Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Παρασκευή 18/5/2001)

Ικανοποιημένα τα συνδικάτα από τη συμετοχή των εργαζομένων στη χθεσινή απεργία
Ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή των εργαζομένων και στην χθεσινή απεργία, με αιχμή το ασφαλιστικό, εμφανίζονται η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με την αστυνομία, στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε, συμμετείχαν περίπου 40 χιλιάδες εργαζόμενοι, ενώ χθες κλειστά έμειναν τα σχολεία, οι δημόσιες υπηρεσίες, πολλά εμπορικά καταστήματα, τα νοσοκομεία εξυπηρέτησαν μόνο τα έκτακτα περιστατικά, ενώ ακινητοποιημένα έμειναν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η κυβέρνηση, έχοντας αποσύρει τις προτάσεις της για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, διαμηνύει ότι ήρθε η ώρα του διαλόγου με τους συνδικαλιστικούς φορείς.

Απεργιακές κινητοποιήσεις και σήμερα
 Εως τη Δευτέρα απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ σήμερα απέχουν από τα τακτικά και εξωτερικά ιατρεία οι γιατροί του Τζανείου Νοσοκομείου. Από τα καθήκοντά τους απέχουν και σήμερα οι υπάλληλοι των τραπεζών, ενώ κλειστά παραμένουν και τα ΚΤΕΟ όλης της χώρας.

Ξεπέρασε η βενζίνη τις 300 δρχ. το λίτρο
Η τιμή της βενζίνης ξεπέρασε τις 300 δραχμές το λίτρο, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και φόβους για άνοδο του πληθωρισμού.

Συνεχίζεται η αναστάτωση στα πανεπιστήμια
Αναστάτωση εξακολουθεί να επικρατεί στα πανεπιστήμια της χώρας, καθώς η Βουλή υπερψήφισε, παρά τις αντιδράσεις, το νομοσχέδιο που εντάσει τα τεχνολογικά ιδρύματα στην ανώτατη εκπαίδευση. Ηδη, τις παραιτήσεις τους έχουν υποβάλει οι αρχές 5 πανεπιστημίων, ενώ τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας απειλούν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

 Στην εντατική ο Ντίνος Ηλιόπουλος
Στην εντατική της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών νοσηλεύεται ο δημοφιλής ηθοποιός Ντίνος Ηλιόπουλος. Οι θεράποντες ιατροί του χαρακτηρίζουν κρίσιμη την κατάσταση της υγείας του.

Θερμό Σαββατοκύριακο
Τους 35 βαθμούς αναμένεται να φθάσει το θερμόμετρο το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεορολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με του μετεορολόγους, ο φετινός Μάιος ενδέχεται να είναι από τους θερμότερους των τελευταίων ετών.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.