Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Δευτέρα 23/07/2001)

Εκρήξεις στην Αθήνα
Μπαράζ εκρήξεων τις δύο τελευταίες νύχτες στην Αθήνα. Το Σάββατο, άγνωστοι με βόμβες μολότωφ έκαψαν 10 αυτοκίνητα - μεταξύ των οποίων αυτοκίνητα της Fiat και της Alfa Romeo, καθώς και αυτοκίνητο υπαλλήλου της πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα - ενώ την Κυριακή άγνωστοι επετέθησαν με γκαζάκια σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών. Την ευθύνη για τις δύο τελευταίες επιθέσεις ανέλαβαν οι οργανώσεις "Αναρχική Απελευθερωτική Ταξιαρχία" και "Κάρλος Τζουλιάνι" αντίστοιχα.

Κρατούνται 2 Ελληνες στη Γένοβα
Στα "χέρια" των αρχών της Ιταλίας βρίσκονται 2 Ελληνες, που συνελήφθησαν στην Γένοβα, όπου πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις με αφορμή την συνάντηση των 7 πιο αναπτυγμένων χωρών του κόσμου και της Ρωσίας. Πρόκειται για τον 25χρονο Παναγιώτη Σιδεριάδη και τον 35χρονο Περικλή Σακελλαρίδη, οι οποίοι κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής. Ελεύθερη αφέθηκε η 22χρονη Ελληνίδα Κατερίνα Σταμπούλη. Πληροφορίες για τις συλλήψεις των Ελλήνων διαδηλωτών έχει ήδη ζητήσει η Eλληνική πρεσβεία στην Ιταλία, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας διαψεύδει ότι οι Ελληνες διαδηλωτές, που απελάθηκαν από το λιμάνι της Ανκόνα, είχαν στην κατοχή τους όπλα. Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, αναφέρει ότι "απορρίπτουμε ως εντελώς ανυπόστατες τις αιτιάσεις της πρεσβείας της Ιταλίας σχετικά με την παρουσία σε Ελληνικά πλοία, τα οποία έφτασαν στο λιμάνι της Ανκόνας, Eλλήνων ή και άλλης εθνικότητας διαδηλωτών εφοδιασμένων με όπλα και επικίνδυνα υλικά. Ζητάμε για μια ακόμα φορά την προσκόμιση στοιχείων. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρόκειται για χονδροειδή και κατασκευασμένη ανακρίβεια, η οποία προκαλεί εύλογες απορίες για την σκοπιμότητά της".

Δηλώσεις Χριστόδουλου κατά της παγκοσμιοποίησης
"Η παγκοσμιοποίηση οδηγεί στην αλλοτρίωση και την κοινωνική αδικία, στην πολιτισμική ισοπέδωση, στον άνθρωπο-αριθμό, στον παγιδευμένο άνθρωπο-καταναλωτή", επεσήμανε στο κήρυγμά του την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος αναφερόμενος στην παγκοσμιοποίηση. Ο κ. Χριστόδουλος είπε ότι "άλλο είναι η ελεύθερη δημιουργία, η ελεύθερη διακίνηση και πρόσβαση στα προσφερόμενα αγαθά, που είναι ευλογία Θεού, και άλλο είναι η αιχμαλωσία του πλανήτη από ολίγα και ανεξέλεγκτα συμφέροντα".

Συνάντηση Σημίτη-Πάγκαλου
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Σημίτη με τον πρώην βουλευτή του ΠΑ. ΣΟ. Κ. Θεόδωρο Πάγκαλο. Πρόκειται για την πρώτη τους συνάντηση μετά την αποπομπή του κ. Πάγκαλου, ο οποίος αποτελούσε στο παρελθόν στενό συνεργάτη του κ. Σημίτη, από την κυβέρνηση πριν από 9 μήνες περίπου.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.