Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


(Tετάρτη, 07/11/2001)

Πλοίο με 1000 λαθρομετανάστες στη Ζάκυνθο
Στη Ζάκυνθο θα παραμείνουν για δύο εβδομάδες οι 1000 λαθρομετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε πλοίο, που έμεινε ακυβέρνητο, όταν ξέσπασε φωτιά στο μηχανοστάσιό του. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι λαθρομετανάστες θα επαναπροωθηθούν στις χώρες τους, γεγονός, που προκαλεί την έντονη αντίδρασή τους. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης είπε ότι θα έσει το θέμα των λαθρομεταναστών, οι οποίοι φθάνουν κατά κύματα στην Ελλάδα, στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο Τζεμ στην Αθήνα
Στην Αθήνα βρίσκεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ισμαΐλ Τζεμ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη εργασίας. Ο κ.Τζεμ θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, ενώ την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου. Οι δύο υπουργοί θα υπογράψουν συμφωνία για τη σύσταση κοινής ελληνοτουρκικής μονάδας για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής
Η προώθηση της ειρήνης και της συνεργασίας, αλλά και η συμμετοχή της Ελλάδας στα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων, είναι οι προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, όπως είπε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο εξωτερικών, ο έλληνας πρωθυπουργός εξήγγειλε τη θεσμοθέτηση Διυπουργικής Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων στο πλαίσιο του ΚΥΣΕΑ, με τη συμμετοχή των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, αλλά και άλλων συναρμόδιων φορέων.

Ελεύθερος ο Λεσπέρογλου
Ελεύθερος είναι από την Τρίτη ο Αβραάμ Λεσπέρογλου, ο οποίος αθωώθηκε από τη δικαιοσύνη για τις κατηγορίες περί συμμετοχής του σε τρομοκρατικές ενέργειες. Ο Λεσπέρογλου φυγοδικούσε για 18 χρόνια, ενώ τα τελευταία τρία βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο ίδιος δήλωσε ότι πλέον η ζωή του ξεκινά από την αρχή.

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Αλβανίας
Οι Χριστιανοί και οι Μουσουλμάνοι μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά, δήλωσε την Τρίτη ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα. «Δεν θα μπούμε στη λογική εμείς οι ορθόδοξοι και εσείς οι μουσουλμάνοι. Εμείς θα μπούμε στη λογική ότι όποιος αδικείται είναι δικός μας», είπε ο κ.Αναστάσιος, ο οποίος την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.