Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio



Κυριακή 7 Απριλίου 2002

Κήρυγμα Αρχιεπισκόπου Αθηνών για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Υπέρ της ειρήνευσης της πολύπαθης ''Αγίας Γης'', προσευχήθηκαν σήμερα σε όλους τους ναούς της χώρας, πιστοί και κληρικοί. Στο ναό του Αγίου Γεωργίου Χαλανδρίου, όπου λειτούργησε ο αρχιεπίσκοπος, εψάλη δέηση, ενώ ο κ.Χριστόδουλος αναφέρθηκε στα δεινά των λαών που στενάζουν αυτή την περίοδο, στον τόπο όπου περπάτησε ο Χριστός. Τόνισε ότι όλοι πρέπει να παραμερίσουν τα συμφέροντα και να ακολουθήσουν το δρόμο του Θεού, δηλαδή του διαλόγου, της ειρήνης και της αγάπης και όχι του μίσους και της βίας.

Αντιπαράθεση πρωθυπουργού - αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης με δηλώσεις
Τους στόχους της κυβέρνησης για την "μετά ΟΝΕ" εποχή σκιαγράφησε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας στο Αργοστόλι, και αντιπαρέβαλε τις προσπάθειες της κυβέρνησης στις "μηδενιστικές τακτικές της ΝΔ", όπως είπε. Αύριο το βράδυ ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου σε τέσσερα τηλεοπτικά κανάλια και θα κάνει έναν απολογισμό για τα δυο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης, μετά τις εκλογές της 9ης Απριλίου 2000. Στο μεταξύ, οξεία κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε απο τη Γερμανία ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι ο πρωθυπουργός είναι ολοένα και πιο αδύναμος, ρέπει στο λαϊκισμό, προκαλεί σύγχυση στον κόσμο με αντιφατικές εξαγγελίες και καταφεύγει σε ακρότητες.

Αγροτικές κινητοποιήσεις: ζήτησαν τη συνδρομή του Προέδρου της Δημοκρατίας
Τη συνδρομή του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, ζήτησαν σήμερα οι αγρότες του νομού Σερρών ενώ επέστρεφε απο τα οχυρά του Ρούπελ, όπου έγιναν οι εκδηλώσεις για τις ιστορικές μάχες κατά των δυνάμεων του ναζισμού. Οι βαμβακοπαραγωγοί των Σερρών επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, το οποίο παρέλαβε ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Γιώργος Πασχαλίδης. Οι αγρότες του νομού απέκλεισαν σήμερα το διεθνή δρόμο Σερρών- Προμαχώνα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων απο νταλίκες, φορτηγά και ΙΧ αυτοκίνητα.

Συνελήφθη αστυνομικός κλέπτων ....πολυτελές αυτοκίνητο
Αστυνομικός συνελήφθη από συναδέλφους του στην Πετρούπολη Αττικής γιατί επιχείρησε να κλέψει, με γερανοφόρο όχημα, αυτοκίνητο μάρκας ''Πόρσε''. Πρόκειται για τον αστυφύλακα του τμήματος Κορυδαλλού Γεώργιο Τρίγκα του Αθανασίου, 37 ετών, ο οποίος μάλιστα είχε μαζί του μία πλαστή υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής απο τον ίδιο, σύμφωνα με την οποία ιδιοκτήτης του οχήματος φερόταν ένας Αλβανός που το πουλούσε για ανταλλακτικά στη σύζυγο του αστυνομικού. Απο την αστυνομία αναζητούνται δύο συνεργάτες του δράστη, οι οποίοι εξαφανίστηκαν όταν έγινε αντιληπτή η απόπειρα κλοπής.

"Φοίβος" και "Αθηνά" οι μασκότ του 2004
Δύο κούκλες που έχουν τις ρίζες τους στον 7ο προ Χριστού αιώνα είναι οι μασκότ της Ολυμπιάδας του 2004. 'Οπως ανέφερε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου, "ο 'Φοίβος' και η 'Αθηνά' αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα και τις Ολυμπιακές αξίες της συνεργασίας, του ευ αγωνίζεσθαι και της ισότητας και ταυτόχρονα, τέσσερις αξίες του 'Αθήνα 2004': κληρονομιά, συμμετοχή, γιορτή και ανθρώπινο μέτρο".

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.