Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Δευτέρα 18/03/2002)

Τα κούλουμα γιορτάζει η Ελλάδα
Ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας και το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού σήμανε το τέλος της Αποκριάς και την έναρξη της περιόδου της Σαρακοστής. Οι σχετικά καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε ολόκληρη την Ελλάδα συμβάλουν στην επιτυχή διεξαγωγή των εκδηλώσεων που πραγματοποιούν οι περισσότεροι δήμοι και πολιτιστικοί σύλλογοι της χώρας. Στην Αττική, ο λόφος του Φιλοπάππου αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς κατοίκους της πρωτεύουσας αλλά και τα τηλεοπτικά συνεργεία. Ο Δήμος Αθηναίων θα μοιράζει λαγάνες και άλλα παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα. Την ίδια ώρα, η ελληνική τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα για την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων. Ειδικότερα, αναμένεται να παραχωρηθούν από μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στις εθνικές οδούς εισόδου στην Αθήνα από την Κόρινθο και από τη Λαμία. Αντίστοιχα μέτρα αναμένεται να ληφθούν στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Δυστυχώς όμως από την Παρασκευή μέχρι τις πρώτες πρωινές σήμερα 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 149 τραυματίστηκαν σε 141 τροχαία δυστυχήματα σε όλη τη χώρα. Κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από το λιμάκι του Πειραιά και της Ραφήνας, όπου χθες λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων προς τις νήσους της Άνδρου, της Τήνου και της Μυκόνου. Έκκληση για προσοχή απηύθυνε, όμως, προς τους λάτρεις του πετάγματος του χαρταετού και η ΔΕΗ καθώς υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας εάν τυχόν ο χαρταετός μπλεχτεί σε ηλεκτροφόρα σύρματα. 

Τα καπνά συζητούν οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ
Οι υπουργοί Γεωργίας των 15 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν το θέμα των επιδοτήσεων στα καπνά. Ο έλληνας υπουργός Γεωργίας Γεώργιος Δρυς είχε την περασμένη εβδομάδα σειρά συναντήσεων με τους έλληνες ευρωβουλευτές τους οποίους κάλεσε να κινητοποιηθούν για να μην προχωρήσει η δυσμενής πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία προβλέπει τη σταδιακή περικοπή των επιδοτήσεων τα προσεχή έτη. Ο έλληνας υπουργός έχει στο παρελθόν δηλώσει ότι στόχος της ΕΕ είναι να αποσυνδεθεί η επιχορήγηση των καπνοπαραγωγών από την αντικαπνιστική εκστρατεία.

 
Δηλώσεις Σημίτη στην Βαρκελώνη
Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής των 15 στην Ε.Ε. Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης σε δηλώσεις είπε ότι η απόφαση για την απελευθέρωση για την αγορά ενέργειας ήταν μία συμβιβαστική πρόταση της Γαλλίας που υποστήριξε και η Ελλάδα. Ακόμα, για το θέμα των συντάξεων είπε ότι θα υπάρξει εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά πρότυτα.

Ένας ενιαίος φορέας για την περίθαλψη των Ελλήνων
Ο Οργανισμός Διαχείρησης Πόρων Υγειας (ΟΔΙΠΥ) θα είναι στο μέλλον ο νέος αρμόδιος οργανισμός  για την πρωτοβάθμια περίθαλψη των Ελλήνων, με τα ταμεία να είναι υπεύθυνα μόνο για τις συντάξεις. Ο ΟΔΙΠΥ μαζί με το ΕΣΥ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, θα είναι αρμόδια όργανα για την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των ασφαλισμένων, οι οποίοι θα αποκτήσουν και προσωπικό γιατρό.

Ορκίστηκαν οι πρώτοι επαγγελματίες οπλίτες
Ο θεσμός των επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ) στις Ένοπλες Δυνάμεις αποτελεί πλέον πραγματικότητα, ύστερα από την ορκομωσία της πρώτης σειράς επαγγελματιών καταδρομέων στις 15 Μαρτίου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο. Ο θεσμός των ΕΠΟΠ θα επιτρέψει τη μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες το 2003.

Αναστέλλεται η υποβολή δηλώσεων μέσω διαδικτύου
Αναστέλλεται η υποχρεωτική υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ μέσω του Ιντερνέτ απο τις επιχειρήσεις με βιβλία Β' κατηγορίας που είχε καθοριστεί για την 1η Ιουλίου 2002, ανακοινώθηκε απο τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη. Βασική αιτία η υπερφόρτωση του συστήματος.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.