Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Παρασκευή 10 Μαΐου 2002

Φραγμός στις υπερωρίες
Με τον περιορισμό των υπερωριών και μετακινήσεων θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να πετύχει το στόχο της περιστολής των δημοσίων δαπανών εν όψει του προϋπολογισμού του 2003. Η σχετική εγκύκλιος προβλέπει αυστηρότερους κανονισμούς για τα σχετικά αιτήματα των υπουργείων. Εξ άλλου, μία από τις προτάσεις της Επιτροπής Μισθολογίου, που υιοθετείται και από την ΑΔΕΔΥ, προβλέπει σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων.

Συμφωνίες Αθηνών - Βελιγραδίου
Συμφωνίες για διμερή οικονομική συνεργασία, τις αεροπορικές και τις χερσαίες μεταφορές υπέγραψε στο Βελιγράδι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον ομοσπονδιακό πρωθυπουργό της Γιουγκοσλαβίας Ντράγκισα Πέσιτς. Η επίσκεψη Σημίτη στη γιουγκοσλαβική πρωτεύουσα ήταν η πρώτη Έλληνα πρωθυπουργού εδώ και 16 χρόνια.

ΚΚΕ - ΔΗΚΚΙ μαζί στις νομαρχιακές
Τις κοινές τους υποψηφιότητες για τις νομαρχίες της Αττικής έδωσαν στη δημοσιότητα το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ. Υποψήφιος για την "υπερνομαρχία" Αθηνών - Πειραιώς θα είναι ο κ. Θανάσης Παφίλης, πρώην βουλευτής και νυν μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, για τη νομαρχία Αθηνών ο κ. Ηλίας Νικολόπουλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ, ενώ για τη νομαρχία Πειραιώς, υποψήφια θα είναι η κ. Ελπίδα Παντελάκη, ιδιωτική υπάλληλος.

Σε "απολογία" ο Γκαλίπ
Εγκαλείται από το κόμμα του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γκαλίπ Γκαλίπ για τις δηλώσεις που έκανε στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος Κοσμάς Σφυρίου κάλεσε τον κ. Γκαλίπ να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις δηλώσεις του, ότι στην Ελλάδα εκπαιδεύονται Πόντιοι από την Τουρκία με στόχο τη διενέργεια σαμποτάζ στην τουρκική επικράτεια.

Ο Πατ Κοξ στα κατεχόμενα
Τη σημασία που θα έχει για τους Τουρκοκυπρίους να αντιληφθούν την έννοια του κοινοτικού κεκτημένου τόνισε κατά την επίσκεψή του χθες στα κατεχόμενα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πατ Κοξ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και τους ηγέτες των τουρκοκυπριακών κομμάτων. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, ο κ. Κοξ ζήτησε από τους συνομιλητές του να σκέπτονται και να ενεργούν εποικοδομητικά και ότι ανάλογα θα συμπεριφέρεται και η Ευρώπη. Προθυμοποιήθηκε επίσης αν παραστεί ανάγκη να δώσει συμβουλές για τις συνομιλίες.

Προβλήματα στην αγορά τροφίμων
Συνεχίζεται η διένεξη μεταξύ των αρμοδίων φορέων για την εποπτεία της αγοράς τροφίμων και της κρεαταγοράς του Ρέντη, εν όψει της νέας επίσκεψης των κοινοτικών ελεγκτών. Παρ' ότι τους ερχόμενους μήνες οι επιθεωρητές της ΕΕ θα πραγματοποιήσουν νέους ελέγχους, σύμφωνα με πληροφορίες, τα έργα που είχαν προβλεφθεί δεν έχουν προχωρήσει.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.