Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τρίτη 29/01/2002)

Συνεχίζονται αγροτικές κινητοποιήσεις, με αιχμή το βαμβάκι
Συγκεντρώσεις κατά μήκος των εθνικών οδών πραγματοποιούν από χθές οι αγρότες της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας.  Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αγροτών μεταβαίνουν στα χωριά και πραγματοποιούν συσκέψεις με σκοπό την προσέλκυση  περισσοτέρων αγροτών. Οι βαμβακοπαραγωγοί περιμένουν την 31η Ιανουαρίου, οπότε και θα ανακοινωθεί η τελική τιμή του προϊόντος τους, για να αποφασίσουν περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Στα Τέμπη, έχουν παραταχθεί περίπου 500 τρακτέρ στο ύψος των διοδίων, ενώ η κίνηση των οχημάτων γίνεται με δυσκολία. Εξάλλου συγκεντρώσεις αγροτών πραγματοποιήθηκαν στις Σέρρες, στο Κιλκίς, στη Δράμα, στην Πιερία, στα Γρεβενά, στην Ορεστιάδα και στη Θεσσαλονίκη.

Στις Βρυξέλλες τα προβλήματα των αγροτών με κυβερνητική πρωτοβουλία
Η κυβέρνηση σκοπεύει να θέσει τα προβλήματα του αγροτικού κλάδου της οικονομίας υπόψιν της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ευκαιρία την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει εκεί από σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ο κ. Σημίτης αναμένεται να συζητήσει αύριο με τον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο, Φράντς Φίσλερ, αλλά και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ρομάνο Πρόντι, το θέμα των διαρθρωτικών αλλαγών στην ελληνική γεωργία.

Συνάντηση εκπαιδευτικών - υπουργού Παιδείας για τα ΤΕΙ
Ενώ συνεχίζονται στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ) οι κινητοποιήσεις των μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού, σήμερα εκπρόσωποι του διδακτικού προσωπικού πρόκειται να συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας, Πέτρο Ευθυμίου. Μέχρι στιγμής κλειστά παραμένουν τα ΤΕΙ Αθήνας, Πάτρας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Μεσολογγίου, ενώ για την Πέμπτη έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και οι διδάσκοντες στο ΤΕΙ Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες , η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν αναμένεται ικανοποιήσει το αίτημα του διδακτικού προσωπικού, που ζητά επαναφορά στις παλαιές διατάξεις σχετικά με το καθεστώς υπηρεσιακής εξέλιξής τους. 

ΕΦΕΤ: Καμία ανησυχία για "μολυσμένα" κοτόπουλα
Η πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Τροφίμων (ΕΦΕΤ), Χριστίνα Παπανικολάου, εμφανίστηκε καθησυχαστική όσον αφορά το θέμα που προέκυψε με τα μολυσμένα με διοξίνες κοτόπουλα από το Βέλγιο, λέγοντας ότι οι επιχειρηματικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα δεν εισάγουν κοτόπουλα από τη χώρα αυτή. Επίσης η κα. Παπανικολάου διαβεβαίωσε ότι ο ΕΦΕΤ διεξάγει συστηματικούς ελέγχους στις επιχειρηματικές μονάδες και σε αποθηκευτικούς χώρους.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.