Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Δευτέρα  23/04/2001)

Οργή τών συνδικαλιστικών οργανώσεων για το Ασφαλιστικό
Την απόσυρση των κυβερνητικών προτάσεων για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, ζητούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ηδη, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, ενώ η "πρεμιέρα" των κινητοποιήσεων γίνεται σήμερα, με την στάση εργασίας των καθηγητών και τη συγκέντρωσή τους στο υπουργείο παιδείας. Οι προτάσεις της κυβέρνησης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια  και τη μείωση των συντάξιμων αποδοχών. Αίσθηση, πάντως, έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι συντάξεις των Βουλευτών δεν υπάγονται στις νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις. Στο θέμα παρενέβει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας εμμέσως ότι τα προνόμια των βουλευτών είναι μηδαμινά.

 Εκρηξη στο κέντρο της Αθήνας.
 Εκρηξη στα γραφεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής. Αγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια στην είσοδο του κτιρίου, ωστόσο οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν ήταν περιορισμένες. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση "Αντιεξουσιαστική Πάλη", ενώ την βομβιστική ενέργεια καταδίκασαν η Αρχιεπισκοπή και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημαντικά συμπερασματα της Σκώτλαντ Γύαρντ για την 17 Νοέμβρη.
Σε σημαντικά συμπεράσματα για τα μέλη της οργανωσης 17 ΝΟΕΜΒΡΗ έχουν καταλήξει οι αξιωματούχοι της Σκότλαντ Γιάρντ, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας". Οπως αναφέρεταισ το δημοσίευμα, τα στοιχεία των Βρετανών οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το μέλος της οργάνωσης, που τραυματίσθηκε κατά την επίθεσημε ρουκέτα κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη, έλαβε μέρος και στην επιχείρηση της δολοφονίας του Βρετανού ταξίαρχου Στήβεν Σόντερς.

Στο Ιατρικό Κέντρο ο Κώστας Χατζηχρήστος
Στο Ιατρικό Κέντρο εισήχθη χθες ο ηθοποιός Κώστας Χατζηχρήστος, με έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα. Ο κ.Χατζηχρήστος υποβάλλεται σε εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του. Εν τω μεταξύ, σταθερή χαρακτηρίζουν οι γιατροί την κατάσταση του Ντίνου Ηλιόπουλου, ο οποίος νοσηλεύεται στην Κεντρική Κλινική Αθηνών, με λοίμωξη του αναπνευστικού.

 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.