Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Πέμπτη 20/09/01)
 

Σημίτης: "Καμία ανοχή προς την τρομοκρατία"
"Κανένας συμβιβασμός και καμιά συνδιαλλαγή με τους τρομοκράτες" δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Οπως είπε, η Ελλάδα δεν δείχνει καμιά ανοχή ή κατανόηση στα τρομοκρατικά χτυπήματα και θα έχει απόλυτη συνεργασία με τους συμμάχους της. "Η Ευρωπαϊκή Ενωση", κατέληξε ο κ.Σημίτης, "πρέπει να αναλάβει ενεργό δράση και να παρέμβει στις εξελίξεις". Μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί αίτημα ή σχέδιο δράσης για τη συμμετοχή της Ελλάδας, ωστόσο η χώρα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τους συμμάχους της, επεσήμανε και ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου. Σήμερα συνεδριάζει και το ΚΥΣΕΑ, ενώ μεταξύ των θεμάτων που θα εξετάσει θα είναι και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και η στάση της χώρας από εδώ και στο εξής.

Συνάντηση Καραμανλή - Παπανδρέου
Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Καραμανλής ζήτησε για μια ακόμη φορά σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, πρόταση που έχει ήδη απορριφθεί από την κυβέρνηση. Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στη σύσταση Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Δηλώσεις περί οικονομίας
"Πολύ ρευστή" χαρακτήρισε την κατάσταση της οικονομίας, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, αφήνωντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στον προϋπολογισμό.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.