Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ειδήσεις 05-10-16

  1. Ξάνθη για κορυφή
  2. Αβοήθητοι χιλιάδες επιζώντες στο Κασμίρ
  3. Μέτρα και ανησυχία για τη γρίπη των πτηνών
  4. Η απειλή της πείνας
  5. Αισιοδοξία για σύνταγμα
  6. Αναζήτηση υποστήριξης για το Ιράν
  7. Η βία επιστρέφει στη Μέση Ανατολή
  8. Στην Κύπρο ο Κάρολος Παπούλιας
  9. «Πονοκέφαλος» η διαφθορά και η γρίπη
  10. Προετοιμασία για τη γρίπη
  11. Αισιοδοξία για σύνταγμα

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2005 - 22:05 (Ώρα Λονδίνου)

Ξάνθη για κορυφή

Ο Λυμπερόπουλος χάρισε τη νίκη στην ΑΕΚ μέσα στη Νίκαια

Η τελευταία από τις τρεις αγωνιστικές κατά τις οποίες ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε να παίξει απουσία των φιλάθλων του στο γήπεδο Καραϊσκάκη δεν πέρασε ανώδυνα όπως οι προηγούμενες

Το γκολ του Γιάγια Τουρέ, με το οποίο οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ για την αναμέτρηση της έκτης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟΚ, δεν πτόησε τους Θεσσαλονικείς.

Οι παίκτες του Γιώργου Κωστίκου επέδειξαν ψυχραιμία και καθαρό μυαλό, κατορθώνοντας να ανατρέψουν το σκορ και να πάρουν μια σημαντική βαθμολογικά και ψυχολογικά νίκη.

Η είσοδος του Σικαμπάλα άλλαξε τις ισορροπίες, καθώς δύο ισάριθμες ασίστ αξιοποιήθηκαν στο έπακρο από τον Παντελή Κωνσταντινίδη, τα γκολ του οποίου δε βρήκαν απάντηση παρά την πίεση των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά.

Υπόλοιπα ματς

Στους υπόλοιπους αγώνες η ΑΕΚ σημείωσε σημαντική εκτός έδρας νίκη απέναντι στον Ιωνικό, με ένα πολύ όμορφο γκολ από το Νίκο Λυμπερόπουλο.

Ο Παναθηναϊκός, με το μυαλό στην Μπαρτσελόνα, επικράτησε επίσης με 1-0 του μαχητικού Ακράτητου, με τέρμα του Μάντζιου.

Ο Ατρόμητος διατηρήθηκε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας νικώντας με 1-0 το Λεβαδειακό, αν και όπως παραδέχθηκε ο κ. Παράσχος η ομάδα του δεν άξιζε τη νίκη.

Ο Πανιώνιος σημείωσε την πρώτη του νίκη με 1-0 επί της Καλλιθέας, που ακόμα δεν έχει γευτεί τη χαρά των τριών βαθμών, ο Νίκος Μαχλάς με χατ-τρικ οδήγησε τον ΟΦΗ στη δική του πρώτη νίκη με 3-2 επί της Λάρισας, η Καλαμαριά παραχώρησε λευκή ισοπαλία στο Αιγάλεω, ενώ η Ξάνθη αντιμετωπίζει το βράδυ της Δευτέρας τον Ηρακλή, με στόχο την προώθησή της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Βαθμολογία:

1. Ολυμπιακός 15

2. Ξάνθη 13 (5αγ.)

3. Ατρόμητος 11

4. ΠΑΟ 11

5. ΑΕΚ 11

6. ΠΑΟΚ 9

7. Καλαμαριά 8

8. Ιωνικός 7

9. Αιγάλεω 7

10.Λάρισα 6

11.Λεβαδειακός 6

12.Πανιώνιος 5

13.ΟΦΗ 5

14.Ακράτητος 5

15.Ηρακλής 4 (5 αγ.)

16.Καλλιθέα 1


Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2005 - 23:11 (Ώρα Λονδίνου)

Αβοήθητοι χιλιάδες επιζώντες στο Κασμίρ

Ελικόπτερο με φόντο τα χιονισμένα βουνά του Κασμίρ

Σε τουλάχιστον 40 χιλιάδες ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων του ισχυρού σεισμού της 8ης Οκτωβρίου στο υπό πακιστανική διοίκηση τμήμα του Κασμίρ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο αριθμός αυτός ανεβάζει το συνολικό απολογισμό των θυμάτων του εγκέλαδου σε περισσότερα από 53 χιλιάδες.

Την ίδια στιγμή, οι επικεφαλής της επιχείρησης αρωγής εκφράζουν έντονες ανησυχίες για τους χιλιάδες κατοίκους του Κασμίρ που παραμένουν αποκλεισμένοι, χωρίς να έχουν λάβει εφόδια πρώτης ανάγκης, εννέα ημέρες μετά το σεισμό.

Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να μεταφέρει την απαραίτητη βοήθεια στους καταπονημένους επιζώντες του φονικού σεισμού, με προτεραιότητα να δίνεται στη μη προσβάσιμη μέχρι στιγμής περιοχή της κοιλάδας του ποταμού Τζελούμ, στο Κασμίρ.

Το πλήρωμα ενός ελικοπτέρου που έφτασε στην περιοχή, μεταφέροντας πίσω στο Πακιστάν περισσότερους από εκατό τραυματίες, διαπίστωσε ότι πολλοί άνθρωποι, χωρίς στέγη και ρούχα, χρειάζονται επειγόντως νερό, τρόφιμα και ιατρική φροντίδα.

Η βροχή και η χιονόπτωση καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη την επιχείρηση αρωγής.


Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2005 - 18:32 (Ώρα Λονδίνου)

Μέτρα και ανησυχία για τη γρίπη των πτηνών

Σφαγή πουλερικών στη Ρουμανία

Συνεχίζεται στη Ρουμανία η σφαγή πουλερικών σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η εξάπλωση της γρίπης των πτηνών στα χωριά του δέλτα του Δούναβη.

Σειρά έχει το χωριό Μάλιουκ, αφού και τα 17 χιλιάδες πουλερικά στο γειτονικό χωριό Τσαμούρλια ντε Ζος θανατώθηκαν.

Οι ρουμανικές υγειονομικές αρχές έχουν λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, όπως ο αποκλεισμός ορισμένων περιοχών και ο εμβολιασμός ήδη περίπου 20 χιλιάδων κατοίκων της περιοχής, μετά τον εντοπισμό του στελέχους του ιού Η5Ν1, που είναι δυνητικά θανατηφόρος για τον άνθρωπο.

Το ίδιο στέλεχος έχει εντοπιστεί και στην Τουρκία, ενώ ευθύνεται για το θάνατο τουλάχιστον 60 ανθρώπων στη νοτιοανατολική Ασία.

Οι επιστήμονες φοβούνται το ενδεχόμενο πανδημίας της γρίπης εφόσον μεταλλαχθεί ώστε να μπορεί να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.


Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2005 - 12:41 (Ώρα Λονδίνου)

Η απειλή της πείνας

Το Μαλάουι ζήτησε ήδη βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος Επισιτισμού του ΟΗΕ, Τζέιμς Μόρις, προειδοποίησε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, ότι ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από χρόνιο υποσιτισμό αυξάνεται.

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού υπολογίζει πως μέχρι στιγμής φέτος σχεδόν 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από την πείνα ή από αρρώστιες που συνδέονται μαζί της.

Ο Τζέιμς Μόρις λέει πως ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν συνειδητοποιήσει πως η ασιτία και οι συνδεόμενες με αυτήν ασθένειες σκοτώνουν κάθε χρόνο περισσότερους ανθρώπους από ό,τι το έιτζ, η ελονοσία και η φυματίωση μαζί.

Επιπλέον, μετά από δεκαετίες προόδου στην αντιμετώπιση του προβλήματος, η υπηρεσία του ΟΗΕ λέει ότι κόσμος έχει πλέον αρχίσει να χάνει έδαφος στον αγώνα κατά της πείνας.

Ο υποσιτισμός αποτελεί βασικό πρόβλημα σε πολλά μέρη του κόσμου, από την Βόρεια Κορέα ως το Αφγανιστάν ή την Αϊτή.

Αλλά αυτή που εξακολουθεί να πλήττεται περισσότερο είναι η υποσαχάρια Αφρική.

Μετά την κρίση στον Νίγηρα της δυτικής Αφρικής νωρίτερα φέτος, η προσοχή στρέφεται πλέον νοτιότερα. όπου ο ΟΗΕ εκτιμά πως περί τα 12 εκατομμύρια άνθρωποι, οι περισσότερο στο Μαλάουι και στη Ζιμπάμπουε, θα έχουν ανάγκη διατροφικής βοήθειας τον επόμενο χρόνο.

Η σοδειά στο Μαλάουι ήταν η χειρότερη εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού λέει πως η διατροφή των εκατό εκατομμυρίων παιδιών που υπολογίζεται ότι πεινάνε σε όλο τον κόσμο χωρίς να λαμβάνουν καμιά βοήθεια, θα κόστιζε λιγότερο από ό,τι δαπανούν οι αναπτυσσόμενες χώρες σε αγροτικές επιδοτήσεις κάθε εβδομάδα.


Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2005 - 09:47 (Ώρα Λονδίνου)

Αισιοδοξία για σύνταγμα

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται την Τρίτη

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, δήλωσε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που της έχουν μεταφερθεί από το Ιράκ, ο λαός της χώρας φαίνεται ότι ψήφισε υπέρ του συντάγματος στο δημοψήφισμα του Σαββάτου.

Ο εκπρόσωπος της κας. Ράις, πάντως, τόνισε ότι η καταμέτρηση συνεχίζεται και ότι το τελικό αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό έως το τέλος της εβδομάδας.

Οι ιρακινές αρχές αναφέρουν ότι η προσέλευση στις κάλπες σε ορισμένες περιοχές ξεπέρασε το 60%, ποσοστό αρκετά μεγαλύτερο του αναμενόμενου.

Οι υποστηρικτές του συντάγματος ελπίζουν πως αυτό θα φέρει πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Οι ψηφοφόροι στις κουρδικές περιοχές στο βορρά και οι σιίτες στο νότο αναμένεται να εγκρίνουν το νέο σύνταγμα.

Αλλά πολλοί σουνίτες έχουν εκφράσει ήδη την αντίθεσή τους.

Εάν το σύνταγμα καταψηφιστεί από τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων τουλάχιστον σε τρεις επαρχίες, δε θα ισχύσει.

Εν τω μεταξύ, η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση στο Ιράκ ανακοίνωσε ότι πέντε Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου στην πόλη Ραμαντί, δυτικά της Βαγδάτης.

Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο, κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος για το προτεινόμενο σύνταγμα.


Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2005 - 17:59 (Ώρα Λονδίνου)

Αναζήτηση υποστήριξης για το Ιράν

Στην εξοχική κατοικία του επισκέφθηκε τον Τόνι Μπλερ η Κοντολίζα Ράις

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, συναντήθηκε με το Βρετανό πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ, στην εξοχική του κατοικία στο Τσέκερς, με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών.

Η Τεχεράνη έχει δηλώσει από τον Αύγουστο ότι δε θα αναστείλει τις εργασίες εμπλουτισμού ουρανίου, κάτι που για την Ουάσινγκτον και την Ευρώπη αποτελεί προϋπόθεση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Το Ιράν επιμένει ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα εξυπηρετεί αποκλειστικά ειρηνικούς σκοπούς.

Οι ΗΠΑ το κατηγορούν ότι επιδιώκει την κατασκευή πυρηνικού οπλοστασίου και επιδιώκουν την παραπομπή του για κυρώσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ιράν, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας ξεκίνησαν το 2003, αλλά σταμάτησαν μετά τις εξελίξεις του Αυγούστου.

Μετά τη συνάντηση της κας. Ράις με τον κ. Μπλερ, που χαρακτηρίστηκε ως «ιδιωτικό γεύμα», δεν ακολούθησε καμία επίσημη δήλωση.

Η Βρετανία ήταν ο τελευταίος σταθμός της διάρκειας μίας εβδομάδας περιοδείας της επικεφαλής της αμερικανική διπλωματίας, που την έφερε διαδοχικά στην Ισλαμαμπάντ, το Παρίσι και τη Μόσχα.

Βόμβες στο Ιράν

Εν τω μεταξύ, Βρετανοί διπλωμάτες στο Ιράν απορρίπτουν τους ισχυρισμούς Ιρανών αξιωματούχων περί ανάμιξης Βρετανών στρατιωτών στις δύο βομβιστικές επιθέσεις του Σαββάτου στην επαρχία Χουζεστάν, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων.

Η πρεσβεία της Βρετανίας καταδίκασε τις επιθέσεις, συνδέοντάς τες με τρομοκρατικούς πυρήνες.


Η βία επιστρέφει στη Μέση Ανατολή

Μέλος των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ Άκσα

Τρεις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν από τα πυρά ενόπλων Παλαιστινίων σε δρόμο που συνδέει οικισμούς εποίκων στη Δυτική Όχθη.

Τα θύματα περίμεναν σε στάση λεωφορείου, όταν οι δράστες άνοιξαν πυρ αδιακρίτως, επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η οργάνωση Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Άκσα, ενώ τους δράστες αναζητά η ισραηλινή αστυνομία.

Λίγα λεπτά αργότερα, ακόμα ένας Ισραηλινός τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβολισμούς στον οικισμό Έλι της Δυτικής Όχθης.

Εν τω μεταξύ, παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ στα βόρεια της Δυτικής Όχθης, κοντά στην Τζενίν. Πρόκειται για το Νεχάντ Αμπού Γκανέμ.

Νωρίτερα, πληροφορίες έφεραν τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας να έχουν πραγματοποιήσει δύο επιδρομές στη Δυτική Όχθη, συλλαμβάνοντας πέντε μέλη της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς και ένα μέλος των ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ Άκσα.


Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2005 - 17:01 (Ώρα Λονδίνου)

Στην Κύπρο ο Κάρολος Παπούλιας

Την προσοχή της ΕΕ στη συμμόρφωση της Άγκυρας με τις απαιτήσεις του διαπραγματευτικού πλαισίου ένατξης επέστησε ο κ. Παπούλιας

Οι επίσημες συνομιλίες των προέδρων της Ελλάδας και της Κύπρου, Κάρολου Παπούλια και Τάσσου Παπαδόπουλου, επιβεβαίωσαν την κοινή στρατηγική των δύο χωρών για τη διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος, διευθέτηση στην οποία επιδιώκεται η ενεργότερη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δύο ηγέτες έστειλαν επίσης σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα πως θα πρέπει να συμμορφωθεί προς τα προβλεπόμενα από το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων ένταξής της.

Στη συνάντηση των κ.κ. Παπούλια και Παπαδόπουλου ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννη Βαληνάκη, και ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Ιακώβου.

Οι συνομιλίες τους αφορούσαν το Κυπριακό στην παρούσα φάση, τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και «τις ευκαιρίες που διανοίγονται, τις προκλήσεις και δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε και τις προοπτικές και προϋποθέσεις επανέναρξης του διαλόγου για λύση του Κυπριακού», όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Στις δηλώσεις του ο Κάρολος Παπούλιας τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν μπορεί η ΕΕ «να κλείνει τα μάτια» σε ένα γεγονός όπως η συνεχιζόμενη παραμονή κατοχικών στρατευμάτων στο έδαφος χώρας - μέλους της, που «προσβάλλει τις αρχές που η ίδια η Ένωση πρεσβεύει».

Επεσήμανε επίσης ότι η ΕΕ πρέπει να παρακολουθήσει την πορεία και τις υποχρεώσεις της Τουρκίας, όπως αυτές προσδιορίζονται από το διαπραγματευτικό πλαίσιο και δεν απέκλεισε, ως συνέπεια της μη συμμορφώσεως της Άγκυρας, την ακύρωση της οποιασδήποτε σχέσης της με την ΕΕ.


Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2005 - 16:35 (Ώρα Λονδίνου)

«Πονοκέφαλος» η διαφθορά και η γρίπη

Οι τίτλοι των βασικών πρωτοσέλιδων θεμάτων των κυριακάτικων εφημερίδων:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (Μήτσης): Χωρίς πλαφόν κοινωνικός τουρισμός - Μισθωτοί και συνταξιούχοι ανεξάρτητα από αποδοχές στους δικαιούχους της Εργατικής Εστίας

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αύξηση συντάξεων και παροχών - Τι προβλέπει το σχέδιο προϋπολογισμού του ΙΚΑ που εγκρίνεται την Πέμπτη

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Πατρίδα-στέγη για 300.000 Ποντίους - Ελληνικό διαβατήριο δίνει η κυβέρνηση στους ταλαιπωρημένους αδελφούς μας

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΥΓΗ: Συναγερμός με καθυστέρηση - Γρίπη των πτηνών: Η απειλή προ των πυλών

ΑΥΡΙΑΝΗ: Εγγραφο φωτιά για την απάτη του Κοντομηνά στην Αφρική - Μην αργεί το ΣΔΟΕ και ο εισαγγελέας

ΑΝΩ-ΚΑΤΩ: Αύξησε 18% τον μισθό του! - Ενώ ζητά σκληρά μέτρα λιτότητας από τους Έλληνες - Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος προέβη σε μία ακόμη προκλητική ενέργεια

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Φτερωτός εφιάλτης - Συναγερμός και μέτρα για τη γρίπη σε ολόκληρη την Ευρώπη - Πώς τα πουλιά μεταφέρουν τον φονικό ιό

Η ΕΠΟΧΗ: Μπολκενστάιν όπως Φρανκενστάιν - Οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι στους δρόμους εναντίον της νεοφιλελεύθερης πολιτικής

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Δωρεάν σπίτια σε όλη την Ελλάδα - Ο πρόεδρος του ΟΕΚ Α. Οικονομόπουλος αποκαλύπτει στη "ΒτΚ"- Το Νοέμβριο οι πρώτες κληρώσεις από τον ΟΕΚ

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Κινδυνεύουν οι συντάξεις - Αποκάλυψη: Η τραγική αλήθεια που κρύβει η κυβέρνηση - 2005: Λείπουν 80 εκ. - 2006: Μαύρη τρύπα 3 δισ.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ράσο φοράτε κ. Θεόφιλε και όχι... φιδοφούστανο... για να το αλλάζετε κάθε τόσο

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Επίθεση σε διαφθορά και γραφειοκρατία! Καραμανλής: Κοινωνική συμμαχία κατά οργανωμένων συμφερόντων

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κλουζό στη Ρηγίλλης - Υποθέσεις διαφθοράς. Δύο υπουργοί, βουλευτές και κομματικοί στο μικροσκόπιο για τα αλληλοκαρφώματα

ESPRESSO ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Πώς τη «σκότωσε» η σιλικόνη - Νεκρό το 28χρονο μοντέλο, Μισέλ, ύστερα από πλαστική στήθους

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Υπερβάσεις ΟΣΕ απομυζούν τον προϋπολογισμό -Παρατυπίες 905 εκατ. ευρώ - Ανάθεση έργων 150 εκατ. πριν την ψήφιση ρυθμιστικού νόμου

Ο ΛΟΓΟΣ: Κρίσιμη «καμπή» για την κυβέρνηση Καραμανλή - Ενώ απομένει ένας χρόνος για τις δημοτικές εκλογές

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Αλλοι δύο «βλέπουν πόρτα» - Νέος γύρος με αποκαλύψεις σκανδάλων συγκλονίζει την κυβέρνηση - Στοιχεία-φωτιά στον πρωθυπουργό για Σαλαγκούδη και Μίχαλο

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ποιοι καλύπτουν τα κυκλώματα - Και για την πυραμίδα Τσιτσιρίγκου και τα πλαστά τιμολόγια του υπ. Εξωτερικών

Η ΝΙΚΗ: Αδύναμος ο Καραμανλής - «Χιονοστιβάδα» διαφθοράς σε κυβέρνηση - κόμμα. Εμφανής η απειρία διαχείρισης πολιτικών κρίσεων

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Η κυβέρνηση κατεδαφίζει όσα δεν πρόλαβε το ΠΑΣΟΚ - Έκθεση για την κοινωνική ασφάλιση

TRAFFIC ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Φοβόμουν πάντα ότι θα έκανε κακό στην αδελφή μου - Η αδελφή της καλλονής της Βέροιας μιλάει στην "t"

Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Τι αλλάζει σε 2 μήνες στις συντάξεις - Σε ποια Ταμεία αυξάνονται τα όρια ηλικίας - Αναλυτικοί πίνακες

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Οργιο νοθείας στη Θεσσαλονίκη - Σε πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Το Σέιχ Σου μας προκαλεί... Οκτώ χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων


Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2005 - 10:52 (Ώρα Λονδίνου)

Προετοιμασία για τη γρίπη

Για προειδοποίηση στους Βρετανούς γιατρούς να είναι έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν την κρίση της γρίπης των πτηνών, κάνει λόγο η Ομπσέρβερ (The Observer).

Ο ανώτατος σύμβουλος της Βρετανίας για θέματα υγείας, σερ Λίαμ Ντόναλντσον, είπε στην εφημερίδα ότι σχετικές οδηγίες για την αντιμετώπιση του «αναπόφευκτου» στέλνονται σε όλους τους παθολόγους της χώρας.

Όπως είπε, η γρίπη των πτηνών αποτελεί τον «υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο για την υγεία».

Η εφημερίδα σημειώνει πως ο πανικός για την γρίπη έχει καταλάβει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και πολλά φαρμακεία στην Γαλλία, την Ελλάδα και την Ελβετία έχουν μείνει από αντιγριπικά φάρμακα.

Πυρηνικά

«Οι Ρώσοι βοηθούν το Ιράν στην πυρηνική τους απειλή εναντίον της Ευρώπης» λέει η Σάντεϊ Τέλεγκραφ (The Sunday Telegraph) που αναφέρεται σε πληροφορίες ότι πρώην μέλη του ρωσικού στρατού βοηθούν κρυφά την Τεχεράνη να αναπτύξει πυραυλική τεχνολογία που θα βάζει την Ευρώπη στο στόχαστρο.

Η εφημερίδα, που δεν αναφέρει τις πηγές της, λέει πως οι Ρώσοι λειτουργούν ως μεσάζοντες σε συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του Ιράν και της Βόρειας Κορέας το 2003.

Εκκένωση

Απόρρητα σχέδια εκκένωσης της Βουλής των Κοινοτήτων σε περίπτωση καταστροφικής τρομοκρατικής επίθεσης έχει κάνει η βρετανική κυβέρνηση, αναφέρει η Σάντεϊ Τάιμς (The Sunday Times).

Όπως προκύπτει από έγγραφα που διέρρευσαν, η «Επιχείρηση Δέλτα» προβλέπει την μεταφορά των βουλευτών, των λόρδων, των αστυνομικών και του βοηθητικού προσωπικού καθώς και των δημοσιογράφων σε ασφαλή τοποθεσία, μέσα σε τρεις ώρες από τη στιγμή του συναγερμού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ως ασφαλής τοποθεσία έχει ήδη διαμορφωθεί, το Μπράμσιλ Χάους, ένα αρχοντικό σπίτι στο Χαμσάιρ, 50 χιλιόμετρα βόρεια του Λονδίνου.


Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2005 - 09:47 (Ώρα Λονδίνου)

Αισιοδοξία για σύνταγμα

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται την Τρίτη

Ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων στο Ιράκ, μετά το δημοψήφισμα του Σαββάτου για το νέο σύνταγμα, στελέχη του ΟΗΕ είπαν πως η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν μεγαλύτερη από όσο αναμενόταν και τα επεισόδια βίας, λιγότερα.

Η εκλογική επιτροπή λέει πως σε ορισμένες περιοχές, η προσέλευση ξεπέρασε το 60%, αν και τα τελικά αποτελέσματα δεν αναμένονται πριν την Πέμπτη.

Οι υποστηρικτές του συντάγματος ελπίζουν πως αυτό θα φέρει πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Οι ψηφοφόροι στις κουρδικές περιοχές στο βορά και οι σιίτες στο 1νότο αναμένεται να εγκρίνουν το νέο σύνταγμα.

Αλλά πολλοί σουνίτες έχουν εκφράσει ήδη την αντίθεσή τους.

Εάν το σύνταγμα καταψηφιστεί από τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων τουλάχιστον σε τρεις επαρχίες, δεν θα ισχύσει.

Νωρίτερα, την Κυριακή, βλήματα όλμου έπληξαν τη λεγόμενη πράσινη ζώνη της Βαγδάτης όπου στεγάζεται η προσωρινή κυβέρνηση και η πρεσβεία των ΗΠΑ.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.