Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Σάββατο 6 Απριλίου 2002

Νέες αγροτικές κινητοποιήσεις
Σε αποκλεισμό των κύριων οδικών αρτηριών της χώρας προχώρησαν οργανώσεις αγροτών, με στόχο την προώθηση των αιτημάτων τους. Έτσι η κυκλοφορία των οχημάτων από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, καθώς και από Λάρισα για Βόλο, διεξάγεται από παρακαμπτήριους. Οι βαμβακοπαραγωγοί από περιοχές του νομού Πέλλας έχουν αποκλείσει το δρόμο Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, όπου και εκεί η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους.

Κατατίθεται νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων
Το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, το οποίο είναι προϊόν διαλόγου μεταξύ εκπροσώπων κομμάτων της διακομματικής επιτροπής και του υπουργείου Εσωτερικών, κατατέθηκε στη Βουλή.

"Φοίβος" και "Αθηνά" οι μασκότ του 2004
Δύο κούκλες που έχουν τις ρίζες τους στον 7ο προ Χριστού αιώνα είναι οι μασκότ της Ολυμπιάδας του 2004. 'Οπως ανέφερε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου, "ο 'Φοίβος' και η 'Αθηνά' αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα και τις Ολυμπιακές αξίες της συνεργασίας, του ευ αγωνίζεσθαι και της ισότητας και ταυτόχρονα, τέσσερις αξίες του 'Αθήνα 2004': κληρονομιά, συμμετοχή, γιορτή και ανθρώπινο μέτρο". Εξάλλου, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ντένις Όσβαλντ, που πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αθήνα επί κεφαλής κλιμακίου, εμφανίζεται επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά την πρόοδο της ολυμπιακής προετοιμασίας.

Οι προτεραιότητες της δανικής προεδρίας
Η διεύρυνση της ΕΕ, το μεσανατολικό, το κυπριακό, οι τουρκοκοινοτικές σχέσεις και άλλα θέματα που θα απασχολήσουν τη δανική προεδρία της Κοινότητας συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Δανίας Κώστας Σημίτης και Άντερς Φογκ Ρασμούσεν, με τη συμμετοχή και των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.

Ρωσικοί φόβοι για τα ελληνοτουρκικά
Κίνδυνο ελληνοτουρκικής σύρραξης διαβλέπει ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Ιβανόφ, όπως δήλωσε ύστερα από συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάννο Παπαντωνίου στην Αθήνα. "Στην Κύπρο δημιουργείται μία πολύ παράδοξη κατάσταση -δήλωσε ο κ. Ιβανόφ- και υπάρχει κίνδυνος σύρραξης μεταξύ ενός κράτους - μέλους του ΝΑΤΟ και μιας χώρας - μέλους της ΕΕ". Οι δύο υπουργοί συζήτησαν όλο το φάσμα των ελληνορωσικών σχέσεων και διεθνή θέματα ασφαλείας. Ο κ. Ιβανόφ είχε ακόμη συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο.

Σε εγρήγορση Ελλάδα και Κύπρος
Έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο παραμένουν η Ελλάδα και η Κύπρος, παρ' ότι δεν θεωρούν πιθανή κάποια σύρραξη, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκη Κασουλίδη. Ο κ. Κασουλίδης ανέφερε, πως "σε ό,τι αφορά τις απειλές που ακούμε, εμείς προχωρούμε στο δικό μας δρόμο και έχουμε τους άγρυπνους φύλακες για να διασφαλίζουν τα νώτα μας".
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.