Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio



Παρασκευή  26 Απριλίου 2002

Ανεστάλησαν τα έκτακτα μέτρα
Την άρση των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του ιού Κοξάκι αποφάσισε η κυβέρνηση, αφού συνεχίζεται η φθίνουσα πορεία της έξαρσης, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας Αλέκου Παπαδόπουλου. Χθες Πέμπτη καταγράφηκαν μόνο 5 νέα περιστατικά, δηλαδή λιγότερα από ό,τι τις προηγούμενες ημέρες. Εντός των ημερών αναμένεται η ταυτοποίηση του ιού, ο οποίος προκαλεί μυοακαρδίτιδα και περικαρδίτιδα και έχει πλήξει μέχρι τώρα 36 άτομα. Δεκατέσσερα από αυτά έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, 19 παρουσιάζουν βελτίωση και 3 είναι σε σταθερή κατάσταση.

Νέο σύστημα προσλήψεων
Νέα αξιολόγηση των κριτηρίων για πρόσληψη στο δημόσιο ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης. Μεταξύ των κριτηρίων το νέο σύστημα προτάσσει τους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, το βαθμό πτυχίου, την εμπειρία, την εντοπιότητα και την ξένη γλώσσα. Βασικά κριτήρια πρόσληψης σε θέσεις του κλάδου υποχρεωτικής εκπαίδευσης και εποχικού προσωπικού αποτελούν ο χρόνος ανεργίας, η ηλικία και ο αριθμός των παιδιών. Το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή μετά τις γιορτές του Πασχα.

Πέρασαν τα "Ολυμπιακά Ακίνητα"
Με μικρή πλειοψηφία εγκρίθηκε στην ολομέλεια της Βουλής το επίμαχο νομοσχέδιο για την ίδρυση της εταιρείας "Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ", που θα διαχειρίζεται τα έργα για την Ολυμπιάδα του 2004. Το σχέδιο νόμου είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από μερίδα βουλευτών της συμπολίτευσης. Τελικώς εγκρίθηκε με ονομαστική ψηφοφορία, με διαφορά μόνον 9 ψήφων και απόντων 15 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Πρωτοβουλία για την απασχόληση
Μείωση της ανεργίας και αύξηση της απασχόλησης διαπιστώνει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο κ. Σημίτης ανακοίνωσε τη δημιουργία εθνικού φόρουμ εργασίας για την χάραξη κοινής πορείας σε θέματα απασχόλησης, στο οποίο θα συμμετέχουν οι κοινωνικοί εταίροι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Έξαρση παραβιάσεων
Κατακόρυφη αύξηση των παραβιάσεων του ελληνικού εναερίου χώρου από την τουρκική πολεμική αεροπορία δείχνουν επίσημα στοιχεία, που παρουσίασε ο Flash. Συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο του 2002 οι παραβιάσεις αυξήθηκαν σε σχέση με τον αντίστοιχο διάστημα περυσι κατά 555% (710 έναντι 128).

Έκκληση Χριστόδουλου
Να επιτρέψουν την παράδοση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε αυτούς που φυλάσσουν ο Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, ως ένδειξη σεβασμού προς τους χριστιανούς πιστούς ανά την υφήλιο, ζητά ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν, τον ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ και τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο.

Διευκρινήσεις για Φλωράκη - Καραμανλή
Λογοπαίγνιο ήταν η δήλωση του κ. Χαρίλαου Φλωράκη, με την οποία προεξόφλησε τη νίκη της ΝΔ στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με διευκρινήσεις στελεχών του ΚΚΕ. Κύκλοι του περιβάλλοντος του επίτιμου προέδρου του κόμματος σημειώνουν, πάντως, ότι ο κ. Φλωράκης θέλησε να εκφράσει την αγωνία του για την απόπειρα άλωσης των ψήφων της αριστεράς με διλήμματα του τύπου "ΠΑΣΟΚ ή δεξιά". Η πρόβλεψη του κ. Φλωράκη, ότι ο Κώστας Καραμανλής θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ.

Προειδοποιήσεις Ντενκτάς
Για αποκλεισμό του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου, που -όπως είπε- θα έχει ως αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη εξάρτηση του αυτόκλητου τουρκοκυπριακού κράτους από την Τουρκία, προειδοποιεί ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ πριν από την επίλυση του κυπριακού. Σε αυτήν περίπτωση, -πρόσθεσε ο κ. Ντεντκάς- η ΕΕ θα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλα προβλήματα. Εξ άλλου, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου ανέφερε πως τον Ιούνιο θα διαφανεί αν υπάρχει προοπτική στην παρούσα προσπάθεια για επίλυση του κυπριακού.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.