Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Κυριακή 26 Μαϊου 2002

Καλοί οι ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ανησυχίες για τον πληθωρισμό, λέει ο ΟΟΣΑ
Η ελληνική οικονομία σημειώνει ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ, που δημοσιεύεται στο ΒΗΜΑ της Κυριακής. Παρόλα αυτά, διατυπώνεται ανησυχία για την αναζωπύρωση του πληθωρισμού και τονίζεται η ανάγκη για φορολογική μεταρρύθυμιση, η οποία θα περιλαμβάνει την άρση των "κινήτρων", τα οποία, σύμφωνα με την έκθεση, ευνοούν την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή. Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα είναι έανα από τα πιο γενναιόδωρα αλλά και τα πιο άδικα στον ΟΟΣΑ.

Στη δημοσιότητα το "εγχειρίδιο" της 17 Νοέμβρη
Ένα από τα - κατά τα φαινόμενα - πολυτιμότερα για τις διωκτικές αρχές ευρήματα που φέρεται να αποτελεί το εγχειρίδιο της 17 Νοέμβρη δημοσιεύει σήμερα η Καθημερινή. Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές κανόνων συνωμοτικής δράσης, μέτρων ασφαλείας και τεχνικών παρασκευής εκρηκτικών και αριθμεί 54 σελίδες. Το "εγχειρίδιο" συγκαταλέγεται στον υλικό της Πάρνηθας, που βρέθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1978 και του οποίου το περιεχόμενο καταδεικνύει τη διασύνδεση της 17Ν και του ΕΛΑ.

Νέος σεισμικός χάρτης για την Ελλάδα
Νέος χάρτης σεισμικού κινδύνου ετοιμάζει ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), ο οποίος θα καταστήσει αυστηρότερους τους κανονισμούς ανέγερσης κτιρίων με προδιαγραφές που προβλέπουν την εξασφάλιση μεγαλύτερης αντοχής σε ισχυρούς σεισμούς. Σύμφωνα με το νέο σεισμικό χάρτη, όπως δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, δεν θα υπάρχουν πια περιοχές χαμηλής σεισμικής επικινδυνότητας, ενώ κάποιες περιοχές τοποθετούνται σε ζώνες υψηλότερης επικινδυνότητας απ' όσο βρίσκονταν ως σήμερα.

"Εξαιρετικά δύσκολο" το θέμα του Ευρωστρατού για την Ελλάδα
Ο 'Ελληνας πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έχει επανηλημμένα αποκλείσει κατηγορηματικά το αμερικανοτουρκοβρετανικό σχέδιο για τη ρύθμιση των σχέσεων Ευρωστρατού-Τουρκίας και πλέον είναι αδύνατον να το αποδεχτεί στην παρούσα του μορφή, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή. Το συγκεκριμένο κείμενο ουσιαστικά καθιστά αδρανή την ΕΕ σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης, ενώ δίνει στην Τουρκία δικάιωμα βέτο εναντίον ασκήσεων του Ευρωστρατού στο Αιγαίο και την Κύπρο, λέει η εφημερίδα. Η δυσκολία πηγάζει από το γεγονός ότι καμία πλευρά δεν επιθυμεί την παραμικρή τροποποίηση του κειμένου είτε γιατί η Ελλάδα θεωρείται πολύ ασήμαντη ώστε για χάρη της να υπάρξει επαναδιατύπωση σημείων μια τόσο σοβαρής συμφωνίας, είτε γιατί καμιά πλευρά δεν θέλει να ρισκάρει να διαταραχθούν τα ήδη συμφωνημένα.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.