Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Παρασκευή 22/03/2002)

Συνάντηση Σημίτη - Φερχόιγκεν
Στο Μέγαρο Μαξίμου συναντώνται το πρωΐ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κώστας Σημίτης και ο γερμανός επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για θέματα της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γκίντερ Φερχόιγκεν, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα. Χθες, ο γερμανός επίτροπος είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, Γεώργιο Παπανδρέου, στην οποία συζήτησαν επί του χρονοδιαγράμματος των διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Άγκυρα. "Χρειαζόμαστε μία Κύπρο με μία μοναδική, διεθνή, προσωπικότητα'', τόνισε από το βήμα της Αίθουσας Γερουσίας της Βουλής, ο Επίτροπος της ΕΕ. Ο κοινοτικός επίτροπος εξέφρασε, επίσης, την αισιοδοξία του ότι η υπογραφή της συνθήκης ένταξης των 10 υποψηφίων χωρών θα γίνει επί ελληνικής προεδρίας εφόσον οι σχετικές διαπραγματεύσεις ολοκληρωθούν ως τα τέλη Μαρτίου.

Σύνοδος υπουργών Άμυνας της ΕΕ στη Σαραγόσα
Στη Σαραγόσα της Ισπανίας μεταβαίνει την Παρασκευή, ο υπουργός Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, για να συμμετάσχει στις εργασίες της συνόδου των υπουργών Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο έλληνας υπουργός αναμένεται να αναπτύξει τις πάγιες ελληνικές θέσεις στο θέμα των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ενωσης - ΝΑΤΟ, αναφορικά με τη δημιουργία του ευρωστρατού. Ο Γιάννος Παπαντωνίου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα επαναλάβει στη σύνοδο τις πάγιες θέσεις της και τόνισε ότι  το θέμα του ευρωστρατού  δεν αφορά την Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά τη Βορειοατλαντική Συμμαχία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εν αναμονή της απόφασης του ΕΣΡ για "Bar" και "Big Brother"
To Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο αναμένεται να ανακοινώσει εάν θα προχωρήσει στην επικύρωση της απόφασης του προέδρου του για την αναστολή της μετάδοσης των δύο τηλεπαιχνιδιών, Bar και Big Brother, που μεταδίδουν το mega και ο ΑΝΤ1, αντίστοιχα, μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν θέλησε να σχολιάσει
τα τεκταινόμενα, λέγοντας οτι θα ήταν ατόπημα να παρέμβει σε μία διαδικασία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Τέλος, τη διενέργεια έρευνας διέταξε η εισαγγελία Αθηνών προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτει η διάπραξη αυταπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.

Προειδοποίηση ΕΟΦ για την "νιμεσουλίδη"
Έκκληση για προσεχτική χρήση της φαρμακευτικής ουσίας "νιμεσουλίδη" απηύθυνε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού η ουσία, η οποία περιέχεται σε 47 σκευάσματα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, προκάλεσε σοβαρά ηπατικά προβλήματα σε Φινλανδούς ασθενείς, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από τη συγκεκριμένη χώρα.

Μεγάλη απάτη υπαλλήλων του ΟΑΣΘ
Πολύ μεγαλύτερη, από ό,τι είχε αρχικώς εκτιμηθεί, ήταν η απάτη που διέπραξαν υπάλληλοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι παρακρατούσαν έσοδα από την πώληση απεριορίστων διαδρομών του Οργανισμού. Ο υπουργός Μεταφορών, Χρίστος Βερελής, απέστειλε στον εισαγγελέα το αποτέλεσμα της έρευνας των επιθεωρητών, από το οποίο προκύπτει πως οι εμπλεκόμενοι είναι περισσότεροι απ' ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, ότι το κύκλωμα δρούσε περίπου μια επταετία και ότι το ύψος του ποσού που παρακρατήθηκε είναι πολύ μεγαλύτερο. Από την έρευνα αποδείχθηκε επίσης ότι οι μηχανισμοί εσωτερικού ελέγχου του ΟΑΣΘ ήταν ανεπαρκείς και αναποτελεσματικοί.

Στις 29 Μαρτίου η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας
Για την ερχόμενη Παρασκευή 29 Μαρτίου ορίστηκε τελικώς η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Καραμανλής, θα ανακοινώσει και την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για το Δήμο Αθηναίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την εν λόγω ανακοίνωση, η Ντόρα Μπακογιάννη έχει προγραμματίσει σειρά τηλεοπτικών εμφανίσεων, συνεντεύξεων αλλά και συναντήσεων.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.