Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Κυριακή  05/08/2001)
 

Κύμα φυγής από τα αστικά κέντρα για διακοπές
Αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε από το πρωί του Σαββάτου στα εθνικά οδικά δίκτυα και τα λιμάνια, αφού οι τελευταίοι αδειούχοι του Αυγούστου άρχισαν να εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η Τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα, ενώ στα λιμάνια τα δρομολόγια των πλοίων εκτελέστηκαν με αρκετά προβλήματα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περισσότερα από πενήντα χιλιάδες αυτοκίνητα, είχαν περάσει από την Παρασκευή και έως το μεσημέρι του Σαββάτου τα διόδια Κορίνθου και Σχηματαρίου και πάνω από εξακόσιες χιλιάδες κάτοικοι  έχουν εγκαταλείψει την πρωτεύουσα.

Συνέντευξη Άκη Τσοχατζόπουλου εφ' όλης της ύλης
Την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής προανήγγειλε ότι θα ζητήσει στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Καθημερινή". Εξάλλου ο κ. Τσοχατζόπουλος ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να θέσει θέμα ηγεσίας στο συνέδριο, αλλά μόνο στην περίπτωση εκλογικής ήττας. Όπως αναφέρει ο κ. Τσοχατζόπουλος, προσδοκά από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τη σύνθεση μιας νέας πολιτικής πρότασης, κοινωνικά ευαίσθητης και αποτελεσματικής.

Καίγεται δασική έκταση στη Ραφήνα- Υπό έλεγχο οι υπόλοιπες πυρκαγιές
Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στη λεωφόρο Μαραθώνος, στην Ραφήνα. Η φωτιά καίει δασική έκταση, ενώ στην περιοχή έσπευσαν ένα ελικόπτερο και έντεκα οχήματα με σαράντα πυροσβέστες. Στο μεταξύ, υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι εκατόν τρείς συνολικά πυρκαγιές του τελευταίου 24ώρου, σε όλη την Ελλάδα. Από τις μεγαλύτερες ήταν εκείνη που κατέκαιε δασική περιοχή στην Κροβίλη Ροδόπης, καθώς και η φωτιά σε περιοχή του δήμου Φαλεσίας του νομού Αρκαδίας, από την οποία καταστράφηκαν τρία σπίτια και εκατοντάδες στρέμματα δάσους.

Απαγωγή και κλοπή σκάφους από τρείς Αλβανούς στη Θεσπρωτία
Τρείς Αλβανοί πέρασαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής στο Ελληνικό έδαφος, στην περιοχή Φτελιά Σαγιάδας Θεσπρωτίας, και στη συνέχεια, με την απειλή όπλου και καλυμμένα τα πρόσωπά τους, λήστεψαν ιδιοκτήτη ιχθυοτροφείου και απήγαν ιδιοκτήτη ταχύπλοου, τον οποίο ανάγκασαν να τους ακολουθήσει με το σκάφος του.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.