Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Πέμπτη 01/03/2001)

Αντιδράσεις για το ασυμβίβαστο των βουλευτών
Τριβές στο εσωτερικό των δύο μεγάλων κομμάτων προκαλεί η πρόταση των εισηγητών τους να κατοχυρωθεί συνταγματικά το ασυμβίβαστο μεταξύ της βουλευτικής ιδιότητας και της άσκησης επαγγέλματος για τους βουλευτές. Ο βουλευτής του ΠΑ. ΣΟ. Κ.
και πρώην βουλευτής Ευάγγελος Γιαννόπουλος απείλησε με προσφυγή στα Διεθνή Δικαστήρια, ενώ έντονα αντέδρασε και ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο εισηγητής του ΠΑ. ΣΟ. Κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προτείνει το ασυμβίβαστο να ισχύσει από το 2003, ενώ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βαρβιτσιώτης από την επόμενη Βουλή.

Καταδίκη του Παντελή Καζάκου
Σε δις ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε το δικαστήριο τον Παντελή Καζάκο, ο οποίος κατηγορείτο για δύο δολοφονίες και 7 απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος αλλοδαπών τον Οκτώβριο του 1999 στην Αθήνα. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι ο Καζάκος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και έχει το ακαταλόγιστο. Αρχικά ο Καζάκος υποστήριζε ότι άκουγε φωνές που τον ωθούσαν να σκοτώσει αλλοδαπούς, ενώ τα θύματά του τού απέδιδαν ρατσιστικά κίνητρα.

Καταγγελίες για ξυλοδαρμό Αλβανού από αστυνομικούς
 Θύμα της αστυνομικής βίας έπεσε ο 16χρονος Αλβανός Ρεφάτ Ταφίλι, ο οποίος - σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" - ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς όταν έκαναν έφοδο σε εγκαταλελειμένο σπίτι όπου διέμενε μαζί με συμπατριώτες του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 16χρονος υπέστη διπλή ρήξη σπλήνας, καθώς οι αστυνομικοί τον χτυπούσαν μέχρι που λιποθύμησε.

Διαβεβαιώσεις ότι σύντομα ολοκληρώνεται η έρευνα για την απόδραση Πάσσαρη
Σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί η ένορκη διοικητική εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασε πριν από μερικές μέρες ο Κώστας Πάσσαρης από το Γενικό Κρατικό όπου προσερχόταν υπό συνοδεία για ιατρικές εξετάσεις. Κατά την απόδραση πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και τραυματίστηκε ένας σωφρονιστικός υπάλληλος. Οπως είπε στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως της Ελλάδας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, οι ευθύνες θα αποδοθούν. Ο Κώστας Πάσσαρης παραμένει ασύλληπτος παρά τις έρευνες της αστυνομίας.

Αίτημα για αναβολή της έναρξης λειτουργίας του νέου αεροδρομίου
Την αναβολή έναρξης λειτουργίας του νέου αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" στα Σπάτα ζητούν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, οι οποίοι κάνουν λόγο για 180 προβληματικά σημεία στο νέο αεροδρόμιο. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας απορρίπτει τις καταγγελίες και χαρακτηρίζει "απόλυτα ασφαλές" το αεροδρόμιο των Σπάτων.

Επέκταση σε όλες τις επιχειρήσεις της διπλής αναγραφής των τιμών
Σε όλες τις επιχειρήσεις - ακόμη και όσες λειτουργούν με προσωπικό  κάτω των 10 εργαζομένων - επεκτείνεται από σήμερα το μέτρο της διπλής αναγραφής των τιμών και της έκδοσης αποδείξεων και τιμολογίων σε δραχμές και ευρώ.

Μεγάλα ποσά πληρώνουν για την υγεία τους οι Ελληνες
Παρά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι Ελληνες πληρώνουν μεγάλα χρηματικά ποσά για την υγεία τους, όπως προκύπτει από στατιστικά στοιχεία της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Το 2000 οι Ελληνες πολίτες ξόδεψαν για θέματα υγείας 1.591.221.000.000 δραχμές, ενώ το αντίστοιχο πόσο της δημόσιας δαπάνης ήταν 2.138.592.000.000 δραχμές.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.