Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Δευτέρα 24/09/01)

Η Ελλάδα παραχωρεί μέρος του FIR για διέλευση αμερικανικών αεροσκαφών
Δεκτό έκανε η ελληνική κυβέρνηση το αίτημα των ΗΠΑ να παραχωρηθεί μέρος του ελληνικού FIR προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση αμερικανικών αεροπλάνων κατά τη διάρκεια των σχεδιαζόμενων επιχειρήσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα "Βήμα της Κυριακής". Εν τω μεταξύ, ασφαλής δηλώνει ότι αισθάνεται στην Ελλάδα ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ κ.Τομ Μίλερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ημερησία".

Χρυσοχοΐδης "βάσιμες" οι καταγγελίες για δράση μπιν Λάντεν στα Βαλκάνια
Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" επισημαίνει ότι η οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ δεν θα προχωρούσε σε τρομοκρατική ενέργεια ανάλογη με αυτή που εκδηλώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ δηλώνει αισιόδοξος για την πρόοδο των ερευνών σχετικά με την εξάθρωση της οργάνωσης. Ο Χρυσοχοΐδης χαρακτηρίζει βάσιμες τις καταγγελίες για δράση συνεργατών του Μπιν Λάντεν στα Βαλκάνια, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα παρακολουθεί με προσοχή το θέμα.

Η ΔΟΕ ικανοποιημένη για τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα
"Η ΔΟΕ δεν εξετάζει το ενδεχόμενο της μη διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα", δήλωσε σε συνέντευξή του στον "Οικονομικό Ταχυδρόμο" ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Ντένις Οσβαλντ. Και λέει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει "όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της διεθνούς συνεργασίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και εγγυάται την ασφάλεια των συμμετεχόντων".

Προβάισμα ΝΔ σε δημοσκόπηση
Προβάδισμα με 5 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου, δίνει στη Νέα Δημοκρατία δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε την περίοδο 13-19 Σεπτεμβρίου από την εταιρεία "Kapa Research". Η αξιωματική αντιπολίτευση  συγκεντρώνει ποσοστό 36,1% έναντι 30,7% του ΠΑΣΟΚ. Πάντως, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αποκτά και πάλι την πρώτη θέση στην ερώτηση "ποιός θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός" με ποσοστό 34,3% έναντι 33,6% του Κώστα Καραμανλή.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.