Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τρίτη 27/03/2001)

Εγκαινιάζεται το νέο αεροδρόμιο
Παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας εγκαινιάσθηκε το νέο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος"¨. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι το νέο αεροδρόμιο δεν ήταν αναγκαίο έργο. Το "Ελευθέριος Βενιζέλος" θα τεθεί σε λειτουργία από τις 3 αύριο (Τετάρτη) το μεσημέρι.

Μπροστά η Νέα Δημοκρατία- Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Σημίτης
 Η Νέα Δημοκρατία προηγείται σε πρόθεση ψήφου, με ποσοστό 31%, έναντι 27,5% του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της "Μέτρον Ανάλυσις". Ωστόσο, καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κώστας Σημίτης, συγκεντρώνοντας το 33% των προτιμήσεων, έναντι 25% του Κώστα Καραμανλή. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το κόμμα "Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών" του Δημήτρη Αβραμόπουλου εμφανίζεται με ποσοστό 13,8%.

Αυξηση του πληθυσμού σύμφωνα με την απογραφή
  Αύξηση της τάξεως του 6,6% παρουσιάζει ο πληθυσμός της Ελλάδας, σε σχέση με το 1991. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα της απογραφής, σύμφωνα με την οποία, οι πολίτες που ζουν στη χώρα φθάνουν τα 10.939.771, εκ των οποίων το 50,4% είναι γυκαίκες και το 49,6% άνδρες. Η αύξηση του πληθυσμού, πάντως, οφείλεται στο μεγάλο αριθμό μεταναστών, που τα τελευταία χρόνια έφθασαν στην Ελλάδα.

"Κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου"-προειδοποιεί η Παπαρήγα
 Για κίνδυνο γενικευμένου πολέμου στα Βαλκάνια, έκανε λόγο η γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία συναντήθηκε για το θέμα με τον πρωθυπουργό. Η κ.Παπαρήγα χαρακτήρισε "φαινομενική" την μείωση της έντασης, ενώ ζήτησε να μην μετέχει σε καμια στρατιωτική δύναμη η Ελλάδα.

Πυρκαγιές ακολουθούν την αφόρητη ζέστη
 Οι υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες συνοδεύονται από πυρκαγιές, που εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας. Από χθες, βρίσκεται σε εξέλιξη φωτιά στη Σάμο, ενώ πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην Κύμη Ευβοίας.
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.