Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Δευτέρα 10/09/2001)

Στόχους για οικονομία και κοινωνικό κράτος εξήγγειλε ο κ.Σημίτης από τη Θεσσαλονίκη
Η ανάπτυξη και σταθερότητα της οικονομίας, η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού κράτους και η ενδυνάμωση της διεθνούς θέσης της χώρας, αποτελούν τους βασικους στόχους της κυβέρνησης για την επόμενη τριετία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. Μιλώντας στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Κώστας Σημίτης επεσήμανε ότι θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, αλλά και ότι θα θέσει ο ίδιος το ζήτημα της διαδοχής του, όταν το κρίνει σκόπιμο.

'Σκληρή' απάντηση Καραμανλή
"Ολα τα ψέμματα έχουν ένα τέλος και το τέλος αυτό πλησιάζει" ήταν η απάντηση του προέδρου της αξιωματικης αντιπολίτευσης στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού. Ο Κώστας Καραμανλής υποστήριξεότι ο κ.Σημίτηςμοιράζει υποσχέσεις, χωρίς, όμως, να πείθει κανένα, όωπς είπε.

Στην Αθήνα ο Λιονέλ Ζοσπέν
Στην Αθήνα βρίσκεται ο Γάλλος πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν, ο οποίος θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον κ.Κώστα Σημίτη. "Η Ελλάδα και η Γαλλία μοιράζονται το ίδιο όραμα για το μέλλον" υποστήριξε ο κ.Ζασπέν σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ και αυτό το όραμα αφορά στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, μιας δημοκρατικής και ευημερούσας Ευρωπαϊκης Ενωσης και στην υπεράσπιση των ευρωπαϊκών πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων. Ο Γάλλος πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «η ειρήνη στα Βαλκάνια περνά μέσα από την επιστροφή τους στην Ευρώπη, με καταληκτικό σταθμό την προσχώρηση τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ενώ για το Κυπριακό τονίζει ότι πρέπει να λυθεί με γνώμονα τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Μικρή μείωση του πληθωρισμού τον Αύγουστο
Στο 3,8% "έκλεισε" ο πληθωρισμός τον Αύγουστο, έναντι 3,9% τον Ιούλιο.

Συνελήφθη ο Χρήστος Παπαδόπουλος που είχε δραπετεύσει από τις φυλακές Κερκύρας
Στα χέρια της αστυνομίας "έπεσε" μετά από 4 μήνες, ο "εγκέφαλος" της εταιρείας δολοφόνων Χρήστος Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν είχε επιστέψει στις φυλακές της Κέρκυρας, μετά την 5νθήμερη άδεια, που του είχε χορηγηθεί. Ο Παπαδόπουλος έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τις δολοφονίες οκτώ ηλικιωμένων, από τους οποίους  έπαιρνε τις περιουσίες, πλαστογραφώντας τις διαθήκες τους, ενώ το τελευταίο διάστημα κρυβόταν σε διαμέρισμα στην Κυψέλη.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.