Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Σάββατο  24/11/2001)
Έντονη κακοκαιρία σε όλη τη χώρα
Έντονη κακοκαιρία πλήττει τη Βόρεια Ελλάδα με χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες. Η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ η θερμοκρασία στη Φλώρινα έπεσε στους -7 βαθμούς. Οι χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν τη νύχτα έφτασαν ως τις παρυφές της Θεσσαλονίκης, όπου η θερμοκρασία έπεσε στους -2 βαθμούς. Λόγω των ισχυρών ανέμων στα πελάγη, απαγορεύτηκε ο απόπλους και από τον Πειραιά για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη, εκτός από τα δρομολόγια για Χίο και Μυτιλήνη. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή όλων των πολιτών, ενώ οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες έχουν ειδοποιηθεί ώστε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Ενεργειακό κέντρο η Ελλάδα
Υψηλή προτεραιότητα του νέου υπουργού Ανάπτυξης φαίνεται να είναι η ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο. Ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος σκοπεύει να προωθήσει την υπογραφή νέων συμφωνιών για το φυσικό αέριο, την εξασφάλιση ροής πετρελαίου από την Κασπία και την ανασυγκρότηση της ΔΕΗ ώστε να ενταχθεί η Ελλάδα στο ηλεκτρικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής.

Δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα για τη «17 Νοέμβρη»
Απαντώντας σε ερώτηση με αφορμή τη δημιοσίευση απόρρητης έκθεσης των ελληνικών αρχών για τη δράση της οργάνωσης «17 Ν» στην  εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα δήλωσε ότι εκείνος αισθάνεται ασφαλής στην Ελλάδα. Ο Τόμας Μίλερ είπε ότι η συνεργασία του με τον κ. Χρυσοχοϊδη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι πολύ καλή και οι απόψεις που εκφράζει αντιπροσωπεύουν ολόκληρη την αμερικανική κυβέρνηση. Εξάλλου, έρευνα για το πώς διέρευσε η έκθεση στον Τύπο, διέταξε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Επίσημη πρώτη για τον κ. Αβραμόπουλο
Άρχισε σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Ελεύθερων Πολιτών (ΚΕΠ), που ίδρυσε ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο κ. Αβραμόπουλος θα εκλεγεί από τους 2.500 συνέδρους στη θέση του προέδρου, ενώ θα εγκαινιάσει αργότερα τα γραφεία του κόμματός του στην οδό Μητροπόλεως της Θεσσαλονίκης.

Εξαφάνιση 59χρονου στην Ημαθία
Εξαμελής ομάδα αυτοδυτών της ΕΜΑΚ μαζί με την πυροσβεστική υπηρεσία παίρνουν μέρος στην προσπάθεια εντοπισμού του Γρηγορίου Γιαννακόπουλου, του οποίου αγνοείται η τύχη από χθες βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αγνοούμενος έπεσε σε ποταμό στο δήμο Χαλκηδώνας του νομού Ημαθίας.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.