Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Πέμπτη 24/5/2001)

Στις 30 Μαϊου η συνάντηση Γιαννίτση-ΓΣΕΕ
Στις 30 Μαίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με την ΓΣΕΕ με θέμα τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. Οι συνδικαλιστές θα προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου, αν και, όπως δηλώνουν, όσο η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται για την επέκταση της τριμερούς χρηματοδότησης, δεν υπάρχει περιθώριο διαλόγου. Ανάλογη είναι η στάση και της ΑΔΕΔΥ, που υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν ώριμες συνθήκες για την έναρξη διαλόγου.

Προτάσεις για την αποπινικοποίηση του χασίς
Πρόταση νόμου για το διαχωρισμό "σκληρών" και "μαλακών" ναρκωτικών, αλλά και την αποποινικοποίηση του χασίς, κατέθεσαν στη Βουλή, πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του Συνασπισμού. Την πρόταση στηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έχει ταχθεί και στο παρελθόν υπέρ της αποποινικοποίησης της ινδικής κάναβης, επισημαίνοντας ότι η πρόταση των Βουλευτών είναι σημαντική και χρήσιμη. Πάντως, η πρόταση των βουλευτών προκάλεσε ήδη την έντονη αντίδραση της υφυπουργού Υγείας Χριστίνας Σπυράκη, η οποία υποστήριξε ότι δεν υπάρχει θέμα σκληρών και μαλακών ναρκωτικών.

Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ
Οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας, αναμένεται να ληφθούν στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Χθες, για το θέμα, συναντήθηκαν οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Εθνικής Αμυνας, οι οποίοι συμφώνησαν η αγορά των Γιουροφάιτερ να μετατεθεί για μετά το 2005, γεγονός, που έχει ως αποτέλεσμα να εξοικονομηθούν 1 τρισεκατομμύριο δραχμές την επόμενη τριετία. Αρχικά, η απόφαση της κυβέρνησης να περικοπούν οι αμυντικές δαπάνες, προκειμένου να ενισχυθεί η κοινωνική της πολιτική, είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου.

Θ'αντιδράσει η Τουρκία την περίοδο της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση;
Την πιθανότητα να αντιδράσει η Τουρκία, την περίοδο της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, φαίνεται να μελετά το υπουργείο εξωτερικών. Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης, "δεν πρέπει να αποκλεισθεί και το σενάριο δημιουργίας επεισοδίου είτε στην Κύπρο είτε στο Αιγαίο, την παραμονή της εντάξεως της Κύπρου στη ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να υπάρξει συντονισμένη μελέτη σεναρίων από τα υπουργεία εξωτερικών και άμυνας των δύο χωρών". Πάντως, κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών εκτιμού ότι εαν συμβεί ένα τέτοιο γεγονός, αυτό θα ειναι περιορισμένης έκτασης, ενώ επισημαίνουν ότι το κόστος, που θα συνεπάγεται για την Τουρκία, θα είναι μεγάλο, άρα και αποτρεπτικό.

Δεν πιέζει την Αθήνα η Ουάσινγκτον στο θέμα της τρομοκρατίας, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Διαψεύδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η Αμερικανική κυβέρνηση πιέζει την Ελλάδα για την τρομοκρατία και ζητά μεγαλύτερη συμμετοχή των Αμερικανών στις έρευνες και τις ανακρίσεις των υποθέσεων αυτών. Οπως είπε ο κ. Δημήτρης Ρέππας. "ουδείς μπορεί να υποκαταστήσει στη λειτουργία τους τις ελληνικές εθνικές υπηρεσίες στην πάταξη της τρομοκρατίας".

Επίθεση Αρχιεπισκόπου Αθηνών κατά των προγαμιαίων σχέσεων
Ηθικά ανεπίτρεπτες χαρακτηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τις προγαμιαίες σχέσεις. Σε άρθρο του στο περιοδικό της Αρχιεπισκοπής, ο κ.Χριστόδουλος αναφέρεται στην πρόληψη του AIDS, σημειώνοντας ότι τα παντρεμένα ζευγάρια πρέπει να περιορίσουν τις σεξουαλικές τους σχέσεις μέσα στο γάμο, καθώς κάθε αλλη σχέση είναι αμαρτία, ενώ τονίζει ότι "η Εκκλησία συνιστά εγκράτεια, γιατί οι προγαμιαίες σχέσεις είναι ηθικά ανεπίτρεπτες, έστω κι αν η ανεκτική κοινωνία μας σήμερα τις αποδέχεται".

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.