Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τετάρτη,  07/02/2001)

Ικανοποίηση εκπροσώπου ΔΟΕ για την πορεία των Ολυμπιακών έργων
Ικανοποιημένος με την προετοιμασία των Ολυμπιακών αγώνων εμφανίσθηκε ο Κριστόφ Τουμπί, αξιωματούχος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), ο οποίος έφθασε χθες στην Αθήνα. Οπως δήλωσε ο κ. Τουμπί, δεν διαφαίνεται κάποιο πρόβλημα σχετικά με τη μεταφορά 5 αθλητικών εγκαταστάσεων στο Φλοίσβο και το Ελληνικό. Στο μεταξύ, ο οργανισμός "ΑΘΗΝΑ 2004" έθεσε σε εφαρμογή μία ηλεκτρονική βάση δεδομένων, στην οποία καταγράφονται κάθε μήνα όλες οι πληροφορίες για κάθε έργο ανά υπουργείο, προκειμένου να ελέγχεται η πορεία των Ολυμπιακών έργων.

Δηλώσεις Αρχιεπισκόπου για τις σχέσεις Πολιτείας - Εκκλησίας
"Η πολιτεία έχει το μαχαίρι και κόβει εκεί που θέλει, αλλά το πρόβλημα είναι μήπως κόψει κανένα δάχτυλο ή καμιά παλάμη της" υποστήριξε χθες μιλώντας σε συνέδριο, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. "Ο ίδιος λαός που ανήκει στην πολιτεία και ψηφίζει τους πολιτικούς, ο ίδιος αυτός λαός ανήκει και στην Εκκλησία και λατρεύει τον Θεό μέσα στις ορθόδοξες εκκλησίες" κατέληξε ο κ. Χριστόδουλος.

Διάλογο για τα "κλειστά" επαγγέλματα αποφάσισε η κυβέρνηση
Στην έναρξη διαλόγου με τις ενδιαφερόμενες επαγγελματικές κατηγορίες για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση. Ανάμεσα στα "κλειστά" επαγγέλματα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, οι δικηγόροι, οι ιδιοκτήτες ταξί και οι μηχανικοί. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθούν σε περίπου 2 μήνες.

Υπέκυψε στα τραύματά του θύμα ένοπλης ληστείας
Εχασε τη μάχη για τη ζωή, σήμερα τα ξημερώματα, ο 52χρονος Γιάννης Σκουλαρίκος, ο οποίος δέχθηκε την επίθεση αγνώστου, που προσπαθούσε να κλέψει το αυτοκίνητό του. Οι γιατροί είχαν χαρακτηρίσει την κατάσταση της υγείας του μη αναστρέψιμη, καθώς οι 6 σφαίρες που είχε δεχθεί, είχαν πλήξει ζωτικά του όργανα.

Τα τραπεζικά πανωτόκια απασχολούν την κυβέρνηση
Σε νέα ρύθμιση για τα πανωτόκια, που αφορούν στις οφειλές των καταναλωτών προς τις τράπεζες, πρόκειται να προχωρήσει η κυβέρνηση έως τον Μάρτιο. Ο υπουργός εθνικής οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, αναμένεται να ζητήσει από τις τράπεζες την αναβολή των πλειστηριασμών, έως ότου αποφασισθεί η νέα ευνοϊκή ρύθμιση.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.