Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio




Τετάρτη 17 Απριλίου 2002

Πανεργατική απεργία για το ασφαλιστικό
Παραλύει αύριο Πέμπτη η χώρα λόγω της απεργίας που έχουν εξαγγείλει 45 εργατικά κέντρα και 30 ομοσπονδίες για το ασφαλιστικό. Συγκεκριμένα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα επηρεάσουν το σιδηροδρομικό δίκτυο, τις αστικές συγκοινωνίες, τις ακτοπλοϊκές γραμμές, την Ολυμπιακή Αεροπορία, τα ταξί και τα νοσοκομεία.

Διάλογος για τη φορολογική μεταρρύθμιση
Χωρίς τη συμμετοχή της ΝΔ και του ΚΚΕ άρχισε ο διάλογος για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Η κυβέρνηση διευκρινίζει ότι οι προτάσεις της επιτροπής Γεωργακόπουλου, που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και προκάλεσαν αντιδράσεις, δεν αποτελούν θέσφατο.

Φόβος για την ιογενή μυοκαρδίτιδα
Έντονες παραμένουν οι ανησυχίες για το θάνατο δύο γυναικών στην Κρήτη που αποδίδεται σε ιογενή μυοκαρδίτιδα, ενώ εκφράζονται φόβοι για νέο κρούσμα στην Κόρινθο. Επιστήμονες του Κέντρου Ειδικών Λοιμώξεων εξετάζουν τα δεδομένα στην Κρήτη, ενώ οι γιατροί συνιστούν στο κοινό να ζητά ιατρική βοήθεια εάν η ίωση διαρκεί πάνω από τρεις ημέρες.

Προτάσεις Ρόμπερτσον για τον Ευρωστρατό
Συμβιβαστική πρόταση για το ζήτημα του Ευρωστρατού κομίζει στην Αθήνα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ λόρδος Τζορτζ Ρόμπερτσον. Η πρόταση προβλέπει τη θεσμική κατοχύρωση της πλήρους αναβάθμισης του ρόλου της Ελλάδας στα Βαλκάνια, προκειμένου να δεχθεί η Αθήνα τη συμμετοχή της Τουρκίας στον κοινοτικό μηχανισμό επεξεργασίας και λήψης αποφάσεων για την κοινή άμυνα και ασφάλεια.

Παπανδρέου: Ελπίδες για το κυπριακό
Ιστορική ευκαιρία για επίλυση του κυπριακού, παρά την έλλειψη προόδου στις συνομιλίες, βλέπει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. "Δεν έχουμε προχωρήσει πάρα πολύ αλλά νομίζω ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα για επίτευξη συμφωνίας", ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι η προοπτική ένταξης στην ΕΕ παραμένει η καλύτερη ελπίδα για τον τερματισμό της διχοτόμησης του νησιού.

Υπόμνημα για την περιουσία του τέως
Στο τελικό στάδιο φθάνει η διένεξη της ελληνικής κυβέρνησης με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο με αντικείμενο την περιουσία της άλλοτε βασιλικής οικογένειας. Η κυβέρνηση απέστειλε υπόμνημα προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τον καθορισμό της αποζημίωσης προς τον Κωνσταντίνο, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως "η κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά τις παράνομες αξιώσεις του τέως και δεν είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί μαζί του".

Στις κάλπες οι φοιτητές
Μικρότερη αποχή από την περυσινή αναμένουν οι φοιτητικές παρατάξεις στις σημερινές (17 Απριλίου) εκλογές για την ανάδειξη των διοικήσεων των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων και των εκπροσώπων τους στα πανσπουδαστικά συνέδρια. Πάντως, το κλίμα παραμένει υποτονικό, ενώ και φέτος η κάθε παράταξη θα εκδόσει τα δικά της αποτελέσματα.

Έλεγχο στα ΜΜΕ ζητούν 30 βουλευτές
Την επιβολή αποτελεσματικού ελέγχου στις δραστηριότητες των ιδιοκτητών μέσων μαζικής επικοινωνίας ζητούν με γραπτή δήλωσή τους 30 βουλευτές από όλα τα κόμματα εκτός του Συνασπισμού. Οι βουλευτές καλούν την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το ταχύτερο δυνατό το σχετικό θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει το Σύνταγμα.

Προστασία για τα θύματα της καταναγκαστικής πορνείας
Νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή εντός 15ημέρου. Όπως ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος, το σχέδιο νόμου προβλέπει για πρώτη φορά την παροχή προστασίας και αρωγής εκ μέρους της πολιτείας προς τα θύματα της καταναγκαστικής πορνείας καθώς και την τιμωρία της παιδικής πορνογραφίας.

"Όχι" στο διαχωρισμό των ναρκωτικών
Αρνητική ήταν η αντίδραση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στην πρόταση νόμου 5 βουλευτών (του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του Συνασπισμού) για το διαχωρισμό των "μαλακών" ναρκωτικών από τα "σκληρά". Οι εισηγητές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΚΚΕ δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν την πρόταση.
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.