Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τετάρτη 19/12/2001)
 

Φορολογική μεταρρύθμιση και διαρθρωτικές αλλαγές εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας
Δέσμη μέτρων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η φορολογική μεταρρύθμιση και οι διαρθρωτικές αλλαγές, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στη Βουλή. Τα μέτρα αυτά κρίνονται απαραίτητα για να ανταπεξέλθει η ελληνική οικονομία στη διεθνή ύφεση. Στη Βουλή συνεχίζεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία.

Ελαφρά βελτίωση του καιρού αναμένεται σήμερα
Υποχωρούν από σήμερα τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ωστόσο η θερμοκρασία παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 116 επιβατών αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ, που αποκλείσθηκε εξαιτίας των χιονοπτώσεων, καθώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Έως τώρα περίπου 500 ορεινά χωριά είναι αποκλεισμένα, τα οχήματα σε πολλά σημεία των εθνικών οδών και του επαρχιακού οδικού δικτύου κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ τα σχολεία στην βορειοανατολική Αττική θα είναι σήμερα κλειστά.

Προσοχή στις απομιμήσεις Ευρώ συνιστά ο πρωθυπουργός
Ανησυχία επικρατεί και στις ελληνικές αρχές για τον κίνδυνο παραχάραξης των χαρτονομισμάτων του Ευρώ. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συνέστησε στους πολίτες να είναι προσεκτικοί, ενώ χθες οι τράπεζες ανακοίνωσαν ότι εξαντλήθηκαν όλα τα αποθέματα κερμάτων, που προορίζονταν για την εξοικείωση των καταναλωτών με το νέο νόμισμα.

Συνάντηση αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών με τον Αμερικανό πρέσβη
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην Ουάσιγκτον, στις 10 Ιανουαρίου, και οι εξελίξεις μετά τη σύνοδο του Λάακεν, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Τάσος Γιανίτσης με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Τόμας Μίλερ. Αμέσως μετά ο κ. Μίλερ δήλωσε ότι συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.