμα των Αγώνων.

«Δεν πρόφερε τη λέξη «απατεωνία» σίγουρα, όμως την εννοούσε.» γράφει η Λε Φιγκαρό

Στις δηλώσεις του Δημάρχου του Παρισιού αναφέρεται και η Λιμπερασιόν:

«Το λάθος του Ντελανέ» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της αριστερής εφημερίδας η οποία στο άρθρο του εκδότη υπογραμμίζει:

«Τη στιγμή που η βρετανική πρωτεύουσα δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει την καταμέτρηση των νεκρών, η κατηγορία πως ο Τόνι Μπλερ δεν έπαιξε τίμιο παιχνίδι όσον αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες καταδεικνύει έλλειψη αισθητικής. Ας μη πέσουμε στην μετριότητα.

Η Λιμπερασιόν δεν φαίνεται να έχει πεισθεί για τις καταγγελίες του Δημάρχου κατά το Τόνι Μπλέρ:

«Αν το Λονδίνο χρησιμοποίησε βρώμικα μέσα γιατί το Παρίσι δεν κατέθεσε ένσταση στη ΔΟΕ; Αν όμως όλα αυτά προκαλούνται από την δικαιολογημένη απογοήτευση μας, καλό θα είναι να μην ανακινούμε την υπόθεση. Μπορεί η νίκη να είναι γλυκιά αλλά η ήττα είναι διδακτική» καταλήγει η Λιμπερασιόν


Τρίτη 12 Ιουλίου 2005 - 08:36 (Ώρα Λονδίνου)

Διχάζει το εργασιακό

Ελληνικός Τύπος του Σαββάτου

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Όλες οι αλλαγές στο δημόσιο τομέα. Τι φέρνει ο νέος δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας.

ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Αυτοπεποίθηση για το αύριο. Μήνυμα Καραμανλή για τις μεταρρυθμίσεις.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σύνταξη με μία υπογραφή. Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για επιτάχυνση των διαδικασιών.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 3.862 νέες προσλήψεις. Μέσα στο καλοκαίρι οι διορισμοί.

Η ΑΥΓΗ: Κυβέρνηση και ΣΕΒ νομοθετούν κατά του 8ωρου. Η ΓΣΕΕ δεν μετέχει στον "προκάτ διάλογο". Απεργιακές κινητοποιήσεις εν όψει του νομοσχεδίου.

ΑΥΡΙΑΝΗ: Τορπίλη της ΓΣΕΕ στον διάλογο για το εργασιακό. Αντί να καταθέσουν προτάσεις οι συνδικαλιστές, προαναγγέλλουν διατεταγμένες απεργίες.

ΤΟ ΒΗΜΑ: Η αγορά σε ασφυξία. Ραγδαία πτώση των πωλήσεων. Οι έμποροι περιμένουν τις εκπτώσεις για να ανασάνουν.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Βόμβα" Μάνου, ρελάνς Πάνου. Στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα το νομοσχέδιο για το Εργασιακό.

ΕΘΝΟΣ: Ανταρσία της ΔΑΚΕ για το 8ωρο. Παρωδία διαλόγου για το εργασιακό - Αποχωρεί η ΓΣΕΕ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ακροβασίες για τα εργασιακά. Η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της και προωθεί άμεσα ρυθμίσεις για τα εργασιακά.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις: "Τρέχουν" 7.306 θέσεις στο Δημόσιο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Γαλάζιο στοπ στον "κόκκινο" Πάνο. Τινάζεται στον αέρα ο διάλογος για εργασιακό - ωράριο.

ESPRESSO: "Μαθήματα αυτοκτονίας" από την Αποστολία Ζώη. Θύελλα αντιδράσεων για video-clip. Εμφανίζεται να κόβει τις φλέβες της από ερωτική απογοήτευση.

Ο ΛΟΓΟΣ: Διάσταση απόψεων Παναγιωτόπουλου-ΓΣΕΕ για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Ανοιχτός στο ενδεχόμενο νέας συνάντησης ο υπουργός Απασχόλησης.

ΤΑ ΝΕΑ: "Διατάσσομεν" κατάργηση 8ώρου. Σικέ διάλογο καταγγέλλει η ΓΣΕΕ.

Η ΝΙΚΗ: Μετωπική σύγκρουση. ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αποφασίζουν κινητοποιήσεις.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Διάλογος - απάτη. Αντεργατική συμπαιγνία κυβέρνησης-ΓΣΕΕ. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

Η ΧΩΡΑ: Συντάξεις εξπρές από το Δημόσιο. Καταργούνται όλα τα πιστοποιητικά.

City Press: Εκτελούν εν ψυχρώ το οκτάωρο. Διαφωνία της κυβέρνησης με τη ΓΣΕΕ για το λεγόμενο διευθυντικό δικαίωμα.

METRO: Ναυάγησε η συναίνεση. Κατήγγειλε τον διάλογο για το Εργασιακό η ΓΣΕΕ.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Δεν τα βρήκαν κυβέρνηση-ΓΣΕΕ. Εργασιακό: Ελαστικό ωράριο και υπερωρίες.

ΕΓΝΑΤΙΑ: "Πνίγουν" τη Θεσσαλονίκη τα αυτοκίνητα. Σε "θάλαμο αερίων" μετατρέπουν το κέντρο της πόλης χιλιάδες ΙΧ.

Εργασιακές σχέσεις

Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι "ξεκάθαρο είναι το μήνυμα που στάλθηκε από τον Κώστα Καραμανλή μέσω του υπουργού Απασχόλησης προς τους συνδικαλιστές. "Οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες για να ανακάμψει η εθνική οικονομία. Με αυτοπεποίθηση θα προχωρήσουμε προς το αύριο χωρίς να καταργηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως είναι το οκτάωρο". Αυτά τα λόγια του πρωθυπουργού τόνισε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος στους συνδικαλιστές, προκειμένου να κατανοήσουν την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων στην πορεία της χώρας μας προς το αύριο".

Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "χωρίς αποτέλεσμα έληξε η χθεσινή συνάντηση του υπουργού Απασχόλησης κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου με το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Μάλιστα, ο ίδιος ο υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν αποκλίσεις σε πολλά θέματα, ενώ παράλληλα, εμφανίστηκε ανοιχτός στο ενδεχόμενο νέας συνάντησης με τη ΓΣΕΕ".

Η METRO γράφει ότι "με τις θέσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ να είναι πλήρως ανελαστικές και αδιαπραγμάτευτες, το αποτέλεσμα ήταν εκ των προτέρων γνωστό, με τη συνομοσπονδία να δίνει προσχηματικό χαρακτήρα στη συνάντηση".

Η Traffic News σημειώνει ότι "σε νέα εικοσιτετράωρη απεργία προσανατολίζεται η ΓΣΕΕ, καθώς η χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Απασχόλησης κ. Π. Παναγιωτόπουλο δεν είχε αίσια έκβαση".

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της και προωθεί άμεσα ρυθμίσεις για τα εργασιακά. Παρά ταύτα ο διάλογος βουλιάζει. Η ΓΣΕΕ απαντά με απεργιακό τελεσίγραφο. Τα συνδικάτα διαφώνησαν ακόμη και για το αν υπάρχει διάλογος".

Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "ήταν μια συνάντηση που προμηνύει την αρχή ενός "πολέμου' μεταξύ κυβέρνησης και συνδικαλιστών. Ήδη σήμερα τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, συνεδριάζουν προκειμένου να θέσουν από κοινού το χρονοδιάγραμμα των κινητοποιήσεων οι οποίες θα ξεκινήσουν μέσα στον μήνα".

Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι "κυβέρνηση μόνη, νομοθετεί... Σφοδρή επίθεση και από τον Γραμματέα της κυβερνητικής παράταξης Κ. Πουπάκη κατά των ρυθμίσεων Παναγιωτόπουλου για το εργασιακό. Ο "διάλογος" τελείωσε πριν να ξεκινήσει. Ξεκινούν όμως απεργιακές κινητοποιήσεις και πόλεμος κυβέρνησης-συνδικάτων".

Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "φρένο στον Πάνο Παναγιωτόπουλο βάζουν η ΔΑΚΕ και γαλάζιοι βουλευτές, όπως ο Γιάννης Μανώλης, που δηλώνει ότι "πάμε σε ακραία φαινόμενα". Ενώνουν τη φωνή τους με τους άλλους συνδικαλιστές που απαντούν με δικό τους τελεσίγραφο, ότι το "απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα" και οι ευρύτερες εργασιακές αλλαγές δεν θα περάσουν. "Θα προχωρήσουμε", απαντά η κυβέρνηση απειλώντας ότι θα φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο -ενδεχομένως και την Πέμπτη. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφασίζουν σήμερα για κινητοποιήσεις, ενώ ο υπουργός Απασχόλησης απευθύνει την τελευταία πρόσκληση για διάλογο".

Τα ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "κατόπιν εντολής του ΣΕΒ (βιομήχανοι) η κυβέρνηση προχωρεί μονομερώς στην κατάργηση του 8ώρου εργασίας. Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει διάλογο σικέ και προχωρεί σε πανεργατική απεργία ενώ αντίθετη είναι και η ΔΑΚΕ (ΝΔ)".

Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "την καθολική αντίθεση των εργατοϋπαλλήλων στο προωθούμενο σχέδιο Αλογοσκούφη για κατάργηση του 8ωρου, αύξηση της απλήρωτης εργασίας και υπονόμευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων διεμήνυσε χθες προς την κυβέρνηση η ηγεσία της ΓΣΕΕ".

Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "με τη συμφωνία μόνον των βιομηχάνων προχωρεί η κυβέρνηση στη νομοθετική ρύθμιση που υπονομεύει το 8ωρο και χαρίζει χαμηλά αμειβόμενες υπερωρίες στους εργοδότες. Χθες κατέρρευσε η σκηνοθεσία "διαλόγου" του υπ. Απασχόλησης με τη ΓΣΕΕ, η οποία θα απαντήσει με απεργίες, όταν το ν/σ έλθει στη Βουλή. Αντίθετη με την κυβερνητική επιδίωξη εμφανίζεται και η ΔΑΚΕ".

Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται ότι "βαφτίζοντας "συνάντηση" τον κατάπτυστο διάλογο και πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων, η συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ έδωσε χθες το "παρών" στο υπουργείο Εργασίας, για να διαπραγματευτεί το πετσόκομμα των εργασιακών δικαιωμάτων, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τη μείωση της τιμής των υπερωριών".

Σύμφωνα με την City Press "θα γίνει πιο δύσκολη η ήδη δύσκολη ζωή των ιδιωτικών υπαλλήλων. Εξαφανίζονται ουσιαστικά οι υπερωρίες και η ελαστικοποίηση οδηγεί σε εργάσιμη ημέρα τουλάχιστον 10 ωρών. Κίνδυνος εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε μια αγορά που λειτουργεί με το ένα τρίτο των εργαζομένων χωρίς ασφαλιστικά ή άλλα δικαιώματα".

Οικονομία

Το ΒΗΜΑ γράφει ότι "η αγορά "βουλιάζει" στην ύφεση. Οι πωλήσεις σημειώνουν ραγδαία πτώση, αφού ακόμη και η άλλοτε ακμάζουσα αγορά αυτοκινήτου εμφανίζει σημάδια κόπωσης. Οι καταναλωτές είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί καθώς διαπιστώνουν ότι το διαθέσιμο εισόδημά τους "κατατρώγεται" από την ακρίβεια".

Δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας

Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "εκ βάθρων αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου τομέα αναμένεται να φέρει ο νέος δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Ιούλιο. Ο νέος κώδικας επικεντρώνεται κυρίως στον τομέα των αδειών και των μετατάξεων, ενώ θέτει και τη βάση για τη δημιουργία κλαδικών μισθολογίων".

Πετρέλαια Θάσου

Η ESPRESSO υπογραμμίζει ότι "σε πρώτη φάση επιτεύχθηκε να αυξηθεί η ημερήσια απόδοση από τα 3.000 βαρέλια στα 4.000. Όταν ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες στα πηγάδια αυτά, είναι ενδεχόμενο η παραγωγή να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 7.000-8.000 βαρέλια. Τον ερχόμενο Οκτώβριο θα επιχειρηθεί η διενέργεια νέας γεωτρητικής προσπάθειας σε βάθος 3.000-3.200 ποδών".

Συντελεστής φορολογίας

Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "μία είναι η λύσις: Ενιαίος συντελεστής φορολογίας και μάλιστα χαμηλός. Μόνον έτσι θα παταχθή η φοροδιαφυγή. Υπενθυμίζουμε ότι σε κάποιες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ισχύει σήμερα ενιαίος συντελεστής μέχρι και 12%. Επομένως το 25% που σκέπτεται η Κυβέρνησις, θα μπορούσε να είναι και χαμηλότερο. Πάντως η θέσπισις ενιαίου συντελεστού, θα αποτελέση τεράστια τομή".

Απλούστευση διαδικασιών για συντάξεις

Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "αποφασιστικό χτύπημα στη γραφειοκρατία δίνει η κυβέρνηση. Με εγκύκλιο, που υπογράφει ο υφυπουργός Πέτρος Δούκας, καταργείται το "χαρτομάνι" που απαιτούνταν μέχρι σήμερα, προκειμένου κάποιος να πάρει σύνταξη από το Δημόσιο. Στο εξής, με τη συμπλήρωση ενός και μόνο εντύπου η όλη διαδικασία θα ολοκληρώνεται, εύκολα και προπαντός γρήγορα".

Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "απλουστεύονται οι διαδικασίες για την έκδοση σύνταξης σε δημοσίους υπαλλήλους. Εφεξής με τη συμπλήρωση ενός και μόνον δελτίου θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι σχετικές δηλώσεις, ενώ καταργούνται όλα τα υπηρεσιακά έγγραφα. Ο απαιτούμενος χρόνος θα συντμηθεί σε μία μόλις εβδομάδα".

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων


Τρίτη 12 Ιουλίου 2005 - 11:06 (Ώρα Λονδίνου)

Έρευνες για τους βομβιστές

Τα θύματα της επίθεσης έχουν φτάσει τα 52, αλλά ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί

Η βρετανική αστυνομία που αναζητά τους υπεύθυνους των βομβιστικών επιθέσεων της περασμένης Πέμπτης στο Λονδίνο, διεξάγει έρευνες σε πέντε σπίτια στο Δυτικό Γιορκσάιρ.

Δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Η Σκότλαντ Γιαρντ είπε ότι επιδρομές στα πέντε σπίτια ξεκίνησαν το πρωί βάσει πληροφοριών της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, η οποία ηγείται των επιχειρήσεων στις οποίες συμμετέχει η τοπική αστυνομία.

Οι έρευνες συνεχίζονται και όπως λέει η αστυνομία αναμένεται να συνεχιστούν για αρκετή ώρα.

Ο αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, σερ Ιαν Μπλερ, είπε ότι οι έρευνες διεξάγονται βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου και «συνδέονται άμεσα» με τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο.

Όπως είπε, δεν μπορεί να προβλέψει αν θα υπάρξει άλλη επίθεση.

Αλλά η αστυνομία,, είπε, βρίσκεται «στον υψηλότερο βαθμό επιφυλακής που μπορεί κανείς να διανοηθεί».

Παροτρύνσεις Μπράουν

Έκκληση προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εντείνουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων οργανώσεων που χρησιμοποιούν την πολιτική βία αναμένεται να κάνει ο υπουργός Οικονομίας της Βρετανίας, Γκορντον Μπράουν, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο, την περασμένη εβδομάδα.

Ο Γκόρντον Μπράουν θα προεδρεύσει συνάντησης των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών στις Βρυξέλλες.

Ο Βρετανός υπουργός αναμένεται να μιλήσει και στο Ευρωκοινοβούλιο όπου θα πει ότι θα πρέπει να εξαφανιστούν οι τρομοκράτες ή αυτοί που τους χρηματοδοτούν.

Οι υπουργοί οικονομίας της Ένωσης είχαν αποφασίσει τον συντονισμό των προσπαθειών τους, μετά τις επιθέσεις της Μαδρίτης, αλλά η βρετανική κυβέρνηση θέλει επιτάχυνση των διαδικασιών.

Αμερικανικές συστάσεις

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Τζον Ριντ, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επανεξετάζουν επειγόντως την απόφαση με την οποία απαγορεύεται στους περίπου 12.000 στρατιώτες που σταθμεύουν στη Βρετανία να επισκεφθούν το Λονδίνο.

Όπως είπε η απόφαση ελήφθη αμέσως μετά τις βομβιστικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας και είχε νόημα τη συγκεκριμένη στιγμή.

Αλλά, προσέθεσε, έφτασε η ώρα να επανεξεταστεί.

Η εντολή της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης στη Βρετανία απαγορεύει στους στρατιώτες να περνούν μέσα από τον περιφερειακό του Λονδίνου, τη λεωφόρο Μ25.

Παράλληλα, συστήνει στις οικογένειες των στρατιωτών να αποφεύγουν να πλησιάζουν στην βρετανική πρωτεύουσα.


Δευτέρα 11 Ιουλίου 2005 - 23:15 (Ώρα Λονδίνου)

O Γκόρντον Μπράουν συγχαίρει τον Γιώργο Ψαραδάκη

Ο Γιώργος Ψαραδάκης με τη σύζυγό του και τον γυιό τους

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομίας, Γκόρντον Μπράουν έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα οδηγού του μοιραίου λεωφορείου 30 στο συνέδριο του

Σωματείου Εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στο Μπλάκπουλ.

Συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Ανδριανή, τον γυιό του Μάριο και την κόρη του, Χριστίνα, ο κ. Ψαραδάκης καταχειροκροτήθηκε από τους συνέδρους που σηκώθηκαν όρθιοι για να τον υποδεχτούν, καθώς έμπαινε στην αίθουσα του συνεδρίου, για να καθίσει στην πρώτη σειρά.

Ο κ. Μπράουν είπε στους συνέδρους: Θέλω να χαιρετίσω το θάρρος του George, όχι μόνο γιατί βρίσκεται εδώ σήμερα, αλλά γιατί τα λόγια του και οι πράξεις του έδωσαν δύναμη σε τόσους πολλούς ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομίας επανέλαβε τα λόγια του Γιώργου Ψαραδάκη, ότι όταν μετά την έκρηξη κατάλαβε ότι ο ίδιος είναι καλά, άρχισε να βοηθά τους τραυματισμένους του επιβάτες.

Ο κ. Μπράουν εξήρε και το έργο όλων των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες που βοήθησαν τους τραυματίες και τους οδηγούς των λεωφορείων που τους μετέφεραν στα νοσοκομεία και δήλωσε:

«Θα πολεμήσουμε την τρομοκρατία, θα κάνουμε ότι χρειαστεί και θα ξοδεύσουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τον λαό αυτής της χώρας».

Προσωπικά στον κ. Ψαραδάκη αναφέρθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου, Τόνι Γούντλυ.

«Μόνο ο Θεός ξέρει τη δοκιμασία που περνά ο Τζωρτζ και η οικογένειά του, έχει όμως την πλήρη στήριξή μας, όπως και όλοι άλλοι που έζησαν τις αποτρόπαιες βομβιστικές επιθέσεις» και πρόσθεσε ότι οι ωμότητες δεν πρέπει να διχάσουν τους εργαζόμενους.


Τρίτη 12 Ιουλίου 2005 - 07:32 (Ώρα Λονδίνου)

Παντοδύναμη η βρετανική αστυνομία

Πάνω από 20 άνθρωποι είναι αγνοούμενοι

Με μια αστυνομική επιχείρηση-μαμούθ, η βρετανική αστυνομία αργά αλλά σταθερά προσπαθεί να συναρμολογήσει το παζλ των στοιχείων, για το πως οδηγήθηκε το Λονδίνο στην τραγικότερη στιγμή της ιστορίας του, τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Πέμπτης που άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία οι νεκροί ανέρχονται σε 53,ωστόσο αξιόπιστες προβλέψεις αναφέρονται σε τελικό απολογισμό πάνω από 80 νεκρούς.

Ο Τονι Μπλέρ δεν έχει καμία αμφιβολία πως οι επιθέσεις ήταν έργο εξτρεμιστών ισλαμιστών, έσπευσε ωστόσο για πολλοστή φορά να τονίσει πως οι δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων δεν εκπροσωπούν το Ισλάμ και τα δισ. των πιστών του.

Η εθνική τραγωδία λειτούργησε ενωτικά και σύσσωμη η αντιπολίτευση εκφράζει τη συμπαράσταση της προς την κυβέρνηση, εξαίροντας τον εποικοδομητικό ρόλο του Πρωθυπουργού.

Όπως δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Βρετανός Πρωθυπουργός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Από την πλευρά του ο Τόνι Μπλέρ αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην Μητροπολιτική Αστυνομία που έχει αναλάβει το βάρος της έρευνας ζητώντας από τη Βουλή των Κοινοτήτων να τον εξουσιοδοτήσει ώστε να διευρύνει τον ρόλο των διωκτικών αρχών.

Την ίδια στιγμή ο αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Σερ Ιαν Μπλέρ έλεγε στο ΒΒΣ:

«Η αστυνομία έχει συλλέξει υλικό από 2.500 βίντεο-κάμερες, έχει δεχθεί πάνω από 2000 τηλεφωνήματα από ανθρώπους που θέλουν να δώσουν πληροφορίες και 120.000 μηνύματα σχετικά με τα θύματα της τραγωδίας. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να εντοπίσουμε τους δράστες» υπογράμμισε ο σερ Ιαν Μπλερ.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο πρόεδρος Μπους αναφερόμενος στις επιθέσεις του Λονδίνου τόνισε ότι ΗΠΑ και Βρετανία θα εξακολουθήσουν να πρωταγωνιστούν στον πόλεμο κατά βάρβαρων ιδεολογιών

«Δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε με άτομα που ανατινάζουν τραίνα και λεωφορεία. Θα πολεμήσουμε τον εχθρό με ότι μέσα διαθέτουμε έως ότου τον νικήσουμε ολοκληρωτικά» δήλωσε ο Τζορτζ Μπους

Επικριτικός προς τις δηλώσεις Μπους εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας, Ρόμπιν Κούκ, λέγοντας πως η τρομοκρατία δεν καταπολεμάται με στρατιωτικά μέσα.

Εκληση προς τις χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης να επιταχύνουν και να συντονίσουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων οργανώσεων που χρησιμοποιούν τη βία ως μέσο πολιτικής πίεσης, απευθύνει προς τους Ευρωπαίους, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Γκορντον Μπράουν.

Το ΕΚΟΦΙΝ είχε συμφωνήσει να δραστηριοποιηθεί για να κατάσχει περιουσιακά στοιχεία οργανώσεων που μετέχονται βίαια μέσα, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη. Τώρα ο κ. Μπράουν θέλει την εφαρμογή των μέτρων όσο το δυνατό πιο συντομα.


Τρίτη 12 Ιουλίου 2005 - 03:17 (Ώρα Λονδίνου)

Επαγγελματίες οι τρομοκράτες

Μια πρωτοφανής αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λονδίνο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Πέμπτης.

Πληθώρα ύλης σε όλες τις βρετανικές εφημερίδες για το κολοσσιαίο έργο των βρετανικών διωκτικών αρχών που έχουν επιστρατεύσει όλο τους το δυναμικό προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Σύμφωνα με τη Γκάρντιαν οι επιθέσεις οργανώθηκαν από ένα ολιγάριθμό θύλακα ισλαμιστών που ενδέχεται να σχεδιάζουν και νέες επιθέσεις.

Ανώτατο στέλεχος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας προειδοποιεί ότι δεν θα πρέπει να αποκλείονται και άλλες βομβιστικές επιθέσεις στο εγγύς μέλλον.

Άλλη αστυνομική πηγή που επικαλείται η Γκάρντιαν αναφέρει πως οι επιθέσεις να έχουν οργανωθεί από μια μικρή ομάδα ατόμων που ενδεχομένως να μην έχουν σχέση με την Αλ Κάιντα και που κατά πάσα πιθανότητα είναι γέννημα και θρέμμα της Βρετανίας.

Οι Τάιμς επικαλούνται δικές τους πηγές μέσα στην αστυνομία που εκτιμούν ότι οι βόμβες συναρμολογήθηκαν από ένα άτομο που χρησιμοποίησε υψηλής τεχνολογίας εκρηκτικές ύλες που χρησιμοποιούνται από το στρατό.

Παρόμοιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί βρέθηκαν και στις τέσσερις επιθέσεις. Οι Τάιμς αποκαλύπτουν ότι τα εκρηκτικά προέρχονται από βαλκανική χώρα και μπήκαν παράνομα στη Βρετανία.

Η Γκάρνταν γράφει ότι η Βρετανική Αστυνομία έχει ζητήσει τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών 27 χωρών, στελέχη των οποίων συμμετείχαν σε μυστική συνάντηση το Σαββατοκύριακο.

Οι Τάιμς δημοσιεύουν την πρώτη δημοσκόπηση μετά την τραγική Πέμπτη 7/7 σύμφωνα με την οποία σχεδόν το 90% των ερωτηθέντων θέλει να ενισχυθεί ο ρόλος της αστυνομίας ώστε να μπορεί να προβαίνει σε συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία με συνοπτικές διαδικασίες.

Αξιοπερίεργο είναι ότι το μικρότερο ποσοστό ερωτηθέντων που υιοθετούν την πρόταση βρίσκονται στο Λονδίνο.

Η Ντέιλι Τέλεγκραφ γράφει πως η αστυνομία του Λονδίνου ετοιμάζει επιχείρηση διάλυσης των ισλαμικών πολιτιστικών κέντρων που έχουν μετατραπεί σε χώρους διαπαιδαγώγησης φανατικών ισλαμιστών.

Κατά τους Φαινάνσιαλ Τάιμς η βρετανική κυβέρνηση προτείνει επιτάχυνση των διαδικασιών ψήφισης και εφαρμογής του νέου αντιτρομοκρατικού νόμου που καταργούν πολλούς από τους φιλελεύθερους κανονισμούς που έχουν διαμορφώσει το πνεύμα ανοχής προς το διαφορετικό που χαρακτηρίζει τους Βρετανούς.

Πνεύμα στο οποίο κινείται η Ιντιπέντεντ η οποία στηλιτεύει με ιδιαίτερα οξύ ύψος τις επιθέσεις κατά μουσουλμανικών στόχων που έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά όχι μόνο στο Λονδίνο αλλά και σε πόλεις όπου υπάρχει έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.