Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Παρασκευή 22/02/2001)

Στην Αθήνα ο Αραφάτ
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφθασε στην Αθήνα στις 2 το μεσημέρι ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ. Ο κ. Αραφάτ θα συναντηθεί το απόγευμα με τον πρόεδρο της δημοκρατίας και το βράδυ με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Απερρίφθη το Ολυμπιακό Αίτημα για το Μετρό
Απέρριψε η κυβέρνηση το αίτημα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να προχωρήσει το μετρό της Αθήνας μέχρι το Ολυμπιακό Στάδιο, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Συνάντηση Πάσκου-Τσοχατζόπουλου
Με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Ιοάν Πάσκου, συναντήθηκε στην Αθήνα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος. Αναφερόμενος στις εξελίξεις στα Βαλκάνια και κυριως στην Γιουγκοσλαβία, ο κ.Τσοχατζόπουλος είπε ότι "εμείς προτείνουμε να υπάρξει σαφής πολιτική διαβεβαίωση της διεθνούς κοινότητας, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ ότι δεν είναι αποδεκτό το φαινόμενο της τρομοκρατίας, που φαίνεται ότι συστηματικά προωθείται ξανά στη Νότια Σερβία". Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να υπάρξει συνεργασία των δύο χωρών, στο θέμα της αμυντικής βιομηχανίας.

Μέτρα Εξόδου
Εκτακτα μέτρα της τροχαίας για την έξοδο των Αθηναίων το τριήμερο. Την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα κορυφώνονται σε όλη τη χώρα, οι εκδηλώσεις για την Αποκριά.

Ερωτηματικά για Πάσσαρη
Ασύλληπτος παραμένει για 8η ημέρα ο Κώστας Πάσσαρης, ο οποίος δραπέτευσε από το Γενικό Νοσοκομείο, σκοτώνοντας δύο αστυνομικούς και τραυματίζοντας έναν σωφρονιστικό υπαλληλο. Αναπάντητα παραμένουν και τα ερωτηματικά, που προέκυψαν από την απόδραση, όπως το πού και πότε βρήκε το όπλο ο Πάσσαρης, αλλά και το με ποια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιούνται οι μεταγωγές των κρατουμένων.

Νέο ωράριο δημοσίων υπηρεσιών
Και το απόγευμα θα λειτουργούν δημόσιες υπηρεσίες, από τις 5 Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπουργού Εσωτερικών κ.Βάσως Παπανδρέου. Ορισμένες υπηρεσίες θα είναι ανοιχτές για το κοινό και το Σάββατο.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.