Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τρίτη 03/04/2001)
 

  Η σύλληψη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς είναι θέμα των γιουγκοσλαβικών αρχών, τόνισε ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τη συνεργασία της Γιουγκοσλαβίας με τη διεθνή κοινότητα. Ο πρώην υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Κοέν, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα δήλωσε σχετικά ότι "είναι ευχάριστο που τελειώνει αυτή η υπόθεση". Καλή εξέλιξη χαρακτήρισε, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, τη σύλληψη Μιλόσεβιτς και ο υπουργός εξωτερικών της Αλβανίας Πασκάλ Μίλο.

  Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος, Τζωρτζ Μπους, προκειμένου να συμμετέχει σε εκδήλωση του ECONOMIST. Σήμερα ο κ.Μπους θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό εξωτερικών, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον Δήμαρχο Αθηναίων και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τα μέτρα ασφαλείας, που έχουν ληφθεί είναι δρακόντεια, ενώ για λόγους ασφαλείας ο κ.Μπους και η σύζυγό του διαμένουν στην Αμερικανική Πρεσβείας και όχι σε κεντρικό ξενοδοχείο, όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί.

  Μικρότερες ήταν χθες οι καθυστερήσεις των πτήσεων, στο νέο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", καθώς οι αεροπορικές εταιρείες μείωσαν τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους. Ο υπουργός μεταφορών Χρήστος Βερελής δήλωσε ότι η κατάσταση σταδιακά ομαλοποιείται.

  Συνεχίζεται η "κόντρα" στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, για την κυβερνητική απόφαση να περικοπούν οι δαπάνες για το εξοπλιστικό πρόγραμμα, προκειμένου να ενισχυθεί η κοινωνική πολιτική. Απαντώντας, εμμέσως, στα πυρά που δέχθηκε από τον υπουργό άμυνας και τον Θεόδωρο Πάγκαλο, ο υπουργός εθνικής οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου έκανε λόγο για "παραπολιτικά σχόλια" και τόνισε ότι αυτά "δεν μπορούν να σκιάσουν την ουσία της σημαντικής απόφασης της Κυβερνητικής Επιτροπής".

 Να επιστρέψουν και οι υπόλοιποι διαγραφέντες στη Νέα Δημοκρατία, ζήτησε ο Γιώργος Σουφλιάς, μία ημέρα μετά την επανένταξή του στην αξιωματική αντιπολίτευση. Τις επόμενες ημέρες ο κ.Σουφλιάς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του κόμματος Κώστα Καραμανλή.

 Οι δήμοι, οι νομαρχίες και τα σφαλιστικά ταμεία "ταλαιπωρούν" περισσότερο τους πολίτες, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του "Συνηγόρου του Πολίτη". Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, το 2000 οι αναφορές των πολιτών ήταν αυξημένες κατά 56%, ενώ 15 υποθέσεις, που αφορούν κυρίως σε γραφεία της πολεοδομίας, πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης.
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.