Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τετάρτη 28/02/2001)

Απέρριψε η Βουλή την πρόταση για εξεταστική επιτροπή για ελληνοποιήσεις
Απερρίφθη από την Βουλή των Ελλήνων η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση των παράνομων ελληνοποιήσεων που, όπως ισχυρίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση, έγιναν πριν από τις εκλογές του Απριλίου. "Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ιθαγένειες-'μαιμού'", δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής υποστηρίζοντας ότι κάθε νέο στοιχείο θα παραδίδεται στον εισαγγελέα. "Το 2000 δεν είναι ούτε 1950, ούτε 1961" απάντησε η υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Βάσω Παπανδρέου και απέδωσε την ήττα της Νέας Δημοκρατίας σε "ιδεολογική σύγχυση".

Απεργία των εργαζομένων στην Ολυμπιακή Αεροπορία
Στάση εργασίας πραγματοποίησαν από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής Αεροπορία διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση της εταιρείας. Εξαιτίας της στάσης εργασίας άλλαξαν οι προγραμματισμένες πτήσεις τουλάχιστον 4 δρομολογίων του εσωτερικού.

Συνάντηση Σημίτη με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας
Η κατάσταση στα Βαλκάνια απασχόλησε τη συνάντηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Σημίτη με τον Κροάτη ομόλογό του Ιβιτσα Ράτσαν, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα. Ο κ. Σημίτης επανέλαβε την θέση της Ελλάδας υπέρ της διατήρησης των υπαρχόντων συνόρων στην περιοχή. Οι δύο άνδρες υπέγραψαν συμφωνία αεροπορικής συνεργασίας.

Επίσκεψη του υπουργού Αμυνας του Βελγίου στην Ελλάδα
Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο υπουργός Αμυνας του Βελγίου Αντρέ Φλαό προσκεκλημένος του υπουργού Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ακη Τσοχατζόπουλου. Ο κ. Φλάο θα συναντηθεί με τον υπουργό Αμυνας και τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου.

"Συγγνώμη" Γιαννίτση από τους συνταξιούχους
Συγγνώμη ζήτησε εμμέσως από τους συνταξιούχους ο υπουργός Εργασίας της Ελλάδας Τάσος Γιαννίτσης για την ταλαιπωρία που υπέστησαν προκειμένου να πληρωθούν τις συντάξεις τους. Αιτία της ταλαιπωρίας τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με το νέο σύστημα πληρωμών μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.