Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Πέμπτη 10/05/2001)

Ο Σημίτης στη Βουλή για το ασφαλιστικό
Τις προθέσεις της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό παρουσιάζει στη Βουλή ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την οικονομία. Η ΓΣΕΕ εμμένει στην απόφασή της για απεργία στις 17 Μαϊου, ενώ η κυβέρνηση δηλώνει ότι το κράτος θα στηρίξει το ασφαλιστικό σύστημα.

Αντιδράσεις για την στάση της Τουρκίας στο θλεμα του αρχηγού ΓΕΝ
«Η προσπάθεια της ΄Αγκυρας είναι έωλη, οδηγείται σε λάθος δρόμο, διότι το μόνο που πετυχαίνει είναι να εκτίθεται διεθνώς με την άρνησή της να συνεργάζεται με τις άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο υπουργός εθνικής άμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, σχολιάζοντας την απόφαση της Τουρκίας να μην δεχθεί το σχέδιο πτήσης του ελικοπτέρου, που θα μετέφερε σε τουρκικό ναύσταθμο, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, με αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να ανεφοδιαστεί στη Ρόδο, που θεωρείται αποστρατικοποιημένη περιοχή.

Έκκληση ελλήνων βουλευτών για τους τούρκους απεργούς πείνας
Την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας στην Τουρκία, για να σταματήσει "το καθεστώς φρίκης" στις φυλακές της χώρας, ζητούν 131 Ελληνες βουλευτές. Σε επιστολή τους αναφέρουν ότι πρέπει να σταματήσει η βαρβαρότητα και η καταπίεση στις τουρκικές φυλακές, ενώ καταγγέλουν την Τουρκία για παραβίαση των δικαιωμάτων του Χάρτη των ηνωμένων Εθνών. Η Τουρκία, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «δεν μπορεί να αξιώνει ούτε αναγνώριση από τη δημοκρατική διεθνή κοινότητα, ούτε συμπόρευση με τα δημοκρατικά καθεστώτα, ούτε να απολαμβάνει της διεθνούς ανοχής, όπως δυστυχώς συμβαίνει».

Πρυτάνεις απειλούν με παραίτηση για τα ΤΕΙ
Με παραιτήσεις απειλούν οι πρυτάνεις των ελληνικών πανεπιστημίων, οι οποίοι διαφωνούν με το νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας, που αναβαθμίζει τα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας. Ηδη, την παραιτησή τους υπέβαλαν οι πρυτανικές αρχές του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, ενώ κλειστά παραμένουν πολλά πανεπιστήμια.

Δημοσκόπηση για κόμματα και πολιτικούς
Ισόπαλοι αναδεικνύονται ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, σε δημοσκόπηση της Kapa Research, καθώς στην ερώτηση "ποιος θεωρείτε ότι είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός" λαμβανουν και οι δύο ποσοστό 31,6%. Πάντως, το 74,6% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο ή μάλλον δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση, ενώ στα ποσοστά των κομμάτων προηγείται η Νέα Δημοκρατία με34,4%, έναντι 25,3% του ΠΑΣΟΚ. Στη βαθμολόγηση των υπουργών, προηγούνται ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ακης Τσοχατζόπουλος και η Βάσω Παπανδρέου.

Πρόστιμα για παράνομες εκλογικές δαπάνες
Με πρόστιμα θα πληρώσουν οι υποψήφιοι των εθνικών εκλογών του 2000, την παράβαση του νόμου περί εκλογικών δαπανών, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Βουλής. Πρόστιμο ύψους 398 εκατομμυρίων δραχμών επεβλήθη στη Νέα Δημοκρατία, για υπέρβαση δαπανών, ενώ πρόστιμα θα πληρώσουν και ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο Παντελής Οικονόμου, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Γιώργος Βουλγαράκης, ο Νικήτας Κακλαμάνης κ.α.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.