Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Δευτέρα 15/10/2001)

Επανεκλογή Σημίτη στην ηγεσία του ΠΑ. ΣΟ. Κ.
Με την επανεκλογή του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Σημίτη στην θέση του Προέδρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., ολοκληρώθηκε το 6ο Συνέδριο του κόμματος. Ο κ. Σημίτης έλαβε το 71% των ψήφων των συνέδρων, ενώ στο προηγούμενο Συνέδριο είχε εκλεγεί με 65%. Ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι αμέσως μετά από το συνέδριο θα προβεί σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Ανησυχίες για τον άνθρακα και στην Ελλάδα
Αναστάτωση προκάλεσε και στη κοινή γνώμη της Ελλάδας η υποψία μιας γυναίκας, η οποία επέστρεψε πριν από λίγες ημέρες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι έχει προσβληθεί από το μικρόβιο του άνθρακα. Η γυναίκα υπεβλήθη σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και οι γιατροί του Τζανείου Νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται προληπτικά, εμφανίζονται καθησυχαστικοί υποστηρίζοντας ότι οι πιθανότητες μόλυνσης είναι μηδαμινές. Πάντως, το υπουργείο Υγείας της Ελλάδας και οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα μετά από τα κρούσματα άνθρακα που εντοπίσθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ την ίδια ώρα γίνεται προσπάθεια καταγραφής των αποθεμάτων αντιβιοτικών, που υπάρχουν στις φαρμακευτικές εταιρείες της χώρας.

Επίσκεψη Παπανδρέου στη Συρία
Σειρά επαφών με τον πρόεδρο της Συρίας, τον υπουργό Eξωτερικών της χώρας και τον Pατριάρχη Αντιοχείας Ιγνάτιο είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε την Κυριακή τη Συρία. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Συρία μπορεί να διαδραματίσει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην επίλυση του Παλαιστινιακού προβλήματος. Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι περιφερειακές συγκρούσεις δεν βοηθούν το διεθνή συνασπισμό κατά της τρομοκρατίας.

Αλλαγή του ωραρίου των συνεδριάσεων του Χρηματιστηρίου
Από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα θα διαρκεί στο εξής η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. Το ωράριο θα ισχύσει έως τον Φεβρουάριο, οπότε η συνεδρίαση θα παραταθεί έως τις 5.15 το απόγευμα.

Στην Ελλάδα η κόρη του Τσε Γκεβάρα
Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται η κόρη του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση προς τιμή του μεγάλου επαναστάση της Κούβας. Η κυρία Γκεβάρα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις υποστηρίζοντας ότι ο Σαουδάραβας Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν είναι επαναστάτης, αλλά τρομοκράτης.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.