Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Πέμπτη 30/08/2001)
 

Δεν εμπλέκεται στο θέμα των ταυτοτήτων ο Κ.Στεφανόπουλος
Την άρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας να παρέμβει στο θέμα των ταυτοτήτων, συνάντησε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος παρέδωσε, χθες, στον κ.Κ. Στεφανόπουλο, τις 3.008.901 υπογραφές των πιστών κατά της απόφασης της κυβέρνησης να αφαιρέση το θρήσκευμα από τις αστυνομικές ταυτότητες. Σε ανακοίνωσή της η Προεδρεία της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η συλλογή των υπογραφών για τη διενέργεια δημοψηφίσματος δεν προβλέπεται από τους νόμους, αλλά και ότι όλοι οφείλουν να υπακούουν στο Σύνταγμα και το Δίκαιο της χώρας. Η απάντηση του κ.Στεφανόπουλου προκάλεσε δυσφορία στον Αρχιεπίσκοπο, ικανοποίηση στην κυβέρνηση, αλλά και την έντονη αντίδραση του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κ.Μητσοτάκη, ο οποίος κατηγόρησε τον κ.Στεφανόπουλο ότι δεν επιτέλεσε τον θεσμικό του ρόλο.

Ανησυχία για τα Βαλκάνια από τον Άκη Τσοχατζόπουλο
Ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια εμφανίσθηκε ο υπουργός εθνικής άμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ο κ.Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι σε 4-5 χρόνια θα πραγματοποιηθεί διεθνής διάσκεψη για την αλλαγή των συνόρων στην περιοχή, αν δεν επιλυθούν τα προβλήματα, που υπάρχουν, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα δε θα μείνει απαθής μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ετοιμασίες ενόψει ΔΕΘ
Η κοινωνική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση τα επόμενα χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο του οικονομικού επιτελείου, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου ο πρωθυπουργός αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων, των χαμηλόμισθων, καθώς και ευαίσθητων τομέων, όπως η υγεία και η παιδεία.

Νομοσχέδιο για έργα της Ολυμπιάδας
Τα τελευταία εκκρεμή ζητήματα, που αφορούν σε έργα για την Ολυμπιαδα του 2004, ρυθμίζονται σε σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου πολιτισμού. Μεταξύ άλλων καθορίζονται οι περιοχές όπου θα δημιουργηθούν ολυμπιακές εγκαταστάσεις και ορίζονται γρήγορες διαδικασίες για απαλλοτριώσεις και έκδοση οικοδομικών αδειών
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.