Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

BBC: Election Coverage in Greek, 00-03-19

BBC Election Coverage in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: HR-Net News Distribution Manager <dist@hri.org>

Κυριακή 19/03/2000

Από την Αθήνα, η Λήδα Μπόλα μεταδίδει

_Μικρό προβάδισμα ΠΑΣΟΚ σε δύο δημοσκοπήσεις_ Δύο νέες δημοσκοπήσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε κυριακάτικες εφημερίδες.

Το Βήμα της Κυριακής δημοσιεύει δημοσκόπηση της εταιρείας ΚΑΠΑ Research, σύμφωνα με την οποία το κυβερνών κόμμα προηγείται με διαφορά με 0,4% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα αποτελέσματα στην πρόθεση ψήφου είναι τα εξής:

ΠΑΣΟΚ 37,5% Ν.Δ. 37,1% ΚΚΕ 4,9% ΣΥΝ 4,2% ΔΗΚΚΙ 3,8%

Το Εθνος της Κυριακής δημοσιεύει δημοσκόπηση της εταιρίας Μέτρον Ανάλυσις σύμφωνα με την οποία το ΠΑΣΟΚ προηγείται της Νέας Δημοκρατίας, με διαφορά 0,9%. Τα αποτελέσματα στην ερώτηση της πρόθεσης ψήφου είναι:

ΠΑΣΟΚ 35,9% Ν.Δ. 35% ΚΚΕ 4,2% ΔΗΚΚΙ 3,9% ΣΥΝ 3,8%

_Κλασική δεξιά η ΝΔ λέει ο Σημίτης_ «Κλασικό συντηρητικό κόμμα της Δεξιάς, όσο κι αν θέλει να παρουσιάσει ένα άλλο πρόσωπο», χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία ο πρωθυπουργός. Κατά τη χτεσινή περιοδεία του στη Σάμο και την Ικαρία ο κ. Κώστας Σημίτης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις 9 Απριλίου ο λαός θα δώσει ξεκάθαρη εντολή στο ΠΑΣΟΚ για τη διακυβέρνηση της χώρας. Την Κυριακή ο κ. Σημίτης θα μιλήσει σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στο Ηράκλειο της Κρήτης. _Oλοκληρώνεται το συνέδριο της ΝΔ_ Με ομιλία του Κώστα Καραμανλή ολοκληρώνονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου θέσεων και αρχών της Νέας Δημοκρατίας. Στην ομιλία του ο κ. Καραμανλής αναμένεται να επαναλάβει ότι η Νέα Δημοκρατία ανήκει στον μεσαίο χώρο και να δηλώσει τη βεβαιότητά του για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Την στήριξή του προς τη Νέα Δημοκρατία αναμένεται να εκφράσει με δήλωσή του ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος ο οποίος πάντως αν και παραβρέθηκε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της 9ης Απριλίου.

Μήνυμα σε εκδήλωση της Βασιλικής Ενωσης Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά απέστειλε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώ στη συνεστίαση παρέστη και πολιτευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

_Περιοδείες αρχηγών κομμάτων_ Την Κεφαλονιά επισκέπτεται την Κυριακή η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος περιοδεύει στο Βόλο, απ όπου αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας βρίσκεται στη Γερμανία όπου έχει επαφές με τους απόδημους Ελληνες.


BBC Election Coverage in Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v2.01 run on Sunday, 19 March 2000 - 17:18:07 UTC