Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Πέμπτη 18/ 01/2001)

Αρχίζει η επιστροφή των στρατιωτών που θλεουν να γυρίσουν απο το Κοσσυφοπέδιο
Από την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσει η επιστροφή των 400 Ελλήνων στρατιωτών, οι οποιοι υπηρετούν στο Κοσσυφοπέδιο και δεν επιθυμούν να παραμείνουν στην περιοχή, μετά τις αποκαλύψεις για το απεμπουτισμένο ουράνιο. Πάντως, οι εθελοντές που έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να τους αντικαταστήσουν δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα το Γενικό Επιτελείο Στρατού να στείλει σχετικό σήμα σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες.

Απαράδεκτες συνθήκες στο ίδρυμα Θεομήτωρ
Τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο ίδρυμα "Θεομήτωρ" της Λέσβου, περιγράφει σε έκθεσή του ο "Συνήγορος του Πολίτη". Το 1994, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των 122 φιλοξενουμένων είχε φέρει στη δημοσιότητα η εφημερίδα "Sundαy Times".

Πρόσληψη γιατρών στο ΕΚΑΒ
Την πρόσληψη 18 γιατρών στο ΕΚΑΒ ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας, μετά το θόρυβο που προκάλεσαν οι καταγγελίες του προσωπικού για τις συνθήκες εργασίας. Αφορμή για τις καταγγελίες αυτές αποτέλεσε η πτώση ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, που μετέφερε ασθενη από την Πάτμο στην Αθήνα και συνετρίβη εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Την ίδια ώρα η συνδικαλσιτική οργάνωση των γιατρών υποστηρίζει ότι η ιδιωτικοποίηση των αεροδιακομιδών θα έχει ως αποτέλεσμα να θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.

Αντιδρά η ΓΣΕΕ στά νέα μέτρα απασχόλησης
Την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστικών οργανώσεων προκαλεί ένα νέο μοντέλο απασχόλησης, που προβλέπει την επινοικίαση εργαζομένων σε διάφορες επιχειρήσεις. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κάνει λόγο για "λογική δουλεμπορίου".

 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.