Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Παρασκευή 11/05/2001)

Σκληρή αντιπαράθεση Σημίτη-Καραμανλή για την οικονομία
Η σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της χθεςσινής συζήτησης στη Βουλή, με θέμα την οικονομία. Ο κ.Σημίτης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για διγλωσσία και κάλεσε όλους τους φορείς σε ανοιχτό διάλογο για το ασφαλιστικό, χωρίς προαπαιτούμενα, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο, που καθιέρωσε την ασφάλιση. Ο κ.Καραμανλής απάντησε ότι ο πρωθυπουργός είναι πανικόβλητος και προσπαθεί να γαντζωθεί από την εξουσία, ενώ τον κατηγόρησε για ανευθυνότητα και ανακρίβειες. Την ίδια ώρα, ένα κείμενο για το ασφαλιστικό, που παρουσιαζόταν στην ηλεκτρονική σελίδα της Νέας Δημοκρατίας και υπογράμμιζε την ανάγκη για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης καιμείωση των συντάξεων, προκαλεί ένταση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τσοχατζόπουλος: Η Τουρκία έχει ξεπερασμένες διεθνώς απόψεις
 Για ξεπερασμένες, διεθνώς, απόψεις κατηγόρησε ο υπουργός εθνικής άμυνας την Τουρκία, με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε με τη μετάβαση -μέσω Ρόδου- του αρχηγού ΓΕΝ σε τουρκικό ναύσταθμο. Ο κ.Ακης Τσοχατζόπουλος υποστήριξε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε αντίφαση με το στόχο της για σύγκλιση με την Ευρώπη, γεγονός, που αντιστρατεύεται το συμφέρον του τουρκικού λαού.

Αντιδράσεις προκαλεί  το νομοσχέδιο για ΤΕΙ
 Κύμα αντιδράσεων από την πανεπιστημιακή κοινότητα προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας για την αναβάθμιση των τεχνολογικών ιδρυμάτων, που πρόκειται να ψηφισθεί την ερχόμενη εβδομάδα από τη Βουλή. Πολλά πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά, ενώ οι πρυτανικές αρχές των ιδρυμάτων απειλούν με παραιτήσεις.

Ξεκινά το ανοιχτό συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
 Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ανοίγει σήμερα η αυλαία του 1ου ανοιχτού συνεδρίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Στο συνέδριο θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο υπουργός παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, ο υφυπουργός εργασίας, ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων Στέφανος Μάνος, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας προκόπης Παυλόπουλος και ο υπουργός αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.

 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.