Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Παρασκευή 08/03/2002)

Πέντε προτάσεις για το ασφαλιστικό
Η Γενική Συνομοπσπονία Εργατών Ελλάδας επεξεργάζεται κείμενο πέντε προτάσεων για το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση το οποίο θα θέσει υπ' όψη του υπουργού Εργασίας Δημήτρη Ρέππα στη συνάντηση της 12ης Μαρτίου.
Παρεμβαίνοντας στο διάλογο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης χαρακτηρίζει τις σχετικές θέσεις της κυβέρνησης «δειλές», υποστηρίζει ότι η επιχειρούμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού «πραγματοποιείται εν όψει των επόμενων εκλογών και όχι εν όψει των αναγκών των επόμενων γενεών».

«Το Πατριαρχείο να παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη»
«Χριστιανική στάλα σε έναν μουσουλμανικό ωκεανό» χαρακτήρισε το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, μιλώντας σε φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη και ζήτησε να παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Βαρθολομαίος αναφερόμενος στο θέμα της αντισύλληψης δήλωσε ότι οι κληρικοί δεν θα πρέπει να μπαίνουν στις κρεβατοκάμαρες των πιστών ενώ κάλεσε τους φοιτητές να γνωρίσουν την ελληνική γλώσσα και να διαφυλάξουν τις παραδόσεις.

Συνεχίζεται η απεργία στις υπηρεσίες καθαριότητας
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων δεν θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων εναντίων των απεργών στις υπηρεσίες καθαριότητας οι οποίοι συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή. Το ΔΣ του Δήμου Αθηναίων μάλιστα  αναγνωρίζει το δίκαιο του αιτήματος των απεργών για μονιμοποίηση των συμβασιούχων και θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών για το γεγονός ότι η απεργία κρίθηκε παράνομη.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.