Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τετάρτη 06/06/2001)

Συνέντευξη Κ. Σημίτη εφ' όλης της ύλης
Μετά το 2004 θα ανοίξει το θέμα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ο Κώστας Σημίτης σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος θα οδηγήσει το κυβερνών κόμμα στις εκλογές. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό, όταν πρέπει. Ο κ. Σημίτης σχολίασε ότι η πτωτική πορεία του Χρηματιστηρίου δεν αντικατοπρίζει την πραγματική εικόνα της οικονομίας, ενώ κατηγόρησε το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών για νεοφιλελεύθερη πολιτική. Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Θοδωρής Ρουσόπουλος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού δήλωσε ότι "ο κ. Σημίτης αναζητεί διέξοδο από τα αδιέξοδά του".

Α. Τσοχατζόπουλος: Καταγγέλει παρεμβολές στις στρατιωτικές τηλεπικοινωνίες
Για παρεμβολές στα τηλεπικοινωνιακά συστήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο από άλλες δυνάμεις, όσο και από απλούς "χάκερς" (πειρατές του κυβερνοχώρου), έκανε λόγο ο υπουργός εθνικής Άμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Οπως είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος, το υπουργείο μελετά νέα συστήματα για την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών.

Ματαίωση της ανακήρυξης Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου σε επίτιμο διδάκτορα
Ματαιώθηκε η τελετή ανακήρυξης του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, σε επίτιμο διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εξαιτίας επεισοδίων που προκάλεσαν φοιτητές. Την αντίθεσή τους στην απόφαση του Ιατρικού Τμήματος είχαν εκφράσει και πανεπιστημιακοί καθηγητές, λόγω της στάσης του κ. Χριστόδουλου κατά την περίοδο της δικτατορίας.

Η Βουλή ενέκρινε -επί της αρχής- το αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο
Ψηφίσθηκε επί της αρχής του το νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος. Το νομοσχέδιο καταψηφίσθηκε από τα κόμματα της αριστεράς, ενώ αντιδράσεις έχει προκαλέσει και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου. Εν τω μεταξύ, υπό την εποπτεία των δικαστικών αρχών τίθεται η δικογραφία για την υπόθεση της δολοφονίας του Βρετανού ταξιάρχου Στήβεν Σόντερς, μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Κηδείες Ντίνου Ηλιόπουλου - Παναγιώτη Αγγελόπουλου
Κηδεύεται σήμερα από το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών, ο δημοφιλής ηθοποιός Ντίνος Ηλιόπουλος, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 86 ετών. Στο μεταξύ ανακοινώθηκε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα παραστεί στην αυριανή κηδεία του επιχειρηματία και ευεργέτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Παναγιώτη Αγγελόπουλου.

Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας στα νοσοκομεία
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουρούν αυτή την εβδομάδα τα δημόσια νοσοκομεία, εξαιτίας των στάσεων εργασίας που πραγματοποιεί το προσωπικό, με αίτημα την αύξηση των αποδοχών του.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.