Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Τετάρτη 22 Μαϊου 2002

Σεισμός στην Κρήτη
Ισχυρός σεισμός συγκλόνισε χθες λίγο πριν από τα μεσάνυχτα τη βόρεια Κρήτη, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής, χωρίς πάντως να υπάρξουν θύματα. Οι διάφορες εκτιμήσεις για την ένταση της δόνησης αναφέρουν ότι ο σεισμός ήταν μεταξύ 5,8 και 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρο ήταν στην υποθαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Μήλου. Τραυματίες δεν αναφέρθηκαν, ωστόσο σημειώθηκαν κάποιες ζημιές σε τουριστικές εγκαταστάσεις.

Η "μάχη" των πανελληνίων
Στο ρυθμό των πανελληνίων εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ζουν χιλιάδες μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου και οι οικογένειές τους. Κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα των εξετάσεων, οι μαθητές χαρακτήρισαν εύκολα τα θέματα. Υπολογίζεται ότι στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ θα εισαχθούν φέτος 7 στους 10 υποψηφίους.

Τα εθνικά και πάλι στο προσκήνιο
Έκκληση για συστράτευση στα εθνικά θέματα αναμένεται να απευθύνει εκ νέου προς όλες τις κατευθύνσεις ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στη σημερινή του ομιλία προς την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Χθες τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου προσπάθησαν να αντικρούσουν τις εικασίες για διάσταση απόψεων στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την εξωτερική πολιτική και τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο λόγω της αποκάλυψης ότι την ημέρα που ο κ. Παπανδρέου απουσίασε από την Κυβερνητική Επιτροπή λόγω ασθενείας γυμνάσθηκε κανονικά σε γυμναστήριο της Αθήνας.

Εκτόνωση του ασφαλιστικού
Συμφωνία κυβέρνησης - κοινωνικών εταίρων για το επίμαχο ζήτημα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης επίκειται εντός των ημερών, όπως συνάγεται από δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη. Η λύση της διένεξης δεν αποκλείεται να επισημοποιηθεί αύριο Πέμπτη.

Διαφωνίες για το "βασικό μέτοχο"
Υψηλοί τόνοι στη Βουλή με επίκεντρο το νομοσχέδιο για το "βασικό μέτοχο", που προβλέπει ότι εργολάβος ή προμηθευτής του δημοσίου δεν μπορεί να κατέχει πάνω από το 5% των μετοχών ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ανέφερε, ότι το σχέδιο νόμου αποτελεί το "δούρειο ίππο" της διαπλοκής και ότι "η έννοια του βασικού μετόχου σημαίνει ότι για την κυβέρνηση ολίγη διαπλοκή επιτρέπεται". Ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας απάντησε ότι "η δεξιά δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με τη διαπλοκή διότι είναι ταυτισμένη μαζί της" και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι αποφεύγει το διάλογο. Ο εισηγητής του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης έκανε λόγο για νομοθετική κατοχύρωση του εκβιασμού εκ μέρους των ιδιοκτητών ΜΜΕ, ενώ ο βουλευτής του Συνασπισμού Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε τη διαπλοκή "υπερκυβέρνηση" της χώρας.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.