Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2001

Η πρώτη ελληνική δύναμη αναχωρεί για την πΓΔΜ
Αναχωρούν για την ΠΓΔΜ, οι πρώτοι 180 Ελληνες στρατιώτες, από το 525 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού, ενώ τις επόμενες ημέρες θα μεταβούν στη γειτονική χώρα άλλοι 170 στρατιωτες. Η ελληνική δύναμη θα αναπτυχθεί στη θέση Κρίβολακ. Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη, η υπουργός εξωτερικών της ΠΓΔΜ θα συναντηθεί στην ΑΘήνα με τον Ελληνα ομόλογό της Γιώργο Παπανδρέου και τον πρωθυπουργό.

Αύξηση της ευημερίας ο νέος στόχος της κυβέρνησης μετά την ένταξη στην ΟΝΕ
Η αύξηση του επιπέδου ευημερίας του ελληνικού λαού στο 80% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προτείνεται ως επόμενος στόχος, μετά την ένταξη της χώρας στην  ΟΝΕ, από τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Οι θέσεις, που παρουσίασε και περιλαμβάνουν προτάσεις για την παιδεία, την υγεία, την οικονομία και τη μετεξέλιξη της ΕΕ, θα συζητηθούν στο συνέδριο του κόμματος τον Οκτώβριο. Εν τω μεταξύ, τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων, των χαμηλόμισθων, της παιδείας και της υγείας, θα παρουσιάσει στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός. Οπως δήλωσε χθες ο υπουργός εθνικής οικονομίας, η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι θετική, σε ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον.

Εντείνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης- Εκκλησίας
Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και Εκκλησίας για το θέμα των ταυτοτήτων. Χθες, το θέμα συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού παιδείας και θρησκευμάτων με τον πρωθυπουργό. Ο κ.Πέτρος Ευθυμίου δήλωσε ότι το θέμα έχει κλείσει, επισημαίνοντας ότι κανείς δε μπορεί να ανατρέψει το Σύνταγμα και τη λαϊκή κυριαρχία. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, πάντως, θα συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.