Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

BBC: Election Coverage in Greek, 00-03-23

BBC Election Coverage in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: HR-Net News Distribution Manager <dist@hri.org>

Πέμπτη 23.03.2000

Από την Αθήνα, η Λήδα Μπόλα μεταδίδει

ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, σύμφωνα με δύο ακόμη δημοσκοπήσεις.

· Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας MRB το ΠΑΣΟΚ προηγείται κατά 0,3%, συγκεντρώνοντας το 34,5% των προτιμήσεων, ενώ ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 34,2%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 4,9%, ο ΣΥΝ 4%, και το ΔΗΚΚΙ 3,6%, ενώ η πρόθεση ψήφου του 18,8% των ερωτηθέντων παραμένει αδιευκρίνιστη.

Η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνά το 90%, ενώ του ΠΑΣΟΚ παραμένει στο 82%, ωστόσο στην ερώτηση ποιος θα κερδίσει τις εκλογές το 50% των ερωτηθέντων απαντά το ΠΑΣΟΚ και το 30% η Ν.Δ.

Το ΠΑΣΟΚ υπερέχει και στην ερώτηση ποιο κόμμα είναι ικανότερο να λύσει τα προβλήματα της χώρας, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 39%, ενώ η Ν.Δ. 32%.

· Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ΟPINION, που δημοσιεύει η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, , το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 0,4%, καθώς συγκεντρώνει το 35,1%, έναντι 34,7% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,9%, το ΔΗΚΚΙ με 4,1% και ο Συνασπισμός με 3,9%.

Στην ερώτηση «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός» το 48,6% απαντά ο Κώστας Σημίτης, ενώ το 31,6% ο Κώστας Καραμανλής. Κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος, απαντά το 16,8%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ φθάνει το 78,8%, ενώ της Νέας Δημοκρατίας το 89,6%.

Η τελευταία δημοσκόπηση για τις εκλογές της 9ης Απριλίου επιτρέπεται σύμφωνα με το νόμο να δημοσιοποιηθεί την Παρασκευή, δηλαδή 15 ημέρες πριν από τις εκλογές.

ΣΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ

"Το ΠΑΣΟΚ είναι καλό στο φίνις και θα πάρει τις εκλογές καθως, όπως διαπιστώνεται από τις δημοσκοπήσεις και τις επαφές με τον κόσμο, έχει σταθερό προβάδισμα" δήλωσε ο Κώστας Σημίτης στους δημοσιογράφους, που τον συνοδεύουν στη Λισαβόνα όπου πραγματοποιείται η έκτακτη σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης..

Ο κ. Σημίτης εκτίμησε ότι αν και οι οικονομικές εξελίξεις παίζουν ρόλο ιδιαίτερα όταν αφορούν την τσέπη, ωστόσο το Χρηματιστήριο δεν θα έχει καθοριστική επίδραση στο αποτέλεσμα των εκλογών.

Τέλος ερωτηθείς αν σε περίπτωση νίκης τους κόμματος του προτίθεται να προβεί σε αλλαγές το κόμμα και την κυβέρνηση απάντησε ότι "στην ζωή όλα αλλάζουν".

"ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ" ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕΓΚΑ παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για τη σύνθεση της κυβέρνησής του σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις για το Χρηματιστήριο και την οικονομία, -λέγοντας ότι η πραγματική οικονομία της χώρας "δεν πάει καλά". Ερωτηθείς τι θα κάνει σε περίπτωση ήττας της Νέας Δημοκρατίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι δεν έχει εξάρτηση από την καρέκλα (του προέδρου).

ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ, ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΚΕ

"Αμέσως μετά τις εκλογές, όποια κυβέρνηση και να έχουμε, ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ., ένα θα έχει ένα στο νου της. Να ολοκληρώσει της ιδιωτικοποιήσεις, να πετύχει την ανώτατη συγκέντρωση πλούτου στα χέρια του πιο σκληρού πυρήνα των ελλήνων επιχειρηματιών, των πολυεθνικών", ανέφερε κατά την ομιλία της στη Λάρισα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


BBC Election Coverage in Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v2.01 run on Thursday, 23 March 2000 - 15:18:12 UTC