Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Δευτέρα 30/04/2001)

Μπορεί ν'αποσυρθούν οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό
Ανοιχτό αφήνει ο υπουργός Εργασίας το ενδεχόμενο απόσυρσης των κυβερνητικών προτάσεων για το ασφαλιστικό, μετά τις αντιδράσεις συναδικαλιστών και εργαζομένων. Ηδη, ο κ. Τάσος Γιαννίτσης ανακοίνωσε ότι οι προτάσεις «παγώνουν», ενώ σε χθεσινή του συνέντευξη υπογράμμισε ότι καλεί τους συνδικαλιστές και τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε «άδειο τραπέζι» προκειμένου να αρχίσει ο διάλογος. Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, διέψευσε τα σενάρια περί ανασχηματισμού. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η κυβέρνηση να απευθύνει πρόσκληση διαλόγου στους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν δώσει δύο ακόμη ραντεβού: αύριο, κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στην καθιερωμένη συγκέντρωση, και στις 17 Μαϊου, οπότε έχουν εξαγγείλει νέα 24ωρη απεργία.

Αυτή την εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την τρομοκρατία
Κατατίθεται εντός της εβδομάδος στη Βουλή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος. Στις διατάξεις του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται μέτρα, όπως η κατάργηση των ενόρκων σε δίκες περί τρομοκρατίας, η υποβολή των υπόπτων σε εξετάσεις DNA και η προστασία μαρτύρων. Πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Σταθόπουλος, έχει προαναγγήλει βελτιώσεις, σε σχέση με τις διατάξεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Πάπα στην Αθήνα στις 4 Μαϊου
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο Παντίφικας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην κοινή δήλωση, που θα εκφωνήσουν στον Αρειο Πάγο, θα καταδικάζουν «κάθε προσφυγή στη βία, στον προσηλυτισμό και το φανατισμό στο όνομα των θρησκειών», ενώ θα υπογραμμίζουν ότι «η οικονομική και τεχνική ανάπτυξη δεν είναι κτήμα ολόκληρης της ανθρωπότητας αλλά ανήκει σε ένα μικρό κομμάτι της» και θα εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και θα εύχονται τη διεύρυνσή του, με έμφαση όμως στις χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης.

Κυπελλούχος Ελλάδος και πάλι η ΑΕΚ στο μπάσκετ
Κυπελλούχος Ελλάδος ανακηρύχθηκε χθες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ, νικώντας στον τελικό τον Παναθηναϊκό, με 66-64.
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.