Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τρίτη 05/06/2001)

Πέθανε ο Ντίνος Ηλιόπουλος
Εχασε τη μάχη για τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, ο δημοφιλής ηθοποιός Ντίνος Ηλιόπουλος, ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε κλινική της Αθήνας. "Αυτή τη φορά η έβδομη τέχνη έγινε πραγματικά φτωχότερη" σχολίασε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Μεγάλες καταστροφές από την πυρκαγιά στον Ωρωπό
Αγνωστο παραμένει το μέγεθος της καταστροφής από τη μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε χθες στην περιοχή του Ωρωπού. "Σύμμαχος" της φωτιάς, που βρίσκεται πλέον υπό μερικό έλεγχο, οι ισχυροί άνεμοι, που πνέουν στην περιοχή, εντάσεως έως και 7 μποφώρ, που δυσχερένουν το έργο των 450 πυροσβεστών και των 7 αεροσκαφών, που πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Προσωρινές άδειες παραμονής σε μετανάστες
Στα 1300 κέντρα, που έχουν δημιουργηθεί στους δήμους και τις κοινότητες της χώρας, προσέρχονται από σήμερα οι μετανάστες, προκειμένου να εξασφαλίσουν προσωρινή άδεια παραμονής. Σε έξι μήνες, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούν να λάβουν μόνιμη άδεια παραμονής και εργασίας.

Έκρηξη σε δύο τουρκικά φορτηγά στο τελεωνείο της Λάρισας
Εκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε δύο τουρκικά φορτηγά, που ήταν σταθμευμένα στο τελωνείο της Λάρισας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν υλικές ζημιές στα οχήματα. Την ευθύνη της έκρηξης ανέλαβε η κυπριακή οργάνωση "Κατάφρακτοι". Ωστόσο, η Ενωση Κυπρίων Λάρισας καταδίκασε την επίθεση, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια.

 Δεν θα κατέεβει  ξανά υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο κ.Αβραμόπουλος δήλωσε ότι "δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να είμαι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές" ακόμη, όπως είπε και στην περίπτωση που η Αθήνα μεταβληθεί σε μητροπολιτικό δήμο.

Αντιδράσεις για τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο
Την αντίδραση των καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που πρόσκεινται στον ΣΥΝασπισμό, προκάλεσε η απόφαση του τμήματος Ιατρικής να αναγορεύσει σε επίτιμο διδάκτορα του πανεπιστημίου τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Αιτία της διαφωνίας, η στάση που τήρησε ο κ. Χριστόδουλος κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.