Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τρίτη 15/5/2001)

Μελέτη της ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό
Στο 1,4 τρισεκατομμύρια δραχμές ανέρχεται το έλλειμμα του ασφαλιστικού συστήματος, σύμφωνα με σχετική μελέτη της ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με την έκθεση, το μεγαλύτερο μέρος του ελλείματος οφείλεται στα "χρέη" του κράτους, που δεν έχει καταβάλει 720 δισεκατομμύρια δραχμές από το 1993 έως σήμερα, ενώ επισημαίνεται ότι τα αποθεματικά των ταμείων θα εξαντληθούν το 2005. Εν τω εμταξύ, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ετοιμάζονται πυρετωδώς για την 24ωρη απεργία, την Πέμπτη.

Αγνωστη ακόμα παραμένει η τοποθεσία κατασκευής του σλάλομ-καγιάκ
Αγνωστο παραμένει τελικά η τοποθεσία κατασκευής του σλάλομ κανό καγιάκ, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Κατά τη χθεσινή διυπουργική επιτροπή, ο υπουργός πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος εισηγήθηκε την κατασκευή του έργου στο Ελληνικό και όχι στον Σχοινιά, όπως έχει προγραμματισθεί, προκειμένου να σταματήσουν οι αντιδράσεις των οικολόγων και των αρχαιολόγων. Η πρόταση του κ.Βενιζέλου προκάλεσε την αντίδραση της πρόέδρου του ΑΘΗΝΑ 2004 Γιάννας Αγγελοπούλου, ενώ και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης υποστήριξε ότι αν γίνει κάτι τέτοιο τότε το έργο ενδεχεται να μην παραδοθεί εγκαίρως.

Τρείς υποψήφιοι για την Ολυμπιακή
Τρεις εταιρείες "διεκδικούν" την Ολυμπιακή Αεροπορία, καθώς κατέθεσαν προσφορές για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της εταιρείας. Πρόκειται για την Axon Airlines, τον εφοπλιστή κ. Ρέστη και τις Κυπριακές Αερογραμμές. Σε μία εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των προσφορών και αμέσως μετά τα αρμόδια υπουργεία θα ανακοινώσουν τον νέο ιδιοκτήτη των εθνικών αερογραμμών.

Συνεχίζεται η ένταση στον χώρο της παιδείας
Κορυφώνεται η αντιπαράθεση στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με αιχμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ένταξη των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων στην ανώτατη εκπαίδευση. Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφισθεί ίσως και εντός της ημέρας από τη Βουλή, χωρίς όμως να γίνουν δεκτές οι τροπολογίες, που προτείνουν οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, οι οποίοι απειλούν με παραιτήσεις.

Και άλλος νεκρός λαθρομετανάστης
Ενας ακόμη λαθρομετανάστης-ο έκτος τις τελευταίες τρείς εβδομάδες- εντοπίσθηκε νεκρός στα Ελληνο-Βουλγαρικά σύνορα. Το πτώμα ανακαλύφθηκε σε κατασταση αποσύνθεσης στο όρος Μπέλες, του νομού Σερρών. Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι ο άτυχος λαθρομετανάστης έχασε τη ζωή του από το κρύο, καθώς επιχειρούσε να περάσει τα σύνορα.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.