Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ειδήσεις 05-11-06

  1. «Απέτυχε το γαλλικό μοντέλο»
  2. Παπούλιας στα σύνορα
  3. Στην κορυφή δια χειρός Τοροσίδη
  4. Δεκαήμερο φωτιάς και βίας
  5. Καταστροφή από αέρος στις ΗΠΑ
  6. Κάλπες και παρατράγουδα
  7. Πολιορκία στο δυτικό Ιράκ
  8. Μαζική σφαγή πουλερικών
  9. Η τρομοκρατία στο προσκήνιο
  10. Ακρίβεια, φόροι και προσλήψεις
  11. Ο αντιτρομοκρατικός νόμος στο προσκήνιο
  12. Δέκατη νύχτα ταραχών

Δευτέρα 07 Νοεμβρίου 2005 - 01:34 (Ώρα Λονδίνου)

«Απέτυχε το γαλλικό μοντέλο»

Oι ταραχές στη Γαλλία είναι το κατ εξοχήν θέμα του βρετανικού Τύπου της Δευτέρας.

Τη λέξη «πραγματικότητα» προσθέτει στο τρίπτυχο της Γαλλικής Επανάστασης (ελευθερία ισότητα- αδελφοσύνη) η εφημερίδα Ιντιπεντεντ στο πρωτοσέλιδο της, όπου σημειώνει:

«Ελευθερία; Απαγορεύεται στις μουσουλμάνες να φέρουν μαντίλες στα σχολεία. Ισότητα: Οι μη λευκοί Γάλλοι έχουν τις διπλές πιθανότητες να είναι άνεργοι. Αδελφοσύνη: Η γαλλική κυβέρνηση ομολογεί ότι οι πολιτικές της ενσωμάτωσης απέτυχαν. Πραγματικότητα: Ο Σιράκ ορκίζεται να αποκαταστήσει την τάξη, μετά την εξάπλωση των ταραχών».

Η Γαλλία καίγεται επειδή οι πολιτικοί αγνόησαν τα προβλήματα των μεταναστών, τονίζεται σε άλλο δημοσίευμα της Ιντιπέντεντ.

«Ελευθερία ισότητα αδελφοσύνη, αλλά για λίγους μόνο», επιγράφεται δημοσίευμα της εφημερίδας Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, στον υπότιτλο του οποίου σημειώνεται ότι οι ταραχές «εξέπληξαν και ενόχλησαν την ελίτ της Γαλλίας».

Ενώ οι ταραχές σημειώνονταν σε μικρή μόλις απόσταση από το προεδρικό μέγαρο, ο Ζακ Σιράκ και οι υπουργοί του προτιμούσαν μέχρι τώρα να αγνοούν την αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια , από το να αποδεχτούν ότι απέτυχε το γαλλικό μοντέλο ενσωμάτωσης», γράφει ο δημοσιογράφος της Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

«Δέκα νύχτες, 15 πόλεις, 800 συλλήψεις, 3.500 καμένα οχήματα, 2.300 αστυνομικοί επιπλέον σε περιπολία», γράφει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Τάιμς.

Σε άλλο της δισέλιδο δημοσίευμα υπό τον τίτλο « Οι φωτιές πετάγονται από όλες τις γωνιές, ενώ ο Σιράκ προσπαθεί να διατηρήσει τον έλεγχο», η εφημερίδα γράφει ότι η Γαλλία αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη έκρηξη βίας από το τέλος της δεκαετίας του ΄60, γιατί δεν κατόρθωσε να ενσωματώσει τα επτά εκατομμύρια ανθρώπους αραβικής και αφρικανικής καταγωγής που ζουν στις πόλεις της.

Το Παρίσι θεωρούσε πάντα ότι υπερισχύει του αγγλοσαξονικού, το μοντέλο της που θέτει ως προτεραιότητα την ενσωμάτωση εις βάρος της πολυπολιτισμικότητας. Θεωρούσε ότι αυτό που αποκαλεί «κοινοτισμό», η διατήρηση δηλαδή της ιδιαιτερότητας και της εθνικής ταυτότητας, προωθεί τη δημιουργία γκέτο, τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τον θρησκευτικό εξτρεμισμό και τις ταραχές και οδηγεί τελικά σε παρόμοιες ενέργειες, όπως οι βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο. Ωστόσο το γαλλικό μοντέλο δεν λειτούργησε, χωρίς να μπορεί να πει κανείς ότι λειτούργησε το βρετανικό ή το αμερικανικό μοντέλο, γράφει η εφημερίδα Τάιμς.

«Ο Σιράκ ορκίζεται να αποκαταστήσει την τάξη εν μέσω νέων ταραχών», είναι ο τίτλος πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της εφημερίδας, Ντέιλι Τέλεγκαφ.

Σε κεντρικό σχόλιο της εφημερίδας αναφέρονται ως λόγοι για τις ταραχές που συγκλονίζουν τη Γαλλία, η ανεργία, από την οποία πλήττονται πολύ περισσότερο οι μετανάστες και η αποτυχημένη πολιτική στο οικιστικό, η οποία οδήγησε στη δημιουργία γκέτο, που έχουν, όπως γράφει ο σχολιαστής, «τριτοκοσμικό, δημογραφικό προφίλ».

Σε άλλο της πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η Ντέιλι Τέλεγκραφ προβάλει τη συνέντευξη του Βρετανού υπουργού Εσωτερικών, Τσαρλς Κλαρκ, ο οποίος τονίζει ότι δεν θα συσταθεί ειδικό ταμείο αρωγής για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Λονδίνο τον Ιούλιο.

«Έκρηξη στα προάστια» είναι ο τίτλος άρθρου της εφημερίδας Γκάρντιαν, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι οι ταραχές στη Γαλλία είναι προϊόν μακρόχρονου ρατσισμού, φτώχειας και βαναυσότητας της αστυνομίας.

Στο ίδιο άρθρο ασκείται έντονη κριτική στον υπουργό Εσωτερικών, Νικολά Σαρκοζί για τις σκληρές του δηλώσεις κατά των διαδηλωτών. Η αυστηρή πολιτική του «νόμου και της τάξης» που ακολουθεί, αποσκοπεί στην κολακεία των ακροδεξιών ψηφοφόρων, για να τους εκμεταλλευτεί στον ανταγωνισμό του με τον πρωθυπουργό, Ντομινίκ ντε Βιλπέν, σε σχέση με την υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2007, γράφει ο αρθρογράφος της Γκάρντιαν.

Υπό τον τίτλο «Ιερεμιάδα των αποτυχιών του Μπλερ στο Ιράκ», η Γκάρντιαν προβάλλει στην πρώτη της σελίδα τις απόψεις του πρεσβευτή της Βρετανίας στην Ουάσιγκτον την εποχή του πολέμου κατά του Ιράκ, σερ Κρίστοφερ Μέιερς. Ο διπλωμάτης κατηγορεί τον πρωθυπουργό μεταξύ άλλων ότι απέτυχε να ασκήσει οποιαδήποτε επιρροή στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους και ότι σαγηνεύτηκε από την αμερικανική ισχύ για να πει «ναι» στον πόλεμο.


Κυριακή 06 Νοεμβρίου 2005 - 23:32 (Ώρα Λονδίνου)

Παπούλιας στα σύνορα

Μήνυμα ενότητας από τον πρώτο πολίτη της χώρας

Μήνυμα εθνικής ενότητας και ειρηνικής συμβίωσης με τους γειτονικούς λαούς απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον ακριτικό νομό της Φλώρινας.

Ο Κάρολος Παπούλιας επισκέφθηκε την περιοχή Κρυσταλλοπηγή της Φλώρινας και παρέστη στο μνημόσυνο που τελέσθηκε στο μνημείο του Μακεδονομάχου Καπετάν Κώττα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από τον θάνατο του.

Ο κ. Παπούλιας στη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν του ο νομάρχης Φλώρινας, Γιάννης Στρατάκης, στη Λέσχη Αξιωματικών είπε χαρακτηριστικά: «Όταν θυμόμαστε αυτή τη μεγάλη προσωπικότητα καλό είναι να συγκρατούμε δύο πράγματα: Το ότι ήταν Σλαβόφωνος, είναι γεγονός που δείχνει ότι οι εθνοτικές διαφορές δεν είναι αυτονόητη αιτία σύγκρουσης».

»Ενώ, το οικτρό τέλος που είχε στο τουρκικό απόσπασμα, προδομένος από τους συμπολεμιστές του, δείχνει ότι αρκετές φορές στην ιστορία τα μικρά, διχόνοιες και μισαλλοδοξίες, σκοτώνουν τα μεγάλα. Το τραγικό τέλος του Κώττα, που προσέφερε πολλά στον Ελληνισμό, διδάσκει, πέρα απ' όλα τ' άλλα, ότι σε ταραγμένες χρονικές περιόδους γίνεται δύσκολη η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας».

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

Η χερσόνησος του Αίμου έχει δοκιμαστεί σκληρά από εμφύλιους σπαραγμούς, πολέμους, φυλετικές και θρησκευτικές συγκρούσεις, που δεν οφείλονταν ασφαλώς σε στοιχεία της βαλκανικής ιδιοσυγκρασίας, όπως συχνά λέγεται, αλλά σ' έναν σκληρό αγώνα για την κατανομή ισχύος και επιρροής ξένων δυνάμεων

Κάρολος Παπούλιας

Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε επίσης στις εξελίξεις στα Βαλκάνια, ενόψει οριστικοποίησης του καθεστώτος στο Κοσσυφοπέδιο, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική των βαλκανικών χωρών και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η χερσόνησος του Αίμου έχει δοκιμαστεί σκληρά από εμφύλιους σπαραγμούς, πολέμους, φυλετικές και θρησκευτικές συγκρούσεις, που δεν οφείλονταν ασφαλώς σε στοιχεία της βαλκανικής ιδιοσυγκρασίας, όπως συχνά λέγεται, αλλά σ' έναν σκληρό αγώνα για την κατανομή ισχύος και επιρροής ξένων δυνάμεων. Πιστεύουμε ειλικρινά στην ευρωπαϊκή προοπτική όλων των βαλκανικών χωρών και εργαζόμαστε για τη μετατροπή της γειτονιάς μας σε μια περιοχή ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας, ευημερίας και προόδου» είπε ο Έλληνας πρόεδρος.

Και επεσήμανε: «Ο ευρωπαϊκός δρόμος είναι μονόδρομος για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των βαλκανικών λαών και για την εμπέδωση της σταθερότητας. Ο δρόμος αυτός περνά από το σεβασμό των κανόνων και των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είναι ίσως μακρύς και δύσκολος, αλλά ο τελικός προορισμός του, είμαι βέβαιος, ότι κινητοποιεί και εμπνέει τις βαλκανικές κοινωνίες».

Στην προσφώνηση του, ο νομάρχης τόνισε ότι η περιοχή της Φλώρινας είναι η τελευταία στην Ελλάδα που πληρώνει ακόμα τις συνέπειες του εμφυλίου πολέμου. Υπάρχει ακόμα η εκκρεμότητα με τους πολιτικούς πρόσφυγες που ζουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ και δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, είπε, και ζήτησε να υπάρξει λύση.

«Η χώρα μας δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από κάποιους γέροντες, που θέλουν να γυρίσουν για να ταφούν στην πατρίδα, σημείωσε και πρότεινε να κλείσει εντελώς αυτό το κεφάλαιο, με την ανέγερση και ενός μνημείου Εθνικής Συμφιλίωσης».

Τόνισε ακόμα ότι ο νομός της Φλώρινας υφίσταται αρνητικές συνέπειες από την εκκρεμότητα και στο ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ, που είναι ορατές στο επίπεδο της οικονομίας και της διακίνησης ανθρώπων και εμπορευμάτων. «Η Φλώρινα χρειάζεται άμεσα μέτρα που θα τονώσουν την οικονομία της περιοχής και θα δώσουν προοπτικές ανάπτυξης», κατέληξε.


Κυριακή 06 Νοεμβρίου 2005 - 22:59 (Ώρα Λονδίνου)

Στην κορυφή δια χειρός Τοροσίδη

Διακρίθηκε και σκόραρε ο Φλάβιο Κονσεϊσάο στον αγώνα με τον ΟΦΗ

Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 την Skoda Ξάνθη στο «Καραϊσκάκη» και την προσπέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας στην 9η «στροφή» της κούρσας του πρωταθλήματος.

Μοιραίος παίκτης του αγώνα ήταν ο νεαρός οπισθοφύλακας των «Ακριτών» Τοροσίδης αφού στο 1ο μόλις λεπτό αιφνιδίασε με αυτογκόλ τον τερματοφύλακά του και έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίκτυα του Πιζανόφσκι.

Αλλά και στο 54΄ όταν ανέτρεψε τον Ντάνι και αποβλήθηκε, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Τζόρτζεβιτς να διπλασιάσει τα τέρματα των «ερυθρολεύκων» και να σφραγίσει τη νίκη τους.

Η Ξάνθη έμεινε τρίτη στη βαθμολογία και με 9 παίκτες στο παιγνίδι από το 78ο λεπτό όταν ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Άντζας είδε απευθείας κόκκινη κάρτα.

Μόνη δεύτερη πλέον παρέμεινε σε απόσταση ενός βαθμού από την κορυφή η ΑΕΚ, η οποία πραγματοποίησε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της το Σάββατο επικρατώντας της Καλλιθέας με 2-0.

Με γκολ του Λάκη προηγήθηκε η ΑΕΚ της Καλλιθέας

Ο Παναθηναϊκός πέρασε σχετικά εύκολα από το Παγκρήτιο αφού μετά από ατελέσφορο επιθετικό μονόλογο στο πρώτο ημίχρονο, σε ένα τρίλεπτο σημείωσε δύο τέρματα εναντίον του ΟΦΗ χάρη σε δύο αριστοτεχνικές ενέργειες του Κονσεϊσάο (εκτέλεση φάουλ και σέντρα με αποδέκτη τον Παπαδόπουλο.

Το παιγνίδι στο Ηράκλειο επισκιάστηκε από τα επεισόδια οπαδών του ΟΦΗ με στόχο παράγοντες του ΠΑΟ.

Τρεις βαθμούς αποκόμισε και ο ΠΑΟΚ με την εντός έδρας νίκη του επί του Πανιωνίου 1-0.

Ο Ιωνικός με πρωταγωνιστή τον Μακόρ απέσπασε τρεις πολύτιμους βαθμούς από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Το πρώτο του τέρμα μετά από επτά αγωνιστικές πέτυχε ο Ακράτητος με τον Λοντό και προηγήθηκε με 0-1 εκτός έδρας του Λεβαδειακού, ο οποίος κατάφερε να ισοφαρίσει 1-1 με ωραία εκτέλεση φάουλ του Ρούσεφ.

Το Σαββάτο στο Αλκαζάρ ο Ατρόμητος πήγε να κάνει την έκπληξη προηγούμενος με τον Κατεμή αλλά η Λάρισα με 2 προσωπικά γκολ του Κυπαρίσση ανέτρεψε το εις βάρος της αποτέλεσμα και νίκησε 2-1.

Η 9η αγωνιστική ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση Αιγάλεω - Ηρακλή τη Δευτέρα.

Η βαθμολογία μετά από 9 αγώνες:

1.Ολυμπιακός 21

2. ΑΕΚ 20

3. Ξάνθη 19

4. Παναθηναϊκός 17

5. ΠΑΟΚ 15

6. Λάρισα 12

7. Ατρόμητος 12

8. Αιγάλεω 11 (8 αγώνες)

9. Ιωνικός 11

10. Ηρακλής 10 (8 αγώνες)

11. Λεβαδειακός 10

12. ΟΦΗ 9

13. Απ.Καλαμαριάς 8

14. Πανιώνιος 8

15. Ακράτητος 6

16. Καλλιθέα 4


Κυριακή 06 Νοεμβρίου 2005 - 18:10 (Ώρα Λονδίνου)

Δεκαήμερο φωτιάς και βίας

Περίπου 1.300 οχήματα πυρπολήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ, συγκάλεσε το βράδυ της Κυριακής έκτακτη σύσκεψη για να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης των ταραχών που συγκλονίζουν τη χώρα επί δεκαήμερο.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Ντομινίκ Ντε Βιλπέν, οι υπουργοί Άμυνας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομίας.

Στο μεταξύ ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών στο Παρίσι, Νικολά Κοντ, είπε στο BBC ότι πολλά στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν καταπονηθεί και απηυδήσει καθώς δέχονται επιθέσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις πυροβολισμούς κάθε νύχτα.

Ζήτησε δε ενισχύσεις για να αντιμετωπιστεί το κύμα βίας που έχει σαρώσει τη χώρα.

Το Σαββατόβραδο πάνω από 1300 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν σε πόλεις όπως η Λιλ της βόρειας Γαλλίας, το Στρασβούργο στα ανατολικά, και η Νίκαια της Κυανής Ακτής.

Η αστυνομία λέει ότι ανακάλυψε σε παρισινό προάστιο ένα εργοστάσιο βομβών μολότοφ και κατέσχεσε πάνω από εκατό μπουκάλια και λίτρα πετρελαίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, Νικολά Σαρκοζί, κατήγγειλε ότι οι ταραχές συντονίζονται πανεθνικά μέσω του Ίντερνετ από σπείρες εγκληματιών.

Πάνω από 300 άνθρωποι - στην πλειοψηφία τους νεαροί μουσουλμάνοι αφρικανικής καταγωγής συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο.

Για πρώτη νύχτα τα βίαια επεισόδια μεταφέρθηκαν από τα προάστια στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.


Κυριακή 06 Νοεμβρίου 2005 - 17:43 (Ώρα Λονδίνου)

Καταστροφή από αέρος στις ΗΠΑ

Εκτεταμένες καταστροφές προκάλεσε ανεμοστρόβιλος στις κεντροδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ ανεμοστρόβιλος ενέσκηψε τις πρωινές ώρες της Κυριακής στις κεντροδυτικές πολιτείες Κεντάκι και Ιντιάνα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 18 και να τραυματιστούν πάνω από 160 κάτοικοι.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας ανακοίνωσε ότι πολλά σπίτια και αγροικίες καταστράφηκαν.

Αξιωματούχοι λένε ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες στα ερείπια των σπιτιών και τα κατεστραμμένα αγροκτήματα.

Ο ανεμοστρόβιλος έπληξε απροσδόκητα στις δύο τα ξημερώματα το Κεντάκι, πριν στραφεί κατά μήκος του ποταμού Οχάιο προς τη νότια Ιντιάνα, την ώρα που οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής κοιμόντουσαν και χωρίς να έχουν ακούσει τις προειδοποιητικές σειρήνες που ήχησαν μόλις 10 λεπτά πριν την καταστροφή.

Ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε καταστροφές σε μία έκταση 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων σύμφωνα με τοπικές αρχές.

Στην πληγείσα περιοχή έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε χιλιάδες σπίτια ενώ υπάρχουν πληροφορίες για διαρροές στο δίκτυο φυσικού αερίου.

Οι αρμόδιοι για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών αξιωματούχοι κήρυξαν την κομητεία Νιούμπουργκ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.


Κυριακή 06 Νοεμβρίου 2005 - 16:26 (Ώρα Λονδίνου)

Κάλπες και παρατράγουδα

Μόνο στο κυβερνητικό κόμμα επετράπη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Μπακού

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγεφ, χαρακτήρισε «ελεύθερες και δίκαιες» τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην πρώην σοβιετική δημοκρατία.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί τοπική ώρα και έκλεισαν στις επτά το απόγευμα της Κυριακής.

Μέχρι το μεσημέρι η συμμετοχή των εκλογέων στην ψηφοφορία είχε φτάσει το 18%, σύμφωνα με την κεντρική εφορευτική επιτροπή.

Την ψήφο των Αζέρων διεκδίκησαν 1561 υποψήφιοι από πολλά κόμματα για την πλήρωση των 125 εδρών της Βουλής.

Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα είναι το «Νέο Αζερμπαϊτζάν» του Ιλχάμ Αλίγεφ και ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης «Αζαντλίγκ» (Ελευθερία).

Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο προβλέπεται ο στιγματισμός των χεριών των ψηφοφόρων με μελάνι ώστε να αποφευχθούν περιστατικά νοθείας.

Διαβεβαιώσεις για ελεύθερες εκλογές έδωσε ο πρόεδρος Αλίγεφ

Αλλά ανταποκρίτρια του BBC μεταδίδει από εκλογικά τμήματα ότι δεν είδε να εφαρμόζεται η εκλογική νομοθεσία και ότι απουσιάζουν αντιπρόσωποι της αντιπολίτευσης.

Την εκλογική διαδικασία παρακολούθησαν εκατοντάδες παρατηρητές διεθνών οργανισμών καθώς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας η αντιπολίτευση κατήγγειλε προσπάθειες εκφοβισμού και επηρεασμού των ψηφοφόρων.

Ανεξάρτητοι παρατηρητές κατήγγειλαν παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας, κυρίως από τους υποψηφίους του κυβερνώντος κόμματος.


Κυριακή 06 Νοεμβρίου 2005 - 17:13 (Ώρα Λονδίνου)

Πολιορκία στο δυτικό Ιράκ

Τα αμερικανικά στρατεύματα συναντούν σθεναρή αντίσταση από αντάρτες

Χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες και Ιρακινοί εθνοφρουροί υποστηριζόμενοι από αεροπορικές δυνάμεις πολιορκούν την πόλη Χουσάιμπα στα σύνορα του Ιράκ με τη Συρία, στα πλαίσια μείζονος επιχείρησης για την εξόντωση ανταρτικών θυλάκων.

Αμερικανός στρατιωτικός διοικητής δηλώνει σε ανταποκριτές ότι οι ένοπλοι υπερασπιστές της πόλης προβάλουν σθεναρή αντίσταση, μεγαλύτερη απ όση υπολογιζόταν.

Ο ίδιος αξιωματούχος δεν θέλησε να αναφερθεί στον αριθμό των θυμάτων που υπάρχουν στις τάξεις των ανταρτών ή στον άμαχο πληθυσμό της πόλης, αλλά δήλωσε ότι δεν έχουν σκοτωθεί στρατιώτες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αμερικανικά στρατεύματα έχουν εμπλακεί σε οδομαχίες δεχόμενα επιθέσεις με ελαφρά όπλα και αυτοσχέδιες βόμβες από τους αντάρτες.

Σε ένα ακόμα αιματηρό περιστατικό, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον μικρού λεωφορείου, σε δρόμο βορείως της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα το θάνατο 13 Ιρακινών αμάχων.

Άνοιγμα προς Τεχεράνη

Ιρακινό επιβατικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης για πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια, όταν ξέσπασε ο εννεαετής πόλεμος που στοίχισε τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων εκατέρωθεν.

Τακτικά δρομολόγια ανάμεσα στη Βαγδάτη και την Τεχεράνη αναμένεται να αρχίσουν εντός 10 ημερών.

Ένα αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ 737 των Ιρακινών Αερογραμμών, γεμάτο δημοσιογράφους και πολιτικούς, προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της ιρανικής πρωτεύουσας, σηματοδοτώντας την επαναπροσέγγιση μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

Όπως δήλωσε ο Ρεζά Τζαφαρζαντέχ, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράν, από τις 16 Νοεμβρίου οι Ιρακινές Αερογραμμές θα πραγματοποιούν πτήσεις προς την Τεχεράνη κάθε Τετάρτη και Παρασκευή.

Ο Ιρανός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η χώρα του θεωρεί πως ακόμη δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις ασφαλείας για να ξεκινήσουν αντίστοιχα δρομολόγια προς το Ιράκ.


Κυριακή 06 Νοεμβρίου 2005 - 12:44 (Ώρα Λονδίνου)

Μαζική σφαγή πουλερικών

Νέο κρούσμα της γρίπης των πτηνών στη Κίνα

Οι αρχές πραγματοποιούν μαζικό σφαγιασμό εκατοντάδων χιλιάδων πουλερικών στη βορειοανατολική Κίνα σε μια προσπάθεια να αντιμετωπισθεί το ενδεχόμενο πανδημίας της γρίπης των πτηνών.

Ο σφαγιασμός αποφασίσθηκε μετά την εμφάνιση νέου κρούσματος της γρίπης των πτηνών στη περιοχή.

Κρατικοί υπάλληλοι με συνοδεία ένοπλων αστυνομικών βρίσκονται στα βορειοανατολικά διαμερίσματα της Κίνας για να επιβλέψουν τον μαζικό σφαγιασμό.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων μέχρι το βράδυ της Κυριακής θα σφαγιασθούν 370 χιλιάδες πουλερικά στην επαρχία Λιαονίγκ που είναι πέρασμα αποδημητικών πουλιών.

Η επαρχία Λιαονίγκ βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Βόρειο Κορέα και στο πρόσφατο παρελθόν εκδηλώθηκε επιδημία της γρίπης των πτηνών που είχε σαν αποτέλεσμα να ψοφήσουν 9 χιλιάδες κοτόπουλα.

Ύποπτο κρούσμα σε άνθρωπο

Εν τω μεταξύ το Πεκίνο ζήτησε τη συνδρομή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για να διερευνηθεί εάν ένα 12χρονο κορίτσι που πέθανε το περασμένο μήνα έπασχε από τη γρίπη των πτηνών.

Αρχικά οι κινεζικές αρχές είχαν απορρίψει το ενδεχόμενο το κορίτσι να πέθανε από τον φονικό ιό.

Τώρα όμως λένε ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν και άλλες έρευνες.

Εάν επιβεβαιωθεί ότι το κορίτσι είχε προσβληθεί από τον ιό H5N1 θα πρόκειται για το πρώτο κρούσμα στη Κίνα.


Κυριακή 06 Νοεμβρίου 2005 - 08:29 (Ώρα Λονδίνου)

Η τρομοκρατία στο προσκήνιο

Τα εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, κυριαρχούν στον βρετανικό κυριακάτικο Τύπο.

Σε συνέντευξη του στη Σάντεϊ Τέλεγκραφ (Sunday Telegraph) ο κ Μπλερ παραδέχεται ότι η έγκριση του αντιτρομοκρατικού νόμου θα είναι δύσκολη.

Κατηγορεί όμως αυτούς που εναντιώνονται στη πρόταση για κράτηση των υπόπτων τρομοκρατών για 90 ημέρες χωρίς να απευθυνθούν κατηγορίες για «θλιβερό εφησυχασμό».

Ο Τόνι Μπλερ λέει ότι εάν το μέτρο αυτό δεν περάσει από το Κοινοβούλιο «θα έχει την αίσθηση ότι υπέστη μια ήττα».

Η ήττα αυτή «δεν είναι προσωπική» συνεχίζει ο κ. Μπλερ «αλλά για την ασφάλεια της χώρας».

«Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να επικεντρώσω τη συζήτηση στο θέμα της τρομοκρατίας και όχι στο προσωπικό μου κύρος», σημειώνει ο βρετανός πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στην Σάντεϊ Τέλεγκραφ.

Ο Ομπσέρβερ (Observer) γράφει ότι ο κ. Μπλερ ετοιμάζεται «να παραδοθεί στο θέμα του αντιτρομοκρατικού νόμου».

Μετά τις αντιδράσεις τόσο μέσα στο Κοινοβούλιο όσο και από τους δικαστές ο βρετανός πρωθυπουργός «προετοιμάζει την υποχώρηση του» που θα αποτελεί ένα ακόμη δείγμα του «μειωμένου προσωπικού του κύρους».

Ο Ομπσέρβερ γράφει ότι το περιβάλλον της Ντάουνινγκ Στριτ αφήνει να διαρρεύσει ότι ο πρωθυπουργός «είναι έτοιμος να συμβιβασθεί» στο θέμα του ανώτατου ορίου κράτησης υπόπτων.

Ο κ. Μπλερ πιστεύει ότι 90 μέρες κράτησης χωρίς να απευθυνθούν κατηγορίες είναι «απαραίτητη για την αντιμετώπιση της απειλής από την αλ Κάιντα» αλλά «τώρα έχει αποδεχθεί ότι λόγω του πολιτικού κλίματος που επικρατεί θα πρέπει να συμβιβασθεί», γράφει ο Ομπσέρβερ.

Οι Σάντεϊ Ταιμς (Sunday Times) γράφουν ότι «φουντώνει η ανταρσία στο Εργατικό Κόμμα».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ακόμη και «πρώην πιστοί στον κ. Μπλερ βουλευτές» αντιδρούν έντονα στις προτάσεις της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα.

Οι Σάντεϊ Τάιμς γράφουν χαρακτηριστικά ότι οι αντιδράσεις επικεντρώνονται στα σχέδια της κυβέρνησης να άρει τον έλεγχο που ασκεί η τοπική αυτοδιοίκηση στην εκπαίδευση και να ισχυροποιήσει το ρόλο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο σύστημα υγείας.

Από τους 61 βουλευτές του Εργατικού Κόμματος που ρωτήθηκαν από την εφημερίδα «μόλις οι 11 υποστηρίζουν ενεργά τις προτάσεις για την εκπαίδευση».

Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας «21 εκφράσθηκαν κατά ενώ 10 είχαν σοβαρές επιφυλάξεις», σημειώνουν οι Σάντεϊ Τάιμς.

«Ασφαλές» τσιγάρο

Οι Σάντεϊ Τάιμς (Sunday Times) γράφουν ότι η πρόθεση της μεγάλης καπνοβιομηχανίας British American Tobacco να προωθήσει στην αγορά ένα «ασφαλέστερο τσιγάρο» επικρίνεται έντονα από γιατρούς και οργανώσεις κατά του καπνίσματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το «ασφαλέστερο τσιγάρο» κατασκευάζεται από καπνό που έχει επεξεργασθεί με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να περιέχει «λιγότερα χημικά που προκαλούν καρκίνο».

Η καπνοβιομηχανία που «κινείται με μεγάλη μυστικότητα» θέλει να προωθήσει το νέο τσιγάρο στην αγορά το 2006.

Όμως όπως σημειώνουν οι Σάντεϊ Τάιμς υπάρχουν έντονες αντιδράσεις. Πολλοί κατηγορούν την British American Tobacco για «κυνισμό» και λένε ότι προωθεί «ένα προϊόν που κάνει κακό στην υγεία με στόχο να κερδίσει περισσότερους καπνιστές».

Η εφημερίδα μεταφέρει σχόλιο ειδικού επιστήμονα που σχολιάζει ότι «καπνίζοντας τα νέα τσιγάρα είναι σαν να πέφτει κάποιος από τον 15ο όροφο αντί του 20ου. Θεωρητικά υπάρχει λιγότερος κίνδυνος αλλά και στις δυο περιπτώσεις θα πεθάνει».


Κυριακή 06 Νοεμβρίου 2005 - 09:44 (Ώρα Λονδίνου)

Ακρίβεια, φόροι και προσλήψεις

Ορισμένα από τα πρωτοσέλιδα:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ της Κυριακής: Αυθαίρετα που νομιμοποιούνται. Τι αλλάζει σε ημιυπαίθριους, οικοδομικές άδειες.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σαφάρι για 90.000 αυθαίρετα και παράνομες οικοδομές.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής: 5 ανατροπές από Καραμανλή. Το σχέδιο του πρωθυπουργού για αναδιάρθρωση κυβέρνησης - κράτους.

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: Δαγκώνουν Καραμανλή οι βουλευτές σε μυστικούς δείπνους. Βολές κατά του πρωθυπουργού για αδράνεια και απομονωτισμό.

ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: 20.000 προσλήψεις σε δημόσιο - επιχειρήσεις. Όλες οι θέσεις που προκηρύσσονται μέχρι το Δεκέμβριο.

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: Πολιορκία Καραμανλή από 4 κορυφαία στελέχη. Μετά το οριστικό ναυάγιο στην οικονομία.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: Γρηγ. Μιχαλόπουλος: Αλήθεια, πόσους σκότωσα; Είπαμε: Οι δικαστικές αποφάσεις δεν κρίνονται. Μένουν στην Ιστορία!

Η ΕΠΟΧΗ: Γαλλία: Η οργή των φτωχών.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Γιατί θα κάνει ανασχηματισμό ο Κ. Καραμανλής. Επιδιώκει αποκατάσταση κλίματος στην κυβέρνηση και ολοκλήρωση μεταρρυθμίσεων έως τις δημοτικές.

Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: Τα 3 σενάρια για αυξήσεις σε μισθούς. Μετά τις περικοπές του Προϋπολογισμού.

Κυριακάτικη ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Γρίφος τα πλάνα Καραμανλή. Οι εισηγήσεις, οι σκέψεις και οι ζυμώσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: Ο "Τρίτος Κόσμος" της Ευρώπης. Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Γαλλία.

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: Σαρωτικές αλλαγές στην κυβέρνηση.

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Υπουργοί σε νευρική κρίση. Το αδιέξοδο στην οικονομία και οι πρόσθετες περικοπές δαπανών σε όλους τους τομείς ανάβουν νέες φωτιές στην κυβέρνηση.

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Από όλη τη χώρα "Π.Α.ΜΕ" Αθήνα για το συλλαλητήριο.

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: Οι επιστολές βουλευτών και το ...σύστημα "μπάρτσα". Εντείνεται η κριτική στον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: Χάνει έδαφος η κυβέρνηση....αλλά το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να μην εισπράττει την φθορά. Στο 2,4 μπροστά η ΝΔ , όπως καταγράφει γκάλοπ της RASS για το "ΠΑΡΟΝ".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Ο Καραμανλής "κόβει" και τον εξάδελφο. Ο Μ. Λιάπης έκανε απευθείας ανάθεση 10 εκατ. ευρώ στον πεθερό του.

ΝΙΚΗ: "Παίζει" με τις κάλπες. Διέξοδο από την κρίση ζητά εναγωνίως ο Καραμανλής.

Traffic News Κυριακής: Ο τυφώνας Μάκης θα χτυπήσει πάλι απόψε. Ποιους θα κάψει στη σημερινή του εκπομπή.

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: Αλήθειες και ψέματα για ακρίβεια, φόρους και προσλήψεις. Τα ντοκουμέντα που καταρρίπτουν την πράσινη προπαγάνδα.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: Η ακρίβεια τρώει τον παρά. Σύγκριση τιμών και μισθών σε Ελλάδα και χώρες της ΕΕ.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Σημιτισμοί"... Η εικόνα από την πλευρά του άλλοτε πρωθυπουργού.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων


Κυριακή 06 Νοεμβρίου 2005 - 08:29 (Ώρα Λονδίνου)

Ο αντιτρομοκρατικός νόμος στο προσκήνιο

Τα εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, κυριαρχούν στον βρετανικό κυριακάτικο Τύπο.

Σε συνέντευξη του στη Σάντεϊ Τέλεγκραφ (Sunday Telegraph) ο κ Μπλερ παραδέχεται ότι η έγκριση του αντιτρομοκρατικού νόμου θα είναι δύσκολη.

Κατηγορεί όμως αυτούς που εναντιώνονται στη πρόταση για κράτηση των υπόπτων τρομοκρατών για 90 ημέρες χωρίς να απευθυνθούν κατηγορίες για «θλιβερό εφησυχασμό».

Ο Τόνι Μπλερ λέει ότι εάν το μέτρο αυτό δεν περάσει από το Κοινοβούλιο «θα έχει την αίσθηση ότι υπέστη μια ήττα».

Η ήττα αυτή «δεν είναι προσωπική» συνεχίζει ο κ. Μπλερ «αλλά για την ασφάλεια της χώρας».

«Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να επικεντρώσω τη συζήτηση στο θέμα της τρομοκρατίας και όχι στο προσωπικό μου κύρος», σημειώνει ο βρετανός πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στην Σάντεϊ Τέλεγκραφ.

Ο Ομπσέρβερ (Observer) γράφει ότι ο κ. Μπλερ ετοιμάζεται «να παραδοθεί στο θέμα του αντιτρομοκρατικού νόμου».

Μετά τις αντιδράσεις τόσο μέσα στο Κοινοβούλιο όσο και από τους δικαστές ο βρετανός πρωθυπουργός «προετοιμάζει την υποχώρηση του» που θα αποτελεί ένα ακόμη δείγμα του «μειωμένου προσωπικού του κύρους».

Ο Ομπσέρβερ γράφει ότι το περιβάλλον της Ντάουνινγκ Στριτ αφήνει να διαρρεύσει ότι ο πρωθυπουργός «είναι έτοιμος να συμβιβασθεί» στο θέμα του ανώτατου ορίου κράτησης υπόπτων.

Ο κ. Μπλερ πιστεύει ότι 90 μέρες κράτησης χωρίς να απευθυνθούν κατηγορίες είναι «απαραίτητη για την αντιμετώπιση της απειλής από την αλ Κάιντα» αλλά «τώρα έχει αποδεχθεί ότι λόγω του πολιτικού κλίματος που επικρατεί θα πρέπει να συμβιβασθεί», γράφει ο Ομπσέρβερ.

Οι Σάντεϊ Ταιμς (Sunday Times) γράφουν ότι «φουντώνει η ανταρσία στο Εργατικό Κόμμα».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ακόμη και «πρώην πιστοί στον κ. Μπλερ βουλευτές» αντιδρούν έντονα στις προτάσεις της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα.

Οι Σάντεϊ Τάιμς γράφουν χαρακτηριστικά ότι οι αντιδράσεις επικεντρώνονται στα σχέδια της κυβέρνησης να άρει τον έλεγχο που ασκεί η τοπική αυτοδιοίκηση στην εκπαίδευση και να ισχυροποιήσει το ρόλο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο σύστημα υγείας.

Από τους 61 βουλευτές του Εργατικού Κόμματος που ρωτήθηκαν από την εφημερίδα «μόλις οι 11 υποστηρίζουν ενεργά τις προτάσεις για την εκπαίδευση».

Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας «21 εκφράσθηκαν κατά ενώ 10 είχαν σοβαρές επιφυλάξεις», σημειώνουν οι Σάντεϊ Τάιμς.

«Ασφαλές» τσιγάρο

Οι Σάντεϊ Τάιμς (Sunday Times) γράφουν ότι η πρόθεση της μεγάλης καπνοβιομηχανίας British American Tobacco να προωθήσει στην αγορά ένα «ασφαλέστερο τσιγάρο» επικρίνεται έντονα από γιατρούς και οργανώσεις κατά του καπνίσματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το «ασφαλέστερο τσιγάρο» κατασκευάζεται από καπνό που έχει επεξεργασθεί με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να περιέχει «λιγότερα χημικά που προκαλούν καρκίνο».

Η καπνοβιομηχανία που «κινείται με μεγάλη μυστικότητα» θέλει να προωθήσει το νέο τσιγάρο στην αγορά το 2006.

Όμως όπως σημειώνουν οι Σάντεϊ Τάιμς υπάρχουν έντονες αντιδράσεις. Πολλοί κατηγορούν την British American Tobacco για «κυνισμό» και λένε ότι προωθεί «ένα προϊόν που κάνει κακό στην υγεία με στόχο να κερδίσει περισσότερους καπνιστές».

Η εφημερίδα μεταφέρει σχόλιο ειδικού επιστήμονα που σχολιάζει ότι «καπνίζοντας τα νέα τσιγάρα είναι σαν να πέφτει κάποιος από τον 15ο όροφο αντί του 20ου. Θεωρητικά υπάρχει λιγότερος κίνδυνος αλλά και στις δυο περιπτώσεις θα πεθάνει».


Κυριακή 06 Νοεμβρίου 2005 - 09:26 (Ώρα Λονδίνου)

Δέκατη νύχτα ταραχών

Πυρπόληση αυτοκινήτου στη Τουλούζη στη δέκατη νύχτα των ταραχών

Για δέκατη συνεχόμενη νύχτα συνεχίσθηκαν οι ταραχές στη Γαλλία όπου για πρώτη νύχτα μεταφέρθηκαν από τα προάστια του Παρισιού στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Πάνω από 900 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας από τη Λιλ στο βορρά, το Στρασβούργο στα ανατολικά έως τη Νίκαια στα νότια παράλια.

Τουλάχιστον 50 αυτοκίνητα καταστράφηκαν όταν πυρπολήθηκε εμπορικό κέντρο σε κωμόπολη της Νορμανδίας.

Όπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές ελικόπτερα της αστυνομίας περιπολούν πάνω από το Παρίσι για να αναγνωρίσουν και να συλλάβουν αυτούς που προκαλούν τις καταστροφές.

Τέσσερα αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν στο κέντρο του Παρισιού στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ.

Αρκετά αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν και στην 17η Περιφέρεια της γαλλικής πρωτεύουσας ενώ σε ορισμένες περιοχές αποσύρθηκαν από τη κυκλοφορία τα νυχτερινά λεωφορεία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι χθες συνέλαβε 186 άτομα σε όλη τη χώρα.

Αυτό που θέλω να ακούσω από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Σαρκοζί, από τον πρόεδρο Σιράκ είναι φωνή ειρήνευσης

Ντιλίλ Μπουμπακέρ, ιμάμης του ισλαμικού τεμένους στο Παρίσι

Ο υπουργός Εσωτερικών, Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι οι συμμορίες των ταραχοποιών οργανώνονται μέσω του ίντερνετ.

Ο κ. Σαρκοζί προειδοποίησε επίσης τους εξεγερμένους νεαρούς στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφρικανικής καταγωγής πολίτες και μουσουλμάνοι το θρήσκευμα ότι αντιμετωπίζουν πολυετείς ποινές φυλάκισης.

Παράλληλα ο Γάλλος πολιτικός αναγνώρισε ότι στις αστικές περιοχές που έχουν εξεγερθεί επικρατεί αίσθημα αδικίας και κοινωνικού αποκλεισμού, τα οποία απαιτούν αντιμετώπιση.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.