Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Κυριακή 13/05/2001)

Εντείνονται οι αντιδράσεις των πανεπιστημιακών για το νομοσχέδιο αναβάθμισης των ΤΕΙ
Οι πρυτάνεις των Ανώτατων Ιδρυμάτων θα συνέλθουν εκτάκτως αύριο Δευτέρα, προκειμένου να καθορίσουν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους. Εκφράζουν πάντως την πρόθεσή τους να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους. Σχετικές δηλώσεις έχουν κάνει ο πρύτανης του Πολυτεχνειου Κρήτης, Γιάννης Φίλης, και οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών, της Γεωπονικής Σχολής και του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Ηδη την Παρασκευή παραιτήθηκε σύσσωμη η σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων στη χθεσινή σύνοδό τους επισήμαναν οτι το νομοσχέδιο βρίσκεται στη σώστη κατεύθυνση, ωστόσο χαρακτήρισαν άτολμες κάποιες απο τις ρυθμίσεις του, εμμένοντας στις θέσεις τους για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τα μεταπτυχιακά προγράμματα.
 
Ενστάσεις για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική
Ο υπουργός Αμυνας  Ακης Τσοχατζόπουλος, μιλώντας χθές στο συνέδριο της νεολαίας ΠΑΣΟΚ  κατηγόρησε εμμέσως το οικονομικό επιτελείο για διαχειριστική λογική, τονίζοντας οτι δεν αρκεί η άνοδος του ΑΕΠ και η μείωση των ελλειμμάτων, αλλά χρειαζεται διαρκής ανάπτυξη και συμμετοχή όλων των κοινωνικών δυνάμεων. Η ανεργια -υπογράμισε- αντιμετωπίζεται με ανάπτυξη και ανακατανομή του πλούτου, και οχι με κοινωνικά προγράμματα και γιατροσόφια.
 
Μαραθώνια πορεία ειρήνης
Πορεία ειρήνης  αφιερωμένη στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, διοργανώνει σήμερα η Ελληνικη Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Η πορεία ξεκίνησε στις 8 το πρωί από τον Τύμβο του Μαραθώνα και θα καταλήξει περίπου στις 19.30 τοπική ώρα στην πλατεία Συντάγματος.
 
Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ
Κυπελλούχος Ελλάδας, για τρίτη φορά στην ιστορία του, αναδειχτηκε ο ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος του Βορρα πραγματοποιώντας χθες εξαιρετική εμφάνιση νικησε με 4-2 τον Ολυμπιακό στη Νάα Φιλαδέλφεια.

 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.